25245

• Gladiator
    :D akkor csak privatban kuldd el legyszi a linket.
  • Galy
    feladom, mi a baja ennek a fos rendszernek??
  • Galy

• Galy
  • Gladiator
    ha esetleg olyat is talaltok, amelyiken a faszi epp hegyet maszik es es igy log lefele. szal biztos tudjatok milyenre gondolok:D az a tipikus felpucer pasi ilyen voroses sziklan csung.

amugy nem zaklatnalak titeket, de kicsit elmaradtam a prezentacioval es mar nincs idom keresgelni. koszi
  • Gladiator
    nehezet kerdezek:

hol talalhatnek olyan kepsorozatot ami egy golflabda eluteserol
    "szol". Szoval ertitek:D mittom en, 5 kepbol all, elson meg a feje felett van az uto, utana elindult, 3.nal epp hozzaer a labdahoz, 4.nel a labda mar repul, 5. kepen meg mar a vegso "beallasa" az embernek.

Fontos lenne:D es mindenkepp kulon kepen, szoval az nem jo, hogy igy egymasra van fenykepezve.
  • Blasta
    Nincs mit ;)))
  • G_ArchAngel #18351
    nem skatulyáznak be...
    szerintem mindenkinek különböző a stílusa - a Práterben egységesebben formázzák a diákokat, itt szabadabb az alkotás...

ami egységes, az a képszerkesztés alapismerete és a hibák kiszűrésének elsajátítása...

pl. anno volt a "levágott lábú lovaslány", azt megmutattam a tanárnak és a válasz: semmi gond nincs vele, mert sípcsont felétől vágtad...
    ízületből nem illik, az hentesmunka: csukló, boka, könyök, váll, nyak:)
  • Galy
    views, köszi :)
  • Galy
    hol látni, hogy mennyien kattintottak rá?
  • Blasta
    Ezzel a világon nincs semmi baj ;)
    Énsem azért linkeltem, mert nekem olyan nagyon tetszene (jaaajj, jaaajjj, nem kapok vacsit ma :DDD), csupán az elért megtekintés/pontoás/véleményezése miatt.
  • Blasta
    Énis elárulok vmit. :)
    A fotozz.hu KÉPANYAGÁNAK minősége nekem nagyon bejön. Az oldal pozitív irányba fejlődött, már ami a képek szinvonalát érinti.
    Sokan rájöhetnének saját fotós tudásuk szintjére, ha CSAK a fotozz.hu összes témakörében feltöltött LEGJOBB fotókat átnyálaznák. Ott is lehet tanulni sokat, képfeltöltögetés nélkül.

Viszont a photo.net mellett látogatottságban sajna elbújhat, ami nem azt jelenti, hogy a photo.net-re nem kerül fel kismillió szar (ahogy a fotozz-ra is), de ezekkel nem kell foglalkozni. Bőven elég, ha a heti/havi kemelt fotókat figyeli az ember, és máris tanulhat.
    (sajna a fotozz-on nem lehet regisztráció és pontozás nélkül olvasni a véleményeket)
  • Blasta
    Ez így van, énis így gondolom, csak sok a melóm és nem volt most időm ilyen szépen kifejteni, ahogy Te tetted ;)
  • G_ArchAngel #18345
    elárulok valamit: a sokat fikázott fotozz.hu az egyik legerősebb oldal

magam is utálom, főleg az adminok stílusát, de a szart, hamar kilapátolják...
    nemhiába nyernek meg olyan magyarok nemzetközi pályázatokat, amelyek előtte a fotozz.hu-n publikáltak...
    vannak elviselhetetlen stílusú kritikusok, mint pl. "Majdnem", de amit mond egy képről, annak a 99,99%-a helyénvaló - és Ő pl. nem két szóból intézi el, hanem leírja a gondolatait...

egyébként a negatív kritikából lehet tanulni, de az sem mindegy, hogy milyen a tálalása:)
  • Galy
    ez a fotósiskola dolog meg nagyon kétélű.
    pozitív, hogy kapsz némi háttértudást, papírt, negatívum pedig a korlátok közé kerülés, bár az igazi tehetségek a fotósiskolákat is túlélik.
  • Galy
    az ilyen képek nekem nagyon műek, túlságosan beállítottak, erőltetettek, nem természetesek, nem tetszenek.
  • Blasta
    Huhh, nekem azért melegem lett :DDDDDDDDDDDD
  • Blasta
    Azért jó pl. az általam linkelt oldalt is nézegetni -attól függetlenül, hogy feltöltögetős- mert az oldal nemzetközi, tényleg rengeteg regisztrált fotóssal, és nem 10-20 rákattintás/véleményzés során kerülnek ki pl. a hét legjobb fotói. Elég csak azokat megnézni (legalábbis nekem elég :)) és máris képbe lehet kerülni saját magunk szintjével kapcsolatban.
    Én már végtelenül büszke lennék, ha pl. a photo.net-en EGYETLEN "hét fotóját" sikerülne készítenem. Mert tudnám, hogy egy nemzetközi mezőnyben, millió feltöltött, profi kép és fotós között értem el azt az eredményt. Kurva sokat számít, hogy 10-100 vagy 10-20EZER ember látta, véleményezte és "díjazta" a fotódat.
  • G_ArchAngel #18340
    nem is mindig jó az iskolák hatása - szerencsére a Népszabadságé elismert hátteret ad...

én sokáig azt sem tudtam mi az az "enyészpont", most már figyelek rá, hogyha képen belül van, akkor mit komponálok oda...
    sokunknak nem tiszta a zárt és nyíltkép fogalma sem, pedig olyan egyszerűnek tűnik, aztán mégsem az:)

ha valaki nem jár iskolába, akkor a legjobb út az igényes (nem feltöltegetős) oldalak nézegetése: Magnum, NatGeo, Masters of Photography, stb...
    mellette rengeteg könyvet lehet beszerezni antikváriumban, én utoljára Urbán Tamás félelmetesen jó albumát vettem meg, amiben olyan fotók vannak, amelyek egyszerre sokkolnak és varázsolnak el...
  • gabatika
    aztán nehogy leizzadjatok :P
  • Blasta
    Ebben nekem az a furcsa, hogy nekem ehhez nem kell iskolába járnom és "fotóművészek" okosságait beszívnom, elkorcsosítva ezzel a saját látásmódomat.
    Enélkül is tudom, hogy minek szeretnék majd megfelelni, tudom, hogy fényévekre vagyok attól a fotóstól, aki lenni szeretnék. Pár hónapja itt ezt le is írtam. Nagyon sokat kell még fejlődnöm, évek, évtizedek tanulása áll még előttem. És énis ugyan úgy évről-évre szégyellem jópár fotómat, amiket akkoriban jónak tartottam.
  • G_ArchAngel #18337
    Danival minap beszélgettünk arról, hogy a régebben jónak tartott fotóinkat utáljuk...
    Nem azért mert rosszak, hanem már tudjuk, hogyan lennének jobbak...
    A mérce, aminek megszeretnénk felelni, magasabb lett - de sajnos még nincs meg a gyakorlati tudásunk ahhoz, hogy az elméletben elkészült expoziciót úgy valósítsuk meg, hogy nekünk is kielégítő eredménnyel szolgáljon...
    Nem a tanárnak, saját magunknak sem felelünk meg:)
  • Blasta
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

MIAZ HOGY HONNAN JÖTT A KÉZ??????????? :))))))

(na pontosan ezért nem teszem be a lábam egyetlen fotós iskolába se, még a végén énis ilyen marhaságokat fogok kritizálni egy fotón :DDDDDDDD)

(No offence, csak tréfálkozom )
  • G_ArchAngel #18335
    nálunk hamar elvérzett volna...
    honnan jön a kéz? kinek a keze tartja a modell állát? ha szemfényt használunk akkor mindkettőben illik...
    miért különbözik más-más bőrfelületek faktúrája?

sajnos Katás képpel én is megszívtam...
    A kislány orrocskája miatt jobban kell figyelni a fényekre, és hasonló orrárnyékért engem is "megmogyoróztak"...:)

Megjegyzem riporteriskolába járunk, de tanulunk személyfotózást, mivel az lapokban megjelenő illusztrációk nagy része attributált vagy hagyományos portré...
    Még egy politikusról elkapott fotós sem szabadna ilyen hibákat ejtenünk, pedig szépszámmal előfordul...
  • Blasta
    "Ennek ellenére majdnem 30e-en kattintottak rá "

:) mármint a lentebb leírtakkal ellentétben, na :D
  • Blasta
    Nem azért, mert a fotós közel áll hozzám, hanem most tényleg véletlenül ez ugrott be. :)

Nem ff kép, de a tónusok lényegében majdnem ff hatásúvá teszik.
    Ennek ellenére majdnem 30e-en kattintottak rá és igen magasra értékelték. 30e ember pedig sok. :)
  • Blasta
    Nagyon sok kivétel van, ez nem is kérdés. :)
    Csak azért írtam amit írtam, mert nem egy ilyen képet láttam, amit pl. a külföldi fotós képfeltöltős fórumokon rengetegen megnéznek (akár 10-20ezren) és pozitívan értékelnek.
  • G_ArchAngel #18329
    ha jól számolom, Te vagy az első akitől ezt hallom:)

Ha emlékszel a kislányra a Schindler listájában, aki vörös ruhában mászkált - milyen hatása volt: zavaró, elkezdtek pörögni a gondolotaid, hogy miért emelik ki? meg fog halni? mi lesz vele?
    ez egy képi hatás, ami bejött a SinCity-ben is, mert csak fokozta a film lüktetését...

ellenben egy nyugodt képen iszonyatosan zavaró és céltalan - visszatérő motívumként, tehát egy vörös-fekete-fehér illusztráción hatásos lehet, de egy kosár almából egyet kiszínezni, vagy egy portén csak az ajkakat vörösen hagyni eléggé olyan hatású, hogy "szar lett a képem, de legalább megpróbáltam..."

persze, lehet túl sokat olvasok, vagy túl sok igényes albumot forgatok és megzavarodtam - akkor sorry:)
  • Galy
    akkor én kivétel vagyok :)
  • Blasta
    "pl. egy ff portrén vörösre festett száj, vagy kék szem azonnal megzavarja a képolvasást..."

Ennek ellenére -akármit is tanítanak :DDD- ezek a dolgok nagyon hatásosak és teszenek az embereknek. Konkrétan az ff portré-vörös száj témára gondolok.
  • G_ArchAngel #18326
    nekem a tartalom ilyenkor már nem számít, ha a képi összhatás elvérzik az első pillanatban, akkor teljesen mindegy mit akart vele elérni a fotós...

tegnapi óra anyaga is ez volt: először ugye az élőt, majd a mozgót, utána a függőleges képelemet érzékeli a szemünk...
    ezt a sort borítják fel a színek és a világos foltok...
    pl. egy ff portrén vörösre festett száj, vagy kék szem azonnal megzavarja a képolvasást...
  • Blasta
    Tom, meglepő a hasonlóság, de valahogy mégsem az enyim :D
  • gabatika
    lehet, hogy sima provokáció és mi vagyunk túlérzékenyek...
  • G_ArchAngel #18323
    az hagyján, hogy igénytelen, de nemkem a ff-be megjelenő színes foltok jelentik a kreatív fotográfia legalját...

ez amikor nem jut eszébe semmi a fotósnak és kiszenvedi, hogy a fekete-fehér csendéletben legyen piros az alma...

broooááá
  • Galy
    izé, ez nem a te oldalad véletlen?
  • Blasta
    linkelést elQrtam, de gondolom rájöttetek mitől dobtam a hátast :D
  • Blasta
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

:)))
  • G_ArchAngel #18319
    nekem bejön ez a minimáldesign, mégha igazán csak nagyon kevés kép tetszik...
  • gabatika
    boccsss
  • G_ArchAngel #18317
    a keményfedeles volt 13k az Ernst múzeumban, szóval...