25245
-
Lateralus #18518 Hiányolom a képről, hogy a háttérben leszáll az Apollo-13. :P -
#18517 wow -
Gabo #18516 Én úgy tudom, hogy a japánok a civileket is felfegyverezték. Szóval az 5 milliós veszteségben a civil laskosság is jelentős részt tett volna ki.
Persze ezzel nem kisebbíteni akarom a történteket. Azt hiszem az emberiség egyik legnagyobb szégyenfoltja volt ez az időszak. -
#18515 A győzesek írják a történelmet. -
400Dani #18514 Nem felejtik megemlíteni, ez az egyetlen - és rendszeresen hangoztatott - érv Hiroshima mellett. A gond az, hogy katonák leendő, becsült veszteségére hivatkozva írtottak ki civileket.
Elgondolkodtató az is, hogy a szintén borzalmas (nem csak zsidó) haláltáborok miatt állandó lelkiismeret furdalást generálnak, miközben az atombomba ügyében elég volt, hogy az egyesül államok annyit mondjon: sry. -
Gabo #18513 Off...
Valóban szörnyű és sokkoló, ami Hirosimában történ. De az éremnek van egy másik oldala is, amit valahogy mindig elfelejtenek megemlíteni.
A Japánok a háború végén arra készültek, hogy a végsőkig küzdjenek, az utolsó emberig. A megadás fel sem merült bennük. Alig egy-két olyan hely volt a japán szigeteknél, ahol partra lehetett volna szállni és ezzel ők is teljesen tisztában voltak. Ezekre a pontokra vonták össze a szárazföldi alakulataikat és a civil lakosság felfegyverzése is folyamatban volt. Az amcsik pedig már javában dolgoztak a partraszállás tervein és a csapataik összevonását is már megkezdték a Csendes óceán szigetein. Az európai hadszíntérről hazatérő harcképes veteránokat szinte azonnal behajózták és vitték őket a csendes óceáni területekre. A katonák pedig tisztában voltak azzal, ha sor kerül a partraszállásra, nagy eséllyel meg fognak halni. Többségük úgy, hogy még Japán földjére sem léphetet volna.
Tervek szóltak arról, ha a partraszállás nem halad kellő ütemben, vagy a veszteségek túl nagyok, akkor sor került volna a vegyifegyverek bevetésére is. Mind a két oldalon.
Az a mészárlás, amire a partraszállás során sor került volna többszörösen felülmúlta volna a D-nap szörnyűségeit. Egyes becslések szerint, amik még csak nem is a legborúlátóbbak, legalább 5 millió ember halt volna meg a hadművelet során! Civilek, katonák, amcsik és japánok egyaránt.
Egy elgondolkodtató dolog, hogy az akkor megrendelt és legyártott Bíborszív érdemrendeket még mai is osztogatják az amcsiknál.
A két rossz körül, vajon ki melyiket választotta volna az akkori amerikai vezetők helyében?
On... -
nbj #18512 úristen :S:( -
#18511 Sokkoló képek Hiroshimáról. -
#18510 :DDDDDDDD -
#18509 A kiállítást szponzorálja: Enesei Józsefné virágkötő :D
-
#18508 Fotokiállítás
http://pixinfo.com/hirek/2007-02-06_270502
-
#18507 nem tudok segíteni. -
#18506 van kitobim, de annán szélesebb látószög kéne :) -
#18505 K-bajonettes 25mm? :DD
-
#18504 2. jobb, de ha az elsőn több helyet hagytál volna az égboltnak, az lenne jobb...szerintem... -
#18503 nemakar vki kölcsönadni péntekre egy nagylátót? -
#18502 Hmmm, van benne vmi, de nekem a fekvő most jobban bejön :) -
400Dani #18501 Tehát az álló, horizont alatt vágva. -
400Dani #18500 Második a jobb, ha croppolod a tetejét. -
#18499 Éndzsölnek szeretettel :)))
Ezek közül meg nemtom eldönteni melyik a jobb. Mindkettő 2 képes pano:
-
mod #18498 Aranyos, nagyon jól csinálja, 5-6 év múlva, ha így fojtatja, lesz neve a szakmában!
[Ő IS DOBOL] -
#18497 Nos a mikort én még nem tudom, ez általában millió külső tényezőtől függ és -mint az lenni szokott- folyton késik.
Hogy mennyivel lesz fotósabb? Elvileg sokkal, de most leginkább a külcsínyt érte változás. Még én is kiváncsi vagyok, sokmindent nem tudok :) -
G_ArchAngel #18496 mikor jelenik meg?
és mennyivel lesz "fotósabb"? -
#18495 De meg ám! :) -
#18494 OFF, de ez egy must see:
Igor a dobos
/ON
-
#18493 http://www.leica-camera.us/photography/m_system/lenses/465.html -
#18492 Leicának is van f/1-es obija, talán az is pont 50es -
efem #18491 canon 50/1 -en kivul van meg F1-es obi? -
G_ArchAngel #18490 nem kellene keverni a párizsi és berlini skálát:)
mi ezt használjuk: ...1.0 - 1.4 - 2.0 - 2.8 - 4.0 - 5.6 - 8.0 - 11.0 - 16.0 - 22... -
G_ArchAngel #18489 Megújul a Fotóvideo magazin -
#18488 Ezt nem így kell kiszámolni :D
Pl van egy obid amin F22 a max, annak nem F11 lesz a fele.
Így jönnek sorban a rekeszek: F3.5, F4.5, F5.6, F8, F11, F16, F22
Ez 7db rekesz-szám, tehát a fele valahol a harmadik és negyedik (F5.6 és F8) környékén lesz.
De mint azt előbb írtam nem igaz minden obira, hogy minden körülmény között itt lenne a legélesebb. -
#18487 Ez a közepes tartomány sem mindíg igaz, teljesen obi és gy.táv függő... Pl a 18-70-esem (D70 kitobi) 50-es gytávon F4,5-ön - legnagyobb rekeszen - adja a legélesebb képet. Viszont Tele (18mm) és Zoom (70mm) állásban F8 a legélesebb. -
#18486 becsapos kerdes?:D
52/2 = 26.
nem?:) -
Lateralus #18485 És ha utánaszámolsz, akkor is annyi? :) -
#18484 ja, mer en ugy tudtam, hogy minden obi 11es rekesznel a legelesebb (mar amelyik tudja).
Csak van olyan is ami mondjuk (hasrautok) 52-eset is tud, es annak a kozepe 26. -
#18483 Általában F8-F11 környékén, de ez nagyon változó, van olyan obi is ami F5.6nál a legélesebb. A átlag zoomok pl más rekeszen adnak éles képet tele állásban, mint zoom állásban.
slrgear-en tesztelik az obi felbontó-képességét, zoomoknak különböző zoomtartományokban is, ott érdemes nézelődni. Ha meg nincs ott az obidról teszt akkor érdemes lőni egy teszt sorozatot azon a gy távon, amit a legtöbbet használsz. -
#18482 Hol írtam 11-es rekeszt?
Pl. egy eccerű kompakt gépnek általában F8 vagy F11 a legszűkebb rekesze, ennek a középtartománya kb. F4-5,6, ebben illik használni, ha nem kíván a téma mást. -
G_ArchAngel #18481 a közepes egy tartományt jelöl... -
#18480 most kozepes, vagy ~11-es rekesz? mert nem mindig 11 a kozep. -
#18479 Nem. Bármilyen obit használsz, közepes rekesszel rajzolja a legélesebb képet, pláne akkor kell így fotózni, ha amúgysem túl jó minőségű az obid (lásd Galynak, a Sigma 70-300 nem a pengeéles képéről ismert, így rekeszelni kell). Egy L-es Canont már lehet tág rekesszel használni, de ott sem árt némi rekeszelés a jobb képminőségért (ha erre a fényviszonyok lehetőséget adnak).