25245

• gnar killer
    teeeee..... o.0
  • Placebó
    THX
    és ilyen volt ez a hely belülről:
  • Gabo
    Megjött az a háttérképeimhez a frissítés...
  • Blasta
    Nagyon dúúúvvaaaa
  • AnonymouS
  • Placebó
    zölderdőbe jártam
  • cement
    kurva jók!!
  • Blasta
    Áhh, most van 5 óra és még világos van, éppen szürkül, utcai fények sehol. Mostmár kb. 6-7 között lesz kékóra sztem.
  • Gladiator
    meeer? 7kor mar full sotet van Mo-n, nem? olyan aprilis-majus kornyeken lehet 7kor a kek ora.
  • Aspyrin
    A tréfát félretérve való igaz, hogy a kis masinám elfért a zsebemben ez meg.. Többet tud :)
  • Amse
    ajajj azthiszem vissza kell térned a kiskompakthoz, ha a bridge-et már nehéz cipelni
  • Aspyrin
    Vasárnap nem, vidéken leszek gép nékül :D
    Egy ismerősömnek hoztam be a gépet, hogy meglesse, gondoltam kihasználom a lehetőséget este hamár hurcolom. Egyébként nem nagy a hajlandóság bennem az esti fotózásra, lusta vagyok és fáradt mozogni :P
  • Blasta
    A kékóra később van, közvetlenül sötétedés előtt olyan 7 körül, de tényleg akkor érdemes.
    Viszont meglehet úgy csinálni az éjszakai hosszúexpót, hogy ne legyen a két véglet sem. A lámpák, reflektorok amúgysem vészes, ha kiégnek kicsit.
  • Gladiator
    es egesz eletedben ez az egyetlen alkalom, hogy ejszaka fotozzal? kellemetlen. vasarnap se jo?
  • Aspyrin
    Nyolc körül lesz alkalmam.
  • Gladiator
    most mert? semmi bonyolitas nincs benne, pusztan annyi, hogy ne este 8kor fotozzal, hanem szurkuletben, ami most asszem olyan 4-5 korul lehet.
  • Aspyrin
    Jaj ne, már így is látom a tökéletes kudarcot erre rádobsz még egy lapáttal
  • Gladiator
    Aspyrin:
    Meg szentem arra figyelj, hogy "kek oraban" (igy hivjak ugye?) menj fotozni, ne teljesen sotetbe. Ellenben vagy a fenyek lesznek normalisan exponalva, es a taj full sotet, vagy a a taj jol van kiexponalva, am a fenyek csak ilyen szetegett feher csikok.
  • Aspyrin
    Erre gondoltam én is.
  • Gladiator
    itasd le:D
  • Blasta
    Hát nem szeretnélek elkeseríteni, de állvány nélkül 15mp-et nem fogsz tudni kiexponálni, hacsak nem teszed le valami stabilra (kőre, padra, etc) a gépet. :)
  • Blasta
    Na akkor zsír.
    Rekeszt állítsd be előbb, aztán mérj fényt és nézd meg mit mond a gép expozíciós kijelzője (vagy hogyatökömbe híjják), és addig tekerd a záridőt, míg korrekt nem lesz az expo.
  • Aspyrin
    Nos hát igen, ha nem munkából tartanék majd hazafelé akkor lenne nálam állvány is, addig is csak a jó támaszban bízhatom :S
  • Aspyrin
    Az lesz az igazi, csak elkeveredtem a sok betű között :) Szóval "M"-ben tudok akár 15mp-ig is kukucskálni.
  • Blasta
    ???? kéz?
    Gép állványon, és máris van két szabad kezed, de 1 biztos, ha az egyikkel a beállításokat cseszegeted. Énis fotóztam már állványról esőben, hóban (hóban durvább, mert a szél befújja az ernyő alá :D), szal meg lehet csinálni :D
  • Blasta
    Akkor "M" mód. Ott is működik a fénymérés és láthatod a kijelződön, hogy milyen záridőt kell állítanod a kiválasztott rekeszhez. Remélem "M" be tudsz hosszabb időt is állítani.
  • Aspyrin
    Nincs annyi kezem :)
  • 400Dani
    Esernyő? A tükröződő aszfalt még jó is lehet.
  • Aspyrin
    Viszont "A" állásban 3mp a max záridő, ha "P"-re váltok akár 15mp-ig is nyújthatom. Bár ahogy nézem ilyen esőben nem lesz belőle semmi.
  • Aspyrin
    Köszönöm, örülök ha majd egy kép összejön :S
  • 400Dani
    Ilyen képeknél minél hosszabb expó a jó, de a rekesz/záridő arányra érdemes figyelni, előbbi a mozgó fényeket (fényszórók csíkja) befolyásolja (azok vastagságát), utóbbi az álló fényeket (pl. utcai világítás erősségét). Érdemes olyan irányban, és időszakban fotózni, amikor a feléd tartó forgalom kisebb, mint a tőled távolodó, mivel a tompított fénye sokkal erősebb, mint a hátsó helyzetjelzőé...
  • Aspyrin
    Oké, hála az égnek van "A" állás.
  • Aspyrin
    :D htx
  • Blasta
    - A vagy Av mód (ha van ilyened)
    - szűk rekesz, mondjuk valami közepes érték (kompaktnál kb. F5,6), de ez a fényektől függ. Ha nincs elég sötét a kellően hosszúexpóhoz, akkor szűkíts rajta (pl. F8-ig)
    - legalacsonyabb ISO
    - A záridőt pedig a gép hozzáméri
  • Amse
    szűk rekesz az az Fsok ^^
    szerintem majd ott helyben kiderül, hogy milyen hosszút kell exponálni, de szerintem ne akarj nagyon hosszú expot, mert a kompakt eléggé zajosodik ilyenkor. próbáld ki majd közepes rekesszel és rövidebb exp idővel, ha tudod és meglátod mi a különbség
  • Aspyrin
    Hmm, tehát iso64/F3.2/15mp elvileg jó lehet? Ha nem fog esni kipróbálom.
  • Galy
    szűk rekesz, hosszú záridő, alacsony ISO, például
  • Aspyrin
    Hájz, ismét szagtudásra ;-) lenne szükségem. Éjszaka szeretnék fotózni: a járművek adta mozgó fényeket. Nos, mekkora rekesznyílást/záridőt/iso-t javasoltok, hogy ne kelljen napokig egy helyben állnom? :D
  • Roger6
    Valaki közületek használt már tükörobjektívet? Vélemény esetleg?
  • Blasta
    Köszönöm szépen, hogy megnéztétek őket! ;)

Majd szólok, ha frissítem.

Glad: jah, a hotelnév levágása engem is zavart, de azé túlzottan nem. :D De lehet, hogy van olyan verzióm, amin nincs levágva a hotel név. Az effekt nekem bejön :)