25245

• mod
    Azt tudom csak, hogy a Lasto csinál professzionális broadcast cuccokhoz is derítőket, na meg Filmeséknél is elterjedt...
  • craymond
    Nem sátor helyett küldtem a linket. Szerintem is a sátor a legjobb megoldás. A linkben egész pofás kis világítást szerelt össze a szerző. Gondoltam, hogy sátorral jó lehet.
  • Amse
    féloff:
    Van sok nagy képem és szeretnék egy pdf-et csinálni ami tartalmaz kis thumbnale képeket és a könyvtár ill file nevét. ilyet hogy/mivel lehet csinálni?
  • cenobite
    Ismét egy hasznos link!
    Mégis lehet inkább maradok a sátornál. Bár ami gáz, hogy ami itt 20.000 Ft, azt e-bay-en kb. 7-8ezerből meg lehet venni. Csak nincs bankkártyám. Ehh...
  • craymond
    Akarom mondani "házibarkácsolástól"
  • craymond
    Itt van még egy tipp tárgyfotózáshoz, ha nem riadsz vissza a házibarkácsolsától.Katt
  • ivjoe
    Igen, az a legkisebb és a legdrágább, magyarul a legszarabb választás.
    #18907: Én azt venném ezek közül.
  • 400Dani
    Van különbség?
  • cenobite
    Értem, köszi!
  • craymond
    Én úgy tudom az 5600-ason nincs, csak a 9500/9600on. Az utóbbiak exponálógombján jól látszik hogy menetes
  • cenobite
    Újabb kérdés - ma ilyen kérdezős napom van. :)
    Ha szertnék a Fuji Finepix S5600-asomhoz távkioldót venni, van rá lehetőség? Mert néztem edigital-on, ott Nikonhoz, Canonhoz, stb-hez van, meg van Hama, amihez csak annyi van írva hogy "menetes exponálógombokhoz". Nos a Fujin ilyen menetes exponálógomb van? Bocs a hülye kérdésért.

mod: köszi, még nézelődöm! :)
  • mod
    Lasto a beztezt.
  • cenobite
    Nos, közben utánanéztem ezeknek a fénysátraknak is. Ezeket találtam:
    Lastolite

Cubelite

Hunbright

Wallimex

Én a Hunbright-al szemezgetek, az ára is kedvező. Szerintetek jó választás lenne?
  • cenobite
    Abszolút hasznos volt. Mivel még bőven a hobbifotós kategóriába tartozom, minden információ nagyon hasznos! Köszi mégegyszer!
  • craymond
    Nagyon nincs mit. Remélem hasznos volt
  • csn tamás
    érdekelne ez az összeillesztéses dolog! ha tudsz segíts a témában! köszönöm!
  • cenobite
    Nagyon köszönöm a linkeket!
  • craymond
    itt és itt találsz hasznos tippeket tárgyfotózáshoz.
  • 400Dani
    120-as kellene, de az jóval drágább, úgyhogy 80.
  • cenobite
    Kérdés visszavonva, gondolom 80cm-est. Ugyanis a linken amit adtál mindegyik akkora. :)
  • cenobite
    Tényleg olcsóbb. Te mekkora méretűt rendelsz?
  • 400Dani
    Mondanám, hogy rendeljünk közösen, de minden tételre rámegy a postaköltség.
  • 400Dani
    ebayen olcsóbb
  • cenobite
    Hehe... Gugli a barátom. :)
  • cenobite
    Igen, ezaz, valami ilyesmire gondoltam. Természetesen oldalról való világítás is jól jönne. Kíváncsi leszek a beszámolódra! Amúgy itthon nem lehet kapni ilyet? Esetleg házi-barkács keretében előállítani...
  • 400Dani
    Én oldalról is világítanám.
    Létezik ún. fénysátor erre a célra, ez egy fehér, áttetsző anyagból készült kocka (aminek az egyik oldala kivehető, vagy egy résen keresztül fotózol bele), cserélhető háttérszínnel, kicsire összecsukható, stb.
    Most fogok rendelni ebayről, majd beszámolok.
  • cenobite
    Ja, az a sárga félbevágott tükörtojás akar lenni a fény, a joy meg a tárgy. :D
  • cenobite
    Egy kérdésem lenne a Nagyérdeműhöz. Hogyha otthon, házi körülmények között szeretnék magamnak berendezni egy kis részt a szobámban tárgyak fotózására, akkor szerintetek mi a legjobb megoldás? Mert én valami ilyesmiben gondolkodom:

Tehát ilyen "miniszoba" szerűség, fentről megvilágítva. Ha ezzel a módszerrel lehetne dolgozni, milyen megvilágítást/lámpát ajánlotok? Spot? Neon? Esetleg egyéb?
    Vagy ez így nem jó módszer és máshogy kellene berendezkednem? Kb. 1-2 m2 helyet tudnék szorítani a célra. És nem fogok toronydaru méretű tárgyakat fotózni, hanem ilyen kisebbeket.

Előre is köszönöm a választ!
  • 400Dani
    Eger Rally, Egerszalók-Tarnaszentmária gyors.
  • Jano
    Jieáh, hun volt ezek?
  • Blasta
    azaz DAMAGED
  • Blasta
    Ha így folytatod, legközelebb lesz egy EOS 350D ("D" DAMAGE) géped
  • cement
    ijj az nemfajin :D jo gyogyulast
  • Gladiator
    Áhh, azé nem 130-cal mentünk. Csak mondtam haveromnak, hogy én ki akarok szállni fotózni. És ki is szálltam. Csak ő nem hallotta a kérésemet:D De egy olyan 30-40-nel, de gecire fáj még most is. Persze a fényképező mentettem, így nem is a testemet védtem.
  • cement
    az igen, hogy estel ki meg mennyinél ? :D
  • Gladiator
    na! azaz... tudtam hogy vmi panoráma és a gép egyik rsézében van benne ez a szó:D hát, akkor pont nem az objektív az:D

Amúgy mentségemre legyen, hogy itt amikor írtam reggel fél 7 volt, és mattrészegen jöttem haza egy buliból, közben még a kocsiból is kiestem az autópályán, tiszta vér voltam, és minden bajom volt. Én csak segíteni akartam:D
  • Blasta
    Nem tudnak vigyázni ezekre a szép imprezákra, a marha sofőr már meghúzta a bal elejét is :-////
  • cenobite
    Húdejóak!
  • Blasta
    (úgyláccik ez ilyen meglepődős reggel :D)
    PANORÁMA OBJEKTÍV???
    :)))
    Nem, legjobb tudomásom szerint ilyen obi nincs. Vannak nagylátószögű obik, meg kizárólag panoráma készítésére való filmes gépek, de olyan, hogy panoráma objektív nem létezik.

csn tamás: Ez két képből lett összeillesztve, panoráma illesztő programmal raktam össze (illetve a program :D). Ha érdekel a téma, tudok adni infót.
  • Gladiator
    vagy csak simán kivágod az eredeti képből, vagy van olyan, h panoráma objektív. már ha jól tudom. én évek óta a 18-55-tel szopok:D