Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bibione tengerpart:
Obi 18.0mm f/3.5 (ez kellett az ilyen szintû elmosódáshoz és a színekhez, amik úgy keletkeztek, hogy a hullámok tarajait megvilágította a tegerparti lámpa és napfény fehéregyensúlyon ilyen színeket adjon)
30 mp-es expó állványról
ISO 100
Rekesz-prioritás
Aláírásban is lehet ilyesmi pl.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"a minõséget DIREKT rontottam, hogy ne legyen többszáz embernek meg a képem ingyen, hibátlanul, hamár el is adom õket"
Sztem minõséget nem érdemes rontani, elég a felbontáson kicsinyíteni, 600x400-ban -sztem- akárkinek meglehetnek a fotók, sokat nem tud velük kezdeni, a monitoron való nézegetésen kívül.
"attól még hogy nagyon kényes vagyok a minõségre, sajnos nincsen 3 milkás 1000-es obim, ezért kétszerezõt kellett használnom egy pár norvégiás képnél, ami ugye rontja a képminõséget... sajnálom, de muszáj volt 😞"
Nem kell sajnálkoznod, sokan használnak TC-t.
Köszi a fotókat, bár szükségem nincs rájuk, elég ha itt láthatom õket, irigyellek, amiért ilyeneket készíthettél 😊
[400D-re gyûjt 😛 a kis <#lama>#lama>]
1: az msn tár tényleg szar minõségû (egyébként ha rányomsz a képekre és eleve a galériában nézed meg a képeket, nem kicsinyíti õket, csak a fõoldalon
2: a képeket habár én kicsinyítettem, de a minõséget DIREKT rontottam, hogy ne legyen többszáz embernek meg a képem ingyen, hibátlanul, hamár el is adom õket (amúgy meg: digitális zoom nincs is ilyen gépen már)
3: attól még hogy nagyon kényes vagyok a minõségre, sajnos nincsen 3 milkás 1000-es obim, ezért kétszerezõt kellett használnom egy pár norvégiás képnél, ami ugye rontja a képminõséget... sajnálom, de muszáj volt 😞
4: csak neked, itt és most:
lunda 1
lunda 2
lunda 3
pézsma 1
pézsma 2
Bibione tengerpart
Velence
És hogy valami új is legyen:
A képeket szerzõi jog védi, ha szeretnél képet tõlem (teljes nagyságban akkor már, ugye), akkor írj mailt! 😊
U.I.: a képeket ajánlott a beépített színprofillal nézni, nem a windows nézegetõ vagy a böngészõ szerintivel!
Külön fileként megnyitva a fotóidat, minden rendben van, csak az MSN tár kicsinyíti össze õket bénára.
Célszerû lenne a fotókat pontosan olyan méretre lekicsinyíteni PS-ben feltöltés elõtt, mint amekkorák az MSN-en lesznek, így megúszod a minõségromlást. 😊
Az MSN galériádban megnéztem a norvég fotóidat, és egy-két kérdõjel felmerült bennem a képek minõségével kapcsolatban (ha már írtad, hogy mennyire kényes vagy a minõségre) 😉.
Konkrétan erre illetve erre a fotódra gondolok.
Ezek csak nálam, 1024-es felbontáson, a céges monitoromon tûnnek gázosnak? A felbontásukkal nem stimmel valami (mintha rosszul lennének letömörítve, vagy digitális zúmot használtál volna, nemtudom).
Ez a kép pedig mintha kicsit életlen lenne.
Azért kérdem, mert nem kizárt, hogy a céges szar, régi 17-es monitorom nem mutatja jól a fotóidat! 😉
A santorini naplemente is rulez! 😉
Ez tetszik viszont nagyon, és ez is jó, csak itt is minõségbeli problémáim vannak.
Én azt mondtam, hogy egy 5-e ft-os occsó UV annyit ront a képminõségen, amit a legtöbb esetben NEM VESZEL ÉSZRE. (maximum, ha 2-300%-os nagyítással vizsgálgatod a fotókat. Van akinek ez jön be 😊)
Ezek a fotók a kb. kapható legolcsóbb, csokker SOLIGOR UV-vel (és nélküle) készültek, 18-55 kitobival, f7.1, 1/250, ISO400-zal, 200%-os nagyításon láthatók.
UV-vel:
UV nélkül:
Ha sokat nézzük, biztos találunk különbséget. De egy drágább objektív javítási költsége eltörpül az UV szûrõk költsége mellett, ha esetleg beüt a baj, annyit viszont nem rontanak a képminõségen, hogy ne érje meg használni õket. Egyáltalán nem kötelezõ használni, de többet használnak mint ártanak sztem. Természetesen nem egy kitobin kell használni, az nem túl költséghatékony (én is -like Lateralus- csak kaptam hozzá) 😄D.
Meg semmi hátrányom nem számazott még belõle, hogy nem tartok ilyet az obin. Többet úgy vettem, hogy adtak hozzá UV szûrõt is, de mindig a fiókban végezte. A legutóbbi 5 percet töltött nálam az objektíven (olcsó Soligor), amíg bele nem néztem a keresõbe és egy gyönyörû becsillanást produkált az elsõ bemutatkozáskor. Ha valakinek kell 67mm-es Soligor UV és hajlandó érte jönni (mivel én nem viszem sehová, és nem postázgatom), akkor ingyen odaadom.
g, g-foto.hu

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Ettõl függetlenül én az összes hivatásos/profi/öregróka/fotóstanártól azt hallom, hogy utcára ne menjünk UV szûrõ nélkül...
Elég egy autó átal felvert kavics és vihetjük egy többtízezres javítára az objektívet.
Az aki fotózni indul és a sapkát állandóan az objektíven tartja, az készüljön fel arra, hogy egy õz nem fog bepózolni neki, míg leveszi, vagy a lufiárus kislány mosolya sem lesz õszinte...
UV és UV között zongorázni lehet a különbséget, az "olcsó húsnak híg a leve" itt hatványozottam érvényes: míg a párezres UV-k csak kicsivel érnek többet, mint egy objektívsapka, addig egy középkategóriás üveg már becsillanás elleni réteggel van kezelve, így kevésbé kapunk "lens-flare" effektet, illetve 99%-os fényáteresztõképességgel bírnak. Kicsit feljebb már olyanokat lehet vásárolni, ami páramentesítõ bevonattal is rendelkezik, így egy sípályáról betérve egy "teázóba" hamarabb használható az objektív, mint ilyen védelem nélkül...
http://gaborszantai.co.uk/
http://gaborszantai.co.uk/
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
"Mind a mûanyag, mind az üveg szemüveglencsék elnyelnek valamennyi UV sugárzást, de ez a képesség fokozható a gyártás során bizonyos adalékanyagok hozzáadásával, vagy speciális bevonatokkal. Néhány gyártó azt a jelölést használja, hogy UV elnyelés 400 nm-ig. Ez is 100 százalékos elnyelést jelent."
Azert nem tudsz pl soha lebarnulni uveg alatt. Szoval CCD addig vedve van amig lencse van elotte.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Legtöbben ennek ellenére a frontlencse védelmére használják, mert olcsó és nem ront sokat a képminõségen.
Már bocs, de ez marhaság.
Tégy fel majd egy obi elé egy 5e ft-os UV-t, és hasonlítsd össze a képet egy szûrõ nélküli fotón. Nem látsz majd semmi különbséget. Pl. használj Hoya szûrõt. Olcsók és jó minõségûek.
"egyébként a frontlencse pont azért van hogy megvédje a többi lencsét"
Meg ez is. Mert míg egy UV lencsét bámikor olcsón kicserélsz, a frontlencsét ennél kissé "bajosabb" cserélni, ha "megvédi" a többi lencsét.
Az UV sugárzástól pedig nem árt védeni a CCD-t, de UV szûrõ nélkül is lehet élni.
Legjobb obivédõ pedig a napellenzõ.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Elnyeli az UV-sugarakat, és megvédi az obit. Nekem Sky szûrõm van, ez is UV szûrõ csak ez picit kiemeli az ég kékjét.
*kihajthato
ne mindegy.
DSLRt meg azert nem akarok, mert az mar komplikaltabb cucc, itt meg profi fotos nyomokban sincs. Ennek meg nagyon franko, hogy van kihajtha csavargathato lcdje, latod kozvetlen ha valtoztatsz a beallitasokon akkor milyen lesz a kep, stb. Aztan meg lehet manual dolgokkal is szepen ugyeskedni. Ertekeleket amiket lattam azok meg mind agyon dicserik.
Kell keresnem egy profi video kamerat meg egy fenykepezogepet. A videokamerara van 5500dollar keret, 650 a fenykepezogepre. Holnap lesz itt a tanar, mar talaltam olcsobb franko videokamerat, szoval majd radumalom egy DSC R1re 😄
Csomagban 819 dollar, plusz tax (az 7%korul van)
Ezeket tartalmazza:
1. DSCR1 vaz
2. 2Gig memory card
3. deluxe case
4. lcd screen protector
5. lens cleaning kit
6. full size tripod
7. card reader
8. UV filter, PL filter, FLDG filter
9. 1 gig flash drive
10. wide angle lens
11. telephoto lens
Most akkor mondja mar el nekem vki pls, hogy az UV filter pl mire jo? Mivel uvegen eleve nem megy at az UV sugarzas ezert otletem sincs.
Valamelyikotok otthon vette 200k-ert. Hat van kulonbseg az arak kozt...
Nem lehet mindíg HDR-ezni 😄 Pláne ilyen elkapott pillanatoknál.
g, g-foto.hu