25245
-
mod #18919 Azt tudom csak, hogy a Lasto csinál professzionális broadcast cuccokhoz is derítőket, na meg Filmeséknél is elterjedt... -
craymond #18918 Nem sátor helyett küldtem a linket. Szerintem is a sátor a legjobb megoldás. A linkben egész pofás kis világítást szerelt össze a szerző. Gondoltam, hogy sátorral jó lehet. -
#18917 féloff:
Van sok nagy képem és szeretnék egy pdf-et csinálni ami tartalmaz kis thumbnale képeket és a könyvtár ill file nevét. ilyet hogy/mivel lehet csinálni? -
#18916 Ismét egy hasznos link!
Mégis lehet inkább maradok a sátornál. Bár ami gáz, hogy ami itt 20.000 Ft, azt e-bay-en kb. 7-8ezerből meg lehet venni. Csak nincs bankkártyám. Ehh... -
craymond #18915 Akarom mondani "házibarkácsolástól" -
craymond #18914 Itt van még egy tipp tárgyfotózáshoz, ha nem riadsz vissza a házibarkácsolsától.Katt -
#18913 Igen, az a legkisebb és a legdrágább, magyarul a legszarabb választás.
#18907: Én azt venném ezek közül. -
400Dani #18912 Van különbség? -
#18911 Értem, köszi! -
craymond #18910 Én úgy tudom az 5600-ason nincs, csak a 9500/9600on. Az utóbbiak exponálógombján jól látszik hogy menetes -
#18909 Újabb kérdés - ma ilyen kérdezős napom van. :)
Ha szertnék a Fuji Finepix S5600-asomhoz távkioldót venni, van rá lehetőség? Mert néztem edigital-on, ott Nikonhoz, Canonhoz, stb-hez van, meg van Hama, amihez csak annyi van írva hogy "menetes exponálógombokhoz". Nos a Fujin ilyen menetes exponálógomb van? Bocs a hülye kérdésért.
mod: köszi, még nézelődöm! :) -
mod #18908 Lasto a beztezt. -
#18907 Nos, közben utánanéztem ezeknek a fénysátraknak is. Ezeket találtam:
Lastolite
Cubelite
Hunbright
Wallimex
Én a Hunbright-al szemezgetek, az ára is kedvező. Szerintetek jó választás lenne? -
#18906 Abszolút hasznos volt. Mivel még bőven a hobbifotós kategóriába tartozom, minden információ nagyon hasznos! Köszi mégegyszer! -
craymond #18905 Nagyon nincs mit. Remélem hasznos volt -
#18904 érdekelne ez az összeillesztéses dolog! ha tudsz segíts a témában! köszönöm! -
#18903 Nagyon köszönöm a linkeket! -
craymond #18902 itt és itt találsz hasznos tippeket tárgyfotózáshoz. -
400Dani #18901 120-as kellene, de az jóval drágább, úgyhogy 80. -
#18900 Kérdés visszavonva, gondolom 80cm-est. Ugyanis a linken amit adtál mindegyik akkora. :) -
#18899 Tényleg olcsóbb. Te mekkora méretűt rendelsz? -
400Dani #18898 Mondanám, hogy rendeljünk közösen, de minden tételre rámegy a postaköltség. -
400Dani #18897 ebayen olcsóbb -
#18896 Hehe... Gugli a barátom. :) -
#18895 Igen, ezaz, valami ilyesmire gondoltam. Természetesen oldalról való világítás is jól jönne. Kíváncsi leszek a beszámolódra! Amúgy itthon nem lehet kapni ilyet? Esetleg házi-barkács keretében előállítani... -
400Dani #18894 Én oldalról is világítanám.
Létezik ún. fénysátor erre a célra, ez egy fehér, áttetsző anyagból készült kocka (aminek az egyik oldala kivehető, vagy egy résen keresztül fotózol bele), cserélhető háttérszínnel, kicsire összecsukható, stb.
Most fogok rendelni ebayről, majd beszámolok.
-
#18893 Ja, az a sárga félbevágott tükörtojás akar lenni a fény, a joy meg a tárgy. :D -
#18892 Egy kérdésem lenne a Nagyérdeműhöz. Hogyha otthon, házi körülmények között szeretnék magamnak berendezni egy kis részt a szobámban tárgyak fotózására, akkor szerintetek mi a legjobb megoldás? Mert én valami ilyesmiben gondolkodom:
Tehát ilyen "miniszoba" szerűség, fentről megvilágítva. Ha ezzel a módszerrel lehetne dolgozni, milyen megvilágítást/lámpát ajánlotok? Spot? Neon? Esetleg egyéb?
Vagy ez így nem jó módszer és máshogy kellene berendezkednem? Kb. 1-2 m2 helyet tudnék szorítani a célra. És nem fogok toronydaru méretű tárgyakat fotózni, hanem ilyen kisebbeket.
Előre is köszönöm a választ! -
400Dani #18891 Eger Rally, Egerszalók-Tarnaszentmária gyors. -
#18890 Jieáh, hun volt ezek? -
#18889 azaz DAMAGED -
#18888 Ha így folytatod, legközelebb lesz egy EOS 350D ("D" DAMAGE) géped -
#18887 ijj az nemfajin :D jo gyogyulast -
#18886 Áhh, azé nem 130-cal mentünk. Csak mondtam haveromnak, hogy én ki akarok szállni fotózni. És ki is szálltam. Csak ő nem hallotta a kérésemet:D De egy olyan 30-40-nel, de gecire fáj még most is. Persze a fényképező mentettem, így nem is a testemet védtem. -
#18885 az igen, hogy estel ki meg mennyinél ? :D -
#18884 na! azaz... tudtam hogy vmi panoráma és a gép egyik rsézében van benne ez a szó:D hát, akkor pont nem az objektív az:D
Amúgy mentségemre legyen, hogy itt amikor írtam reggel fél 7 volt, és mattrészegen jöttem haza egy buliból, közben még a kocsiból is kiestem az autópályán, tiszta vér voltam, és minden bajom volt. Én csak segíteni akartam:D -
#18883 Nem tudnak vigyázni ezekre a szép imprezákra, a marha sofőr már meghúzta a bal elejét is :-////
-
#18882 Húdejóak! -
#18881 (úgyláccik ez ilyen meglepődős reggel :D)
PANORÁMA OBJEKTÍV???
:)))
Nem, legjobb tudomásom szerint ilyen obi nincs. Vannak nagylátószögű obik, meg kizárólag panoráma készítésére való filmes gépek, de olyan, hogy panoráma objektív nem létezik.
csn tamás: Ez két képből lett összeillesztve, panoráma illesztő programmal raktam össze (illetve a program :D). Ha érdekel a téma, tudok adni infót.
-
#18880 vagy csak simán kivágod az eredeti képből, vagy van olyan, h panoráma objektív. már ha jól tudom. én évek óta a 18-55-tel szopok:D