25245

• DoctorJohnson
    Értem.
    Legközelebb sikerül, csak ne add fel! ;-)
  • Amse
    hát szerintem ez a csajt nekitolták a patkának és a kormányt levette hassal, mert azt fogta nagyon. láttam még 2m magas egykerekűről seggest nyomni egy srácot ami vicces volt, de az se lehetett kellemes.
  • Caterpillar
    Szia!

A kép sajnos valóban nem adja vissza azt amit akkor ott szerettem volna megörökíteni! :(

Ültem a vonaton és néztem ahogy suhan a táj (kissé be voltam lassulva) és elöttem átlóban ült a bácsi akinek a szemüvegén keresztül fordítva látszódott a külvilág. Rögtön megtetszett és valami olyasmit gondoltam mögé hogy menniyre másképp láthatják mások hozzám képest a világot, majd kattintottam.
  • DoctorJohnson
    Szia!
    Hmmm.
    Nekem ez a kép nem mutat semmit, nem mesél semmiről. A fotó 1/4-én van némi téma, de a kevesebb néha több elvén még ez nem lenne baj. Csak ez a kis részlet jelen esetben nem elég ahhoz, hogy elvigye a hátán a lényegében üres fotót.
    Neked mit mond, mit jelent ez a kép? Tényleg érdekelne. :-)
    Üdv!
  • Caterpillar
    Sziasztok!

Eddig nem igazán nézegettem ezt a topicot de azt hiszem hiba volt... Imádok fotózni, érteni már kevésbé értek hozzá. :(
    Kíváncsi volnék a véleményetekere:

Model DMC-FZ20
    Date/time original 2006.04.06. 13:27:16
    Exposure time 1/60 s
    F-number f/2.8
    ISO speed ratings ISO 80
    Exposure bias value 0.00 eV
    Metering mode Spot
    Focal length 72 mm
    White balance Auto white balance
  • Gabo
    Én az Andrássyn láttam egy csúnya nagy bukfencet egy sráctól. Meg kell hagyni, sík aszfalton ekkorát esni művészet. Bár ha jól sejtem a dolog mögött talán az lehetett, hogy a bringa meg a sör együtt nem éppen biztonságos kombináció.
  • Amse
    már akartam kérdezni, hogy senki nem volt kint fozózni
    alagútban egy csaj csúnyát esett, de nem tudom lett e nagyobb baja, mert inkább helyet hagytam az eü-söknek és nem loptam a levegőt szegény elöl.
    [felvonult]
  • Gabo
    Végül pedig néhány kép az új kamerával.
    A kamera: Panasonic DMC FZ50.
    Utómunka: Leméretezés – Unsharp

Virágok

Exif:
    Exposure time [s]: 1/60
    F-Number: 8.0
    Exposure program: Aperture priority (3)
    ISO speed ratings: 100
    Metering mode: Multi-segment (5)
    Exposure mode: Auto (0)
    White balance: Auto (0)
    Focal length [mm]: 23.5
    Focal length (35mm): 111

Gólyahír

Exif:
    Exposure time [s]: 1/500
    F-Number: 3.6
    Exposure program: Aperture priority (3)
    Focal length [mm]: 28.200001
    Focal length (35mm): 134

Kacsák

Exif:
    Exposure time [s]: 1/250
    F-Number: 7.1
    Exposure program: Shutter priority (4)
    Focal length [mm]: 88.800003
    Focal length (35mm): 420

Tanulságok:
    Van mit tanulnom az új kamera kezeléséről, jobban oda kell figyelnem a képek készítésekor.
    Időnként az AF nem arra állt élesre, mint szerettem volna. Így pl. a kacsákról lőtt képeim közül többnél a háttérben lévő kavicsok lettek élesek. (Azon izgultam, hogy egyáltalán be tudom-e őket cserkészni. ;o))
    A fénymérési mód megválasztására és helyére is nagyobb figyelmet kell szentelnem. Valószínűleg ezzel elkerülhető lett volna a gólyahíreken a beégés. Egyenlőre még a rekeszelést sem érzem igazán, így a mélységélességgel való játék sem lett az igazi. Ráadásul a délutáni meleg fények és a gólyahírek sárgasága az auto wb-t is megtréfálta némileg. (Ezért nem állítottam a levelsen, hogy ez látható legyen.)
    Azt minden esetre látom, hogy a 420 mm ekv. fókusz táv állatfotóknál jól fog jönni. Viszont az igazi makrófotókhoz nem árt majd beszerezni valamilyen makró előtétet.
  • Gabo
    Második felvonás

4. Sziluettek

5. Egy felvonulás arcai

6. Finálé
  • Gabo
    A hétvégén ott voltam a Critical Mass-on, s ezúttal fényképezőgépet is vittem.
    A kamera: Canon PS A510.
    Az utómunka a szokásos: levels (ahol szükségét éreztem) – leméretezés - unsharp.

Első felvonás

1. Van aki fekve nyomja

2. Pesti látkép

3. Fény az Alagút végén
  • Gabo
    Mivel régen toltam képeket, meg amúgy is ráfér a topicra néhány fotó...
    A kamera: Canon PS A510.
    Az utómunka a szokásos: levels (ahol szükségét éreztem) – leméretezés - unsharp.

Őszidéző

Színfolt

Fény és árnyék

Kamerázol...?

A képek még november elején készültek, csak lusta voltam őket feltenni. ;o)
  • DoctorJohnson
    képlopás suzuki módra
  • Lateralus
    AF gondról nem hallottam a régi objektíveknél, de működésbeli problémákról igen. Főleg a régi Sigmákkal volt baja az újabb DSLR vázaknak. Egyszerűen lefagyott a szoftver, ha szűkebb rekeszt akartál állítani. Többek között ezért veszek már csak gyári kiegészítőket (mindenből, mert vakuval is voltak már gondjaim)
  • gazdi
    A budget telék f/5.6-ot tudnak a hosszú végükön, arra te kétszerezőt akarsz tenni, az f/11 (vagy f/8 ha gyökkétszerező). A nemprofi vázak f/5.6-ig tudnak AF-et. Szóval a válasz az, hogy "igaz", de ez csak a felszín. Trükközni persze lehet, ragasztgatás és társai, akkor verőfényben lenne AF, de akkor meg minek. Konverterrel nem lesz autofókuszod fényerős tele nélkül.
  • Pistike 007
    Én nem ilyen "300 méterről lefotózósra" gondoltam, hanem szembeszéllel való maximális megközelítésre. Elhihetitek, jól megy. =) Madárfotózásra meg nem igazán gondoltam... Lessátor... Ahoz még kéne egy kis kredit. Persze akkor már jöhetnek a nagyobb telék, mint ahogy mondod. Szóval maradok a cserkelésnél, ahhoz meg elég kéne hogy legyen olyan 400mm-es gyújtó... Ja meg még azt szerettem volna kérdezni, hogy igaz-e, hogy néhány régebbi Tamron objektíven új DSLR vázra való csatlakoztatáskor nem jó az AF?
  • Placebó
    Uhh, ez bejövős
  • sharpshooter #19103
    loál

szép csorda karcolja ott az eget, az már biztos:)
  • b0mb
    darura tudszmosta kerepesiuton nagylatoval is akar :|:C

loal.
  • Galy
    szerintem a 210mm fácánra is kevés
  • gazdi
    Attól függ, hogy milyen vadról beszélünk. Fácánra elég, darura meg semmi sem. Ha kommersz nyúlra-őzre-szarvasra gondolsz, akkor kétszerezővel elég lehetne, de azt a tamron nem fogja szeretni. Illetve te nem fogod szeretni az elkészült képeket. Viszonylag olcsón kaphatsz régi manuális nagyteléket, én ebbe az irányba mozdulnék a helyedben. A másik lehetőség a lessátras fotózás, de azt írtad, hogy nem profi szinten, ahhoz pedig elhivatottság kell.
  • Pistike 007
    Üdv! Szerintetek Pentax K100D 80-210mm-es tamron telével használható vadfotózásra (nem profi szinten)? Esetleg egy konverter, nem? :)
  • gazdi
    Közel, nagyon közel. :-)
  • Falconer
    Mert fel hogy sok prerikutya gyulolo forumozo itt meglatja, es odamennek leloni oket.... Vagy mittomen.
  • Gladiator
    tilos őket fotózni, vagy mér nem lehet itt megdiskurálni, hogy hol lettek fotózva?
  • sharpshooter #19095
    olvasom a topicot régóta, és a nefotozz.hu-t is
  • Galy
    fú, ismerjük egymást, vagy csak te engem? :)
  • sharpshooter #19093
    szerintem privátban intézzétek:)
    gazdi, Galy előbb lőne le egy embert, minthogy szándékosan letörjön egy ágat egy élő fáról...:)
  • Galy
    Ferihegyre tippelek...
  • gazdi
    Köszi.
    Pest mellett készült. Bocs, én is utáltam az ilyen válaszokat, amikor keresgéltem, hogy hol érdemes fotózni őket. Mégiscsak szigorúan védettek... Nem tart sokáig megtalálni az infót. ;-)
  • Galy
    hol készült?
    nice!
  • ivjoe
    Canon 20D, Sigma 50-500 @500mm, f/6.3, ISO200, 1/800mp, kézből.

:D
  • gazdi
    Sziasztok, sharpshooter átzavart a Fotóink topikból ide a képemmel, hát tessék. :)

• 400Dani
    Mikor volt a "retro korszak"?
    Extrás domainnel meg citromailes fiókkal nem írnék ki pályázatot.
  • Fructy
    Sziasztok!
    Akinek van kedve az légyszi nevezzen erre a pályázatra!
    Az első 3 helyezett értékes könyvet kap!

További infók: http://retrofoto.extra.hu
  • gabatika
    szerintem, itt a megoldás
  • Falconer
    Akkor osztrak nemzeti? Vagy nyilas neonaci?
  • Gladiator
    no akkor mi?
  • Punker
    hülyeségeket ne beszélj ha nem tudod mi az, az ott nem árpádsávos.....
  • cement
    wow nájsz kompozísön dúdö!4!!4
  • Loál János #19080
    htx

Btw. analógot akarok venni mostanában, majd beszámolok, éppen van nálam tesztelni egy gép. -.-

[SZERETNÉ, HA G.ARKANCSEL BÜZKE LENNE RÁJA] ID