25245
-
#24683 Nincs -
#24682 utómunka van rajta? mert nálam nagyon sötét. -
#24681 Pár kritikus mondhatna róla pár szót, nem én csináltam, csak tanácsot adnék annak, aki készítette. Köszi.
Nagyobb méret. -
stain #24680 Nekem az az érzésem, hogy van valami prekoncepciója, de ettől még a jó ötleteket szerintem elfogadja, csak nekem nem volt jó ötletem eddig. Pl. felhoztam, hogy mi lenne, ha lefényképeznék egy csomó embert tévézés közben, mert hogy a magyarok még a pörköltevés közben is tévéznek. Szerinte ez nem jó, mert az amerikaiak többet tévéznek. No comment. Engem meg a városi vizuális igénytelenség nem izgat, mert láttam már sokkal igénytelenebb helyeket is, mint Budapest.
asztrofizikábúl. -
#24679 de ahogy írtad azon kell(ene) gondolkodni, hogy ő mit szeretne látni, nem pedig azon, hogy szerinted mit jelent a dolog... innentől meg annyira mindegy, hogy frappáns vagy ötletes vagy-e.
mibül leszel doktor?
-
stain #24678 A lényeg nyilván az, hogy gondolkodj, mielőtt fotózol. Ezért vagyok bajban, mivel én nem ilyesmin szoktam gondolkodni, mert ezer fontosabb dolog van, amin agyalnom kell, így doktori írás táján. -
#24677 ő kezdte ilyen feladatkiírással :) -
stain #24676 Azt mondaná, hogy ne szórakozzunk egymással... -
#24675 Ha a Szabványügyi Testület épületét fotóznám le neki mit szólna? :)
(vagy egy MSZ feliratos csőcsonkot vagy ilyesmit) -
stain #24674 Amúgy ki a túró ez a csaj, hogy megéri miatta belinkelni a blikket? -
stain #24673 Én erre a feladatra fotóztam a jobbikosokat, amit a múltkor betettem a fotóink topikba. De azóta nem volt semmi jobb ötletem, az meg egyszeri lehetőség volt. A többiek mindenféle szerencsétlen vizuális rettenetet próbálnak lefényképezni, több-kevesebb sikerrel. Igazából úgy vettem észre, hogy a Miki saját prekoncepcióit akarja viszontlátni a képekben, és mindenbe beleköt, ami szerinte nem jellemző a magyarokra. Mindegy, ettől függetlenül szerintem nehéz feladat..., legalábbis nekem, most, mert semmi időm nincsen rajta gondolkodni, ráadásul szétzúztam a kezem, és nem tudom megfogni a gépet sem :S -
stain #24672 Nem oda járok, de én is Gulyás Miklóshoz járok, van egy alapítványi iskolájuk is, még régről, aztán most valahogy vetették magukat a MOME után a BKF-re is. -
#24671 Friedman -
#24670 "én meg hiszek a blikknek"
Csak mernél nemhinni.... -
#24669 Cikk hungarikumot írt, én meg hiszek a blikknek :D -
#24668 persze elterelődött a dolog, mert ahogy stain írta, a feladat a "magyar szabvány" képbe öntése - ami persze teljesen másfele is indulhat, nem csak hungarikum-irányba. -
#24667 Az első fele részben így van, Puskás mellett külföldön a legismertebb "magyar" a Kocka (a további helyeken talán Teller Ede, meg a gulyásleves van, a többi szerintem erős lemaradásban).
Viszont a hungarikumnál a külföldi ismertség mellett az is szempont lehet (nincs kőbe vésett meghatározás, ahogy az a wikiben is olvasható), hogy egy magyar mit tart igazán egyedien magyar dolognak - és itt pl. a Túró Rudi igazán előkelő helyet képvisel (külföldön meg alig ismeri olyan, aki nem járt nálunk), de ugyanígy fontos a népművészetünk és a kutyafajtáink is.
Most ez a fotós személyétől teljesen független volt nálam, igazából nem tartom fantáziadús választásnak a kockát (függetlenül attól is, hogy kinek a kezében van), bár - ahogy mondtad - nemzetközi szempontból az egyik legismertebb. -
#24666 A hungarikum funkciója szerintem az, hogy külföldön beazonosítható legyen rajta keresztül az ország, biztos vagyok benne, hogy a kockát többen felismerik, mint a kuvaszt, meg a pick szalámit együtt, és nem csak azért mert önmagában a legerősebb ezek közül vizuálisan.
Sok bajom van a celeb kurva új szakmát talált jelenséggel, de ebbe szerintem kár belekötni. Akkor már inkább a Dzsudzsákba. -
#24665 számomra elsőre a magyar kutyafajták, aztán a paprika, esetleg (mert szerintem nem veszik olyan komolyan a besorolást) a népművészet remekei, akár a festett házak, akár a csipke/ruházat/akármi... a kocka a legegyszerűbb választás (bár emiatt talán a legnehezebb is valami frappáns dolgot alkotni belőle) -
#24664 De ha egyszer a legalkalmasabb hungarikum. -
#24663 mint tárgy és jelenség semmi, viszont szerintem fantáziátlan témaválasztás egy "fotózz hungarikumot" feladatnál. -
#24662 Mi a baj a Rubik kockával? -
G_ArchAngel #24661 Nem oda, hanem Zitaval... -
#24660 szerintem ezek közül néhány egészen jól kidolgozható téma is kijön, nem kell kubik rockázni -
#24659 Oda jársz? Ezt most nem értem. -
stain #24658 Nem hungarikum fotózás a feladat, hanem az, hogy "magyar szabvány"... szóval a bűvöskocka kb. a leggázabb dolog, amit ilyen feladatcím alatt fényképezni lehet, de mindegy. Én sem vagyok kibékülve a feladattal... -
#24657 hungarikum? .. nyilván engem minősít hogy eddig azt sem tudtam ki ez a fószer.. persze nem is érdekel a foci -
#24656 Jaolvastam...ki állította be neki a vasat,meg a fényeket?:) -
#24655 lávli. -
#24654 heee?! -
#24653 Blikk Debreczeni Zita BKF -
#24652 Montammáhogykabbe? -
#24651 végülis.. gyorsabb mint renderelni :) -
#24650 hasznossss -
stain #24649 Kell nekünk ilyen? -
#24648 96*96-ba leméretezed -
cargame #24647 Hogy tudom a kepet ugy meretezni, h mikor kirakom pl. messengeren profil kepnek akkor a fel kep ne maradjon le? -
#24646 Lájtrúmosok ezt ismeritek?
plágin Lr3-hoz... -
#24645 nem illik teleszpájjal beszélni -
#24644 LOAL teleszpajŸ