Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amse
ajajj azthiszem vissza kell térned a kiskompakthoz, ha a bridge-et már nehéz cipelni <#crazya>

Vasárnap nem, vidéken leszek gép nékül 😄
Egy ismerõsömnek hoztam be a gépet, hogy meglesse, gondoltam kihasználom a lehetõséget este hamár hurcolom. Egyébként nem nagy a hajlandóság bennem az esti fotózásra, lusta vagyok és fáradt mozogni 😛

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Blasta
A kékóra késõbb van, közvetlenül sötétedés elõtt olyan 7 körül, de tényleg akkor érdemes.
Viszont meglehet úgy csinálni az éjszakai hosszúexpót, hogy ne legyen a két véglet sem. A lámpák, reflektorok amúgysem vészes, ha kiégnek kicsit.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Gladiator
es egesz eletedben ez az egyetlen alkalom, hogy ejszaka fotozzal? kellemetlen. vasarnap se jo?

Nyolc körül lesz alkalmam.<#lookaround>

Gladiator
most mert? semmi bonyolitas nincs benne, pusztan annyi, hogy ne este 8kor fotozzal, hanem szurkuletben, ami most asszem olyan 4-5 korul lehet.

Jaj ne, már így is látom a tökéletes kudarcot erre rádobsz még egy lapáttal <#nyes>

Gladiator
Aspyrin:
Meg szentem arra figyelj, hogy "kek oraban" (igy hivjak ugye?) menj fotozni, ne teljesen sotetbe. Ellenben vagy a fenyek lesznek normalisan exponalva, es a taj full sotet, vagy a a taj jol van kiexponalva, am a fenyek csak ilyen szetegett feher csikok.

Erre gondoltam én is.

Gladiator
itasd le😄

Blasta
Hát nem szeretnélek elkeseríteni, de állvány nélkül 15mp-et nem fogsz tudni kiexponálni, hacsak nem teszed le valami stabilra (kõre, padra, etc) a gépet. 😊

Blasta
Na akkor zsír.
Rekeszt állítsd be elõbb, aztán mérj fényt és nézd meg mit mond a gép expozíciós kijelzõje (vagy hogyatökömbe híjják), és addig tekerd a záridõt, míg korrekt nem lesz az expo.

Nos hát igen, ha nem munkából tartanék majd hazafelé akkor lenne nálam állvány is, addig is csak a jó támaszban bízhatom :S

Az lesz az igazi, csak elkeveredtem a sok betû között 😊 Szóval "M"-ben tudok akár 15mp-ig is kukucskálni.

Blasta
???? kéz?
Gép állványon, és máris van két szabad kezed, de 1 biztos, ha az egyikkel a beállításokat cseszegeted. Énis fotóztam már állványról esõben, hóban (hóban durvább, mert a szél befújja az ernyõ alá 😄), szal meg lehet csinálni 😄

Blasta
Akkor "M" mód. Ott is mûködik a fénymérés és láthatod a kijelzõdön, hogy milyen záridõt kell állítanod a kiválasztott rekeszhez. Remélem "M" be tudsz hosszabb idõt is állítani.

Nincs annyi kezem 😊

Esernyõ? A tükrözõdõ aszfalt még jó is lehet.

Canon - Nikoff ahah

Viszont "A" állásban 3mp a max záridõ, ha "P"-re váltok akár 15mp-ig is nyújthatom. Bár ahogy nézem ilyen esõben nem lesz belõle semmi.

Köszönöm, örülök ha majd egy kép összejön :S

Ilyen képeknél minél hosszabb expó a jó, de a rekesz/záridõ arányra érdemes figyelni, elõbbi a mozgó fényeket (fényszórók csíkja) befolyásolja (azok vastagságát), utóbbi az álló fényeket (pl. utcai világítás erõsségét). Érdemes olyan irányban, és idõszakban fotózni, amikor a feléd tartó forgalom kisebb, mint a tõled távolodó, mivel a tompított fénye sokkal erõsebb, mint a hátsó helyzetjelzõé...

Canon - Nikoff ahah

Oké, hála az égnek van "A" állás.

😄 htx

Blasta
- A vagy Av mód (ha van ilyened)
- szûk rekesz, mondjuk valami közepes érték (kompaktnál kb. F5,6), de ez a fényektõl függ. Ha nincs elég sötét a kellõen hosszúexpóhoz, akkor szûkíts rajta (pl. F8-ig)
- legalacsonyabb ISO
- A záridõt pedig a gép hozzáméri

Amse
szûk rekesz az az Fsok ^^
szerintem majd ott helyben kiderül, hogy milyen hosszút kell exponálni, de szerintem ne akarj nagyon hosszú expot, mert a kompakt eléggé zajosodik ilyenkor. próbáld ki majd közepes rekesszel és rövidebb exp idõvel, ha tudod és meglátod mi a különbség

Hmm, tehát iso64/F3.2/15mp elvileg jó lehet? Ha nem fog esni kipróbálom.

Galy
szûk rekesz, hosszú záridõ, alacsony ISO, például
Hájz, ismét szagtudásra ;-) lenne szükségem. Éjszaka szeretnék fotózni: a jármûvek adta mozgó fényeket. Nos, mekkora rekesznyílást/záridõt/iso-t javasoltok, hogy ne kelljen napokig egy helyben állnom? 😄

Roger6
Valaki közületek használt már tükörobjektívet? Vélemény esetleg?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Blasta
Köszönöm szépen, hogy megnéztétek õket! 😉

Majd szólok, ha frissítem.

Glad: jah, a hotelnév levágása engem is zavart, de azé túlzottan nem. 😄 De lehet, hogy van olyan verzióm, amin nincs levágva a hotel név. Az effekt nekem bejön 😊

Blasta
"o biztos megertene, hogy ez is csak muveszet😄"

Úgy tûnik nem értette meg 😊))))))

Editthy
<#duma><#boxer><#beka3><#vigyor>

www.koleszafoto.hu

Gladiator
aaaaah... erre a szemelyes kepekre aszittem, hogy majd vmi fincsi kepek asszonypajtasrol, erre csak a te vigyorgasodat latni minden kepen😄

tenyleg! rola nem lesznek kepek? o biztos megertene, hogy ez is csak muveszet😄

Gladiator
2, 15, 22 bestest.
Am szerintem az az effekt a gondolason rohadt giccses, es kellemetlen, hogy fent felbevagtad a hotel nevet.

<#eljen><#eljen><#eljen> Nagyon tetszenek! Profi munka!
Blasta
Aham, "Virtual photograper" plugin

Kösze, hogy megnézte Májsztró! 😉

GregSB
Porték közül a 15 és a 18as a legjobbak IMO. Veri nájszos! 😊

GregSB
Nagyon szépek!

Nekem a gondolás tetszik a legjobban. Jól látom h van rajta valamilyen effect?

Blasta

Blasta
Velencében jártam

Lesz majd egy "Side B" is a lapon, mert ez csak az elsõ adag fotó, bár többnyire a jobbak, de még tuti lesz egynéhány értékelhetõ, majd felrakom azokat is.

(egyéb, személyesebb képeket iwiw adatlapomon láthatnak az illetékesek <#alien2>)

GregSB
Érzékelõ meghalt. Szervíz vagy kuka. Javítás 10-20-30ezer Ft között mozog szervíztõl és géptípustól függõen. Ha inkább 30 felé dõl a mérleg én elgondolkoznék egy új gépen...

hali.
valaki tud segiteni?
canon powershot a300 am van,3 éves.
torz a kép a kijelzõjén,és a fotó is teljesen homályos,nem lehet kivenni semmit belõlle.
mindent próbáltam már.
csak emilre légyszi: [email protected]
köszi
hali

Barney Tech
gyíkbuzerálás😄
amugy szépek!

pedig mókás volt, elõdöntõben a kínai gyereknek kifordult a bokája és bicegve is nyert...
a döntõben mindenki neki szurkolt szimpátiából, de szegény esélytelen volt féllábbal...

http://gaborszantai.co.uk/

Galy
döntõig maradtál-e?
Blasta
24e Ft/fõ + 2x9 ojró/fõ a szitibe hajókázás

Galy
csak próbáltam követni, mi történik, de komolyan mondom, a tv-ben közvetített hokimeccset jobban tudom követni 😊))
Loál János
Nájz!

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

én két évig párbajtõröztem, ezért inkább figyeltem, mint fotóztam😊

http://gaborszantai.co.uk/

Gladiator
hogye volt?