25245

• Petersen88
    Sziasztok!Ti biztos otthon vagytok ebben a a fotós témában,ezért figyelmetekbe ajánlom ezt az oldalt ahol sok érdekes dolgot találhattok,illetve amiért irok ide az egy verseny ahova szintén várunk minden jelentkezőt a Nevezés INGYENES :)

Bocs ha kicsit off a téma,de azt hallottam hogy itt sok a vállalkozó kedvü ember ^^

Szoval hajrá fotósok!!!
    www.artesis-online.com
  • Blasta
    [popcorn, kóla, figyel]
  • Gabo
    DecenS:
    Szerintem...
    Az ötlet jó, de a kivitelezésen lehetett volna egy kicsit még csiszolni.
    A helyedben közelebb mentem volna, hogy az alma nagyobb részt töltsön ki a képen. A kép komponálásakor pedig inkább érdemes lett volna a felső harmadoló vonalat használni, vagy a bal felső metszéspontba helyezni a gyümit. Ezzel sokkal nagyobb hangsúlyt kapott volna, mint így.
  • Aspyrin
    Ja, ha az neked a megjegyzés, hogy Ezért a képért kár volt ennyit szenvedni, akkor Te sem jártál az elmúlt 2-3 évben a Fotóink című topikba, ahol ennél sokkal szemtelenebb, provokálóbb mondatokban fejezte ki véleményét a srác. Keressek neked idézeteket?
    Érdemes lenne tanulmányoznod.
    Egyébként pedig le kellene venni a szemellenzőt, mielőtt mindenki nekem ugranátok.
    Amikor nekem valaki kőkeményen beszólt, akkor fel voltatok háborodva, hogy nem értem a kritikát...
    Most meg elejtek egy könnyed poént, és kapom a flémet.
    Nájsz.
    Mi lenne, ha legközelebb úgy kezdeném, ahogy ő tette?..
    Ja és Big G, nyugodtan szóljon vissza, de ne más tegye helyette. F.szozni nem nehéz, tudod.
  • BiG G
    már megbocsáss de _már megint_ te voltál a f*sz, teszed itt az epés megjegyzéseidet, aztán csodálkozol ha visszaszólnak?
  • The Garrett
    nám, egyszeruen csak unom hogy már nem csak a masiktopikban, hanem itt is ezt 'kell' olvasnom.
    Nem zavar ha értékelik mások képeit, még az se ha annyit írnak rá hogy 'ez szar', mert abbolis csak tanulni lehet. Viszont az 'izé' meg 'teloval lőtted hazafele' -stb nek semmi köze a képértékeléshez...

( tudom mehetek mas forumra, de mar lassan 7 éve ide járok és megszoktam.)
  • Aspyrin
    Tényleg? Én csak annyit mondtam, hogy nem kellett volna ennyire erőltetni a linkelést, ő pedig belepofázott a képeimbe amihez semmi köze, ráadásul nem is rólam volt szó.
    De hát valamivel vagdalóznia kellett, ha már ennyire megbántottam.
    Megvédeni meg nem kell, elég nagy fiú már. Vagy úgy érzed segítségre szorul?
  • The Garrett
    azert azt vágod, hogy van különbség segítő szándékú kritika és fikázás közt?
    Amit te csinálsz jelenleg, az inkáb utóbbi.
    az meg nem need senkinek
    (amugy ha megnezed ez nem csak 1 hazafelé ellőtt kép... elég tudatosan van szerkesztve, max az alma kicsit elvész (dehát az nem lehet nagyobb hacsak nem génkezelt :D )
  • Aspyrin
    Most aztán meg lettem sértve
    Inkább linkeljek be egy jól sikerült macskás képet, mint egy ilyen jól sikerült izét
    Mobillal lőtted hazafelé?
  • The Garrett
    huh, nem azert irtam... csak azthittem van aki nemtudja még, hogyan lehet a béka mögé nézni ^^
    nekem amugy tetszik a kép, csak nem szoktam commentelni tul surun :/ (soha :P)

sry ha valamit felreertettel :S
  • DecenS
    lényegtelen. majd ha a 48717. túlszaturált és rommá élesített virágmakrót meg az 5832. macskaportrét szúrom be, megéri "kínlódni" a linkelésért..
  • The Garrett
    békás képeket is meg lehet nezni :)
    jobbgomb- view image- aztan az url-t ctrlc+ctrlv aztan F5)
  • DecenS
    elnézést Mester.
  • Aspyrin
    Ezért a képért kár volt ennyit szenvedni
  • DecenS
    csakazétis.
  • DecenS
  • 30Dani
  • DecenS
    BÉKAphatja az imageshack....
  • DecenS
  • DecenS
  • rmx rider
    amúgy végre működik a slave adapter, csak úgy kel fotózni hogy ráteszem az ujjam a vakura és amikor lenyomom az exponáló gombot elkezdem felengedni, és így az adapter csak a második villanást észleli. A pillanatot nagyonkönnyű elkapni, szinte mindig sikerül, mondjuk vannak helyzetek ahol körülményes ez a megoldás. azért itt van pár próba fotó:
    Porbafotok
  • cement
    apám csinálta kép
    éjjen a hav
  • rmx rider
    pFFF :D

jah, csak nekem nem slave vakum van hanem egy slave adapterem vakuhoz. de ezekszerint lehet eladni (ami jó mert 2 fontért vettem ebayen és 29-ért láttam boltba)
  • Blasta
    lol :)
  • Gabo
    "...alapkövetelmény, hogy jókor süjjön el..."
    Az mindig ;o)
  • Blasta
    Más feeling egy slave vakuval dolgozni, mint a gépre rakott renccervakuval. A slave-t oda teszed ahova akarod, csak "lássa" a mestert, és igen szépen lehet tárgyakat világítani vele. Csak alapkövetelmény, hogy jókor süjjön el :DDDD
  • Gabo
    Külső vakuk használatában nincs igazán tapasztalatom. Mindig tanul valamit az ember. :o)
    Az FZ-50-nek van vaku papucsa, így ha erre adom a fejem, ott szerencsére ezzel nem kell majd trükköznöm.
  • Blasta
    Nem, ez általános, az én gépem is kettőt villant, pedig redeye cuccos mióta megvettem kivan kapcsolva.
    A titok nyitja az, hogy egyes slave vakuknál ezt szépen be lehet állítani, hogy ne az első villantásra süljenek el azonnal, hanem a másodikra. Legalábbis ismerősöm Vivitar slave vakujával mi anno így tudtunk dolgozni. (ha jól emlékszem :D)
  • Gabo
    Ez csak most jutott az eszembe. Nem lehet, hogy csak a vörös szem csökkentés miatt végez elővillantást a géped? Megpróbáltad ezt is kikapcsolni?
  • Gabo
    Így már érthető. Ha a géped az élességállításhoz és a fényméréshez segédfényként a vaku villantását használja, az tényleg okozhatja ezt a problémát. S valószínűleg megkerülni se nagyon lehet a dolgot. :o/
    Fénymérést pedig még M módnál is el fogja végezni a géped, hiszen ez alapján tudja neked jelezni, hogy az általad beállított értékek megfelelőek-e, illetve a vaku teljesítményét is ez alapján határozza meg.
  • rmx rider
    ennyire nem vagyok amatőr :)) 20-ad nál sem működik.
    Szerintem a baj az hogy mint minden digitális bridge vagy kompakt gép 2-t vakuzik (hogy még mérjen pár értéket)..pedig manuális a fehéregyensúly, fókusz, rekesz, záridő, vaku, minden. Amúgy a fénymérés average. Az első villanásnál villan a slave vaku is, és a gép ilyenkor még csinál egy mérést (miért ha minden manuaáli ? O_o) és átállítja a beállítást ezért a kép alulexponált lesz. szerintem. Semmilyen beállítással nem működik eddig.. már mindent kipróbáltam
  • Gabo
    Szerintem a slave vakud vagy túl gyors, vagy túl lassú, vagy a géped választ hozzá rossz záridőt.
    Meg kellene nézni, hogy milyen záridőkkel tud együtt dolgozni a slave vaku. Ennek elméletileg benne kell lennie a leírásában. Esetleg el kell játszani a manuális beállításokkal a gépen, és végig próbálgatni a záridőket...
    Annak is utána kellene nézni, hogy van-e a géped menüjében olyan opció, ami a slave vaku használatára vonatkozik.
  • Zoli007
    Nekem is ez a gondom. Szerintem az a probléma, hogy a fényképező vakuja nem egyszerre sül ki, hanem kvázi folyamatosan. De a külső vaku pedig sokkal rövidebb idő alatt. Szerintem. Azért meghallgatnám valami profi véleményét is.
  • Lateralus
    Ha szempont a kiegészítő, akkor az első három kiesik.
    Marad a Nikon-Pentax. Utóbbi nem volt a kezemben, így nem tudom őket összehasonlítani. Adatlapjuk szerint a Pentax a nyerő (asszem beépített stabilizátoros).
  • sylas
    vennék gépet
    amatőr vagyok szal amatőr fotózásra keresek gépet
    én ezeket néztem ki
    Canon powershot s5 IS
    Olympus SP-560 UZ
    Fujifilm S9600
    Nikon D40
    Pentax K100D

ezeket néztem kb ilyen árban keresek gépet 100-130 között

Sztetek ezek közül melyiket éri meg?későbbiekben kiegészítők (objektív pl) szempontból is talán
  • rmx rider
    igen.. és fordítva működik..paranolmális vazz :D
  • ivjoe
    Namost mivan?

Vanegy S6500-ad? Megegy vakud. És vettél a vakura ilyen elsütőmasinát, ami a fujid villanására elsüti a vakut?
  • ivjoe
    :DDDDDDDD
  • rmx rider
    Valaki megtudná mondani hogy a slave vakum miért üti ki a fui 6500-omat ami tök sötét képeket csinál? Ha nem, hol kaphatnék erre a kérdésre válaszT?

köszi
  • The Garrett
    csodák palotája ( millenaris park D epulet )

ha van valami sajtós igazolványod / megbizas / akarmi és kedvesen mosolyogsz, beengednek ingyé fotózni ^^