25245

• Dzsini
    igen, az az ISS :) ~1 másodperc volt az áthaladása, sikerült lekapni.
  • Blasta
    Real? A tie fighter is? :-D
  • Galy
    ha ez real, akkor komoly
  • 5Dani
    Videózásnál vedd figyelembe a szenzor korlátait, illetve hogy mennyit kell még költeni (hang, stabi, erős PC/Mac, stb.).
  • Loál János #24759
    IT IZ YOUR CHOICE.
    Ha nem tudsz grip, és videó nélkül élni, plusz beáldoznád az 50-est, mert annyira bejön az 550 és sallangja, akkor hajrá.
    Rosszul nem dönthetsz, blablabla. Mindkettő jó gép, a K-r képminőségét nagyon dícsérik, minden ősfost rátekerhetsz, a Canon mellett szól a sok obi, 5Ft-os fostól a milkós profikig, miáltal a használtpiac is szélesebb.
  • neevous
    Ezen gondolkozok már napok óta:

K100D-ről váltanék. Eddig biztos voltam benne, hogy a K-r (fekete ofc) lesz a befutó. Annak ellenére, hogy nem is gondolkodtam Canonban, a látótérbe került az 550D.

Amiért az 550D kéne:

-1080P videó (pont ez a fájó pont a Pentaxnál)
    -Objektívpark
    -Nagyobb felbontás
    -Nagyobb felbontású kijelző
    -Alacsonyabb zaj magas ISO-nál.
    -24P támogatás
    -Az E-TTL-es vakuk könyebb hozzáférhetősége.
    -Opcionális portrémarkolat (ezt a Pentaxra nem tudok tenni)
    -Gyakorlatilag a sarki boltban beszerezhető kiegészítők (a Pentaxhoz képest)

Amiért a K-r kéne:

10%-kal nagyobb szenzor: APS-C 23.6x15.8mm, nem APS-C 22.3x14.9mm
    -Jobb képminőség
    -Sensor shift stabi
    -Színtartomény: 22,9 bit, nem 22,1 bit
    -Nagyobb dinamikatartomány: 12,4 EV, nem 11,5 EV
    -Nagyobb kereső: 0,56x, nem 0,54x
    -10%-kal nagyobb kereső

A mostani objektíveim?
    Igazából az 50-es fixért fájna a szívem, amit ugye adapterrel rá tudok rakni a Canonra. A többit megkapná a faterom a K100D-vel együtt.

Jogos a dilemmám?
  • repvez
    ha van még hasonlo beállitás segitő progi sybianra az jöhet Nokia E51-re valót.
  • Dzsini
    napfogyatkozás űrállomással
  • 5Dani
    DOF kalkulátor Symbianra
  • tenkenorman
    nincsmit. majd még írok ilyen fontos, érdekes észrevételeket oks?:D
  • 5Dani
    kösz a gondolatot
  • tenkenorman
    jah. mobillal kár próbálkozni lefotózni...
  • Loál János #24751
    Csrú.
  • 5Dani
  • 5Dani
    [URL=http://index.hu/tudomany/urkutatas/2010/12/17/nyolcas_az_egen/]"a világon eddig ez mindössze tíz fotósnak sikerült"[/URL]
  • neevous
    Nem lenne ez rossz, csak kár azért a szenzorért.

• zenoka
    hibatlan:)
    5Dani: pont az a cel a legtobb cg-snek hogy a fenykephez (still eseten persze)leginkabb hasnolo kepet alitson elo ehez meg kellenek a jol ismert optikai hibak bar mostanaba sokan atesnek a lo tul oldalara es tele a cg vilag kromatikus aberaccio hegyekkel (ott is ahol nem szukseges) mint regen a lensflare eseteben...
  • manitounickfree
    sziasztok!
    valaki használt e már sony dslr a580at vagy ennek a családnak valamelyikét (lényeg hogy stabilizátoros váz legyen) manuális objektívvel ?
    arra lennék kíváncsi, hogy a váz stabilizátora működik e ha nem kit obit teszek rá, ebben az esetben egy tokina 500mm tükörobjektívről van szó (m42 véggel+adapter). sony váz még nincs meg, csak akkor veszem meg ha működik.

válaszokat előre is köszönöm!

üdv. zoli
  • Tikal #24745
    10

elsőnél és a hetesnél hibáztam...
  • 5Dani
  • tenkenorman
    az alsó sort, a paprikán kívül full benéztem a többi hibátlan
  • 5Dani
    nem emlékszem, de sok
  • Jano
    Pontodat mondd: göcsök.
  • 5Dani
    A leggecibb, hogy ráraknak optikai hibákat a CG képre.
  • Jano
    1, 6, 7, 11-nél hibáztam.
  • Jano
    Nyóc.
  • Dzsini
    CG vagy Fotó?
  • G_ArchAngel #24736
    Ingyenes, magyar, online, termeszetfoto...
  • JürgenKlinsmann
    Próbáltál te már ModelMayhem-en magyar modelleket keresni? A töredékét dobja ki, mint amennyit a Fotósbázison. Nekem is van oda regem, meg feltosztam rá pár képet, hogy örüljenek, amúgy meg csak a kereső funkciót használom ha kell egy-két modellt felkutatnom, meg a belső levelezőrendszert egy telefonszám csere erejéig. Amúgy én sem csípem... olyan baromi sznobok az adminok és a moderátorok, hogy tényleg nem megy más rajta, csak egymás seggének a nyalása.

Próbálkoztam a Fotozz.hu-val is, de az is kb ugyan ez. Bár ők kevésbé sznobok, de a felhasználók 80%-a valamelyik baráti klikkben van benne és csak egymás képeire adnak jó osztályzatokat, a kezdőket meg egyenesen a vérbe alázzák érdemi kritika és segítség helyett.

De nem is várok sokat egy rakás magyartól... DeviantART-on szoktam tevékenykedni, a külföldi fotós közösségek véleményére sokkal inkább adok!
  • G_ArchAngel #24734
    Most már nem jó, de anno nyitott volt bármilyen fotó számára, ha ügyesebbek lettek volna, akkor lehetett volna belőle magyar 1x.com
    ...de mivel a moderátorok 99%-a a divat/modell/portréfotózásban érdeket, bezárták a kapukat a többi kategória előtt.

A ModelMayhem pedig használhatatlan Magyarországon.
  • Blasta
    Egyaltalan mi olyan hude jo abban a fotosbazisban? Mivel total zart, igy max a fotosok/modellek/stb nyalogathatjak egymas segget, vegfelhasznalo oda el nem jut.
    Amugyis ott a model mayhem...
  • DirtyGab3sz
    Eleinte egyébként minden tipusú fotót engedtek.
    Aztán egyik percről a másilra kiszórták a tagok nagyrészét, egy szó nélkül.
    Na ezt azért szemét húzás volt.
    Egyébként volt hasonló ninges oldal,amit én csináltam...de a ning is fizetős lett.
    Ráadásul az alap opcióért kért összeg ugyan nem volt nagy, de kevesebbet nyujtottak érte mint free korában..:S
  • G_ArchAngel #24731
    Gabikam, az egy non-profit oldal. Azt csinalnak vele, akik uzemeltetik, amit csak akarnak.
    Lehet csinalni hasonlot termeszetfotoknak vagy riportfotoknak, esetleg sportfotoknak es oda olyan kepeket engedsz fel, amit csak szeretnel.
    Kozoskodni ott a Deviant vagy Flickr.

Hidd el, en sem repesek az oromtol, hogy annak eselye sincs fooldalra kerulni, aki nem nyalja az adminok segget. Raadasul miutan be is ugattam az egyiknek mar nem is varok sokat, de ha otthon vagyok, akkor ez a legjobb oldal osszeszedni egy csapatot.
  • DirtyGab3sz
    HOAX
  • DirtyGab3sz
    Tepötsch...:D:D
    Tudodhogyszeressük...
  • DirtyGab3sz
    Köszi...ott csak portré-glamur vonalon lehet mozogni.
    Meg ha kellően nyalod a seggét az adminkáknak!:)
  • G_ArchAngel #24727
    egyelore csak pletyka, nincs megerositve a hirforras...
  • neevous
    Kuwait bans DSLRs, leaves Micro Four Thirds question hanging in the air
  • neevous
    Először átértékelem az életemet, aztán megosztom, mire jutottam.
  • 5Dani
    Akarsz beszélni róla?