25245
-
Elolvastam, de nem sokkal lettem okosabb. Ebben a cikkben 3 dologról írtak, de gondolom jóval több dologtol függ a kép minősége. -
Kezdheted ezzel a cikkel is, aztán majd jön a folytatása, de egy könyv sokat segíthet!!! -
Figyi, ilyenkor szokás egy könyvet vásárolni és olvasgatni.
AMit nem tudsz az lényegében a fotózás alapjai... -
Kösz, akkor teszek egy próbát:
File: - E:\-=Photos=-\ssm10258.jpg
ImageDescription - <Digimax i50 MP3, Samsung #1 MP3> Kép megjegyzése
Make - Samsung Techwin Márka
Model - <Digimax i50 MP3, Samsung #1 MP3> Fényképező modell
Orientation - Top left Nemtom micsoda
XResolution - 96.00 Ezt nem értem
YResolution - 96.00 Ezt nem értem
ResolutionUnit - Inch Felbontás egysége
Software - 509091 A gép szoftverének verziója talán
DateTime - 2005:12:06 16:35:53 Mikor készült
YCbCrPositioning - Co-Sited Ez sem tudom mi akar lenni
Copyright - COPYRIGHT, 2005 Blablabla :)
Innentől meg egyátlán nem vágom a dolgokat:
ExifOffset - 301
ExposureTime - 1/45 seconds
FNumber - 3.50
ExposureProgram - Normal program
ISOSpeedRatings - 209
ExifVersion - 0220
DateTimeOriginal - 2005:12:06 16:35:53
DateTimeDigitized - 2005:12:06 16:35:53
ComponentsConfiguration - YCbCr
CompressedBitsPerPixel - 3.95 (bits/pixel)
ShutterSpeedValue - 1/45 seconds
ApertureValue - F 3.51
ExposureBiasValue - 0.00
MaxApertureValue - F 3.51
MeteringMode - Multi-segment
LightSource - Auto
Flash - Flash fired, auto mode, red-eye reduction mode
FocalLength - 6.60 mm
FlashPixVersion - 0100
ColorSpace - sRGB
ExifImageWidth - 2592
ExifImageHeight - 1944
ExposureIndex - 1
SensingMethod - One-chip color area sensor
FileSource - DSC - Digital still camera
SceneType - A directly photographed image
ExposureMode - Auto
WhiteBalance - Auto
DigitalZoomRatio - 0.00 x
FocalLengthIn35mmFilm - 39 mm
SceneCaptureType - Standard
Saturation - Normal
Sharpness - Normal
InteroperabilityOffset - 41820
Maker Note (Vendor): -
Valaki írja már le hogy mi mit jelent röviden, és mi a jó. Csak mert nagyo érdekelne, mivel most kapnam egy fényképezőt és eddig nem nagyon dolgoztam vele.
-
G_ArchAngel #10643 Például az IrfanView-val így nézheted meg a képek EXIF leírását, és másolhatod vágólapra... -
G_ArchAngel #10642 egyszerűen az exif a képek digitális "DNS lenyomata": tartalmaz minden fontos információt a kép születésével kapcsolatban: gép, beállítások, esetleges segédeszközök... - általában sok képnézegetővel meg lehet nézni, és lemásolni, de pl. a FireFox böngészőnek is van ilyen plug-inja... -
Most olvasom a bannert, és szeretném kérdezni hogy mi az a EXIF? És mik tartoznak bele? -
lál -
vagy a tipikus sarki portréfotós, aki megörökölte a műtermet, megtanulta azt a kemény 5 oldalas fotós szakmát, amire szüksége van, és él mint petőfi a ködben :) -
G_ArchAngel #10638 "hányik a kezében tartani a gépét és kattintgatni, egyáltalán nem rabja a dolognak vagy nem is érdekli a munkán kívüli fotózás." - őket úgy hívják: baleseti helyszínelő:))) -
Az mondjuk tudományos tény, a földalatti miatt van :-)))) -
Hádde mos mé?
Én nem hiszem, hogy lenne olyan ember a világon, aki nem szeretne fényképezni, mitöbb utálja is a munkáját amivel a pénzt keresi a családjának, hányik a kezében tartani a gépét és kattintgatni, egyáltalán nem rabja a dolognak vagy nem is érdekli a munkán kívüli fotózás.
Ez olyan mint a zenész, van aki iparos lesz és ontaja magából a szarabbnál szarabb slágereket, de attól még otthon tuti leül a zongora elé és játszogat, MERT IMÁDJA.
(de mondom, ez csak az én véleményem, nincs kizárva, hogy él a földön vmi csokker akire rákényszerítették a fotózást :-DDDD) -
G_ArchAngel #10635 mond azt, hogy nem a képeken dől, hanem süllyed a déli oldala a térnek:))) -
Szted hol érdekel, hogy mennyire dől a hősök tere a tesztképeken? :-))))) -
G_ArchAngel #10633 tesó, Te csináltad a Digicam rovatba a LX1 tesztet? Mennyit ittál előtte?
mert a horizontális/vertikális érzék kezd kiveszni belőled:))) -
ezt a szöveget add el a ZOOM magazinnak, zabálnák :DDDDDDDDDD -
Sztem nincs olyan fotós aki csak azért fotózik, hogy megéljen belőle, mivel a fotózás önmagában egy életforma, egy hobbi, egy kattanás.
(aztán lehet, hogy tévedek) -
G_ArchAngel #10630 hááát, jó mellei lehetnek, de az arca elég ostoba...
közhely: típikus szőke modell -
te inkább tudod mit (kit) keresgessé :) -
Jóvan, haggy. :C -
nebassz, csak nem modell a csaj??
-
A Timi nevezetű szépszőkelányt lehet látni néhány reklámban. Példát most ne kérjetek. -
G_ArchAngel #10625 tudom, már odaírtam én is, csak hülyén, a képek közé van rejtve a bemutatkozása... -
Lateralus #10624 Szerkesztő a Fotomozaiknál. -
G_ArchAngel #10623 Sulyok László - nem tudom, ki Ő, de tetszik néhány fotója...
(ja, a FotóMozaik munkatársa...) -
G_ArchAngel #10622 MUOSZ Honorárium táblázat -
2Bálint #10621 Mi anno női magazinokba ontottuk a tárgyfotókat, és 5000+áfa volt a tarifa / fotó. Na most ha te az ötödét megkapod, már jól jársz... -
Gabo #10620 Pfújjj egy profi!

A viccet félre téve. Szerintem nem azzal van a baj, ha valaki pénzt kap a képeiért, hanem azzal ha csak azért csinál képeket, hogy pénzt kapjon értük. Azt hiszem ha valamit muszájból csinál az ember, egy idő után elveszti a varázsát. -
Lateralus #10619 Annyit lehet kapni érte, amennyit hajlandó kifizetni a megrendelő.
Mivel digitális fényképezőgépe valószínűleg a főnököd kutyájának is van, a photoshopot, meg a szomszéd öregasszony is kezeli, ez főleg attól függ mennyire tudod eladni magad, mint pótolhatatlan munkaerőt ebben a témában. -
Szerintem közöld a feletteseidel, hogy az igényes munkához szükséged van egy Hasselblad H1-es fényképezőgépre, egy 39mpx-es Phase One digihátfalra, és pár Multiblitz vakkantóra + softboxra! Ha ledöbbennek a végösszeget látva akkor csak annyit mondj: minőségi munkához minőségi felszerelés kell! :P
Viccet félre téve szerintem darabonként számold fel, én még nem hallottam olyan fotósról, aki órabérben dolgozott volna ;)
Hogy mennyit az egy jó kérdés. Ha túl nagy árat mondasz akkor tuti fel fognak keresni egy hivatásos fotóst helyetted ("ennyi pénzért már inkább egy profi csinálja").
Most megnem tudom mondani neked mennyit szoktak profi fotósok felszámolni tárgyfotózásért(és szerintem mások se nagyon itt a topicban - bár remélem tévedek). Azt tudom tanácsolni, hogy menj be pár fotólaborba, amik lehetőleg nem csak képelőhívással foglalkoznak hanem fotózással is(és lehetőleg digitális technikát alkalmazva), és kérdezd meg tőlük hogyé csinálják a tárgyfotózást. Mérlegeld az árakat, meg hogy milyen vastag a bőr az arcodon és hozz döntést eszerint :D -
vzoole #10617 Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy:
A cég ahol dolgozok bútorokar és fa kütyüket árul.
Ezeket én szoktam lefotozni, majd körbevágni, méretezni, hogy tudják email-ban küldeni mindenfelé.
Kérdésem az, hogy mennyi pénzt lehet ezekért elkérni.
(mivel ezt extra munkaként csinálom)
-órabérbe számoljam, vagy darabonként. És mennyiért?
Köszönöm a válaszokat.
-
Jahogy már lelőtték a pojént :-) -
Kurva leszel Te is, már látom :-D -
Mindenkinél van egy összeg, ami felett elkurvul :D -
G_ArchAngel #10613 ez a bombazok.hu olyan, mint egy soft-erotica site:) -
htx (: -
G_ArchAngel #10611 htx, rájöttem, hogy ha az ember talál furcsa ízlésű embereket és félreteszi elveit a pénz érdekében, akkor érdekes világ tárulkozik fel előttem: a gátlástalan pénzszerzésé:) -
hát, a vége a lényeg :)
-
nem rossz ez, nőknek pont jó, grat -
G_ArchAngel #10608 occsó festmény falusi pizzériába: virág + függöny + rawshooter + PS + A/3 nyomtató...
(nekem meg 20k...)