25245

• Amse
    nice.
    nekem csak a fókuszpont zavaró kicsit.
  • Blasta
    Teccik
  • gz8
  • Yeltzin
    hmmmm, egy nefotozz projectet megérne a dolog? :)
  • Blasta
    Hát a www.fotovilag.hu oldalon is akadnak tutorok, de egy könyv lenne az igazi ám!
  • chicco
    Köszönöm az öszinte építő jellegű kritikát.Tényleg amatőr vagyok soha nem tanultam a fotózásról semmit,csak azt tudtam,hogy fehér ingbe kell menni mert jön a fotós. :-)
    De majd azon leszek.A kormányos rész meg a piros lámpa alkalmából készült,Bár hozzá teszem nem mertem volna beállni a forgalomba fényképezni. :-)Ha tudsz neten fellelhető tutort légyszi linkeld be.Az ezen az oldalon lévő amit a fényképezésről tudni kell vagy mi azt már olvastam
  • Blasta
    Ez az egyik legértékelhetőbb, de ez is Pbase-es galéria csupán...
  • Blasta
    Amúgy kerestem és nem találtam ÉRTÉKELHETŐ Bp by night netes fotóalbumot...
    Viszont találtam rengeteg siralmasabbnál siralmasabbat. És ez siralmas :-)
    Aki külföldről érdeklődik városunk éjszakai fényei, élete iránt, az caslódni fog...
    (ha találtok jó galériát, muta!!!)
  • Blasta
    Hát beszarás, mik vannak :-D
  • Blasta
    Szia!

Nem megbántani szeretnélek, de ha senki nem mondja meg akkor maradsz a tudatlanságban. :-)
    Szóval a képek rosszak. Érdektelen fotókat csináltál Bp-ről. Tudom, hogy ez csak tesztkör volt, de akkor is.
    Leginkább komponálási hibák akadnak, de akad 1-2 életlen, bemozdult és értelmetlen fotó (hősök tere & autókormány???????)

Becs szó nem bántásból mondom, de sokat kell még a fényképezésről tanulnod, fejlődnöd. Viszont a gépet jó, minden lehetőséged adott, hogy fejlődj!

Éjszakai fényképezéshez elsősorban vásárolj egy állványt. A géped könnyű darab, így szinte bármelyik állvány megteszi. Olyan 5-8e ft körül teljesen megfelelőt kapsz.
    A záridő kérdése pedig fényviszonyoktól függ, minden helyeztben más-más záridő szükséges. A gépedet állítsd be a legalacsonyabb ISO érzékenységre, tágítsd a rekeszt F2,8-ig és mehet a dolog.
    De arra figyelj, hogy a témáid ne érdektelenek legyenek, ne próbálj sokt markolni, mert végül rengeteg kicsúszik a markodból.

Első körben ennyi, ajánlott még egy fotós könyv beszerzése. Sokat fog segíteni!

Üdv és jó tanulást!
  • chicco

Lehet utána nézek sajna a prepozició nem az erősségem:-(Ja igen minden kép kézből készült mint a sniperek levegő bentart és őszpontosít:-)
  • smici
    ez az új generáció édesem, itt már mindent lehet -.-
  • Blasta
    "két vaku van egymás alatt"

Ezt miért nem értem????
  • GregSB
    Nem :)
  • Gladiator
    egy állványt mindenképp szerezz be, mert sok éjszakai bemozdult
  • Gladiator
    őőő, angol tudásom hagy maga után kívánni valót, de Budapest nem BY night, hanem AT night. neme?
  • chicco
    makró meg ez az éjszakai fényképezés érdekelne.záridő stb
  • smici
    azt nem írod le, hogy miben kéne segíteni? :C
  • chicco
    a képek
  • chicco
    Sziasztok ma este voltam kipróbálni az első komolyabbnak mondható gépem Canon S1 IS a tipusa.Itt tekinthetők meg a képek.Amatőr vagyok tudom,hogy vannak hibák rajta de azért szép.és ezúton szeretném ha segítene ,esetleg valaki akinek van tapasztalata ezzel a géppel kapcsolatban. a link

http://www.trustphotosite.com/hattila/Budapest_by_night/
  • Yeltzin
    lehet azt külső vakuval is
  • Cat 02 #11114
    de megpróbáltad ez a fő :D:D:D

mostani : optika felett
    következő gépem (remélem): két vaku van egymás alatt
  • Jano
    Csak azért jelentettem be, mert rengeteg tesztben írták, hogy képtelenség, mert a vaku igen magasra emelkedik az optika vonalától. Nehéz volt, de nem lehetetlen. :O))
  • Cat 02 #11112
    szoltál volna adtam volna :D

midnen 2 dik vakus képemen vörös szem van ( minden másodikk kép emberről van )
  • Jano
    Sikerült pirosszemeffektust kicsiholni a gépemből.
  • Gladiator
    igaz
  • Yeltzin
    nem nyert egyikkel se
  • Gladiator
    melyikkel nyertél?
  • Cat 02 #11107
    téma: fénykép :D

hmm nem volt semmi profizmus csak sima iskolai

Még ezt akartam küldeni
  • Sadist
    valamilyen halnak a pikkelyei
  • Gladiator
    Vad állatokból a 23as kép mi lenne?
  • Gladiator
    grat. téma mi volt?
  • Galy
    grat! Muti a képet!
  • Jano
    Gratulálás!

Magával a pályázati anyaggal is dicsekednél? :)
  • Blasta
    Gratula!
  • Cat 02 #11100
    25 :D
  • Blasta
    Nade hányan indultak, az is számít ám!!!! :-)
  • Cat 02 #11098
    zengjenek lobogók, dobogjanak dobok [/nagyképűség]

8-adik lettem 1 fotós versenyen :D
  • G_ArchAngel #11097
    valaki legalább érti...:P
  • Yeltzin
    tegyünk különbséget természetfotó és művészet között, a kettő mást enged meg