25245
-
G_ArchAngel #11176 most volt Szeretet Ünnepe, azt akarod, hogy én legyek az egyedüli ember, akit utálnak?...:P -
Zsebkendő a vaku elé? -
nagyon mást nemtudtam, a vakufényerejéből így is visszavettem... :-/ -
telibevakuztad őket. de legalább éles -
Áz -
Nnnnna, Éndzsöl majd jön azt jól takarít egyet :-))))) -
#11159 -
Köszi! Amennyire jóarc, annyira rosszcsont. :) De ezért imádjuk! -
hó után eső
-
A keret és a kép felső széle között mi az a csík?
:D
-
egyébként egy fiú és egy lány kutyu... szerintetek melyik a kan? :) -
Köszönöm tanulgatok
-
jóarc -
Ehh... a keret levágta a fülét... Sorry... -
Itt a mi kedvenc bajkeverőnk. Most is éppen keveri a bajt. :)
-
És a mai utolsó: a csermely halkan zúgott...
-
Ez az orr, ez az ármányos tekintet!
-
és a másik...:)
-
A család egyik kedvenc bajkeverője...:)
-
Gabo #11157 chicco:
A képeidről nem írok kritikát, mások már megtették. Amúgy se lenne egyenlőre értelme, hiszen csak most ismerkedsz a gépeddel, a fotózással.
Ahhoz, hogy jók legyenek a képeid, szerintem először a téma megtalálására és ha megvan, akkor a megfelelő képkomponálásra érdemes odafigyelni. Az elején hagyd a manuális beállításokat. Használd ki a géped téma automatikáit és a gép beállítgatása helyett koncentrálj arra, hogy hogyan tudsz minél többet elmondani a fotóddal a kiszemelt témáról. Ha már jó érzékkel rátalálsz arra, hogy mit és hogyan érdemes fotózni, akkor érdemes szép fokozatosan a manuális módokban rejlő lehetőségeket is kihasználni. Persze digitális gépről lévén szó, kísérletezni mindig lehet, sőt érdemes is.
A negatív kritikák miatt pedig ne sértődj meg! (Volt már itt ebből hiszti...) A profi fotósok is többszáz képet lőnek és jó esetbe ebből egy-kettő lesz olyan, ami valóban hatásosra sikerül. Kezdőként próbáld meg megérteni, hogy mi az amiért esetleg egy általad jónak tűnő képet mások, esetleg tapasztaltabb fotósok nem találnak annyira tökéletesnek. Nem kell, hogy egyetérts velük, de legyél annyira nyitott, hogy elfogadod a véleményüket, tanácsaikat.
Ha fotózással foglalkozó könyv vásárlásán töröd a fejed, akkor érdemes megnézni a National Geographic könyveit. Könnyen érthetőek, jó példákkal illusztráltak és rengeteg ötletet lehet belőlük meríteni. A neten is rengeteg anyagot lehet találni némi keresgéléssel.
Érdemes a többi vizuális művészeti ág anyagaira is néhány pillantást vetni. Pl. ami grafikában, festészetben jól működik a kép témájának elrendezésében, az a fotózás esetében is hatásos szokott lenni.
Ami pedig még különösen hasznos tud lenni, minél több fénykép megnézegetése. Miközben a képeket nézed, próbálj meg rájönni arra, hogy miért hat rád az egyik és miért nem a másik. Ezt hasznosítani is tudod majd. Egy idő után már a saját képeiden is észre fogod venni, hogy miért lett jobb az egyik a másiknál.
Gabo
/egy másik lelkes kezdő/ -
Aki egy jó sörre vágyik, egy kis Gordon Finest Red meghozza az orális emésztőnedv-elválasztást
:
-
Csönd lett. 
Délutáni séta volt, mentünk tovább :) -
Mondjuk azt, hogy már a kép közepe is élesebb, mint az előzőé :) -
és miután elment a vonat? -
szerintem is :/ -
sztem ez is felül éles -
mod #11150 Ugye nem túl nagy? Próbáltam összetömöríteni minél kisebbre! Vélemények? -
Égő?
-
mod #11148 -
Ez középen éles (több nincs):
-
Canon PowerShot A80
Shooting Date/Time 2004. 08. 15. 12:50:56
Shooting Mode Manual
Photo Effect Mode Off
Tv( Shutter Speed ) 1/800
Av( Aperture Value ) 5.0
Metering Mode Center-weighted averaging
ISO Speed 100
Lens 7.8 - 23.4mm
Focal Length 7.8mm
Digital Zoom None
Image Size 2272x1704
Éreztem, hogy jó lesz sietni, mert a kép elkattintása után egy perccel már jött is a vonat, szóval eléggé határeset volt. -
gondolom, nem a legszűkebb rekesszel fotóztad, pedig az élességnek jót tett volna -
Azt 45 fokban kellene hozzá elfordítani, a szárakat meg pár fokkal a derékszög felé.
-
F11? -
vagy vöröskereszt :D -
Acélút:
-
Sajna nincs. A melóhelyemen készítettem, természetes fény és neon keveréke mellett, nem volt egyszerű. -
Kösz :)
Egy a bajom vele, mégpedig nem lehet ilyen szögből és távolságból az egész kép éles, de azért nem rossz.
-
ezért kell másik perspektívából fotózni 
megkell találni a legjobbat. -
nekem nem tetszik, nincs olyan verzió, amin belezoomolsz a lényegbe, szal nem látszik a külső rész és egyformán éles mindenhol?