25245

• Blasta
    Biztos killer vírus, rosszindulatú fotós a srác!!! :-D
  • mod
    Én egy ismeretlen .exe fájlt inkább nem telepítek fel...
  • Amse

ez a presenteres cucc meg király.
  • Blasta
    Köszi, én tuti meglesem!
  • Yula
    Sziasztok!

Ha érdekel benneteke egy Indonéz bálnavadász falu élete, akkor az ott készített képeimet szeretettel ajánlom megtekintésre:
    Bálnavadász+1 link (52Mb) diaporama

Leica M6
    2/35mm
    100ISO/Velvia
  • Blasta
    Nagy szakértelem kell a színek lehúzásához...
  • G_ArchAngel #11570
    Blasta, tudjuk, hogy a PS-hez értesz...:P
  • Blasta
    Uccsó :-)

350D
    1/15
    f3,5
    ISO400
    kitobiak@18mm
    PS szaturáció
  • Blasta
    Szintén nem mai...

350D
    1/50
    F5,6
    ISO400
    Tokina 24-200@55mm
    PS szaturáció
  • mod
    A saját lábfejem. :))

Nikon D70s
    Nincs vaku
    Fokális távolság: 55 mm
    F: k/25
    Exp: 1/8 mp
  • GregSB
    Szép nyaklánc :))))
  • Blasta
    Egy kis csámcsognivaló :-)))
    (régi kép már)

350D
    1/100
    F5
    ISO200
    Tokina 24-200@65mm
    PS FF konverzió
  • GregSB
    sry
  • GregSB
    Szerintem ki lehetne írni mindkét topic bannerja alá nagy betűkkel:

A DPREVIEW A BARÁTOD!

:DDD
  • GregSB
    Szerintem ki lehetne írni mindkét topic bannerja alá nagy betűkkel:

A DPREVIEW A BARÁTOD!

:DDD
  • Blasta
    Ezek a felfedezés szép napjai... :-)
  • geri15
    jaaaa :DDDDDD ok késő van :) egyébként meg mostjut eszembe hogy 12 lépésben állítgatható a vaku fényereje :) minden fotó előtt felfedezek vmi újat a gépemen :D
  • Blasta
    Vazze, ne az obi elé tarts a lapot hanem a vaku elé :-)))))

Ezzel lágyítod a vaku fényét, hogy ne csillanjon be a témán.
  • geri15
    Heh micsodajó ötletek :DD De ha elétartok egy fehér lapot, akkor mi fog látszódni a témából? :C
  • geri15
    Igen, az meg már pont nemfért bele a költségvetésbe :DDD Következő beruházás az LCD védő fólia, a lencsetisztítószett mellett az állvány :-)

• geri15
    Gondoltam erre is :) 2x4 db 2500 mAH-s energizer akksit vettem, de murphy törvénye szerint a pótakksikat otthon hagytam :DDDD
  • Blasta
    Mentségedre legyen mondva, hogy jóval többet segítettél mint én ;-)
  • Alexease
    En nem itt elek, csak neha benezek
  • Blasta
    picit megint késtél :-)))
  • Alexease
    Valamit valamiert:))

Probald jol megtamasztani, hasznalj allvanyt, polcot, vagy ha "home-tema" akkor vonszold oda a komotot vagy kerits egy seprunyelet es tamaszd vagy szallagozd hozza stb.:))

Ha geppel direktben vakuzol, akkor tarts ele vekony feher papirlapot, pauszt, muanyag lapot, tejuveget vagy csak tarts ele merolegesen valamit hogy atlosan felfele menjen a feny:)

A fenykepezesben a legszebb a kiserletezes, a barkacsolas, a fenyek es az arnyekok "megszeliditese":)))))))
  • Blasta
    "csak nagyobb a beremegés veszélye, vagy több fény kell a témához , nemde?"

ÁLLVÁNY!!!
  • Blasta
    Bezonyám, a hideg leszívja őket pillanatok alatt. Pótakksikat beszerezni hamar!
  • geri15
    Thx mindhármatoknak :)
    Zoomolás jó ötlet, csak nagyobb a beremegés veszélye, vagy több fény kell a témához , nemde?
    Ma meghökkenve tapasztaltam hogy kuvvagyorsan lemerültek az elemek a -10 fokban :D Mondjuk betettem zsebbe, és utána bírták ugyanaddig, de azér meglepett :)
  • Alexease
    Tessek, peldanak:) Itt erosen latszik a torzitas, kozeli targynal, nagylatoszognel. Erdemes "tavolabb" menni es zoommolni (ahogy mar irtak elottem:D), persze ha lehetseges:)))
    Es ez a kep, egy viszonylag uj, felsokategorias kompakt tesztjebol van.

• Blasta
    Zoom-olj be, és menny távolabb a papírtól---> csökken a torzítás ;-)
  • Alexease
    Torzit az obi:) Ez bizonyos fokig termeszetes.
  • akos
    az objektiv torzitása miatt...
  • geri15
    Kérdés
    Miért van az, hogyha egy síkon elhelyezkedő témát fotózok (nyomtatott kép, írott szöveg A4-es lapon, stb) akkor az egyenesek nem egyenesek, hanem a kép széleihez közelítve elhajlanak befele? O_o
  • Amse
  • Blasta
    Nohááát, csak nem panoráma??? :-)

• Amse
  • RelakSfromhome
    olyan, mintha 16bites lenne a kép az égen, és nem 24...
  • Gabo
    A természet néha produkál érdekes színhatásokat, amiket ha valaki nem lát a saját szemével, akkor el sem hiszi.
    Nekem is volt szerencsém már rózsaszín reggelhez és még csak nem is voltam betépve. Néhány percig napfelkelte után minden rózsaszín fényben fürdött én pedig csak pislogtam kifelé az álmos fejemből és azon gondolkodtam, hogy akad-e valaki még rajtam kívül, aki a villamoson döcögve egyáltalán észrevette ezt a színjátékot.
    Szóval lehet, hogy lehetett volna finomítani a fehéregyensúly beállításain, de ennek ellenére a "képek a hűvös téli reggelről" kategóriába szerintem bőven beleférnek. Lényegesen kellemesebb látványt nyújtanak, mint azok a képek, amiket kb. két hónapja egy "ködös őszi hétfőn" kategóriába ellőttem ugyan ezen a környéken.
  • Alexease
    A kritikakkal, megjegyzesekkel sajnos sokszor nem is lehet foglakozni:( Mindenki tud nagyon okos lenni, mindenben lehet "hibat" talalni. Ha mar fotozas akkor mindenki a "szabalyokat" keresi.

Persze velemenyezni, tanacsot adni, otletezni lehet - kell is - de nem mindegy hogyan es mit. Azert pl. ezeknel a kepeknel is mindenki gondolhatja, hogy az ember nem all le hetkoznap koran reggel a hidra - ilyen idoben:D - muveszkedni, mericskelni, fenytmerni meg szinhomersekletet allitgatni:)))

De a legviccesebb amikor "kompozicioba" kotnek bele, foleg ha a kep gazdaja "csak kattintott" vagy ha "tervezte" is a kepet, teljesen mashogy gondolta:))
    Ma pl. egy tucat Ansel Adams kepet reproztam, az albumjat turtam, ha abbol betennek ide nehany "ismereten" fotojat, hogy ezt en csinaltam ma reggel (persze nem a Yosemite vallogatasbol:DDD), valszeg abba is talalnanak jonehany hibat mint kompozicio, vagas, kiegett-besult, "hol a horizont" meg "nincs meg az aranyszabaly":))))))))

Ezt csak KV-zas kozbeni "eszmefuttatas" volt, vagyis nem kritika, celozgatas vagy bantas!
  • Alexease
    Szerintem jo kepek, nekem tetszik:) Le is mentettem magamnak oket:P Mivel a fotozas legnagyobb teruletet a "dokumentalas" teszi ki, es mivel meg nem lattam az iden hasonlo kepet (jeges Duna), bar nem is kerestem (:D), igy egyelore ezek a legjobbak:) Reggel lattam en is igy a Dunat, nekem is tetszett - foleg a fenyek miatt - de nekem nem volt energiam, erom es idom hogy kialljak a hidra fenykepezgetni:) Vagyis, halasak lehetunk annak, aki raszanta az energiat es idot, hogy megorokitse Nekunk a Dunat a fenyeket es a jeget:D