25245
-
Csoder #11616 De tud, attól függ mekkora a golyó, és a puska torkolati energiája. -
Pedig szvsz de, főleg, ha nem sima 4,5-ös lövedék, hanem 5,5. -
Simán tud ilyen effektet okozni egy légpuska lövedék.
Pisztoly már nem biztos, de puska simán... -
Második képen úgy néz ki a lövedék, mint egy légpuska golyó. De szerintem az nem tud ennyire szétszaggatni egy retket, vagy egy paradicsomot. -
mod #11612 Ha valóban puskáról van szó, akkor a legalsó képnél ha egy kicsit lejjebb ment volna a golyó, érdekesebb lenne a kép! ;) -
Csoder #11611 Akkor nem szóltam. -
Csoder #11610 légpuskával? -
Sajnos nem. -
mod #11608 Te fotóztad? :P -
-
mod #11606 Ó a sajtófotó a kedvencem szinte! Lehet, hogy még elmegyek oda! -
Engem is érdekel, inkább mivel még kis csíra vagyok minden érdekel ami a fotózással kapcsolatos..:) -
G_ArchAngel #11604 Ezt kicsit hamarabb is mondhattad volna, akkor nem ezen a hétvégén utazom el...:(
Ugyanis - az eddigi tapasztalatok szerint - egyedül engem érdekel itt kiemelekedően a sajtófotózás...
...és pont én nem láthatom...:( -
Yula #11603 Sziasztok!
Tegnaptól kezdődött a MUOSZ-ban (Andrássy út 101) a Magyar Sajtófotó nyilvános zsűrizése. Az elmúlt időszakokból kiindulva vasárnapig késő estig biztos eltart (tegnap 22h-kor fejezték be). Nagy kivetítőn, kényelmessen lehet nézni az összes képet és figyelni a zsűri munkáját. -
Ha a várból ennyire rálátni és nem takarják..:)
-
G_ArchAngel #11601 addig portrézhattad volna a halászokat, így 15 tekercs is lehetett volna...:) -
hát jah azért gondolom az egész napi hajózás legfőbb nemsok izgalmat szolgáltat... -
inkább karácsonyi paparazzi :) -
Yula #11598 14 tekercset, ami szerintm nem túl sok. De végülis ha azt nézem, hogy egy héten keresztül egy kis ladikban töltöd el az időd, mikor az "esemény" (ha van) kb. 5 perc hááát... :) -
Karácsonyi készülődés...
-
Megnéztem azóta vagy 3x :)
nagyon jó tényleg.
Hány tekercs filmet lőttél el a hét alatt? -
Cat 02 #11595 sztem oyan kihangysúlyozott a fehér ;)
(most csináltam macsekról 10 képet wolfram megvilágításban lehet azért :D) -
G_ArchAngel #11594 ?
nálam teljesen korrekt színek vannak, sehol sincs kifehéredve/beégve...
vagy hogy gondoltad? -
Cat 02 #11593 szép fehér a kép -
most néztem meg.
ez valami iszonyat jo, élképesztően tetszenek a képek és ez a tálalás is nagyon igényes, minden elismerésem a tiéd.

-
a Kevlár sem árt az ilyen megmozdulásokon :-D -
-
G_ArchAngel #11589 bukósisakban?:) -
iksz -
hogy készül a sajtófotó? -
G_ArchAngel #11586 Hát, ehem...
Lehetek a tesód?:)
Szépek nagyon a fotóid - a többi is... -
Fogadd elismerésem! Jk a fotók és nagyon szép helyen voltál! -
Természetesen nem ilyen részletességgel, de tisztában voltam vele, hogy a delfin végső soron a kenyér szerepét tölti be, csak tudod, én a malacot is mindig sajnálom. :) Más kategória, de végeredmény ott is hasonló. (Ennek ellenére nem vagyok vegetáriánus. :/)
Átfutottam a tar.hu-s oldaladat, az ottani képek is tetszenek, grat, és tisztelet! -
Yula #11583 Köszönöm!
Némi infó, talán akkor egy kicsit helyre billen az ellenérzés.
(Azt megjegyezném, hogy nagyon nehéz elkapni egy delfint is akár. Egy az egy ellen közdelem. egy hétig voltam velük, reggel kihajóztunk délután jöttünk és nem volt olyan nap, hogy 1 delfinnél többet tudtak volna vadászni ahjónkét, de volt olyan is hogy nem volt fogás)
Az indonéz bálnavadász falu, Lamalera
Az eső leginkább csak a keresztény lamaleraiak imáiban szerepel. Az ezerfős indonéz falut körülölelő, sziklás hegyoldalak alkalmatlanok az állattartásra, a kopár, kiégett földben nem terem meg sem zöldség, sem gyümölcs. A lét fenntartására tehát marad a tenger – és gyümölcsei: apró hal, ördögrája, palack- vagy gömbölyűorrú delfin és a hőn áhított bálna. Sok száz éve már. Sok száz éve ugyanúgy: egyetlen fém alkatrész nélkül, fából ácsolt hajóról veti magát a szigonyos a felbukkanó zsákmányra, kezében a többméteres, tűhegyes szigonyban végződő bambuszrúddal. Előfordul, hogy a tíz-tizenöt méteres állat győzedelmeskedik, elpusztul a legénység, elsüllyed a hajó. Vadászni, mégis muszáj.
Minden nap, ugyanazon koreográfia szerint. A hajnali ima után a férfiak vízre eresztik a lélekvesztőket, hogy feszült figyelemmel hajózzanak naphosszat, a nyílt vizeken. Betevő reményében. Bár a hetvenes években kaptak pár modern halászhajót a FAO-tól, az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Szervezetétől, de rövid használat után visszaküldték a feladónak. Heti húsz-harminc bálna elejtéséből ugyanis – amennyit azelőtt egy év alatt fogtak ki – komoly lelkiismereti kérdést csináltak a falu lakói: félni kezdtek, mi lesz, ha a tenger kifogy a bálnákból. Kétségbe estek, nem úgy, mint a nagyipari igényeket kielégítő flották tulajdonosai, akik irányításával sok tízezer állatot mészárolnak le évente. Így történhetett, hogy az elmúlt száz évben 90 százalékkal csökkent a cetállomány. A Nemzetközi Bálnavadászati Tanács minden erőfeszítése és a nemzetközi bálnavadászati tilalmak ellenére.
És bár a tiltó jogszabályok Lamalerára nem vonatkoznak – mivel itt nem kereskedelmi célú, hanem önfenntartó halászat folyik – azért, hogy egyre kevesebb a bálna, a lamaleraiak mégis önmagukat hibáztatják. Magukra haragították a bálnák ősi szellemét, gondolják, ezért nem ejtenek bálnát évek óta.
A hősies küzdelmekről ma már csak a falu mementói tanúskodnak: az ideérkezőt a bejáratnál ámbráscetfaragvány fogadja, a főtéren monumentális bálnakoponya tövében tanácskoznak a falu vénei. Bálnamotívumok díszítik az iskolások egyenruháját és a kézi szőtteseket. Bálnabordából van még a kerítés is. Hűtő híján a házak között kifeszített zsinórokon szárad a bálnahús, a korai sötétedés után pedig bálnazsír serceg a lámpásokban.
Lámpás azonban egyre kevesebb helyen világít. Könnyebb és biztosabb megélhetés reményében sokan elköltöznek a faluból. Egyelőre, néhány hajóra még összeáll a megfelelő számú legénység, a régi időket azonban, amikor hosszú kötelékben vitorláztak a tengeren, már nem lehet visszahozni. Talán a bálnák is örökre elkerülik őket.
-
Gyönyörű képek.
A szívem szakad meg a delfinért. -
Yula #11581 Bocsánat, erre nem gondoltam és megértem, hogy ebben a topikban "ismeretlen" azaz nem író, csak olvasó embertől kétségekkel fogandak egy ilyen .exe-t.
Ahogy Amse írta ez egy proShow "diaporama" készítő prg., amivel lehetne mpg-et is csinálni és sok egyéb formátumot, de akkor még hatalmasabb file képez és romlik a minősége egyuttal.
-
Még mindig durva a Duna..:)
-
mod #11579 OKs, meggyőztetek :) -
nem telepítős -
Pedig nem kell telepíteni
csak indítani
Megérin, nekem nagyon bejött e feeling Gratula Érte!!!