25245

• Roger6
    Editthy:

Tök jók a képeid, de engem annyira zavar a signód! Szerintem túl erős, mindig kitűnik. Bár lehet, hogy csak engem zavar...
  • AnonymouS
    Mélységes gratulációm mindkettőtök képeitekért; és persze nem csak a mostaniakat figyelembe véve. Egyébként ti hivatásos fotósok vagytok?

[pofátlan newbee :P]
  • Editthy #13984
    holnap...
  • Editthy #13983
    Na még kettő...

• ivjoe
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • G_ArchAngel #13981
    MSN-en átlököd az eredetit? 8mpixelen jobban látható:)
  • ivjoe
    Nekem előbbvolt. :P
  • Editthy #13979
    Segitségkérés... az imént belinkelt pókos képemen szerintetek a pók a hasát mutatja vagy a hátát?
    Nekem teljesen az jön le, hogy a potroha végén van az a sárga folt, tehát a hátán van...
  • DecenS
    957 - a menyasszonyom munka közben. pillanatképek.

958 - sopron, erzsébet park, mamutfenyő... állítólag közel s távol a legmagasabb fa. tán még középeurópában is. vagy vmi ilyesmi.

959 - sopronbánfalvai házak, galambok, galambaszar, meg tulkok a falon. oszt'yo.

960 - műemléki templom sopronbánfalván. pálos rendi, vagy karmelita, ez nem derült ki egyértelműen, de tragikusan romos állapotban van. és zárva. sajnos. még saját felelőségre is... :-(

961 - az első világháború magyar honvédjeinek sírjai a sopronbánfalvai temetőben.
  • G_ArchAngel #13977
    ArchAngel wrote:

"REMÉLEM ALSÓGATYÁD NEM VÉDJEGY ÉS ABBÓL VAN TÖBB IS!!! :-)))"
  • Editthy #13976
    Blasta wrote:

"EZ VÉDJEGY KECSEG!!! :-)))"
  • DecenS
    nem mentegetőzésképpen, inkább csak amolyan ismertetésképpen a fotókról.

13955 - a blaha lujza téren nemrég megnyitott new york palotában készültek a felvételek, a 350d megvásárlása utáni 10 percen belül... laza utcai szerelésben, polóban és y pántos papucsban csattogtam be az öltönyös sznobok közé... kissé zavarban voltam, nem nagyon mertem forgolódni és felszabadultan fotózni a terekben, mivel minden lépésem "furcsa" tekintetek kísérték, akárcsak ha marslakó volnék... úgyhogy gyorsan tipliztem.
    a lámpa fotója tényleg házifeladat jellegű, de mivel a másik képen látható pillér adott neki otthont, nem tudtam nem középre komponálni, mivel hülyén nézett volna ki, ha "lelóg"... a fényei tetszettek.

13956 - soproni lépcsőház. ezt tényleg benéztem, a kapcsoló elkerülte a figyelmem. i.j. ennek is a fényei tetszettek, a sötét/világos homloklapok ritmikája. maga a lépcső nem egy nagy vaszisztdasz.

az alsó képen egy plasztika kiállítás egyik tárgya (párom évfolyamtársának műve. nemtommiazdeteccett) - csak ebből a szögből nézett ki érdekesnek dolog, és a megvilágítása sem nagyon engedett más pozíciót.

• G_ArchAngel #13974
    az alsón felröhögtem, esküszöm veszek neki egy másik sapkát - mióta ismerem ez rohad a fején:)))
  • Editthy #13973
    Nem csak az obim volt az Uramnál... én is vele tartottam... szal egy pár kép az én termésemből... exif majd késöbb, ha valakit érdekel mert most vacsorát kell adnom... bár a beszólás miatt nem érdemelné meg ( #13921 )

• G_ArchAngel #13972
    DecenS/Ákos,

Először is gratulálok a gépedhez, és üdvözöllek a dSLR tulajdonosok világában.
    Te kérted, így megpróbálok építőjellegű kritikát - s bár igazad van, az a legény, aki állja a pofont, nem aki adja, de néha adni sem könnyű...

Nem vagyok profi, sőt talán a leggyakorlottabb amatőr sem ezekben a fotótémákban, de a így talán könnyebben tartok önvizsgálatot a Te képeiden kersztül is:)

#13955 - Felső kép:
    - tartalom: nekem erről az jutott eszembe, hogy esküvői fotókhoz szép helyszín, csak így üres... Amolyan minden van benne és semmi sincs, holott több külön álló részlet is van, ami helyesen komponálva hálás fotótéma lehet, így viszont kissé kaotikus...
    Ott van például a virág és a fények, amelyek tükröződnek az asztalban, vagy hátul a boltívek oszloppal, kisasztallal, székekkel.
    Külön-külön egységet alkotnak, de így egy "mindentegyképre" erőlködésnek tűnik.
    Van egy nagy igazság, amit építészként biztos hallottál már: "néha a kevesebb több..."
    - technika: gondolom fény nem volt sok, és teleállásban ennyit tud a legjobban nyitott rekesz a kitobin, de akkor ebből is tanulsz most - inkább támaszkodj vminek, vagy emelj az érzékenységen, de ezt sajnos lekell rekeszelni, hogy szebb eredményt kapj. Gyakorlással, vagy megtámasztva a gépet lehet rövídebb záridővel is fotózni.
    A fehéregyensúllyal érdemes kísérletezni, bár míg gyakorolsz addig az AWB 90%-ban jó eredményt ad.

#13955 - Alsó kép:
    - tartalom: katalógusfotó, bármelyik lakberendezési áruház kínálatába beférne:)
    középre komponált, szimetrikus - ha Te látnád valahol kinyomtatva, akkor a teljesítményt és az árat keresnéd a képen...
    - technika: technikailag ezzel az objektívvel kifogástalan fotó, nem égett be, valószínűleg ez a sárga az eredeti fény, szép plasztikus...

#13956 - Felső kép:
    - tartalom: én nem álltam volna meg, mert egyáltalán nem szép ez a lépcső, vagy e inkább ebből a perspektívából nem mutat semmit.
    Olyan érzésem van, hogy Neked a fények tetszettek meg, lefotóztad, de a gépen visszanézve már nem azt kaptad, mint amit vártál, átkonvertáltad ff-be, de ez sem segített a dolgon...
    - technika: kompoziciós gondok, máshonnan-máshogyan (bár én nem) fotóztam volna.
    Ha a lépcsőt erőlteted, akkor legalább a lapcsolót hagyd le belőle:)
    Jobb lett volna, ha legugolsz és alulról fotózod, hogy látszódjon a lépcső vonala.

#13956 - Alsó kép:
    - tartalom: ez mi? vmi modern telefon?:) Ha ilyet fotózol, akkor vigyázz, hogy nelegyen zavaros a háttér, mivel gondolom ez az obi nem képes szép elmosásra, inkább keress semleges hátteret...
    - technika: sajnos számomra értehetlen a ff-alkalmazása egy ilyen modern tárgynál, kiséé zavaros alatta a fa(talp?) is...
    Nem tele állásba fotóztad, de gondolom, akkor sem mosott volna szebben az objektív...

Elfáradtam...
    A többit később - vagy felhívlak, utálok gépelni:)
  • Editthy #13971
    Csak hiszed, h ennyivel megúszod!

[CSAK A SZÁJA NAGY, MER IMÁDJA AZ Ő URÁT]
  • 300Dani
    Nem, mert nekem is ijen van :@
  • ivjoe
    Legközelebb elbújuk Blas bőröndjébe.
  • G_ArchAngel #13968
    a 3 fácánosból sikerül a legszarabbat ide betenned...:)
    a másik 2 természetfotónak tűnik ez mellett...
  • ivjoe
    Ezzel egyszerűbb és szebb lesz a képek megjelenítése.
  • Amse

énisakarokilyentúrákat
  • Blasta
    A blastaphoto frissítve a hétvégi termés legjavával

Na én rohanok, csáztok tumorró
  • Galy
    azaz
  • 300Dani
    index fórumon hirdettek mostanában...
  • mod
  • DecenS
  • DecenS

• DecenS

• DecenS

• DecenS

• DecenS

• DecenS

• G_ArchAngel #13954
    nem tudom milyen a másik, a Canonén van egy finom borítás belül, ami ugye megakadályozza a becsillanását a műanyagnak...

igaz, a fekete gumi sem szokott csillogni:)
  • Galy
    Canon 5x kerül többe, mint a GENERAL BRAND gumiszar :)
    mindegy, próba nélkül úgysem veszem meg
  • G_ArchAngel #13952
    Én ilyenkor a BHphoto-t szoktam megnézni - ami ott van, nagy eséllyel jó...
  • Galy
    van ez:

meg ez:

Mindkettő ES 71 II
  • Blasta
    Ok, sorry érte, megcsálom zsírosan majd ha kipihent leszek :-)
  • G_ArchAngel #13949
    ebből Blasta a szélsőségek embere: szokott nagyon ütős, ízléses kereteket készíteni, de néha becsúszik egy-egy gyomorforgató:)
  • Galy
    a keretet csak most vettem észre, hogy mondtad :)
  • G_ArchAngel #13947
    az ES71 II az új típusú napellenző hozzá, hogy előtte mivolt az nem tudom...