28
-
#28 Ja és utánaolvastam, voltak akik 20 byte-ot akartak, mondván, hogy 16 kevés lesz :) -
#27 Igazad van, de nincs nagy eltérés :) Csak írjál hozzá minden értékhez 24 nullát és kb ugyanaz lesz az eredmény :)))))))))))))) -
mrzool #25 "Amugy pl BME-nek is van tobb mint 65000 ipje pedig nem kene nekik annyi."
Miért nem? -
#22 Nem kell mindennek önálló IP. Pl az összes Vodafonos összesen 3 IP címről netezik... A kulcsszó NAT. -
#20 IPv6-tal a maximálisan kiosztható IP-k száma kicsit kevesebb, mint 281 474 976 710 656. Legyünk nagyvonalúak és csak az ezred részét használjuk! Akkor máris CSAK 281 474 976 710 :))))))))))))) Legyen mondjuk 50 milliárd ember, ami a mostani 8-9x-ese! Akkor is jut FEJENKÉNT majdnem 6 IP cím! És akkor még nem beszéltünk a belső hálókról és a NAT-ról.
Szóval elég az... -
#16 Pár héten belül megszűnik a Win98/ME támogatása, ez tény. -
Gabest #15 aki a jövőben ip-t akar, az hozzon magával! -
Mice #13 szerintem a 25 karakteres win kod után könnyedén -
Mice #12 ennyi erővel akár azt is mondhattad volna, hogy tininindzsharciteknőc vagy dragonball
a lankán ülve kinyitom az aktatáskám és elődobozolom az ablakot, mert az ég nem elég kék
mennyémáá dobozzoss sablak :) -
#10 1995-ben már volt a Solarisban IPv6. Ugyanakkor! Még mindig ipv4 van.. -
#6 amugy meg nem kell itt 2005-ig varni...
nekem kb egy honapja volt,hogy nem tudtam feljonni a netre,hivtam egybol a helpdesket es a csavo csak ennyit mondott miutan beazonositott,hogy sajnalja de eppen nincs szabad ip ...
mondtam neki jo, akkor megvarom ameg valaki lejon a halorol :)
-
#5 Amúgy a fenti dolog egyben azt is jelenti, hogy várhatóan 2005-től a Win9x/Me platform szépen "kiesik" az M$ kegyeiből... -
Csatti #4 Ennek egyszeru az oka, realisan kell felmerni, hogy belathato idon belul mire lesz szukseg. Az ip cimet rabigyesztik minden adatcsomagra ami TCP/IP-n maszik. Ez is helyet foglal. Most mar ez nem jelent gondot, de 80 korul kicsit mas volt a helyzet :). A masik meg, hogy korantsem elerheto mind a 2^32-iken IP cim az IPv4-ben. Ennek oka a subnet maszkolasok, meg kulonleges cimek stb. Az IPv6-ban sem az a cel, hogy minden ertekhez kulon legyen cim. Annal kicsit osszetettebb ez a szabvany. -
#3 Minden csillaghoz kioszthatnánk egy IP-címet és még maradna is. :) -
Deathcourier #2 Mondjuk igen hozhattak volna fel valami reálisabb viszonyítási alapot is!Ne kérdezd mit :)