1057
video-codec problémákkal ide
  • galocza
    szvsz uaz a gondod, mint csocsonak (#37, #42), a módszere is megoldást jelenthet.
  • galocza
    ha nem kódolsz, a divxek és az xvid felesleges. ezen formátumok lejátszásához elég az ffdshow (ez benne a poén).
  • ollie
    A DivX pro-t szedd le, mert a pro úgy is csak kódolásnál számít, na meg ha 2 fajta van fennt, problémákat okozhat.
  • ollie
    szerintem azért, mert a hang 5.1-es (AC3), de a hangrendszered meg nem, és ezért az effektek elnyomják a középpontból szóló beszédet. Szerintem az AC3 filter beállításainál kell machinálni valamit, de ha a progid nem azt használja, akkor annál, amit használ.
  • KranaZoli #45
    Egy újabb kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni ebben a válasz üziben.
    Nem tom az volt-e a kiváltó ok, amit nálam is, de látom hang probléma volt(lehetett), bár én nem a BSPlayer-t használom.

Baromira idegesít, hogy némely filmben a beszéd, zene, effekt hangerő elviselhetetlenül elüt egymástól.
    Pl. nekem ilyen filmem a 13 kísértet.
    A szöveget alig hallom, viszont az effektek brutál hangosak.
    Én a ViPlay 2.8-at használom (de megvan az említett BSPlayer is).

* Mit lehet tenni, hogy v.mi emberi módon szóljanak a hangok? (esetleg v.melyik filter beállítását kellene módosítani, vagy a lejátszóban is lehet orvosolni, vagy 1általán nem lehet tenni ellene semmit?)
  • KranaZoli #44
    Hi!

No tegnap uninstalláltam a gépemről minden olyan sw-t, ami codec-et tett fel, vagy én tettem fel külön és próbáltam "üres" lappal indítani.
    Egy Codec Pack-ot is feltettem (Nimo Codec Pack), azt is lenyomtam.

Így most a következő cuccosokat tettem fel:
    (forrásképpen az itt közölt hozzászólások alapján)

* AC3 Filter (külön installálható codec formájában)
    * FFDShow MPEG 4 decoder (ua.)
    * XviD MPEG 4 video codec (ua.)
    * DivX Player-ből és Codec-ből 2 fajtát installáltam.
    (ami a divx.com-on van kint, legfrissebb sw-ek)

- DivX51Bundle.exe
    - DivXPro51GAINBundle.exe

* Ill. PowerDVD 5.0
    * Lejátszónak pedig a ViPlay 2.8 full verziót
    (a feliratok támogatása és a magyarítás miatt)

Így most a programok hozzáadása/eltávolítás menüpontban a köv. elemek szerepelnek:

* AC3Filter
    * DivX 5.02 Bundle
    * DivX Player
    * DivX Pro Codec
    * DivX Pro Codec Adware
    * ffdshow
    * XVid Video Codec
    * és a 2db lejátszó

Ez így nekem kúrva soknak tűnik.
    Viszont úgy néz ki, hogy a működik.
    (Azoknak a filmeknek, amiknek eddig nem volt hangja, már van és a feliratok is korrekt módon megjelennek)

* Tudna nekem v.ki abban segíteni, hogy mik is a fenti komponensek pontosan és melyiknek mi a funkciója?
    (természetesen itt a fórumon elhangzott üziket is átnézem még1x pontosan)
    * Kevesebb is elég lenne?
    * Ill. még arra is kíváncsi lennék, hogy itt mennyire kell frissen tartani ezeket a sw-eket. (jönnek-e ki újabb verzió szám alattiak, honnan lehet letölteni őket, kell-e konfigurálni azokat, ahol van erre lehetőség -> némelyik komponens tesz fel olyat, hogy konfig ahol lehet állítani is)
  • zakika
    nem tudom mi a franc csinalja, de ha fulscreenre akarom tenni a filmet, akkor kiteszi a bal felso sarokba eredeti meretbe es a tobbit kitolti feketevel + szakadozik a film... ezt csinalja a media player ez a power DVD is (avi)...

valami otlet vagy egyenes reinstal windows?
  • CSOCSO
    nah megtaláltam a bsplayerban az ac3 okosságot.. felhúztam a hangot és beállítottam hogy 5.1 hangfalam van.. :)) JÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ rééég szolt így a cucc!!:))))))))
  • marsu
    Nero mpeg2 programot keresem, segítsetek.
  • galocza
    1.hogy én mit teszek fel: ffdshow, ac3filter, xenorate mpeg2 pakk (utóbbi nem kell, ha valamelyik fizetős dvdlejátszót pl. powerdvd, elvileg ha vlc mediaplayert, media player classicot használsz, vagy egyáltalán nem nézel dvdt, svcdt). pluszban ilyesmi kellhet (de ha nem kell ne rakd föl hátha alapon): ogg directshow filter, real, quicktime, matroska. a felső 3mal minden mp3/ac3 hangsávos xvid/divx avi és svcd/dvd lejátszható kell hogy legyen.#9
    2.ac3filteren belül lehet állítgatni egy csomó dolgot, én nem játszogattam vele, de tán segít.#34
    3.amennyire én tudom, hagynak szemetet. biztosra szvsz csak reinstall után mehetsz.

+1: ha működik, ne bántsd. ráérsz akkor idegeskedni, ha valami nem megy 8).
  • KranaZoli #39
    Hi!

Nekem is az lenne a kérdésem, mint itt a fórumban is volt már több user-nek.
    Töltöttem le én is CODEC PACK-okat, mert problémáim voltak (felirat, hang).
    De már van is fent cuccos a gépemen.

*Miket érdemes(kell) felpakolni, milyen sorrendben, ...?
    *Nekem is van 1 olyan problémám, hogy a hangok jóval halkabbak némely filmekben mint a zene, effektek. Ez kibaszott idegesítő dolog. Mit lehet ez ellen tenni? Van rá v.mi orvosság?
    *A jelenleg fentlévő codec-eket az uninstall teljes mértékben eltávolítja? Vagyis le lehet csupaszítani egy gépet úgy, hogy utána újra korrekt módon felé lehessen installálni a szükséges codec-eket?
  • galocza
    doom9-en arra is panaszkodtak már, de gknotpakkban én is bíznék (legalábbis jobban mint a többiben 8): azt nem hülegyerekek rakják össze.
    egy idézet egy halhatatlan névtelentől a doom9 fórumából (kb):
    dont install codecpacks. they are EVIL.
    8)))
  • CSOCSO
    én gordianknot packot használok nagyon zsr4!! semmi szemét nincs benne idági MINDENT lejátszott olyat is amit a nimo nem!
  • galocza
    ne tegyél fel kodekpakkot. tényleg. ezután majd te is írod fórumokba, hogy "ne tegyetek fel pakkokat", persze hiába... 8(
  • galocza
    a hangsávod ac3, azok mindig halkak (a hangosításoz újra kellene kódolni de az minőségvesztéshez vezetne). nemtom mi játsza le nálad az ilyen hangot, de ha az ac3filter, abban tudod szabályozni (plusz megemelni) a hangerőt.
    egy dologra figyelj, a lejátszón BELÜL nyisd meg az ac3filter beállításait, csak akkor fogod tudni állítgatni a hangerőt (én beleszaladtam ebbe annakidején 8).
  • CSOCSO
    hiho... nekem állandoan halkak a nagy filmek... most sajna csak egy filmem van.. az XVID es.. de baromi halk. nemtom hol lehetne hangosítani.. de nagyon idegesítő:( valaki help?
  • zakika
    ezt mar mashova is irtam, de talan itt tobben tudnak valaszolni

valahogy sikerult felinstalalni a moonlight okio decodert (sajnos) es mivel lejart a trial kezd hulyeskedni a mpg2 dekodolasnal... egy szoveg megy a kep aljan, ami idegesit...

a kedesem az lenne, hogy a francba tudom levenni, mert az eddig ismert modszerek - unistal vagy program leszedes nem moxik, egyszeruen nincs ilyen. vagy legalabb a prioritast lehetne valahol megvaltoztatni...
  • galocza
    'sóhaj'
  • kovti
    Hi!

Nekem az AceMcp legújabb verziója Xp alá viszi az összes filmemet. Szerintem nagyon megyőző, Igaz a mérete is :-)!

Üdv KovTi
  • SaWo
    Tudom, hülye kérdés, de már régen foglalkoztam videókkal (2-3 hónap) és nm tudom, mostanában mi a menő. Arra lennék kíváncsi ,van e most valami menő kodek pack ami mindent játszik??? Nekem Acemp kodek pakkom van. (23 megás a telepítője, nemtom milyen verzió, és xp alá van)
  • Carlos
    Köszi!!!
    Megnézem!!!
  • Carlos
    Felraktam mindkettőt és nincs hangja a filmeknek (2 próbáltam: The Core (szinkronos), Minden6ó (feliratos))!!!
    Akkor most???
  • galocza
    ffdshow.sf.net
    ac3filter.sf.net
    más nem kell az alábbiakhoz.
  • Carlos
    Honnan tölthetnék ac3/divx/xvid kodekeket???
    Csakmert az AceMegaCodecPack hazavágta a windowsomat... :)
  • galocza
    én figyelmeztettelek 8).
    amúgy mi az, amit ffdshow nem játszik le, devilpoison meg igen?
    amúgy aki nem kódol, az divx és xvid lejátszást kiválthat ffdshowal.
  • Tovi
    a Dv codec nem muszály, csak ha van DV kamera
  • Tovi
    Ami egy átlausernek kell:
    DivX 5.5, Xvid, DVobsub, Ac3filter, elecard Mpeg2 decoder, mainconcept DV codec. Így mindennek jól kell menni.
  • Roll
    Egy csomó filmhez kell,és semmi gond vele.
  • galocza
    akkor vedd ki 8).
    az angelpotion pedig potenciális win reinstallt jelent. azt reméltem már sikerült kiírtani (egy ideje nem találkoztam vele). magyarán: ne tedd fel!
  • Roll
    Don't flip-en van, alapból.
  • Tovi
    a G400-on a beállításoknál van olyasmi, hogy flip video, vedd ki a pipát és jó lesz.
  • Roll
    Van egy filmem amit fejjel lefelé játszik a gép. Milyen kodek kell??
    A gépen van: Divx5.1pro,divxg400,ffdshow,ac3,angel potion,
    pinnacle mpeg.
  • Tovi
    Nem mindegyikét, csak ha unatkozok, vagy rémlik egy régebbi topicból...
  • galocza
    8)
    ezt te honnan tudod? megnézed minden user infoját?
  • Tovi
    Gratulálok 1000.-ik hozzászólásod alkalmából
  • Tovi
    Bocsi, elírtam. Természetesen az 5.05 verzióról beszéltem
  • galocza
    kodekpakkot SOHA ne tegyél fel (reinstall lesz a vége).
    ami átlagembernek kell:
    mpeg2 (svcd, dvd, de csak ha nincs fent dvd lejátszó progi, mert akkor ez sem kell), ffdshow (divx, xvid), ac3filter (ac3 hangsávhoz).
    ha valaki erőlteti az m$ formátumokat, akkor ez nem elég, de azokat a wmp úgyis felrakja. pluszban még kellhet ogg filter, de az ritka (0,01% se)
    http://free.x3.hu/freebies/
    ha a fentieket felrakod (és semmi mást!), elvileg minden mai filmet le kell hogy tudj játszani.
    az, hogy a playerrel meg tudod nyitni és mindig ugyanott áll le, jelentheti azt, hogy az avi a hibás. ilyesmit sikerült javítanom ezzel a progial:
    http://divfix.maxeline.com/index.php?target=showdoc&docid=355
  • Futri
    Tovi, hogy érted azt, hogy divx5.5 -van már ilyen? Nem divx5.05re gondoltál, én úgy tudom, a divx5.1 a legújabb. De ha nem, és 5.5öd van, erősítsd már meg, légyszi, hogy rosszul tudom. Lehet, hogy az lesz akkor a megoldás...előre is kösz.
  • Futri
    Kösz a segítséget emberek, bár még nem tudom lejátszani a filmeket, de dolgozom az ügyön. A GSpot-ot leszedtem, azt írja, hogy már 5 kompatibilis cuccom fennvan a gépen, elvileg divx3 low motion-el kell mennie, de a tesztnél az ffdshow-s résznél nem ír semmit se, hiába kattintok a renderelésre, nem ír adatot-az ffdshow-val lenne valami?

Aki érti ezt a GSpot-ot, segítsetek légyszi. Még mindig nem megy. (Most szedem a klite-ot) Mindenesetre kösz az edigieket is...
  • Punker
    Gspot nevű progi frankón megmondja mihez milyen kodec kell....