1057
video-codec problémákkal ide
  • plas
    Segítsetek plz!!!
    Szeretnék a gépemen DivX-es filmeket nézni. A gondom csak annyi, hogy amikor elindtom nagyon gyorsan játsza le a filmeket, kb 2-3x gyorsabban, mint kellene. A hang is ugyanolyan gyors. Szal olyan mintha tekerném:)
    Ami fent van:
    -WinDVD
    -Morgan Multimedia Codec 3.0.0.9
    -Xvid
    -Divx 511
    A gépem egy Barton 2500+, Ati radeon9600
    Szóval, ha valaki találkozott már ezzel a problémával, vagy tudná orvosolni, kérem segítsen, hogy milyen CodecPack-kal, vagy lejátszóval lenne érdemes próbálkoznom...
  • KranaZoli #94
    Most elkezdtem böngészgetni a DVDZóna weboldalt és ott is v.mi hasonló programot írnak.
  • zakika
    te masolsz? marmint copy?
    szerintem ott a baj, mert inkabb valami ripp progival (smartripper pl) csinalsz egy backupot a HD am kiiktatja a vedelmet

• KranaZoli #92
    Sehol-senki?

A HDD-ről történő DVD nézést úgy néz ki sikerült megoldani.
    Most áttértem a PowerDVD-ről az Intervideo WinDVD 5-re (Platinum) szerintem sokkal jobb a hang.

Itt is van olyan, hogy DVD HDD-ről.

Ez először 1általán nem nyitotta meg a DVD-t, kapásból hibaüzenetet adott, hogy a mappa nem DVD?!

A PowerDVD legalább elkezdte lejátszani, csak szarakodott.

Mire rájöttem, hogy az a gáz, hogy én csak a Video_ts mappa tartalmát szoktam felmásolni RIP-eléshez, de DVD nézéshez szükséges a megfelelő mappa struktúra megléte is:

Audio_ts
    Video_ts

No, így már 1ből nyomta a WinDVD.
    PowerDVD-t nem prószáltam, de gondolom az is jó lenne így.
  • KranaZoli #91
    Mi az a DivX Fix?
  • O0D:
    Divx Fix ?
  • KranaZoli #89
    Ill. van egy még1 problémám:

A PowerDVD 5.0-val vannak gondjaim.

1.) Ha HDD-ről próbálok DVD-t nézni, akkor szétesik a kép, kifagy a program.

2.) Bizonyos időközönként hibaüzenettel nyitja csak meg a DVD lemezeket, ilyenkor újra kell installálnom a cuccost.
    A hibaüzenetre nem emléxem pontosan, de ha újra jelentkezik, akkor felírom.

Általában akkor szokott előfordulni, ha DVDx-el rippeltem egy DVD-t és utána akartam elindítani a PowerDVD-t.

* ffdshow,
    * AC3 Filter
    * DivX 5.1 van telepítve.

Van v.kinek v.mi 5lete?
    (most töltöm le a PowerDVD-hez a legfrissebb Patch-t)
  • KranaZoli #88
    Hi!

Megoldást keresek a következő problémára:

Eddig a feliratos DVD filmeket a DVDx-el szoktam rippelni, így a kimenetnek szerves részét képezi a felirat.

Azt szeretném elérni, hogy a felirat külön fájlban legyen, hogy a lejátszóval tudjam állítani a felirat színét, méretét, ... és a formátuma is általános legyen.

Tudna nekem ebben v.ki segíteni?
    (a szükséges programon kívül a program használatában is kellene segítség)

Köszi: KZ
  • Rincewind
    Hali!

Valami olyan codec kellene nekem, aminek a telepítése után lehetne WMP-vel (vagy más elterjedtebb lejátszóval)futtatni Canopus DVavi formátumot. Létezik ilyen codec?
  • galocza
    moonlight/elecard szeret összeakadni más kodekekkel, én ezt javaslom:
    http://xenorate.com/?page=releasedownload&lang=de&rid=13
    ez a fraunhoffer (bocs sose tudom hogy kell írni) mpeg2 dekóder installer formában.
  • M@TriX
    ;) Na ezt is megszültük... ;)
  • Roll
    Leszedtem minden rohadt kodeket, és újra raktam a fontosabbakat, minden jó. Most már megy a win media-val és a power dvd-vel is.
    Köszi a segítséget!
  • M@TriX
    na, ezt az elején is beírhattad volna, mondjuk én is kérdezhettem volna a hibaüzit. ;)
  • lck
    Win DVD vag Power DVD - vel játszd le.
  • Roll
    Ezt írja ki a win media player:
    *To play .mp2v files, you must have a software or hardware
    DVD decoder installed on your computer.
    (power dvd sem viszi)
  • Roll
    Még ez sem viszi egyik video cd-t sem. Azt írja ki hogy unsupported file.
  • M@TriX
    na elhúztam aludni majd írd be, hogy ez volt-e a megoldás...
    holnap bekukkantok... azaz ma. ;)
  • M@TriX
    Na ok, de itt is van:
    http://www.moonlight.co.il/download/EMpgPlayer_21.zip

Itt meg többi flancot is letölthetsz, decodereket meg stb:
    http://www.elecard.com/download/
  • Roll
    Ok, keresem.
  • M@TriX
    ezt nézted már?
    Valami Elecard player vagy mi van erre a célra vagy egyszerűen keress rá a neten úgy, hogy "mpeg-2 player download"...
  • M@TriX
    hmm.. akkor lehet..., ja igen persze, hogy nem jutott eszembe, valószínű, hogy mpeg-2-es kódolású..
  • Roll
    Mpg fájl, de nem viszi semmi.
  • M@TriX
    a video CD az .dat formátumú nem?
    Azt pedig egy win95-ös MediaPLayer-nek is vinnie kellene minden codec nélkül...
    De persze attól is függ, hogy mit jelent nálad a VideoCD.
    dat? mpg? avi? kiterjesztésű?
    ha avi akkor lehet xvid is.. az mostanába elterjedt (mondjuk sztem semmivel sem jobb, mint a Divx)
  • Roll
    Sziasztok!Milyen kodek kell video cd-hez?
    Nálam nem mennek.Már próbáltam mindent.A power dvd nem viszi. A media player,kodeket keres.Most a gépen (divx,xvid,divxg400 és ffdshow) van.
    Próbáltam az ace mega csomaggal is és úgy sem viszi. A havernál simán megy vele. Mi lehet a gubanc?
  • Pempő
    Van valahol lista, hogy mi az a minimálisan szükséges codec-összeáálítás, ami kellhet videózáshoz? Codec packet nem akarok feltelepíteni, csak egyenként levadászom a legfrissebbet ami kellhet.
  • VinylToy #68
    Akkor milyen codecet rakjak fel a filmek elindulnak, csak néha a kép megáll és remeg a hang megy tovább tökéletesen, mit telepítsek, codec pack-nél kipróbáltam minden variációt...külön programokat is (divx, xvid stb.) és semmi, valami ötlet esetleg?
  • Roll
    Volt nálam a hétvégén egy notebook p3 633, 256mb ram, 8 megás videokártyával és simán futottak rajta a filmek.
  • marsu
    Elég gyenge, szakadozni fog.
  • VinylToy #65
    Sziasztok nem tudjátok megmondani hogy 8 megás videókártyával lehet filmet nézni, vagy nem számít semmit a filmnézésnél ez?
  • marsu
    Sziasztok.

Nérohóz keresek néró mpeg2-őt, verzió 5.5.7.6
    segítsetek.
  • richárdkirály
    SEGÍTSÉG nem tudok lejátszani DVD-t a gépemen semelyik programmal, pedig régen szépen ment minden. Sztem az as sok buzi codec tett be, amit felpakoltam. Kérlek segítsetek mit csináljak!
  • guces
    Hello, bocs, tudom rossz helyre írok, de segítség kellene. Vettem egy web kamerát, feltelepítettem de a biosba nem tudom mit hol kell beálítani, tudnátok segíteni, elöre köszi.
  • galocza
    #26nak szerintem töredéke kell, de nem koptatom tovább a billt. úgy látszik hiába terjesztem az igét (saját rossz tapasztalatok alapján, mindenki a saját kárán tanul.
  • PetruZ
    A "bik" a Bink Video formátuma, a különféle codec pakkokban nem nagyon szokott lenni erre codec. Én arra tippelnék, hogy neked fel van telepítve egy friss RadTools, ami gyorsabb / szebb / jobb / optimalizáltabb codec-et biztosít, mint a játékban lévő saját dekóder és a játék nem hajlandó, csak a sajátját használni. Mondom, ez csak tipp.
  • galocza
    nem csak én mondom 8). sőt nem csak mondom.
    most van fenn xvid, mert kódolok. de nem mindig volt, tesómnál, 2 haveromnál csak ffdshow van. tehát CSAK LEJÁTSZÁSRA teljesen ok. aki kódolni akar, annak persze nem elég, de az is jobban jár, ha a megjelenítésre ezt használja (legalábbis a divx5.00/5.01 időkben ez volt a helyzet 8).
  • ollie
    azt mondod, hogy nincs feltéve más codec és mégis decode-ólja?
  • galocza
    ja, annyi igaz, hogy _más_ filterek kimenetét is tudja befolyásolni, nem csak azokat, amelyeket ő jelenít meg (postprocessing).
  • galocza
    tévedés 8). az ffdshow lejátssza az említett formátumokat, (próbáld ki!) ez benne a szép. ha nekem nem hiszel (bár használom vagy 1 éve):
    ffdshow project page:
    ffdshow is DirectShow decoding filter for decompressing DIVX and XVID movies using libavcodec or xvid with rich set of video postprocessing filters.
    afterdawn:
    FFDSHOW is a DirectShow decoding filter for decompressing DivX, XviD, WMV, MPEG-1 and MPEG-2 movies. (wmvvel nekem volt bajom, ha jól emlékszem, de nem is nagyon van rá szükségem)
    doom9:
    general purpose DivX/XviD decoding filter
  • CSOCSO
    tedd fel az új bpslaxert.. majd jobb kill a filmre (tehát nem a konzorla) és ott van hogy beállítások.. majd szűrő és ac3..ott állítgass
  • ollie
    Hát nem elég, mert az ffdshow csak egy filter, ami módosítja a már kikódolt képet.