1057
video-codec problémákkal ide
  • Pill
    Akkor pls mondj nekem egy jó beállítást.
    Már kezdem érteni.
    Szóval a letter box azt csinálja hogy fekete csíkot tesz a film tetejére és aljára, ez által 4:3-anak veszik a lejátszók de valójában 16:9-es filmet látunk nem?
    És a widescreen pedig nem tesz fekete csíkot a filmbe.

Én akkor hogy állítsam be a rippelendő múvit?
    Más: Ugye változhat az eredeti DVD filmek képmérete is nem? Én csak igí tudnám magyarázni hogy az egyik régebben kikölcsönzött filmem "magasabb" volt mit ez
  • galocza
    a dvd képméret egységes, az általad írt. viszont ált. a széleken változó vastagságú csíkok vannak. ha ezeket levagdosod (és dvd ripnél illendő->cropping) és átméretezed az alább írt képarányok közül a megfelelőre, akkor lesz jó a képed.
    szélesvásznú filmek dvdn tárolásánál 2 eset lehetséges:
    anamorphic: a teljes dvd felbontást kihasználja, a képet függőlegesen nyújtva tárolja, amit visszaigazít lejátszáskor szélesvásznú tvn-> nagyobb részletesség
    letterboxed: a filmet az eredeti képarányban tárolja, fekete csíkokkal a felső és alsó (és ált vékonyabbakkal a 2 oldalsó) szélen.
    ha levagdosod a csíkokat átméretezés előtt, mind2 forrásnál megfelelő képarányt kapsz.
  • Pill
    Akkor miért van az hogy hiába állítom a felbontást a képarány ugyanolyan marad. A DVD filmeknek egységes 720x576 a felbontása nem? És ez 16:9 arányú? Akkr miért van az hogy gépbe betéva vagy átrippelve sokkal keskenyebb lesz a kép?
  • galocza
    átméretezésnél ne a 4:3/16:9 dolgot vedd figyelembe, hanem ilyet keress a dobozon: 1.33:1, 1.66:1, 1.78:1, 1.85:1, 2.35:1, 2.45:1. az 1. a 4. és 5. a legelterjedtebb.
  • Pill
    Hi!
    Valaki vlgre fölvilágosíthatna engemet a Mozi és TV film közti külömbségről.
    Annyit tudok hogy a mozi szélesvásznú azaz 16:9 arányú és ha egy ilyen filmet látunk TV-n akkor egyszerüen rázoom-olnak a mozifilmre és levágnak egy csomót a képből.
    De akkor miért van az hogyha egy DivX filmet nézek,a mi szélesvásznú akkor az a film nem 16:9-es arányú?
    Volt egy DVD amit kivettem, átrippeltem 700x404 felbontásban és az 16:9-es lett, egy másikat ugyan így csinálva sokkal keskenyebb képet kaptam. Miért van ez?
  • lck
    Nem vagyok codec-pakk párti, de most találtam egyet csak azt teszi fel ami kell ( korábban külön-külön majdnem ezeket használtam azért tűnt fel: pl: ffdshow, moonlight..AC3,xvid ). Telepítés előtt leszedtem a régieket, úgy raktam fel. Utána csak a DivX 5.11 pro-t frissítettem benne. A címe The Codecs. ( Esetleg arra figyeljetek hogy telepítéskor a telepítési mappának " ;-) "-t is tartalmazó nevet ad meg. Ezt érdemes módosítani mert 1-2 registry takarító érvénytelen elérési útnak véli )

Próbáljátok ki - Jó !
  • Roll
    Szerintem egy próbát megér ez a progi: ffdshow.
    Nekem is voltak zűrök ha beletekertem egy filmbe, de ezzel megoldódott.
  • chadi
    upsz ez 2x sikerült. sorry
  • chadi
    És olyan progi amivel feltudom darabolni több kisebb méretűre (amiket egyenként is letudok játszani?
  • chadi
    És olyan progi amivel feltudom darabolni több kisebb méretűre (amiket egyenként is letudok játszani?
  • PetruZ
    Nincs rá megoldás, ez vszleg az adott avi sajátossága. A keyframe-ek (minden olyan frame, amely egész képet tartalmaz, nem csak változást az előzőhöz képest) között nagy a távolság. Átkódolhatod kisebb keyframe távolsággal, de sztem nincs értelme.
  • chadi
    Hi

arra tud valaki megoldást,hogy van egy nagyméretű avi file(egész cd) és ha bele akarok tekerni a lejátszó progival akkor a kép csak kb 5-10 mp múlva követi ezt addig állókép van.
    konfig p42,4 radeon 9600pro 1gb ram xp

köszke
  • GixEr
    C:\WINDOWS\SYSTEM32\regsvr32.exe -u mpg2splt.ax
    Ez peldaul uninstallalja az "mpeg2 splittert"
  • Tetsuo
    Hogyan lehet eltávolítani a kodekeket? Még a WinMediaPlayt sem tudtam, pedig a registryt is nézegettem.
  • Roll
    Itt egy progi ami kiírja a szükséges codec nevét: Avicodec
  • PetruZ
    http://www.headbands.com/gspot/
    Letöltöd, telepíted, onnantól meg már egyértelmű.
  • Zetorg
    honnan lehet megtudni hogy milyen codec kell egy avi-nak???
  • PetruZ
    Van, kettő is:
    -AviPreview (www.avipreview.com)
    -VideoLAN (www.videolan.org)
    Mindkettő tökéletes, én az utóbbit szeretem jobban, mert több formátumot ismer (és nem csak avi-t). Ezeknél nem kell másolat, nem kell divfix, akármilyen kiterjesztésű / temp médiaállományt megnyitnak.
  • O0D:
    a félig letöltött aviról csinálsz egy másolatot, és ráengeded a divxfix progit.
    ( néha még az is működik hogy jobbgomb/tulajdonságok/előnézet és bele tudsz tekerni jó esetben )
  • Penatesz
    nem talalok normalis avi preview-t,hogy a letoltesek alatt is bele tudjam nezni az eppen letoltendo filmbe.van valakinek valami jo otlete,hogy mi az ami garantaltan lejatszik ilyeneket?
  • sniper
    1ebkent #152-re vki?
  • sniper
    Jo lenne ha csak 1 feliratot latnek.
  • sniper
    Sima .avi-nal feliratozott duplan a MPC. G400at ugytom alapbol nem is rakja fel a k-lite.
  • chuck
    ne hasznald. mpc mindenre megfelel.
  • chuck
    Mplayernel be lehet allitani, hogy wmv9 -s megjelenitesnel kirakja a feliratot. Ha van fent vobsub, vagy g400, akkor ebben az esetben ketszer fog megjelenni a felirat. Megoldas egyertelmu, vagy atallitni overlaybe, vagy kikapcsolni a kulso progikat.
  • sniper
    Meg1: alap vindozos mediaplayer9ben hogy lehet letiltani hogy inditas utan ne toltogessen semmifele oldalt? Rohadt idegesito hogy minden film elott arra kell varni hogy eszhezterjen es egyaltalan meg lehessen nyitni vmit.
  • sniper
    Ez mind szep es fasza, csak az embernek mar fingja sincsen hogy epp milyen dodecekre, filterekre, extra kiegeszitokre van szuksege hogy MINDEN filmet le tudjon jaccani, igy hat fog 1 codec pakkot, remelve hogy celjanak megfeleloen pont ezt a problemat veszik le a keszitok a vallarol. En is olvasom itt soxor hogy csak ilyen olyan 3-4 cucc kell hogy fennlegyen, csak aztan mindig kene meg valami masik is, mert nem indul a film.
  • sniper
    K-litet hasznalok (most epp 2.25), az abban levo mediaplayer clasiccal. A gond csak az hogy duplan feliratoz. Ha megnyitja a filmet, csak 1 laccik, de amint kirakom egesz ablakosra, vagy csak siman nyujtom az ablakot, egybol 2szer lesz rajta a felirat, 1 alapmereten, a masik meg nagyitott meretben. Kurvara zavaro. Vmi megoldas?
  • galocza
    hadd idézzem magamat:
    "mpc lejátszó (beépített mpeg2 és asszem ac3 filterrel)" 8)
    qt és rmhez hasonló a hozzáállásom mint wmvhez: ha ilyet látok, nem töltöm le...
  • [Jakuza]
    Ha MPC-t hasznalsz nem kell sem a mpeg2 codec se az AC3 codec.
    Viszont esetleg azok helyett feltehetsz egy RealMedia Codecet es Quicktime codecet.
  • PetruZ
    Én is ugattam már eleget, hogy a codec pakkokkal tkp. semmi baj, csak nem szabad automatikusan felrakni mindent, hanem csak azt, ami biztosan kell. :)
    Egyébként az én player favoritom a ZoomPlayer (és nem azért, mert benne van az ACE pakkban).
  • Pill
    HI.
    Az lenne a gondom hogy van egy filmem. Konkréten: "Acéllövedék".
    Ha elindítom BS-player-rel akkor a felirak siet. Eltolom a feliratot (ctrl+nyilak) egy ideig jó de aztán megint eltérül. Fölmenetm a Feliratok.hu-re és leszedtem az összeset mi volt de egyikkel se ment jól.
    Most mi afenét csináljak? A film 29FPS. Lehet hogy ez a baj?
  • galocza
    ennyi ugatásom után is próbálom finoman:
    tessék kéremszépen elkerülni a kodekpakkokat.
    ami kellhet:
    mpc lejátszó (beépített mpeg2 és asszem ac3 filterrel)
    ffdshow (xvid, divx lejátszáshoz)
    + wm codecek azoknak a perverzeknek akik ilyesmit töltenek le.
    alinek nem elég jó az mpc mint lejátszó, azoknak +
    ac3filter
    xenorate mpeg2pack

linkek lejjebb.
    hogy miért óvunk mindenkit a kodekpakkoktól szintén alább.

tudom, rossz vagyok, de aki ennyi fgyelmeztetés után is kodekpakkot tesz fel, vessen magára. mást sem ugatunk itt, mint hogy tessék az ilyesmit elkerülni.
    g.
  • LoCk
    Hi all!

Az egyik barátom, most írt, hogy ha mpeg-et néz a képernyőn egy kis négyzet szaladgál.

Ua. a codec-et használja, mint én (ace_mega_codec_pack_5.91_player_edition)+Elecard Mpeg codec).

Neki WINXP-je van nekem WIN2k-m.

Nállam ez a probléma nem jelentkezik.

Mi okozhatja ezt?

Ha valaki tudja, kérem sürgősen segítsen( nagyon jó barátomról van szó :))!

Köszönettel!

LoCk
  • joint1976
    az elecard mpeg2 decoder megoldotta a problémát.
    most boldog vagyok.
  • joint1976
    hali.
    segítséget szeretnék kérni.
    .mpg fájlokat nem tudok lejátszani. divx playert használom,
    pár napja még gond nélkül vitte. a hiba: kb. 5 perc hosszúságú klippet akarok lejátszani ezt beolvassa de csak
    40 másodpercesnek ismeri fel és se kép se hang se hibaüzenet nincs.(ugyanezt teszi a médiaplayer is)
    XP-t használok, a gépen fent van divx codec, xvid codec.
    (meg a winamp)
    van ötlet valakinek?
  • Adler
    A Blöff c. szinkronos filmhez milyen codek szükséges,mert nem megy!!!
  • galocza
    asszem a vdubmod vagy a mediaplayerclassic sf-es fórumából láttam linket (márha tényleg csak vmi filter kell).
    a qt pedig itt van:
    http://www.apple.com/quicktime/download/standalone/
  • galocza
    ffdshow
    ffdshow.sf.net
    ac3filter
    ac3filter.sf.net
  • dikki*yysw
    Vki quicktime codecet adjon má nekem.