1057
video-codec problémákkal ide
-
Fboy #217 Az mitől lehet hogy a Gothika nevü filmnek nem jelenik meg a felirata? minden más filmnek( már ami megvan) annak megjeleníti a vobsub, csak ennek nem... vki help plz -
#216 Én nem ellenzem a használatukat. Csak azt, hogy egy csomó dolgot alapból felrak, amit nem kellene és azért akadnak össze-vissza. Ugyanazokat a minimális kodekeket pakkból, vagy egyenként felrakva semmi különbséget nem tapasztaltam.
-
Roll #215 1.Sok minden felesleges dolog van benne.
2.Vannak olyan codec-ek amik összeakadnak.
3.Némelyik játék is haragszik rá. Ha jól emlékszem pl.:Colin 3.
Én ilyen tapasztalatokat szereztem velük kapcsolatban.
-
tegretol #214 Tisztelt ROLL!
A #184-ben leírt útmutatásod szerint telepíttettem a codeceket a a számítógépemre.Mennek rendesen, minden oké.
Néhány sorban elmagyaráznád egy gyakorló, de nem szakembernek, hogy ti, profik miért ellenzitek a codecpakkok használatát? Természetesen nem fogok rájuk visszatérni, csak szeretnén tudni. -
#213 Ha van ZoomPlayer telepítve a gépedre, abban van egy olyan beépített tool, amivel az összes codec látszik, az összes törölhető, a prioritásuk állítgatható és a többi. Biztos van ilyen külön utilként is, de mivel én amúgyis a ZP-t használom mindenféle lejátszásra (kivéve mp3), így egybeépítve nekem megfelel. :)
-
#212 Kösz a tanácsot de akkor nálam valami gubanc lehet, mert az általad javasolt módzerrel megvizsgálva elég kevés telepített codecket mutat, pl. az audionál a következőket: Intel audio software, LAME MP3 Encoder ACM CoDec, MPEG Layer-3 Prifessional Audio CoDec és Microsoft PCM konvertáló, a videónál pedig: ATI VCR 1 Format (VCR1)CoDec, ATI VCR 2 Format (VCR2) és ATI YV12 Planar Format CoDec. Hol a többi? Na mind1 kísérletezek én is, csak az a baj, hogy nem nagyon van rá időm. Ha még van valami ötlet szívesen várom! -
#211 Van több módszer is, de a legegyszerűbb az Eszközkezelőből: megnyitod és a "Sound, video and audio" csoportban fogsz látni egy "Audio codecs" és egy "Video codecs" lapot. Ha lekéred vmelyik tulajdonságlapját, a második fülön ott van az összes installált codec, amiket egyenként el tudsz távolítani (kiválasztod és alul a Remove gombra böksz). Arra vigyázz, hogy az audiónál hagyd meg az acm végűeket, a videónál meg a dll/drv végűeket, mert azokat a rendszer rakja fel és utólag bajos visszabogarászni őket. A többi az többnyire teljes névvel ki van írva, így könnyű beazonosítani őket.
-
#210 kodek pakk... sux -
#209 up -
#208 Hi nekem is meggyűlt a bajom ezekkel a codec-ekkel. Az AceMega uninstallálva lett, csak a Codecs6009_allin1 van fenn, ami tényleg csak a legszükségesebb dolgokat tartalmazza. A probléma az, hogy ha elindítok egy filmet, nincs hangja, sem a WMP9-el, sem a Classic-al, sem a Win DVD-vel, szinte csak kizárólag a Winamp 5.02 hajlandó hangot lejátszani, annak ellenére, hogy a GSpot szerint, van installálva megfelelő Codec a gépre, sőt néha több is. Az AC3 hanganyaggal rendelkező filmeknél pedig azt vettem észre, hogy lejátszás során (Winamp) a centersugárzó nem szól, így a szöveget nem is lehet hallani csak nagyon halkan, és csak azokat amik átszűrődnek és a sztelitsugárzókból jönnek. Azt szeretném kérdezni,hogy hogyan tudnám legyalulni a gépről az összes telepített codec-et hogy utánna tisztalappal indulhassak, vagy ha van valakinek jobb ötlete, azt is szívesen várom. -
#207 szerintem olvasd el a #184est.. -
#206 kodek probléma ?? - Huffyuv 2.2.0 ( lejátszásnál, felvételkor semmilyen hibát nem írki, vagy kép eldobást,... )
-
Roll #205 Van pár filmem aminek nincs hangja. A codec felismerő azt írja audiohoz, hogy ac3 dvm, ha felrakom az ac3-at akkor ezeknél a filmeknél az összes lejátszó kilép.
?? a dvm mit jelent? -
Chaos Mad #204 hi all, az a bajom hogy aztse tudom hogy mit rakjak fel, van egy két video amit nem visz le semmi sem, hanem ilyen szines a kép. most vmi fullos AC3 filters van fennt. mit rakjak fel? plz help vki
vagy azt a klite-ot honnan lehet leszedni? -
#203 a legjobb szerintem még mindig a 0.86-os. Az 1.xx-es nálam fagyizik... :( -
Roll #202 Mitől van a következő? : újra raktam az xp-t, felraktam a megszokott kodekeket és olyan zűr van, hogy némely filmet nem játszik le, elindítom bejön a lejátszó (wmp9,vplay,crystal player) és mindenféle üzenet nélkül kilép. A kodekvizsgáló szerint a filmhez szükséges kodekek a gépen vannak.
??????????????????????? -
tegretol #201 ROLL!
Segítségeteknek köszönhetően most már megy minden.
De az ember nem nyugszik. Win98-an van, azokkal a codecekkel amit javasoltatok. A bsplayerverziókból még a magyar nyelvű oldalakon is rengeteg van. Te melyiket raknád föl? -
#200 A BSA utána is megtalálja. -
#199 Format C:-al lejön az is. -
#198 Mit csináltál előtte, mit telepítettél ill szedtél le? Talán vmivel együtt leszedtél mást is.
Szerintem szedjél le mindent a #184es alapján, oszt rakd fel ami kell. /A WinMediaPlayer 9et nem lehet leszedni, csak 1 kis részét, ami gáz lehet.. -
tegretol #197 ROLL!
Köszönettel vettem az emailen küldött codec zipet.
Homoki Gellért
LAJOSMIZSE -
#196 Wazze...
Most K-lite-ot akartam telepíteni. 2.25-öst, és ilyeneket ír ki:
C:\windows\system\divx.dec.ax
Unable to register the DLL/OCX: DllRegisterServer failed; code 0x80040154
De nem csak ennél az egy file-nál... -
Roll #195 Az ac97-et azt hagyd békén, az a hangkártya drivere. -
Roll #194 Ha nem akarja semmiképpen leszedni, akkor töröld le simán.
Utánna fogsz egy registry cleanert és az kiszedi a kulcsokat. Küldöm mail-en az mpge2-t. -
#193 Keress rá a regisztryben.. -
#192 "Failed to create the filter graph object."
Ez mitől van? Sok videot nem tok most lejátszani. Mi a megoldás? -
tegretol #191 Segítsen kérem, aki tud!
Az oldal régebbi tanácsai szerint leszedtem a régi codecpakkjaimat. A Nimo Codecs Pakkal azonban nem boldogulok.
Ha a Vezérlőpult, Programok hozzáadásából akarom levenni, pont úgy járok , mintha a Programfiles Nimó Codecs Packkba lévő uninstallt indítom el: megy az uninstall egy darabig,írja ki folyamatosan mit töről, majd elér egy olyan pontrta:
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPg2splt.ax,és lefagy.CRT-ALT-DEL-re elindul, de nincs kitörölve az állomány, ott maradt mindentt.Próbálkoztam CD-ről újratelepíteni a Nimo Codecs Pakk-ot, majt újra leszedni, semmi eredmény. Még azzal a "szakszerü" módszerrel is próbálkoztam, hogy töröltem minde Nimo nevű állományt.Nem, nem, nem és nem hagyja magát törölni. Ott van a Vezérlőpultban. Amit korábban Roll javasolt, nevezetesen, hogy :Beállítások/Vezérlőpult/Rendszer/Eszközkezelő/Hang,Video,és Játékvezérlőbe lévő kodekeket is távolítsam el, az nem teheten meg, mert ott csak egy állomány van, az AvanceAC97 Audio for VIA (R) Audio Controller. Hagyjak így mindent, hátha nem lesz baj? -
#190 TEGRETOL!
Én is codecpakk ellenes vagyok. Volt 1-2 rossz tapasztalatom korábban a codec pakkokkal ezért nem is használtam. Tehát azt tettem hogy szépen egyenként felraktam azokat amikkel mindem működött: ffdshow, monlight audio dekoda, DivX5 me még 1-2. Ezek beváltak, jól működött velük minden és nem is terhelték le a rendszert. Aztán egészen véletlenül ráakadtam a Theorica -ra. És nagy örömmel tapasztaltam hogy én szinte egytől egyig ugyanazokat rakom fel egyenként mint ami abban van egyben. Azóta ezt használom. Egy kosszal felrak mindent ami kell ( nem többet !!) és kész. -
#189 www.etplanet.com/download/moviecodec
Itt keressél rá a "Ligos"-ra és alatta van egy ~2MB os letölthető zip, ebben 3 mpeg2 codec is benne van, de szerintem a Ligos a legjobb.
-
tegretol #188 ROLL!
Nagy vagy!
Minden oké, de mpeg2 kodeket nem tudtam letölteni, a kereső amit talál az, vagy fórum,statisztika, egyéb hozzászólás ,vagy számomra nem elérhető(ures lap nyilik le valami network problémával). Ha e-mailen átküldenél egyet, nagyon leköteleznél.
Homoki Gellért
Lajosmizse
[email protected] -
tegretol #187 LCK!
Köszi a választ.
Te egy Codecpakkot javasolsz, amit korábbi hozászólók
igen határozottan elleneznek(mármint bármilyen codecpakkot).
Ha nem túl bonyolult, elmagyaráznád, hogy akkor most mi az igazság? -
tegretol #186 ROLL!
Hálás köszönet.
Próbálom megcsinálni, amit írtál,ha bajom lesz,
keresni foglak, engedelmeddel. -
#185 De mindezeket felrakja a Theorica Codecpakk is egyben. Továbbra is javaslom! Lásd: #172 -
Roll #184 Szedd le az össze kodeket, kodekcsomagot.
Amit nem találsz a vezérlőpult/programok telepítése és törlése alatt, azt itt keresd: Beállítások/vezérlőpult/rendszer/Hardver fül/Eszközkezelő/Hang,video és játékvezérlők/audiokodekek a másik a videokodekek.
Miután leszedted tedd fel a következőket:
Lejátszónak az általad kedvelt bsplayert, kodeket pedig: divx,xvid,ac3,ffdshow,mpeg2. Nálam ezekkel minden megy.
Ha valamelyiket nem találod e-mailen átküldöm. -
tegretol #183 Tisztelt galocza!
Kezdő internetező(pláne fórumozó) vagyok.
Segííííííííts!
Többszor végigolvastam az oldalt, alig értek belőle valamit.
Dölj hátra a székeden, és próbálj megnyugodni: Nálam fönt van az Ace Megacodecpack, a Nim codecpack,Xvid Mpeg4 codec, DiviX codec.
Becsületúristenemre letakarítom mindet, még az általam használt WIN98-at is úlratelepítem. Ha kell, a winchestert is leformázom.
A bsplayert szeretném használni (valamennyire azt ismerem)
avi, mpeg, wma, wmw,Mp3,stb, meg amire a bsplayer képes (Mpeg2 is ha lehet,). Ha tudnám, milyen codecek kellenek ehhez, ismerőseimmél, kollégáimnál addig szemtelenkednék, amig összekaparnám mindet. Légyszi segits! Ha erre nincs időd,türelmed, irányts el valahova (ha lehet, ne a fenébe), ahol számomra szükséges, gyógypedagógiás módszerekkel lépni tudnék előre.
Hogy még izgalmasabb legyen a dolog,csak magyarul tudok.
Üdvözlettel. -
#182 He, he. Windows reinstall lett belőle miután a vírusirtó is behalt stb. és megy már. -
#181 menjel moziba$ -
#180 Segítsen már valaki! Nem bírok megnézni egy rohadt fimet sem a gépről, ez tiszta vicc, áá! -
#179 Másnak nem játszik ilyet, csak nekem?
Ebből windows reinstall lesz, mert kezd idegesíteni. -
#178 Kb 2 hete ha megopróbálok megnyitni egy divx/xvid-es videót vagy kilép a lejátszó, vagy azt mondja "bsrendv.dll is too old!". Ha intézőben belemegyek a film mappájára és 1X rákattintok az előnézet megnyitásakor újraindul az egész explorer a windowsban és bezár minden alkalmazást. Azóta felnyomtam egy másik codecpackot is, de semmi! Mit csináljak, mert már gyűlnek a filmek amiket törölni kéne (előtte megnézni)???