424
Ki milyen keverõk használ,tapasztalatok...
-
neuro #64 jó kérdés :)) -
#63 Ti DJ-k vagytok vagy szeretnétek lenni? :)) -
mstummer #62 Nekem viszont ezzel ellentétes a véleményem.Mégpedig az omnikra sokkal többen panaszkodnak mint a berikre. Hangzás terén is le vannak maradva...a potik is elõbb beadják a derekukat.Bár tény hogy a beriken használt tolópotik se a legjobb minõségüek...de a tekerõpotikkal semmi gond. Tehát ha a kettõ márka között akarsz választani akkor inkább a behringer. -
#61 Az Omnitronic keverők nagyon jók csak egy kicsit keveset tudnak az árukhoz képest, de szerintem jobbak. -
#60 Az Onitronicról mint keverőpultról (úgy általában) mi a véleményetek? Behringerrel összehasonlítva? -
#59 Köszi a tippet, tegnap regeltem ott már régebben is olvasgattam és onnan volt ismerős a neved. A bpm számlálót meg a traktorban mindenképp kamu értékre állítom mert másképp nem ér semmit az egész. -
mstummer #58 Jah amugy ha érdekelnek különféle discotechnikai problémák akkor látogass el a www.zaj.hu fórumára. -
mstummer #57 Szerintem magasan a legjobb mixerprogi...csak 1 gond van vele hogy a bpm számlálót nem lehet kikapcsolni....deh az is jó ha ugy átállitod hogy kamu intervallumban számoljon...és akkor nem zavar be. -
#56 Ok, egy próbát megér, majd letöltöm valahonnan. -
mstummer #55 Sorry nemtudom.Csak felületesen ismerem a BPM studiot.Inkább Traktort használtam,amig nem vettem cd playereket.Neked is inkább a Traktort (2.5xx)ajánlanám.Faszán beállitod benne a billentyüzetet és egész jó lesz. -
#54 A Bpm studio-ba az AGC-t hogy kell használni? Neked működik? -
mstummer #53 Hát jah...a srác sokat foglalkozott vmx300asokkal.Volt neki kettõ is...és mindkettõ cseszekedett...és szétkapta õket, de neki se volt kapcsolási rajza.Próbálta megcsinálni de nemigazán jött neki össze,és túladott rajta.Amugy sulyosabb problémája volt mint neked.Örülj neki amig csak ennyi gebasz van vele. -
#52 Nos, minden igaz amit haverod mondott a ledmeghajtásról és tényleg 4580-as műveleti erősítőkkel vannak a csatornák illesztve +/- 15V-os fesszel, de rajz nélkül átláthatatlan a kétoldalas smd-s nyák. Így nem tudok beleavatkozni az erősítésbe, mert nem látom át pedig könnyen megoldható lenne. Hagyom a frrancba az egészet mert nagyon szét kéne bombázni a panelt(rca csatik leforrasztása, néhány lyukgalvanizált pont meg pont a 4580 alatt van és nem látszik hova megy stb.) hogy átlássam. -
#51 Nagyon érdekes amit írtál "A mikorvezérlő /MBxxxx/ látja el az egész keverő vizuális dolgait, ugy mint a csatornánkénti kivezérlés, master kivezérlés, a BPM és a hozzá tartozó kijelzők", én azt hittem hogy a ledsornak külön led-meghajtó ic-i vannak. Még van rá fél év gari, de leszarom, szétszedem és utánnanézek pontosan, majd írom a fejleményeket. Köszönöm minden fáradozásodat -
mstummer #50 Nálam középállásba volt 0db számitógépnél...ha full jobbra tekertem akkor +4et is elérte.Cd lejátszónál viszont alapban +4db körül van.A hangkártya meg eccerü SB live volt az elsö generációból.
A kapcsolási rajz nem jött össze sorry...deh a srác leirta hogy mi van benne...ide copyzom hátha segit:
ssm2164 VCA ra épül ebből van benne kettő
innentől le lehet vezetni a dolgokat.
4580as műveleti erősítőkből vannak a ki és bemeneti áramkörök .
A mikorvezérlő /MBxxxx/ látja el az egész keverő vizuális dolgait, ugy mint a csatornánkénti kivezérlés, master kivezérlés, a BPM és a hozzá tartozó kijelzők.
-
#49 Köszi, az nagyon jó lenne nem baj ha napokba kerül csak akkor is írd már ide légyszi ha nem tudsz, ne várjak hiába.
A 0dB csatornánkénti erősítés azt jelenti, hogy a gain maximális jobbratekerésénél az erősítés 0. Nemtudom neked hogy működhet erősítés ha az érték nállad is ennyi, talán cd lejátszónál nézted (annál nállam is jó de annak a kimenete egy jól megírt track-nál +3 +8dB, és mivel a decibelskála logaritmikusan növekszik így ez már elég jól használható), vagy végfokos hangkártyával próbáltad, esetleg egy kicsit túl volt vezérelve a hangkari és nem mutatkozott a torzítás jól hallhatóan. -
mstummer #48 Huhh kapcsolási rajz...asszem megtudom kérdezni egy havertól de ez eltart még pár napig.Majd tájékoztatlak.
Azt viszont nemértem h a gainnel hogyhogy nem lehet emelni a kivezérlést...a DJX700-al lehet. -
#47 Ja mégegy kérdés, bár erre sztem senki nem tud válaszolni de azért megpróbálom. Xp alatt miért nem műköik normálisan a Bpm studio? Az a problémám vele hogy lejátszásnál olyan mintha effektezné a hangot és azt is tudom hogy miből adódik, méghozzá a latency (hangkártya elérési ideje) 30 ms lett, míg 98Se alatt ez 23 ms volt és így jól működött. Ezt nem tudom hogy ez mitől van, minden más lejátszásnál normálisan szól csak a Bpm studionál nem. Próbáltam a legújabb 4.9-est is de annál is ugyanez a helyzet. A hangkártyám Sb live 4ch. Valami tipp??? -
#46 A hangkártya gyengesége 2 okból kizárt: A Geminihez használtam ezt is és tegnap kipróbáltam, ugyanúgy működik mint régen, csak a Behringerhez gyenge. A másik ok hogy próbáltam az alaplapi 6ch-nást is és azzal sem jó a Behringer, ez igazolja Mosfet állítását is, mivel nem mehetsz 0dB fölé torzítás nélkül (ha 0dB fölé megyek a hangkártyával akkor természetesen jó a Vmx is csak torz a hangkártya hangja). Ezekböl (nameg abból amit a #37-ben írtam) egyértelműen levonható hogy nem hangkártya hiba, megmég a műszaki leírás is ezt támasztja alá mivel a keverő bemenete csak eq-val tud emelni a kivezérlésen, GAIN-el nem! Amit írtál "nem közeliti meg a cd-t,vagy a bakelitet" azzal maximálisan egyetértek, és azzal is hogy cd lejátszókkal nem lenne ilyen problémám, sőt sokkal jobban lehet keverni vele mint géppel, ez azért fizikailag jobban jelen van mint a gombokkal állítható pitch.
Szerinted kapcsolási rajzot be lehet szerezni netről ehhez a keverőhöz??? -
mstummer #45 A traktor is vezérelhetö billentyüzetröl...Auto BPM nélkül. Szerintem megfelelö...de nem közeliti meg a cd-t,vagy a bakelitet...azt egy program se tudja.
A bemenetek 0db-sek,gain-el aliithato,csakugy mint a vmx-en. Nem lehet hogy a hangkártya gyengus?
Amugy viszonylag olcsón hozzá lehet jutni cd lejátszóhoz is, én nemrég vettem 2db használt pio500s-t 150E-ért...de pio100-at már 50-60E/db áron tudsz szerezni. -
#44 Itt egy kép:
-
#43 A traktorral egy problémám van, hogy inkább automixekre jó, ezt meg nem nagyon szeretem hogy a gép szinkronizál helyettem, persze ki lehet kapcsolni ezt a funkciót, de Bpm studionál jobb mert ott billentyüzetről vezérelheted mindkét playert ami olyan mintha 2 cd-lejátszód lenne. CD-playereknél biztos hogy jól működne a keverő, de erre nincs 200.000-em sajnos. A djx-700-as keverődnek ha megvan még a műszaki leírása akkor írd már ide légyszives a bemeneti csatornák erősítését. -
#42 Üdv MoSFet!
Pontosan ezt tapasztaltam amit leírtál, ha túllépem a hangkártya kimeneten a 0dB-t egyből észrevehető a torzítás, de nem tudtam hogy ez technikailag is így van digitális rendszereknél, thx. Egyébként a Bpm Studioba az AGC lenne a limiter? Mert ez nekem nem működik, akármit csinálok vele. Külső jelerősítőt csak a legvégső esetben fogok venni, ill. csinálni, mert az plusz zaj és brumm forrás (külön trafó stb. miatt), de azért köszi a tippet. Szerinted a neten valahol létezik kapcsolási rajz ehhez a keverőhöz (bár nem tartom valószínűnek, legalábbis hivatalos oldalon tuti hogy nem)? Én még arra gondoltam hogy nagy valószínűséggel a bemeneti jelet műveleti erősítő fogadja (az összes keverő amivel dolgom volt az ilyen felépítésű volt), és ennek az erősítésén tudnék változtatni. Egyébként láma nem vagyok a dologhoz, nincs semmilyen bemeneti átkapcsoló csak a phono, az meg mV nagyságrendü jeleket fogad (erősítése +40dB). -
mstummer #41 Amugy én is a traktort ajánlom...szerintem tökéletes kezdeti célokhoz...én is azt használtam mielõtt váltottam CDkre.
Probáld ki CD playerekkel a keverõdet...szerintem nem lesz ilyen gondod.Nálam is észrevehetö volt egy kis különbség a szintek között...deh a számitogépes megoldásnál is 0db környékén volt a kivezérlés jelzö...gain középen.
CDvel meg +4 körül. -
MoSFeT #40 Üdv Stone!
Számítógépből 0db-nél nagyobb jelet soha nem fogsz tudni kíhúzni mivel a digitális techika a legkisebb túlvezérlést sem tolerálja. Éppen ezért a legmagasabb jelszint 0db. Minda a digitális mind az analog rendszerek 0db fölött elkezdenek törzítani.
A te keverőddel valszeg az baj, hogy nincs benne belső jelerősítő. Erre a problémára 2 megoldás kínálkozik:
- veszel külső jelerősítőt
- olyan progit használsz ami képes normalizálni az mp3-akat és limitálni a kimenetet. Erre én 2 progit tudok ajánlani: Alcatech BPM Studio v4.8 Professional vagy Native Instruments Traktor DJ Studio v2.5.3. Jómagam a Traktort ajánlom.
Nincs a keverőn valahol bemeneti jelszint állító kapcsoló?
(nem feltétlen az előlapon!!!) -
#39 Az a durva az egészben hogy a Gain erősítést jelent, de ennél max gyengítésre való, adhatták volna neki a level feliratot is, bár akkor szemet szúrt volna vásárlásnál sztem nem csak nekem. Na mostmár mindegy -
#38 Bpm studio professional 4.6 -
#37 Na alaposabban utánnajártam a dolgoknak és azt kell hogy mondjam, a Behringer szar a számgépes zenéléshez. Pont most néztem a műszaki adatokat és szerepel benne egy ilyen: Vonal 1,2 és 3 bemenet: 0dB erősítés, kiegyensúlyozatlan (A KURVA ANNYÁT AKI ILYET LEGYÁRT), magyarul a Gain fullra tekerésénél a vonalbemeneti kijelző 0-án van. Kipróbáltam, és sajnos tényleg így van. Összekötöttem a Gemini amp kimenetét, a Behringer vonal bemenetével és amikor a Gemini masterét 0-ra vezérlem akkor a Behringernél is 0-át mutat (gain fullon). Az óriási hátrány a dologban hogy mp3-nál a gyengén kivezérelteknél nem tom kihozni 0-ra így átkeverésnél csökken a hangnyomás és kurva hülyén hangzik. -
mstummer #36 akarom mondeni bemeneti szintjével :) -
mstummer #35 hmm...nekem semmi gond nem volt a DJX700 kimeneti szintjével...bár tény h az újabb konstrukció.
Milyen progit használsz hozzá? -
#34 Na végre valaki üdv.
Az igazság az, hogy a Gemini jobban erősített. Az alapvető probléma az hogy egy 0dB-re kivezérelt zenénél a gain 3/4-en áll. Ez a Gemininél 1/4 volt. Ez azért volt jó mert egy gyengén kivezérelt mp3-at ki tudtam húzni 0-ra normálisan, de ha egy kicsit gyenge a kivezérlése, akkor sokszor fullra húzom a Vmx-300-nál és még akkor sem éri el a 0-át. Remélem érthetően írtam. A tapasztalatom a következő ezzel a keverővel (leírom ha már erről szól a topic): A BPM számláló szart sem ér (nekem mondjuk nem is kell), a potik viszont nagyon faszák, a kivezérlésjelzők egy kicsit lomhák de ez nem feltétlen hátrány, a hangszin és kill kapcsolók hibátlanok. -
mstummer #33 A VMX300-al kapcs sok problémáról hallottam...lehet hogy azzal van gond.De a gemininél mindenképp jobb. -
#32 Hi all!
Ez egy nagyon király topic, kár hogy ilyen kihalt.
Nekem egy Behringer VMX-300-asom van és az a problémám vele, hogy a hangkártya kimenete egy kicsit gyenege neki és a Gain-t sokszor fullra kell tekerni. Van olyan hangkártya aminek a kimenete nagyobb mint 0,775V? Az előző keverőm Gemini Ps-727 volt és annak tökéletes volt a jelszint (lehet hogy nem a hankártya hibája).
-
mstummer #31 Nem értem mit nem értesz :)
Amugy bõven elég az effektek száma.
Tény hogy a pio 100at szinte csak akkor lehet megugrasztani ha földhöz vágod.Azon meg hogy a 16x-orosan irt cd-n nem tucc cue-t állitani ne csodálkozz.Audio cdt 4x-nél gyorsabban nem ajánlott irni...részben ezért. -
Holy #30 nem ertem :)
ami effekt van a 100-ason, az nekem eleg, nomeg majd ha megveszem a behringert, azon is van nehany, nem eleg? :)
a 100-ast probaltam, hogy kezembefogtam es elkezdtem razni, de egyet nem ugrott...
ugyanakkor volt olyan is, hogy 16*-osan irt cd-n nem tudtam a cue-t rendesen beallitani mert ugralt -
mstummer #29 Akkor van túlvezérlés ha túl erõsre állitod az effekt hatását.Ha ügyel az ember hogy finoman csinálja a dolgokat akkor nem lesz túlvezérlés...igaz hogy az effekt hatása se lesz az igazi,mint pl az 500-as vagy 600as pion.
Ha figyelsz akkor nem lehet probléma.Bár tény hogy van 1-2 effekt ami odafigyeléssel is használhatatlan.
De mint mondtam az elõzõekben is,a keverõ része kiváló... semmi probléma sincs vele,lassan fél éves a cucc,és használom rendesen...nem jelentkezett a többi berinél tapasztalt recsegés.Egy teszten összehasonlitottuk egy 500-as pioval...s az effekteket leszámitva nem kellett szégyenkeznie,ugyanolyan szépen vág...persze a hangzás se teljesen olyan jó....de hallottam már 1000x-er rosszabbakat is.
80E-ért nem kapsz ennél jobb 4 csatis keverõt.Persze ott vannak a Numarkok,de azoknak a vágása nem a legjobb. Meg nem szólnak igy. -
mstummer #28 Lehet hogy egy sima 500-asnak gondot okozna,de ez az 500s sokkal brutálisabb mechanikája van mint a 100-asnak...igy nemhinném hogy ugrálna...de majd megnézem. -
#27 Akkor fogd meg lejászás közben az 500-ast és kezd el rázogatni...kiváncsi vagyok meddig játsza a cd-t! -
#26 neeee!
Túlvezérli magát amint ráadsz egy kis effektet,betorzít... -
mstummer #25 Miért hanyagoljam?Összehasonlitottuk a pio100-al,és az 500s jobb volt,sokkal finomabb a jogja,és mig a pio 100 nem olvasott be minden cd-t az 500s viszont igen.A pio 100 jogja kikopik egy idõ után,az 500s -é viszont nem. Ha az új árakat nézzük akkor az is azt mutatja hogy jobb az 500s.A 100-as ugyebár 111e/db,mig az 500s kb 170E/db.Ok hogy nincs rajta effekt,de az ugyse fontos, meg van a 700-as berin , mégha nem is a legjobb :)
Viszont ha nemsikerül az üzlet akkor mindenképpen a 100-as marad.