2547
  • donpedro
    Szabadrúgáshoz valami tipp?
  • donpedro
    Ha nincs két analóg kar, akkor szvsz felesleges. A billentyűzetet legalább nem kell fogni, elég ha "zongorázol" rajta...

:)
  • Beepee
    azt mondjátok ne tököljek oldschool gamepaddal?
  • Beepee
    én nem hasonlítgattam csak sajnos ez a véleményem gameplaybe egyértelmüen magasan ez vezet. nincs 2 ugynolyan támadás nagyon zsír az egész viszont ronda. ha azt kérdezted akkor a fifába lassu futás gombot nyomd a lövés mellé akkor leszorítja. és csavarni is tudod jobbra ill. balra nyillal. ha nem ezt kérdezted, akkor mindenkitöl bocs az offért. Ebben a jétékban lövésem sincs egyelöre örülök ha megverem a gépet 2esen.
  • donpedro
    Én egyelőre bill-ről nyomom (nekem is szar gamepadom van, azzal nem érdemes tökölni), és kezdek belejönni. 3 csillagon már nyerek, lassan ideje kipróbálnom a 4-et.

Azért egy hosszabb tesztelés során előjön néhány kisebb hiba. (Játszottam egy kb. 5 órás meccset, 20-16-ra nyertem, pedig jobban is álltam, de a végére már csak 9-en maradtunk...)

Például kicsit zavar, hogy a gép elég nehezen szabadul a labdától, néha fél percig is cipeli valaki.

Az sem igazán tetszett, hogy bármelyik játékos mellett el tudom vinni a labdát egy testcsellel, kivéve az utolsó védőt, ő mindig szerel.

Nem tetszik, hogy van olyan támadás, amit a gép meg tud csinálni, én viszont nem, na nem azért, mert béna vagyok, hanem mert nincs rá lehetőség. Konkrétan arra gondolok, amikor az ellenfél csatára kilép a védők közül, és hátulról egy ívelt passz érkezik pont az orra elé. Ezt én nem tudom megcsinálni, mert hiába passzolok magasan, a csatár magától nem indul el üresbe, a through ball meg mindig laposan megy, így rendszerint nem jut el a címzetthez.

Elég hülyén csinálták meg azt is, amikor egy vonal felé haladó labdát kellene befutni a játékosomnak, szinte soha nem sikerül benn tartani. (A Fifa 2002WC-ben ezt megoldották, bár ott egy kicsit átestek a ló túloldalára.)

Mindezek ellenére továbbra is úgy gondolom, hogy ez a progi talán a legjobb "fociszimulátor", amivel valaha is játszottam.

Ja, egy kérdés. Szabadrúgásoknál mit kell csinálni, hogy a laszti eltekeredjen a sorfal mellett, felett? Ugyanis én szinte mindig a sorfalba lövöm a labdát, akkor is, ha pont középen áll meg az erő, míg ha túlmegy, akkor a lövés is fölé száll. Egyáltalán, lehet a labdát valahogy csavarni? Billentyűzeten természetesen.
  • Beepee
    Mi lesz ha megtanulom kezelni és még a full is kijön?
  • Breki33
    nálam meg a fifa de miért kell mindig ezt a kettőt hasonlitgatni
    Örüljünk, hogy van végre két jó focijáték :-)

Illetve bár lenne már.

De ha egy analóg karod van lemaradsz a jobb analógos passzolási rendszerről ami nekem nagyon bejön.

Sztem ezt a játékot nem dual gamepaddal vagy neadjisten billentyűzettel játszani bűn.

Neked megy a leszorítás?
    Azon filózom, hogyha ezt megtanulom, lehet a fifában is máshogy fogok lőni és pont ezzel lepem meg a kapusokat :-)
  • Beepee
    Hihetlen az a játék. Még alig tudom kezelni de már nagyon élvezem. Egy szöglet utáni fejesnél a hosszabításban fejjel mentettem a gólvonalról. Amilyen gagyi a grafika olyan király a gameplay. Ha van még rajtam kívül vki akine oldschool gamepadja van(Genius g-8(8gomb,4irány)), segítsen már légyszi hogyan állítsam be mert elég furi. nem tudom mit hogy érdemes használni. Ha haveroknak akarok vagizni a fifát mutatom valószinü, de elképzelhetp hogyha játszani akarok majd akkor ezt fogm elővenni. Természetesen a full verziúk után fogok dönteni, de a demo alapján a gameplaybe egyelöre nálam magasan ez vezet.
  • Breki33
    megpróbáltam menteni nemtom a demo hajlandó-e
    meghát ugyse tudod megnézni

Az világos, hogy a joy-al szoritom le a lövést csak az nem merre kell nyomni felfele vagy a kapu fele.

A jobb joy-os passzolás viszont tetszik

Kiis probálom a fifa mit csinál erre :-)
  • Breki33
    mosmá megint megkevertél ezmost melyik játék meccse volt?

Ja egy SOS kérdés a lövést hogys szoritom le?
    felfelé nyomom a joy-t?

Amugy löttem két dönörű golt
    egyik felhőfejes a masik negyven méteres kiugratás után levéve és a kapust átamelve.

Ja félreértés ne legyen még mindig a FIfa-t tartom jobbnak az emberek mozgása itt nekem fura.
    DE igy gamepaddal elismerem, hogy jobb mint amilyennek eloszor tunt.

DE a hang tényleg undorito (Ezekszerint PS2-n nem) azt rögtön cserélem mihelyt kijön.

Ja és még az zavar, hogy a játékneves patch tulkép egy Pes3.exe igy azt nem tudom a demo patcherel patchelni.
    Tehat vagy jo nevek vagy hosszabb játék
  • mohus
    nekem az adidas spike vagy stripe vagy mi van benne...és a hangja is jo:)

a FIFA sok szempontbol egyszerubb, kezelhetoseg stb, most a 2003-at mondom...mert 2004 demot nem PC-ztem ki magamnak:) és a PS2 full sem jott ma meg..talán holnap

de látványos szemetgyönyorkodtető és ORIASIT fejlodott a 2002hoz képest, total mas felfogasu lett...megneztek a PES-t és kirugtak a regi gardat:)...de az ismerosoket csunyan lealáztam és mindig ugyanolyan módszerekkel...

itt ma lenyomtam haverokkal két meccset
    aki elvileg jobb, überbrutál azzal dontetlent csináltam, én horvát ő a magyarokkal volt, majdnem nyertem, de o profi

a gyengébb srac, szinte alig nyomul, multkor bealáztam a MAN.UTD.-t valami gyenge klubbal, ma meg siman lenyomott 2-1-re Olasz-Senegal volt:) én voltam a boxosokkal szenvedtem végig kivéve az elso 15 percet akkor istenek voltak, villogtak, foleg a festett szoke csatar:) aztán nem jött semmi be és ugy vedekezett a digokkal + ellentamadott, hogy 4-1 is lehetett volna

és aki erre ráérez az visszavagó-visszavagót KÉR csak hogy menjen a gamma:)
  • mohus
    vegyél meg egy PC-t és joyt:)
  • mohus
    R1 nyomva tartva : beáll a védő kis terpeszben és oladlaz meg ilyasmi fedezi a területet

bocs
    itt az R1 R2 akart lenni
  • mohus
    pedig jol irtad:)

L1 nyomva tartva lasztival kis lassu futás
    R1 nyomva tartva lasztival gyors futás
    R2 nyomva tartva lasztival közepes futás

L1 a védekezésnél vagyis laszti nélkül a játékosváltás
    R1 a védekezésnél a futás
    R1 nyomva tartva : beáll a védő kis terpeszben és oladlaz meg ilyasmi fedezi a területet
  • Breki33
    Ezt elírtam így akartam:

Mi az R1 L2 gomb? (gondolom egyik a gyors futas)
  • Breki33
    EZek terminátor billbeállitásai nekem ebben nem tetszik az f-es kiugratásos passz

Viszont ő már tud vele játszani
    Én viszont spécizni tudom :-)

DE a ladda még ígysem tetszik.
    Amúgy nem játszanék veled ilyet (még)
    Viszont Fifaban megnéznélek. :-)

Az lenne jó ha egyiket lehetne jól bill-el, mert igy nemtom, hogy hozom össze a kattöt és mindjárt itt a bajnokság.
  • mohus
    megnéztem a PESfan site-ot....ismerem a cuccost

nyáron már akartam venni egy Xport cuccot, itthon nem árulja Cheap baratunk....majd Bécsből hozatok

ez két cd lemez és egy USB kábel...

egy lemez a ps2-be egy cd a PChez installálni az Xport-ot és usb-n kommunikál a pc és a PS2

és máris elindul a buhera PS2-n:)lásd roster..vagy különbozü állások, vagy épp elmentett gólok cserebere:)

nagyon hasznos...így lesz Bobiticicicicic ből Bobic:) kevés meloval...az igazi playerek naponta frissitik:)nekem erre nincs idom:)
  • mohus
    én már kinyomtattam

ez a szotár:)))

Petyának is ebbol forditok:)))
    remélem a billenytyuzetbeallitasok jok rajta...mert én azokat löktem Petyának
  • mohus
    várj megnézem
  • mohus
    "köszi tegát végülis kezdőként az analógos cselt felejtsem el.......

Hát azért ez jobban tetszik a fifában, hogy az alaggal lehet cselezni."

igen, de azt minden marha meg tudja csinálni mindenféle előkpzettség nélkül:)))az meg már mér poén....gondolkodj konzolosan:) aki a nem tudta megcsinálni a Tekken 4-ben az xedik kombót az egy szar alak volt:)itt is ez van aki béna és nem jön rá erre arra mindenféle nyomkodással probával GÉPKÖNYV nélkül:)))) az magára vessen...és a gép is megszivatja 3 csillagnál rendesen

Akkor megpróbálom összefoglalni PC-s aggyal:
    OK tehát beállitom a bal analogot ami L3 az irányokra
    a R3 analogot is az irányokra (de azt egyenlőre nem használom)

ezt nem hinném hogy így működne..tehát a két analóg irányainak különbözőt kell!!!!!beállítani ...tehát a bal analog konfignal a balt tekered a jobbnál a jobbot...

lehet hogy így gondoltad csak nem így jött át nekem...de remélem vili

Legalábbis lenyomás nélkül, lenyomva lapos paszt ad, L1-el - ami alapból a bal felső fül- magas paszt ad az irányt a jobb analóg adja.
    Tehát nyomom és írányt is adok vele, szükség esetén L1-el megemelem.

A digitális 8 irányú gomb (hálisten) nem kell semmire

Cselezni a R2 vagy L1 dupla lenyomásával lehet.

Na ezt összefoglaltam, hogy jól értem-e.

Még három kérdésem lenne

1. a Petya éltal leírt cselek, hogy hozhatók elő a gamepadon?

a ZIZU cselt említette (igen érdekes lehet billről:))))....viszed a lasztit a bal analoggal...mondjuk jobbra mész tolod jobbra és közben a jobb analógon tekersz egyet...mintha a bnőd két mellbimboján játszanál:) a két huvelykujjaddal:)

2. Mi az R2 L1 gomb? (gondolom egyik a gyors futas)

L1 a tömegben jó...gyorsan fordul és fedezi a lasztit

R2 a jobb alsó ful...kozepes futás alapbol...ha nyomva tartod és futsz egyenesen jobbra mondjuk...elhuzos cselt jön elő , ha felnyomod jobbra sréhen ....

de ha melléd ér az utolér az ellenfél akkor érdemes a gyors R1-es futásbol lessitva de kezetkirakva:) R2-vel lavirozni...dupplazol egyet (katt katt az R2-n) megcsinalja az átlépos cselt a tamado meg pofára esik mogotted:)

3. L3 R3 gombok beállitásánal csak simán lenyomom a analog gombokat?
    (nem az iránybeállításra gondolok azok világosak)

yeppp

:)
    alakulunk skacok

Huh nagyon Fifa-s agyam van :-)

Hogy lehet ezt a két játékot egyszerre játszani? :-)))))
  • Breki33
    Bocsi de ez kell ide :-)

• Breki33
    Baszki de mire az ember begyakorolja
    Amugy a Rosteres linkel tudsz valamit kezdeni?

• Breki33
    tiszta mortál kombat :-)))))
  • mohus
    én is tudok olasz megoldást:)

Compra a PS2!
    vagyis Vásárolj egy PS2-t!:)

ma olyan ejtés gólt nyomtam Királynak, persze nem tudatosan:)....huhh vagy 18 méterről...valahogy lövés közben sikerül magam felé rangatnom a bal analógot és jól alányesett a faszi:)Király kinn labda meg zuhant be....a kapus vetődött visszfelefutva még egyet:)

• Breki33
    köszi tegát végülis kezdőként az analógos cselt felejtsem el.......

Hát azért ez jobban tetszik a fifában, hogy az alaggal lehet cselezni.

Akkor megpróbálom összefoglalni PC-s aggyal:
    OK tehát beállitom a bal analogot ami L3 az irányokra
    a R3 analogot is az irányokra (de azt egyenlőre nem használom)

Legalábbis lenyomás nélkül, lenyomva lapos paszt ad, L1-el - ami alapból a bal felső fül- magas paszt ad az irányt a jobb analóg adja.
    Tehát nyomom és írányt is adok vele, szükség esetén L1-el megemelem.

A digitális 8 irányú gomb (hálisten) nem kell semmire

Cselezni a R2 vagy L1 dupla lenyomásával lehet.

Na ezt összefoglaltam, hogy jól értem-e.

Még három kérdésem lenne

1. a Petya éltal leírt cselek, hogy hozhatók elő a gamepadon?
    2. Mi az R2 L1 gomb? (gondolom egyik a gyors futas)
    3. L3 R3 gombok beállitásánal csak simán lenyomom a analog gombokat?
    (nem az iránybeállításra gondolok azok világosak)

Huh nagyon Fifa-s agyam van :-)

Hogy lehet ezt a két játékot egyszerre játszani? :-)))))
  • mohus
    "Ja és nincs olyan gomb, mint a FIFA-ban a q(player run)?"

nincs...

viszont van nagyon jó one-two pass(káynszerítő)....amiből az elsőként passzoló lukra fut....ezt az L1+X gombbal lehet előhozni, tehát a gémpad (#282)!!! képen (Q+S)

ilyenkor 3 féle képpen folytathatod....
    -S-t nyomva (X) visszapasszolod...
    -A-t nyomva (O) visszapasszolod kis emeléssel elé, igy boduleteset lehet bombázni...
    -nem passzolod vissza így elviszi a védőket a futó játékos

ha elcseszed a visszapaszt, akkor a futot ráveheted, hogy fusson a labda felé az R2 gombbal ez a jobb alsó szarv vagyis az E

de én azt vettem észre, hogy a játékosaim azért tudatosan a taktikákim alapján helyezkednek...és nem hiányzik a player run annyira...de persze még az is beleférne

JA VALAKI kérdezte a labdaelengedést....
    tehát jön a passz és te átléped, hogy a hosszun érkezo rughassa....egyszerűen csak meg kell nyomni a kellő időben az R1-et (vagyis a W)

további kis nyalánkság csöpögtetve:)

ha lövöcselt szeretnél, vagyis megnyomod a lövést (negyzet vagyis D) de meggondolod magad közben gyorsan nyomd meg a passz gombot (X vagyis S).. a lövés nem durran el...lehet tovább szédíteni a népet

sokszor előfordul hogy az épp irányított játékos fut a labda után mint a bolond és épp a vonalon ér hozzá az istenbarma, mert nem sikerült megállítanod...ilyenkor az ellenfél dob:)ugye ismerős. Na ahhoz hogy ez a barom megálljon egyszerre kell lenyomni az R1+R2 vagyis E+W gombokat...és jé megáll:)

na lehet jegyezgetni a kombinációkat:)

• OPM
    régebbi driver + alacsonyabb felbontás?
    valamennyit javít, de nekem még ígyis játszhatatlan :(
  • Breki33
    Erre beirtam a megoldást.
    Amúgy bővebb megoldást is tudok, de az olaszul van :-)
  • mohus
    na Breki ez a hozzászólásod végre a közös nevező alapja:)

a joyodat elnézve tökéletes!!! a PRO EVOHOZ!!!!!mindenkinek ezt ajánlom...eddig azt hittem hogy csak két füle van, de az oldalsó kép meg a leírás alapján látom ,hogy négyfüles

EZ FONTOS BREKI mert rosszul írtam:))))

"R3...azt én nem használom semmire"

ELÍRTAM a 360 fokos passzra használom!!!!!!!

"L3 az a 360 fokos passz: L3+X laposan L3+O az emelt,ívelt passz" !!!!!!!!!!

HELYETTTTT CSAK SIMÁN R3 NYOMVA TARTVA és a jobb analóg iránya ....és akkor lapos passzt ad, ha közben nyomva tartod az L1-et a bal első fület akkor meg is emeli a lasztit tehát L1+R3 és közben a jobb analóggal adod az irányt

most kezdem érteni, de akkor te a jobb analoggal nem cselezel?

CSAK ZIZU CSELT

Akkor analoggal nem cselezel hanem csak digitálissal?

nem nem...a digitális nyilakat nem használom....

És miaz a 360 fokos passz?

na ez egy profi szabad passzos rendszer, TEHÁT oda passzol olyan erővel ahogy TE akarod...és a fogadó játékos rámozdul erre a passzra...de ehhez nagyon kell látni a pályán..ez már olyan szint, főleg hogy a jobb hüvelykujjadat le kell venni az alap gombokrol (lövés sima passz stb) le kell nyomni az R3-at...plusz az irányt is beállítani....háttt

SZOVAL ez nagyon körülményes....ennél sokkal pergőbb a játék, hogy ilyeneket végrahajtsál precízen

"Ezt nem nekem akartad irni? :-)"

nem...ezt csak úgy általánosan tettem be...nameg Madmexxnek!!!

"TE ez majdnem olyan mint az enyim, csak az jobb mert itt a baloldali csak négyállású :-)

R3-az nem a jobb analog?"

DEEEE:)

"Amugy kezd leesni miért L(eft) és R(ight) :-)"

BRAVOOOOOOOOOOO:)...pedig mindig akonzolosokat nézik hülyének:)

"DE ha gamepadra beállitom a L3-at és R3-at akkor nekem a nyilakat nem kell?"

nem biza....!!!felejtsd is el:)

"És R3-ra beállitva miért nem cselez miért lövi el?"

mert ott csak a ZIZU féle pörgést lehet prezentálni...vagyis csak egyetlenegy cselre jó, legalábbis én mást még nem találtam rajta

cselezni az R2 dupla nyomásával vagy az L1 dupla nyomásával lehet...és még egy rakás csel van...lásd korábbi link az irányításhoz...és konvertáld át a joyodra...én meghagynám az L1 R1 és hasonló gombokat a további kommunikáció megkönnyítésére:)ráadásul a program is így nevezi a gombokat...
    ez PC-sek átnevelése PS2 gamepadra:)))))))))))bravo konami:)

"És nálad mit csinálnak az analóg karok benyomásal és benyomás nélkül?"

a jobb az a játékosok irányítása, a bal az egyetlen ZIZU forgós cselre

valamire többször is válaszoltam:) remélem nem basztam el semmit:)
  • OPM
    még mindig semmi hír/megoldás a lassított felvételű játék ellen?
    ha a teljes játék is ilyen lesz, akkor nagyon szomorú leszek... :*(***
  • Petya777
    amiko=amik - nem tudok írni
  • Petya777
    elhús=elhúzós
  • Petya777
    bicikli :)))
  • Petya777
    aá, nagyon jó ez a gamma. Rájöttem két cselre. Beállítóttam az r3 gombjait (gamepadon asszem jobb analóg) a c betű emlett elhelyezkedő gombokra, tehát v,b,n,m. A Zizus csel a gyengébb játékosoknál akkor jön, ha végignyomod, de például ilyen Raul szintűeknél már kettő gyors egymás utáni lenyomása is kihozza. Asszem ha kétszer hirtelen lenyomod vmelyiket (mondjuk b), akkor bicigli csel jön és van még egy elhús is, ami asszem kétszeri v lenyomása. Valaki még tud valamit? Ja és nincs olyan gomb, mint a FIFA-ban a q(player run)?

Egyébként amiko engem nagyon megfognak, azok az összecsapások. Szzinten nincs két ugyanolyan. A Becsúszások nagyon élethűek, abból is ezerféle kombi van, meg a sima csatáknál is, nagyon ász. De amikor egy pattogós labdát Valeron a tárdével pörgetett maga elé... nagyon isten.
  • Breki33
    gondolom ez érdekelni fog:
    Pesfan Rosters

Corrected Kits for both National and club teams
    Improved Flags
    Transfers uptodate as of 16/10/03
    Corrected Club team formations
    Corrected Club team squad numbers
    Corrected club team starting 11's
    Euro, world, American, Australasian and Konami cups won.
    League competition won
    Player transfer mode unlocked
    Team Modification mode unlocked
    This file has been created by Tricky, ERG 1008, Dukeguy, Cityfan and Greenboy with the help of the www.pesfan.com regulars
  • Breki33
    Ezt nem nekem akartad irni? :-)

TE ez majdnem olyan mint az enyim, csak az jobb mert itt a baloldali csak négyállású :-)

R3-az nem a jobb analog?

Amugy kezd leesni miért L(eft) és R(ight) :-)

DE ha gamepadra beállitom a L3-at és R3-at akkor nekem a nyilakat nem kell?

És R3-ra beállitva miért nem cselez miért lövi el?

És nálad mit csinálnak az analóg karok benyomásal és benyomás nélkül?
  • mohus
    Mad

a sárga nyilak az iránygombok

ugyanaz mint a R3 vagyis a bal analóg kar irányai

ilyen beállításnál mint a tied, akkor a bal analóg karral tudod a játékosokat mozgatni

A KÉPEN AZ L3 ÉS A BAL Analóg KAR fizikailag ugyanaz a GOMB...csak ha benyomod akkor L3-nak szokták hívni, ha meg tekergeted akkor meg irányokat jelöl ki

itt a PS2 joy képe

• Breki33
    R3...azt én nem használom semmire

L3 az a 360 fokos passz: L3+X laposan L3+O az emelt,ívelt passz

most kezdem érteni, de akkor te a jobb analoggal nem cselezel?
    mert az van beállitva L3-ra, pont azzal van a problémám
    Akkor analoggal nem cselezel hanem csak digitálissal?

És miaz a 360 fokos passz?

Bocs, ha tök egyértelműeket kérdezek :-)
  • Breki33
    bal felül van a nyolcállásu

az elöl lévö 2-2 ebböl a szögböl nem látszik

a két analóg és a 2+4 gomb azt hiszem világos
  • Breki33

Bocsi többet nem linkelek róla :-)