2547
-
diegoam #812 Na, lefordítottam a német magazin PES 3 tesztjét is, olvassátok:
Pro Evolution Soccer 3
Skócia – Írország, a ráadás utolsó perce. Szöglet az íreknek, a labda jön befelé. De mi ez? Az ír kapus a skót 16-osig feljött, átverekszi magát két védőn és továbbfejeli a labdát a kapu felé, ahol a játékostársa a kapuba vágja a labdát. Sípszó, 1:0 Írországnak. Az írek egymás karjaiban, a közönség tombol. Ilyen szép lehet a futball.
Ilyen drámai jeleneteket élhetsz át a PES 3-ban folyamatosan. A saját játékosok együtt gondolkodnak veled, befutják a rossz passzokat, kritikus szituációkban felrúgják az ellenfelet. De az ellenfél intelligenciája sem a rosszabbikból való: gyors kontrák a CPU részéről nehezítik meg az életedet a meccs vége felé a harmadik nehézségi foktól. A középpályán „tönkretesznek” konzekvens emberfogással és gyors rövidpasszos játékkal. Inkább rúgják a labdát az oldalvonalon kívülre, minthogy átengedjék neked. De fordulhat a kocka: védekezésben törd szét a játékukat, szorítsd ki őket a pályaszélére. Bedobás esetén fontos időt nyerhetsz, hogy rendezd soraidat.
A játékosok egyéni képességei is sokat számítanak. Pl. egy mérkőzés Brazília és Anglia között a játékosok komoly technikai tudásának köszönhetően igazi futball ünnepet hoz, addig egy Szaúd-Arábia – Marokkó mérkőzés nem túl attraktív, kemény meccs.
A bírók különösen alaposak. Nemcsak a kezezést és a passzív lesállást veszik észre, hanem alkalmazzák az előnyszabályt is – sápadt lehet a FIFA 2004 az irigységtől. Hátulról való lábra becsúszásnál kérlelhetetlenül felmutatják a pirosat, de felismerik ha egy játékos csak botladozik.
Ha a támadó a labdát nagyon megtolja maga elé, nyomban ott terem egy védő és szerel. A kapuralövések időnként fantasztikus jelenetekhez vezetnek: pl. kivágódik a kapufáról a labda, neki repül a kapus sípcsontjának és onnan csorog lassan a kapuba. Feltéve ha egy figyelmes védő az utolsó pillanatban nem ment a gólvonal előtt.
A training módban lehet gyakorolni a kényszerítőket és a cselezést. Aki a lövéspontosságot akarja javítani állóhelyzetből, annak rendelkezésére áll egy kedélyes „céltábla-lövés”mód.
A PES 3 nem rendelkezik a teljes Fifa licensszel. Majdnem minden nemzeti válogatott játékosa az igazi nevén szerepel, de a német labdaművészek át lettek nevezve. Hasonló érvényes 65 klubcsapatra is: pl. Werder Bremen helyett „Weser”, Manchester United helyett „Trad Bricks”. Egy körülményes szerkesztővel viszont az eredeti nevek beírhatók.
Mindamellet a csapatokkal egy bármilyen ligában (16 résztvevő) vagy kupában (32 résztvevő) lehet játszani. Ezenkívül klubokkal négy ligából választva is lehet játszani. Ha egy új szezont kezdesz, akkor a csapatodat először egy alsó osztályból kell a felső osztályba vezetni.
A jól sikerült játékos irányítás a PES 3-ban csak egy 10 gombos gamepaddal működik igazán.
Ezekkel taktikai utasítások is adhatók: kontrák vagy szélen való támadások gyorsan nagy helyzetekhez vezethetnek. A második analóg-karral egy kis gyakorlással cselek is sikerülhetnek, pl. gyors fordulások. A gombok szabadon konfigurálhatóak, de a konfiguráció rendkívül érthetetlen: egy menüben kívülről meg kell tanulni a PS2 gamepadjának a kiosztását, hogy a saját gamepadod gombjait megfelelően hozzá tudd rendelni. Nem vicc: a PC verzióban a játékban kizárólag a Playstation gombok jelennek meg a képernyőn. A Konami itt elég felületes, gondatlan volt.
A grafika első pillantásra nem különösebben jó: esetlen animációk, elnagyolt stadion texturák.
De a mérkőzés alatt ez alig zavaró: a játékmenet folyamatos és mindenekelőtt realisztikusabb mint bármely más jelenlegi futballjátéknál. A surround-sound hiányzik, de ennek ellenére a közönség tombolása és tetszésnyilvánítása igazinak hat. Sőt a szurkolói énekek változnak a játszó csapatoktól függően. A PES 3 csak egy gépen játszható 1-8 játékosig, hálózati és az interneten való játéklehetőség teljesen hiányzik.
Pro
Kitűnő labdafizika
Nagyon jó játékostárs-MI
Realisztikus játékmenet ( „igazi” futball)
Játékmélység a taktikai manőverek által
Játékosok egyéni erősségekkel
Kontra
Nincs online- és hálózati mód
Az eredeti nevek hiánya az atmoszféra rovására megy
Esetlen animációk
Silány menü
Optimum PC: 1,6 GHz CPU, 256 Mbyte RAM, 2,8 Gbyte hely a merevlemezen, 3D-kártya, 10 gombos gamepad.
-
#811 nekem a DVD-s kellene :(
már csak par file hiányzik
amugy az emule-t és edonkey-es dolgokat elég veszélyes használni !!! -
#810 Milyen moncsi ez?
ez elég gyenge eredmény
És a szemnek kifejezetten káros !!! -
donpedro #809 Ja igen, a fájl mérete 730.27 mega. -
donpedro #808 Ha esetleg vannak itt olyanok, akik még nem tudták megszerezni, azt mondom, hogy kivételesen talán érdemes lehet megpróbálkozni az eMule-al, ugyanis eszméletlen mennyiségű hasznos forrást talált a cdrip-hez, és teljesen váratlanul, már 3 másodperccel a link hozzáadása után is 10-15 kilóval szedte, ami szerintem fog még feljebb is menni. A torrentnél mindenesetre sokkal gyorsabbnak tűnik. -
#805 nincs valami "pes3suli"?
1on1-ben hogy lehet kicselezni egy vedot? -
#804 brutál jó a training mód -
#802 Jó de abban pont a kedvenc csapataim nincsenek benne:) De ez pc ugyhogy tuti megoldják a fanok hogy legyenek bajnokságok:D -
#800 Van itt egy "kis" bibi. Csak én nem találom a nemzeti bajnokságokat vagy NINCSENEk a gameben? Ez kicsit durva lenne.... -
#799 Juhárt fejét szétkönyökölték egy szögletnél és beírta a progi hogy jól le is sérült. Erre mit látok a fetrengés után? Juhárnak be van kötözve a feje és úgy nyomja:D -
#798 Hehe ez allat. -
#797 Meggyy az install háhááá -
#796 INNEN -
#795 DC
-
#794 Direct Connect -
#793 VALAKI MONDJON MÁR EGY CÍMET, AHONNAN LE LEHET SZEDNI ÉS NEM FIZETŐS! -
#792 nem. MÉG nem :) -
#791 Breki hol lax? Lehet érdekel az a 17 colos monitor. Nem túl régi??? -
#790 Én ezt úgy oldottam meg, hogy rákötöttem a gépet a TV-re, bár most úgy tűnik csak kénytelen vagyok beinvesztálni egy új monitorba. Csak azt nem tudom mibőőőől. Nemrég még örültem, hogy lesz pénzem 2 karos gamepadra, most meg jön ez. :((( A francba, de jó a milliomosoknak :)) -
#789 60 HZ atyaisten
énmeg árulom a 17 colos monitorom 30.000-ért :-)
az 85 hz tud 1280*1024-ben
a 19-es moncsim tud annyit, sajnálom is eladni P -
#788 Gondolom a szemüveg bejátszik:) -
#787 hát, én szinte egész nap bámulom, úgyhogy lehet -
#786 Hogy lehet 60hz-es monitort nezni huzamosabb ideig? Nekem kiégne a szemem tőle. -
#785 nekem is, karácsonykor le kéne már cserélni :) -
#784 Neked is 60 hz-es monitorod van?:) -
#782 Hát sajna asszem hanyagolni fogom ezt a játékot egy ideig :(((( Úgyanúgy belassul, mint a demoban, vagy talán még jobban, pedig mindent leszedtem lowra, és 640-es felbontásban. Remélem majd dobnak ki valami patchet hozzá, mert így nekem szinte élvezhetetlen, mintha lassított felvételt néznék. Káááár ezért a játékért :((((
Pedig nincs is rossz gépem, csak a monitorom régi, csak 60 Hz-et tud, lehet ez a baj... -
#781 szeretem ám a csokijóóóót :-) -
#780 acesok bevált dumája:
eddig minden jol ment
tudod hányszor halottam már? -
#779 majd írj, hogy megy-e normálisan, mert a demo nekem is tiszta lassított felvétel volt... -
#778 kösz az info-t :) -
#777 Na csak beugrottam elmondani a jó hírt, megyek is játszani, kíváncsi leszek, hogy ez is belassul-e, mint a demó. -
#776 Na gyerekek kezdhetitek leszedni azt a xar ace-t, mert jóóóóóóóó a játék!!!!!
K-lite Rulezzz!!! :))))) -
#775 de arra emléxem, hogy a Colin 3-nál leszedtem az Ase-t, és még úgy se ment a game... -
#774 a játék már nem lassul be annak akinek eddig lassú volt? -
#773 hát a filmekkel eddig nincs semmi, gond nem is volt, de pl a Colin McRae 3, a Silent Hill 3, és most ez a game is lefagyizott... ezek szerint a codec miatt -
#772 ja, én vagyok a bűnös :PPP -
#771 nah én leiskaptam magamnak a legojabbat -
#770 amugy hogy a jatek menni fog vele nem garantálom csak valoszinu, de hogy minden film menni fog az biztos
ez a másik mániám :-) -
#769 "Először azt hittem, hogy csak sokáig tölt, de vártam több mint fél órát, de semmi. "
:)időmilliomos:)
"Ráadásul egy fizetős oldalról szedtem le, amit itt ajánlt valaki (asszem Zaki volt, de nem biztos). "
na egyből Zakira keni:) -
#768 hát azt a xart én mindenképpen leszedném
csodálom, hogy még nem halottad