35
  • Inquisitor
    #35
    Mer' amikor a szerbek "ZS"-t mutatnak, az nem nehezebb mint egy Vulcan-i köszönés. ;)
    Na ha figyelitek a fentebbi híreket ... hírtelen aktíválták magukat az amcsik, már fényezik az űrrepülőt, a ruszkik meg gyorsan kirándultak egyett.
    Zajlanak a dolgok ... megint, és ez így jó.
  • papabear
    #34
    Ehe, aranyos ahogy a "tajkonauta" V-t mutat. Kínaiul biztos nehezebb lenne a győzelem kezdő írásjelét inteni. :o)
  • Emmegki
    #32
    Nyugi, csak kémkedés lehet. (Szerintem málnaszörpöt szállít! :-)

    Nem szurkolok a kínaiaknak, de végre bemutatták, hogy nem csak az amcsik meg az oroszok tudnak űrhajót gyártani. Újra űrverseny lesz, és újra fejlődni fog emiatt a technika. Mert már kb. 10 éve áll.
  • zice
    #30
    ja még valamit b++, amit az utolso bekezdésedben irtál,azt nem kell elérni,hanem mind engedett,ha már elmúl 18,akkor nyugodtan használhatsz szexuális segédeszközöket...még Kínában is!:) Kaja,film,internet,ezekért se kell aggodnod,megkapod mind:))). [talán egy szépség hibával rendekezik a internet(Kínában),hogy az lehet,hogy kiszűrik a nagy pronógráfiai oldalakat:P...de magyar címeket simán eléred,úgyhogy no problemo:)))] Élj boldogan,s élvezd az életet:)...én meg megyek c++-ot tanulni[**** ki van:)]
  • zice
    #29
    talán ezért választottak inkább arabtérséget:)))
  • zice
    #28
    szeva kev...Hát én is ezt mondom, csak "sokan" mások[nem akarok neveket mondani:P] nem igy gondolják a dolgot...:)
  • kev
    #26
    Kinának sikerült az, ami semelyik más országnak sem : a Kinai - féle kommunizmust (ami soha sem volt azonos a volt Szovjet modellel),az egypártrendszert és a piacgazdaságot ügyesen egybeolvasztották és egy nagyon gyorsan fejlődő gazdaságot hoztak létre.

    zice-nek üzenem, hogy a gazdaság robbanás szerü fejlődése óta, senki nem akar a tankok elé állni Kinában...
  • zice
    #25
    ....jól van srácok...szerintetek hülyeséget mondok akkor higyetek azt,nekem aztán tök mindegy. Csak mondtam,mivel jobban tudom...a és a tankos dolog már 14 évvel ezelött történt,azóta...hát hadd ne mondjam elég sokat válzotozott,felfelé. na mindegy. Mindenkinek jó mulatast hétvégén, bulizzatok sokat, és sok-sok szép leányzót:P. aztán vigyázatok az ürlényekre:)
  • Yetike
    #23
    Hát zice, te sem vagy jobb a Deákné vásznánál úgy látszik :). Hogy miért kell negatív megjegyzéseket tenni? Csak nézz körül a világban és megtudod, nem minden olyan mint a mesében...

    Tudod vannak olyan csúnya államok, akik önző érdekekből bezúznak és megszállnak másik államokat, ezt nem mesélték este?
  • zice
    #22
    ...főleg azt nem értem,hogy történik egy ilyen esemény, most akár Kínáről van szó akár nem, de azért valljuk be,hogy ez egy újabb bizonyiték az emberi tárasadalom fejlettségére...Miért kell ennyien,ennyire negatív megjegyzéseket tenni...főleg,akik egyáltalán nem "szakértők",s nem ismeri a Kína aktúális helyzetét...
  • Inquisitor
    #21
    Nem azért, de a kínaiak tudnak valmit. Eddig is NEGYEDÉBŐL lövöldözték fel a műholdakat, mint pl. a "többiek".
    Tíz év alatt a 2,2milliárd dollár egy a föld lakosságának 1/6-ád adó országnak nem nagy szám, mekkora is a magyar államadósság, és az mire is ment el?
    Meg ugye ez nekik majd hasznot is fog hozni, nem keveset.

    Egyébként csak én ismerek kínai milliomos arcokat? Nem ám USA-ban élnek, hanem a jó kis komcsi kínában, csak KE-ban van érdekeltségük. Kínában csak bizonyos mezőgazdasági területeken van némi szegénység, de az orsoz vagy ukrán viszonyokhoz képest nem vészes, átlagkerset meg tudtommal már 3-4 éve jobb mint nálunk, csak ott nincs ÁFA.
  • zice
    #20
    ...húúúú...Yetike nyilatkozatára már csak ezt tudom mondani...Sorry:)
  • Yetike
    #19
    Papabear:

    Mondjuk ha csak az állam területét tekintjük... Egy ekkora országnak (ha még ráadásul kommunista is) nem kerül nagy erőfeszítésébe ilyen dolgokat véghez vinni.

    2.SzU?

    Anteris:

    A ' jelenleg ' - en van a hangsúly :). Véleményem szerint az amcsik már elkezdtek valami ellenlépést Kína növekvő hatalma ellen, és itt most nem az űrversenyre gondolok.

    Ehh, érdekesen fognak alakulni a dolgok, de az az egyetlen szerencsénk hogy nem itt hanem Ázsiában (bár egy konfliktus két ekkora hatalom között simán kiterjedhet világméretűvé).

  • papabear
    #18
    Független gazdasági szakértők szerint 2007-re Németország, 2014-re Japán és '41-re az USA gazdasági teljesítményét is lehagyja kína.(HVG)
    Szal már nem csak rizst termesztenek....

    2010-re bázist akarnak a Holdon! Ez biztosan felelevenítí az űrversenyt, úgyhogy hajrá. :o)
  • Anteris
    #17
    azt hiszed hülyeséget mondtál?

    ------------------------------------------

    "Húsz éven belül csatatér válhat a világűrből

    Index
    2003. október 16., csütörtök 11:31


    Bár nem tervezik, de rövid időn belül háborús zóna válhat a világűrből, mondták el egy hírszerzői konferencián magas rangú amerikai illetékesek, akik leszögezték, az Egyesült Államok nem fog lemondani az űrfegyverek terén elért monopóliumáról, ezért ha az kell valakinek, akkor csak elvenni tudja majd. Kína ugyanakkor jelenleg nem ellensége Amerikának, nyugtatták meg a közönséget."
  • Yetike
    #15
    Amcsik válasza erre? Kína a terrorista vegyi fegyverekkel rendelkező osama támogató állam. A következményeket már ismerjük.
  • Emmegki
    #13
    "Egy nap magasan a Föld felett egy űrállomás lesz, amit akárcsak a Sencsut kínaiak fognak megtervezni, megépíteni és benépesíteni."

    Na ja, kb. 500 millióan kiköltözhetnének, és egyből nem lenne akkora a túlnépesedés a földön :-)

    Mellesleg ráfért már ez amerikára. Amióta vége a hidegháborúnak, nagyon elkényelmesedtek, és semmi újat se akarnak kitalálni. Néha föllőnek egy 10-20 éves űrrepülőt, leérkezik valahogy, és jajj de jó. Most lesz már céljuk is, mert Kína világhatalomra tör.
  • zice
    #11
    Jaj 0007...ne legyél má' ilyen. Hidd el van pénze Kínának erre, és nem éhezett senki a project miatt,nem végeztek ki semlyeik mérnököt,mert kicsit álmos lett és elaludt:). Miért ez a "szegénység+kegyetlen diktarúra" a Kínáről alkotott képed... majd ha egyszer kimész,és megnézed,akkor talán kicsit más lesz a véleményed...ha nem voltál ott, nem ismered annyira az ottani helyzet,kérlek,akkor ne mondj ilyeneket...
    S kérlek ne sértödj meg,nem bántásből mondom.Csak hát ami igaz az iagz,ami meg nem igaz, akkor ne mondjuk rá hogy igaz...
    Visszatérve a űrprogramhoz, hát gratula.
    Ja és szerintem is jó lesz a szép kínai hostess kisasszonyok szolgálják föl a kínai kaját egy kis csillagközi utazáson:))))
  • Dömper Ármánd
    #8
    Ez engem egyáltalán nem zavarna, nekem bejönnek a kínai csajok :)))
  • Zro
    #7
    Ezt a sok boldog kínait elnézve egy szebb jövő képe jelenik meg előttem, ahogy a Mars felé tartó bolygóközi kínai járaton, vörösbe öltözött űrkisérő kisasszonyok szolgálják föl a kínai kaját :)
  • Zro
    #6
    Az emberiség fejlődik, csak az emberség tűnik el... Persze ez majd magával hozzal az előbbi eltűnését is :)
  • papabear
    #5
    "az űrhajó dokkolási képességeitől is nagyban függ, ennek gyakorlását hivatott szolgálni a pályán maradt modul"

    még néhány "otthagyott" modul, aztán egyszercsak kész lesz a saját űrállomásuk. :o)
  • Punker
    #1
    remek a sárgák elözönlik lassan az űrt is.... :)))