54
Lehet egyáltalán? És ha igen hogy/mivel?
  • Csopi007
    #54
    Sziasztok!!
    van egy filmem és hozzá a magyar nyelvu felirat.
    csak éppen az a baj hogy amikor elinditom a filmet akkor nincs feliratugyan az a 2 fájl cime is. Ja és ha kiirom a két fájl-t akkor sem lesz felirat . :(
    Please Help!!! Elore is koszi
  • toepler
    #53
    S E G Í T S É G!
    Volt egy amatőr filmem MPEG-1 formátumban videoCD-n, és, idézőjelben, tök tuti volt a kép (386x288) Vettem egy DVD írót, amihez az új Nérót adták, és azzal felírtam a filmet DVD-re, ÉS AZ TÖRTÉNT: hogy a jelenetek elején szétesik a kép.
    Ki tud segíteni? Mi lehet ez? NAGYON KÖSZI ELŐRE IS.
  • DJ Bee18
    #52
    ja valamit kiírt a program, hogy a framerate nem megfelelő formátum, valami 23,3xx volt és a program feljebbbvette 23,9xx-re. Lehet hogy nem pont ennyi volt, de az arányok kb. ezek voltak. Akkor ez lehet a gond, hogy a DVD2SVCD feljebbvette a framerate-et? Egyébként csak a hang akadozik, a kép nem.
  • zakika
    #51
    altalaban a szaggatas akkor szokott lenni, ha a film nem megfelelo formatumba van megirva. milyen a framerataja az eredeti videonak?
  • DJ Bee18
    #50
    ja bocs megint keverem, a Damontools-szal bemountoltam az SVCD-t a virtuális meghajtóra, és elindult a DVD progi... stb. Módosít rajta valamit, ha nem a megírt CD-ről próbáltam lejátszani, hanem csak a virtuális meghajtóról?
  • DJ Bee18
    #49
    na végre tisztázódik, beraktam a meghajtóba a CD-t. Bejött a dvd lejátszó progi, de nem indult el. Ráböktem a Play-re, egy pillanatra elindult, de utána egyből megállt. (kb. 1 tized mp). Ezután rámentem a DVD lejátszónál a Megnyitásra, majd ahogy írtad MPEG2 mappában rámentem az AVSEQ01.mpg fájlra. Elindult a film, de hang nagyon akadozott a film alatt.
    Szóval mi lehet a probléma?
  • ibrik
    #48
    Ezt most nem értem...
    Azt írtad, hogy SVCD-t csináltál...
    Akkor miért AVI-t játszol le?
    Ugyanis az SVCD-szabványú lemezeken (amilyet a Nero is tud írni), a mappaszerkezet így nézki (ezek a mappák vannak):
    \EXT
    \MPEG2
    \SEGMENT
    \SVCD
    És ezek közül az "\MPEG2" mappában "AVSEQ01.MPG" néven találod magát a filmet.

    Egyébként PowerDVD-t vagy valamilyen hasonló lejátszó progit (ami ismeri az MPEG2 video-formátumot) fel kell telepíteni a gépre. Aztán már ha TÉNYLEG SVCD-lemezt raksz a meghajtóba, akkor automatikusan elindul pl. a PowerDVD és a lemezt mindenféle állítgatás, kattintgatás nélkül SVCD-ként fogja lejátszani.
  • DJ Bee18
    #47
    Ja bocs, nem írtam ki CD-re, hanem csak bemountoltam. És ha kiírtam volna, akkor szerinted elmúlt volna ez a hangprobléma?
  • DJ Bee18
    #46
    oké, már tegnap megcsináltam egy SVCD-t, csak mondom az volt a bajom, hogy a gépen akadozott a hangja. Mi okozza?? Ja és amikor beraktam a CD-t a számítógépbe, nem indult el sima PLAY-jel, hanem a CD-n Megnyitás/.../cd1.avi. Tehát ez is gond, ha nem indul be magától, hanem az SVCD könyvtárjaiban kell turkálni??
  • toepler
    #45
    köszi. Hát igen... csak én nem tok Nero Vision Express -t szerezni (ez már az én nyomorom) de azért nagyon köszi
  • Flatron123
    #44
    NeroVision Express-szel naon ecceru VCD-t SVCD-t DVD-video lemezt csinalni, bármilyen videoformátumot megacc neki, akkor átkonvertájja a megfelelőbe, és még egyedi DVD menüt is csinálhacc hozzá.
  • toepler
    #43
    ezer bocs, most kaptam meg a kézikönyvet, ez azt írja a fényképezőgépről, hogy "MPEG-1 megfelelő (mono)" képfájlt csinál, de a felbontása nem a VCD-re jellemző, hanem 640x480. Az a baj, hogy ha Néróval átírom VCD-re, akkor elég zsizsegős képet ad az asztali DVD/TV -n.
  • toepler
    #42
    nagyon köszönöm a kimerítő segítséget
    (asszem csak MPG4-et ismeri)
  • ibrik
    #41
    Én az már ajánlottam az SVCD-t, de csak akkor, ha az asztali lejátszód ismeri - bár a mai DVD-k mind ismerik, de még léteznek olyanok, amelyek nem képesek rá.

    A beállításokról...
    A sima VCD-vel az a gond, hogy annak kötött a formátuma, mert amellett, hogy kisebb a felbontása (352x288) a bitráta is csak állandó 1150 kb/s lehet, a hang pedig 224 kb/s MP2 (MPEG1-Layer2). Ebből adódik, hogy egy 80 perces CD-re kábé 76 percnyi videó fér el, tehát kizárólag a film hossza dönti el, hogy mennyi CD-re fér el a teljes film ebben a formátumban. Ráadásul 76 perc felett, ha csak 1 perccel is hosszabb ennél a film, akkor is szükség van a második CD-re, amin csak pár MB-nyi adat lesz...

    Az SVCD esetén már egészen más a helyzet. Ennek a hangja is csak állandó bitrátás MP2 lehet (az asztali DVD-k csak ezt tudják lejátszani), aminek 192 kb/s bitrátájúnak kell lennie. Viszont magának a teljes videónak (kép és hang együtt) az össz-bitrátája nem haladhatja meg - ha jól emlékszem - a 2500 kb/s értéket. Ezen belül azonban a film "mozgalmasságának" függvényében el lehet térni - tehát SVCD-k esetében lehetséges változó bitrátás (VBR) videósáv használata.
    A tapasztalatok azt mutatják, hogy DVD2SVCD-vel VBR kódolással SVCD-formátumban egy 76 percnél rövidebb film jó minőségben ráfér egy CD-re - sokkal jobb minőségben, mintha csak sima VCD lenne. (76 perc fölött már kell a második CD is, de itt már mindkét CD tele lesz írva a lehető legjobb minőségen)

    Tehát én az SVCD-t ajánlom - feltéve, hogy a DVD-lejátszód is ismeri.
    És a legjobb módszer, ha a DVD2SVCD-ben kikapcsolod a végső CD-imázs készítését és csak az MPG fájl(oka)t készítteted el vele, amiket a Nero-val SVCD-módban könnyen kiírhatsz.

    Bővebb leírás a DVD2SVCD használatáról
  • DJ Bee18
    #40
    és melyik formátumot ajánlanád? az SVCD-t vagy a VCD-t?
  • DJ Bee18
    #39
    Na kipróbáltam, utasítások szerint jártam el, de a hang lejátszáskor akadozott. (a gépen) De ha DVD-n lejátszom akkor is fog akadozni, vagy milyen hangbeállítások szükségesek?
  • ibrik
    #38
    1. Digitális fényképezőgéppel - bármilyen megapixel felbontású is -, sosem kapsz jó minőségű filmet, mert mozgókép rögzítéskor nem használják ki a teljes felbontást, csakis fotókészítéskor. Minimum DV kamera szükséges egy jó videóhoz, ami már eleve DVD-felbontásban rögzít.
    2. De ha csak "fotoapparátod" van filmezésre, akkor neked is a DVD2SVCD programcsomagot ajánlom (#32-es hozzászólásom), amiben ha az AVI-ból SVCD-t választod, akkor a felbontás ugyanaz lesz, mint a felvett anyagé (az általad leírtak szerint)

    Biztos, hogy csak az MPEG4 formátumot ismeri a fényképezőgép?
  • toepler
    #37
    GixEr nagyon köszi. Van még 1 kérdésem: vettem digitális fényképezőt, ami MPEG4 (ha jól emlékszem)480X4?? filmet készít. Ha ezt felnyomom CD-re a Néróval, "visszaminősíti" 352X288 ra, ami már egy kicsit gázos a TV-n. Hogy lehetne megőrizni az eredeti felbontást VCD-n, vagy SVCD-n? naggyon kössszi
  • GixEr
    #36
    afenebe, rosszul emlekeztem. Pont forditva van a felbontas. Bovebb info itt:
    VCDHELP
    De van sok mas hasznos info is (balra fent) DVD/VCD/SVCD
  • GixEr
    #35
    igen, a PAL 480x480 4:3 as AspectRatioval mig az NTSC 480x576 szinten 4:3 as AR-val
  • toepler
    #34
    sziasztok. Tudomásom szerint a VCD 352X288 felbontású. Kérdésem, hogy az SVCD ennél nagyobb-e?
    köszi
  • ibrik
    #33
    "nem külön"="nem kell külön"
  • ibrik
    #32
    Sokkal jobban jársz - és sokkal jobb minőséget kapsz -, ha inkább a DVD2SVCD progit használod erre. Plussz ennél a proginál (pontosabban: programcsomagnál)nem külön átkódolgatással bajlódni, ha az AVI (XviD vagy DivX) hangsávja változó bitrátás MPR (amit nagyon nem szeret a Nero) vagy ha AC3-as.
    A DVD2SVCD még arra is képes, hogy a kész MPG fájlt (a VCD formátuma) a megadott CD-méretű darabokra készíti el, és vagy ezt írod ki VCD-ként a Nero-val, vagy ha beálítod, még a kiírandó VCD imázs-fájlját is elkészíti, amit csak simán imázsként kiírsz a Nero-val.

    DVD2SVCD leírás
  • DJ Bee18
    #31
    Bocs Nero 5
  • DJ Bee18
    #30
    Hello! Na valaki leírná nekem részletesen, lépésenként, hogy Nero 6-ban egy XVID dekódolású AVI fájlból hogyan csinálok VideoCD-t? (amit persze a DVD lejátszó is visz)
  • gyűjtő
    #29
    Szervusztok!

    A kérdésem csak érintőleg sorolható e témakörbe, de a videofájlok transzformációjának ismerete esetleg segíthet választ adni rá.

    Webcamerával vettem fel néhány videoklippet. 1-2 perces felvételek avi fájlban, de elképesztő méretűek. 70-80 MB egy-egy rövid felvétel. A képfelbontás 352x288 és hang van alatta.

    Mi az oka a bődületes fájlméretnek?
    Hogyan lehetne csökkenteni?

  • galocza
    #28
    én eddig azt hittem csak bonyolultan (belesütéssel) lehet megoldani, de nézz el ide:
    http://www.doom9.org/mpg/subs_and_multiple_audio_tracks.htm
  • fm
    #27
    help me, please!
  • fm
    #26
    hali!

    nero-val lehet avi-ból video cd-t írni. de hogy tudom megoldani,hogy a felirat is rá kerüljön, használható legyen dvd-lejátszóval? köszesz
  • zakika
    #25
    az interleave erteket kell valtoztatni...

    konkretabban nem tudom, mert meg nem csinaltam ilyet, de ha mar minden kotel szakad, akkor egy audio editorban kiserleteznek a hangal azt a egypar szazad masodpercet kivagnam vagy hozzadnam a csondet az elejere es ugy muxolnam bele a videoba... biztos van mas megoldas is
  • Joker Hun
    #24
    Sziasztok. Adott egy film xvid avi szeretném svcdre irnni 680mega tnpgel ha ki irom elcsuszik a hang.Mi a megoldás help!Vdub al a hangott átkonvertáltam vaw ba.
  • zakika
    #23
    koszi a tanacsot, beszereztem a progit, de meg eleotte sikerult eltevolitani

    egy masik kerdes, hogy lehet beletomoriteni a VCDbe a feliratot?
  • zotso
    #22
    A sazsmadar ötletén túl, nekem még két dolog szokott segíteni. Az egyik az Add/Remove nevű progi, amit erről a linkről leszedhetsz. http://www.superwin.com/index.htm
    A másik a totalcommanderhez van egy plugin, amit ha kell szívesen elküldök ha írsz egy mailt a címeddel. Amikor beraktad a plugint , a totalcommander eszköztá, hálozatok uninstallbol törölhetsz.
  • sazsmadar
    #21
    Sajna a problémádra én most nem tudok válaszolni, de ha elfogatsz tőlem egy tanácsot, akkor a jövőben az ilyen időkorlátos szarokat, a total uninstaller progival rakod fel, ill távolítod el. Ennek az a lényege, hogy feltelepítésnél ez registry tartalát is végig nézi, és mikor eltávolítod, a progit, akkor azok a bejegyzések is eltünnek ami esetleg egy síma unintsallal ott maradnának.Lassítva ezzel a winfost, ill megakadályozva azt, hogy ezeket az időkorlátos szarokat vissza tudd telepíteni. Nekem működik. :o) Én a norton antivirus 2002 használom már elég régóta. És minden le ill fel telepítésnél, újra megkapom azt, hogy egy évig használhatom.
  • sazsmadar
    #20
    A tmpeg encoder az jó, vagy van még a DVDx nevezetű progi. Az is tud S(VCD) készíteni.
  • marsu
    #19
    AViból- Mpeg1(vcd)

    TMPEGenc 2.51

    Ha kell a progi, és a leírás e-mailben küldöm.
  • zakika
    #18
    kicsit off leszek...
    valahogy sikerult felinstalalni a moonlight okio decodert (sajnos) es mivel lejart a trial kezd hulyeskedni a mpg2 dekodolasnal... egy szoveg megy a kep aljan, ami idegesit...

    a kedesem az lenne, hogy a francba tudom levenni, mert az eddig ismert modszerek - unistal vagy program leszedes nem moxik, egyszeruen nincs ilyen. vagy legalabb a prioritast lehetne valahol megvaltoztatni...
  • Mayday
    #17
    Ez a tema erdekelne engem is, a filmek javareszt XVID kodolasuak asszem, a hangja AC3-as, nos, ebbol kellene video cd-t kesziteni, rajta felirattal, hogy mukodokepes legyen.
    Nincs valami nagy gur, aki segiteni tudna ebben???
  • MaSzKa
    #16
    Én már próbáltam de 3-ból csak egy sikerül ez elég lassú hiába XP nem egy egyszerű művelet engem is érdekelne a pontos leirás hogy hogy is van ez.:)
  • [Walaki]D`Lair
    #15
    Ezt akartam én is kérdezni..:DD