817
Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • pyrohun #777
    777 :)
  • pyrohun #776
    :)))
  • kovarik
    Jah és még egy klasszikus idézet a Brian életéből:
    - Ti mind egyéniségek vagytok!
    - Mi mind egyéniségek vagyunk (skandálja kb 200 ember egyszerre)
  • kovarik
    Nekem két dolog jut eszembe az MLM szóval kapcsolatban:

1. Az ördög ügyvédje
    2. Vidám vasárnap
  • DRFlame
    Hogy konkrétan milyen állításokkal fogsz találkozni, azt nem tudom, mivel én előadásra nem mentem el, mert addigra már elég alaposan utánajártam a dolgoknak. Az ismerősöm tájékoztatója után ejtettem is az egészet.
    Igazából meg kell érteni, hogy hogy működik a dolog, és utána magadtól látnod kell, hogy melyik állítás nem állja meg a helyét.

A termékekről nem tudok nyilatkozni, én az MLM-et mint üzleti lehetőséget vizsgáltam.

Ha azt akarod, hogy a jelenlévők lássák, hogy mekkora problémák vannak az MLM-el, ahhoz szerintem kevés 1-2 kérdés, ahhoz le kell vezetni az egészet.

Néhány MLM állítás, amivel eddig találkoztam:

"Ennek semmi köze a pilótajátékokhoz. Ez legális, a pilótajáték meg nem."
    Ez sajnos valóban legális, de ezzel még nem utasítható el az összehasonlítás, mert a struktúra teljesen ugyanaz, és az MLM tulajdonképpen ötvözi az üzletet és a pilótajátékot. (Az általad megtermelt pénz egy részét egyből beteszik egy pilótajátékba) Ezt korábban leírtam a ponteres példán keresztül.

"Az üzleti életben rengeteg piramis található, mégis csak az MLM-et vádolják ezzel. Például a munkahelyen a főnök-beosztott kapcsolat is piramis."
    A munkahelyen tudom, hogy ott vagyok alul, és nem kell beosztottakat szereznem azért, hogy megéljek. Nagyon fontos különbség az, hogy míg az MLM-ben végtelen piramisról beszélünk, addig egy átlagos munkahelyen szó sincs ilyenról. A kérdés, hogy MLM-ben ha alul vagy, mennyit keresel? Ez azért fontos kérdés, mert ha felrajzolsz egy MLM struktúrát akárhány taggal, a legtöbben alul vannak. Persze amikor bemutatják a lehetőséget, akkor a példában rengetegen vannak alattad. És ez azért van, mert a végtelennel dobálóznak, amit exponenciális növekedésnél nem szabad megtenni. X milliárd emberről is lehet szó, de azt sem szabad végtelennek tekinteni.

"Folyamatosan növekszik a tagok száma, így mindenki csak egy ideig van alul, ez pedig így egy befektetés"
    Az ilyen struktúra exponenciális növekedésre épül. Ez egy nagyon meredek növekedés. Érdemes egy grafikonábrázoló programmal megnézni egy exponenciális függvényt, és kizoomolni. Abból nagyon jól lehet látni, hogy amíg pár szintet nézel, addig nem olyan vészesek a számok, de később igen komoly emelkedés kezdődik. Ennek köszönhető az elméletileg nagy profit lehetősége. De sajnos ebben rejlik a legnagyobb probléma is. Mégpedig az, hogy nem tartható a növekedés. Pont emiatt nem működnek a pilótajátékok. Ha ez a növekedés valóban tartható lenne, akkor a pilótajátékok nyújtanák a legjobb befektetést. Sajnos sokan nem tudják, hogy mi a baj a pilótajátékokkal. Csak annyit tudnak, hogy illegális és kész.

"Próbáld csak ki! Nem veszíthetsz semmit"
    Ez kamu. Veszíthetsz pénzt, ha megveszel olyan terméket amire nincs szükséged. Veszíthetsz időt, ha próbálod fűzni az embereket, akiket egyébként többnyire már előtted mások is fűztek. És pont emiatt megromolhat a kapcsolatod ismerőseiddel, bár ez attól függ mennyire vagy agresszív.

"Ha rossz lenne az MLM, akkor nem használnák az ilyen nagy cégek, mint az FLP"
    Az FLP-nek az az érdeke, hogy minél több terméket eladjon, és erre az MLM tökéletes, mert mindenki rohan az ismerőséhez és nyomja a szöveget. Az FLP-nek ez nem kerül semmibe. Ez viszont nem a forgalmazóknak jó, hanem az FLP-nek.

"XY milliókat keres evvel"
    Egy-egy kiemelkedő példa semmit nem jelent. A régebbi ponteres leírásomból pedig az is látszik, hogy ahhoz, hogy 1 ember ilyen kiemelkedően sikeres legyen, rengeteg sikertelen ember kell a rendszerbe.

Ha az MLM valóban akkora csoda lenne, mint azt elég sokan gondolják, akkor mindent jobbá lehetne tenni vele.
    Például lehetne az utcaseprőket is úgy alkalmazni, hogy hozzák az ismerőseiket, és három szintig a fizetésük 5%-át ő kapja meg. Mennyit is keres egy utcaseprő, ha mindenki 3 másik utcaseprőt hoz be (és mindenki ugyanannyit dolgozik ugyanannyi pénzért)...

Az utcaseprőnk saját fizetésének 85%-át kapja meg egyből (mivel 3 szintig fizet felfelé, ezért a fizetéséből lejön 3*5%, amit fölötte kapnak meg)
    1. szinten kap 3*5%-ot=15% (a közvetlenül behozott tagok után)
    2. szinten kap 9*5%-ot=45% (a behozott 3 is behozott 3 másikat fejenként)
    3. szinten kap 27*5%ot=135% (azok is hoztak fejenként 3-at)

Tehát főhősünk megkeresi a fizetésének a 280%-át (85%+15%+45%+135%). Hát ez valami fantasztikus... 100%-ból csináltunk 280%-ot az MLM segítségével. Nem kell nagy ész ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy itt valami nem stimmel. 100%-ból nem lesz csak úgy 280%. Az MLM 2 részre osztható: Az elvégzett munkára, és a pilótajátékra. Az elvégzett munka után mindenki megkapja a rendes fizetését (100%), ezután 15%-ot befizetünk a pilótajátékba, hogy utána alulról kapjunk 195%-ot a mások által befizetettből.

Az MLM-ben valóban van üzlet (ez teszi legálissá), de a nagy profit a pilótajátékban van.

Az a baj, hogy hiába mondsz bármit, sokszor nem is arra reagálnak amit mondasz, hanem lepattintanak valami maszlaggal. Persze egy próbát megérhet. Ha nekem az lenne a célom, hogy felnyissam az emberek szemét egy ilyen előadáson, akkor kérnék 5-10 percet arra, hogy levezessem az általa bemutattot MLM jutalékain keresztül az ő számaival az egészet, szétválasztva az elvégzett munka által keletkezett összprofitot, és a pilótajátékot amit utána ennek egy részével csinálunk. Erre nem tudom, hogy mennyire van lehetőség. Ha nincs, akkor legalább az ismerősnek megmagyaráznám.
  • Rihonya
    Sziasztok.

Én Pyrohun és DRFlame-töl szeretnék kérni valamit! Mégpedig hogy ha elmegyek egy ilyen elöadásra, akkor milyen kérdésekkel lehet bombázni a szerencsétlen agymosott elöadót, aki a saját hülyeségéröl próbál meggyözni embereket?

Nem magam miatt kérdem, mert én szívböl gyülölöm az összes ilyen embert, aki más szerencsétlenségét, szegénységét próbálja kihasználni a maga javára, azzal a jelmondattal, hogy ö csak segíteni akar. Gusztustalan, hányinger. Az üzletpolitikájukkal és a termékeik árával együtt!

Én visszaolvastam a forumon kb 5 oldalt, és láttam hogy ti 2en nagyszerü, értelmes érveket, magyarázatokat, alátámasztott tényeket irtatok, teljesen logikusan az egész rendszerröl, a müködéséröl, a szabályairól és a buktatóiról.

Viszont azt szeretném kérni, hogyha kérhetek ilyet, hogy összefoglalóan ha letudnátok irni azokat a dolgokat, amiket ugymondd buktató kérdésnek fel lehetne tenni, azt nagyon megköszönném, illetve mivel majd ugyis egy szokásos kitérö választ fogok kapni, igy a válaszotokat is szivesen várnám.

Remélem sikerült érthetően kifejeznem magam, szóval az ö allításaikra várnám a cáfolatokat, összefoglalóan, magyarázatokkal.

Mert most egyik ismerösömet már félig-meddig belerángatták, de nemszeretném ha ö másokat is belerángatna, ugyhogy elszeretnék majd menni egy ilyen elöadásra, és kicsit felnyitni a szemét azoknak, akik még nincsenek benne, és az állításaimat szeretném tényekkel is alátámasztani. Ti pedig elég okosak vagytok ahhoz, hogy ésszerüen leirjátok ide a tapasztalaitokat, illetve az ellenérveiteket.

Mert sajnos ezek az emberek már rosszabbak, mint a Tesco mellett áruló roma állampolgárok.

Nagyon szépen megköszönöm ha ebben segítetek nekem. Mert ez a segítség, nem az amit ök annak állítanak be.

Köszönöm mégegyszer.
  • pyrohun #771
    ő gondolom véletlenül írta be 2x, én meg utána viccből :D :D
  • Phat Smoker
    az aktualitásából mit sem vesztett a video! ;-)
    de miért kell 4x beírni, hogy volt ?
  • pyrohun #769
    Volt már (#480)
  • pyrohun #768
    Volt már (#480)
  • Dynamic
    Volt már (#480)
  • Dynamic
    Volt már (#480)
  • Phat Smoker
    ebben benne van minden!
  • pyrohun #764
    "Az hogy még mindig erről beszélsz csak azt mutatja hogy irigye vagy annak, hogy van aki azt a 900E Ft-ját eltudja költeni esetleg ruhára, vagy bármi másra..."

Ezt hogy logikáztad ki abból amit írtam? :)))
  • DRFlame
    Na akkor továbbmegyek.

Azt ugye megállapítottuk, hogy 2,75 pont generálódik a rendszerben 1 hírdetés elolvasásáért. Ebből ugye megkapsz egyet, és a többi 1,75-öt szépen mindenki kifizeti felfelé.
    Ez az 1,75 ezután egy folyamatos pilótajáték alapja. "Befizeted" felfelé, hogy azután alulról visszakapd a többszörösét a mások által "befizetetett" pontokból, ez pedig a pilótajátékok működési elve. Innentől kezdve pedig láthatjuk azt, hogy a "nagy" kereseti lehetőség a beépített pilótajátékban rejlik. (Igen, a lehetőség tényleg létezik, pont annyira, mint a pilótajátékokban)

Ugyanez igaz az MLM jutalékaira. Ami felfelé fizetés történik, az tulajdonképpen egy rendszeres pilótajáték. A megkeresett pénzed (termékeladásból keletkezett profit) egy részét kötelezően befizeted egy burkolt pilótajátékba. És ez azért nem illegális, mert kikerülték azt, hogy pénzt kelljen befizetni a rendszerbe, mégpedig úgy, hogy azt az elvégzett munkádért megillető fizetésedből és a fogyasztásodból veszik el.
  • lordolgok
    Oké,tehát ha nem dohányzok, akkor a dohányzó ismerőseimnek nem mondhatom, hogy figyu, ettől tüdőrákot is kaphatsz? Ez így hülyeség. Nem fogok rászokni a cigire, hogy utána ellene kampányoljak. Ugyanez vonatkozik szerintem a focira is. Nem lehet mindenki egy Pelé vagy Puskás Öcsi, mert egyszerűen túl kövér, gyakorlatlan, stb hozzá, vagy egyszerűen nincs meg hozzá a tehetsége.

Másrészt, amit hiányolok nálad, de nagyon: ez pedig az érvelési képesség. Tudod, ezt nem úgy kell csinálni, hogy a TÉNYEK helyett magát az embert támadod. Ez a buta emberek stílusa, és gondolom, te nem tartod magad butának. Úgyhogy tegyél egy szívességet, és az érvekkel vitatkozz. De legalábbis próbáld meg. Figyelj, ha én is felfogtam, amit DRFlame írt, akkor neked is sikerülni fog... legalábbis nagyon remélem. De a lényeget leírom, hátha megérted: A "PONTERT" NEM CSAPATMUNKÁRA ÉPÜL! Ahogy az FLP sem az. Itt nem lehet azt mondani, hogy "ismerem eléggé a rendszer működését". Hogy megnyugodj: akkor is ez lenne a véleményem, ha nem lennél benne. Még mielőtt ugyanezt visszafordítanád ellenem, csak közölném: személy szerint én azért írok ide, hogy a hozzád hasonlókkal normálisan (de legalábbis megpróbáljak normálisan) érvelni, beszélgetni. De most tényleg, miért irigyeljelek? Hiszen ha jól ismerem az FLP-t - és hidd el: ismerem olyan jól, mint te -, akkor te olyan 50-60 ezret kaphatsz tőlük. Én e hó harmadikán 215 ezret kaptam kézhez. Nagyon beképzelt lehetsz, ha azt hiszed, hogy arra a 60 ezerre vagyok féltékeny...

"mint mondtam ezt is nincs sem anyagi sem szociális érdekemben hogy ti is sikeresek lehessetek..." Ezt elsütöd azok előtt is, akiket be akarsz szervezni magad alá? Ha nem is, remélem, hamar rájönnek az igazságra, hogy az ő pénzüket forgatják vissza jutaléknak...

Egy jótanácsot hagytam utoljára. Tudom, ezt személyed elleni sértegetésnek veszed, de nem érdekel. Kérlek, próbálj meg helyesen írni! Iszonyatosan zavaró, gyakorlatilag olvashatatlanná teszi a szövegedet az olyasmi tagolás, hogy "még sem", "maci nadrágban", "hol ott", stb., és a "hogy" elé még mindig kitesszük a vesszőt!
  • DRFlame
    "Ez ugyan olyan dolog, mint a te véleményed akár az Avonról, akár az Amway-ről, vagy FLP-ről... ...elvileg ismered a hátteret, a rendszer felépítését, még sem vagy benne az üzletbe."

Mi ugyan olyan dolog mint az én véleményem?
    Ismerem a háttereret, ÉS EZÉRT nem vagyok benne.

"Nagyon tudják hogy mit kéne csinálni, mégsem csinálják"
    Hát pont nem olyan, mert itt én azt tudom, hogy mit NEM kéne csinálni, és EZÉRT nem is csinálom.

Akkor azt jól értem, hogy nem találtál hamis információt a kommentemben?
  • Mojlepque
    Hidd el ismerem eléggé a rendszer működését.
    Ez ugyan olyan dolog, mint a te véleményed akár az Avonról, akár az Amway-ről, vagy FLP-ről... ...elvileg ismered a hátteret, a rendszer felépítését, még sem vagy benne az üzletbe.

Nekem ez olyan, mint amikor a focit olyan valakik nézik sörrel ülve, otthon otthonkában és maci nadrágban, akik évente 1-2-szer járnak ki a természetbe. Nagyon tudják hogy mit kéne csinálni, mégsem csinálják, hol ott ha legalább ugyan azt nyújtanák a pályán mint otthon a kanapén, akkor már rég annyit keresne közülük 1-2 mint Ronaldo, Figo stb
  • Mojlepque
    Mondtam hogy el kell hinni?

Még korábban mondtam, hogy 1 szavam sem kell elhinni, hiszen nem hitegetőzni járok ide, mint mondtam ezt is nincs sem anyagi sem szociális érdekemben hogy ti is sikeresek lehessetek...

Másrészt nem kell össze kattingatni, tudod ez csapatmunka kedves pyro... ...azzal meg hogy ide jössz hogy neked 40 colos tv-d van, amit le akarsz cserélni egy nagyobbra hidd el nem fog meghatni, sem azt hogy 900E Ft-os az illető préda... ...tedd ezt.

Az hogy még mindig erről beszélsz csak azt mutatja hogy irigye vagy annak, hogy van aki azt a 900E Ft-ját eltudja költeni esetleg ruhára, vagy bármi másra...
  • DRFlame
    Ha már említetted az IPM-et, ajánlom figyelmedbe a mostani (május) IPM 117. oldalán a Multi-level marketing cikket.
  • pyrohun #757
    Na Mojlepque, összekattintgattad már a TV-d 1/100 részét?
  • DRFlame
    Mojlepque, a következő kommentemben (dőlt betűs rész) nem véleményt írok, hanem kizárólag tényeket, és annak az egyértelmű következményeit. Ha valahol tévedek, azt bárki egyértelműen meg tudja mondani. Szívesen várom a te észrevételeidet is. Csak tényleg tényekkel gyere vissza, ne üres kommentekkel. Mondd meg hogy melyik mondatom nem kezelhető tényként.

Megpróbálom leírni, hogy a ponter hogyan is működik.

Azt írja, hogy ha jól kiépíted a hálózatodat, akkor 819,75 pontot kapsz egy hirdetésért. De valójában mennyit is ér egy hírdetés elolvasása...
    7 szinten fizet a rendszer 0,25 pont jutalékot. Ez annyit tesz, hogy 1 hírdetés elolvasása 1 pont neked + 1.75 (7*0,25) a felső vonaladnak.

Tehát egy hírdetés elolvasásával a rendszerben 2,75 pont generálódik.

Ennek megfelelően fizetnek a hirdetők, és ez az átlag pont bevétel, ami az összes felhasználóra vonatkozik. Ez egy fix érték, nem tud változni. (Csak ha a szabályok változnak)
    A rendszer struktúrájából adódik, hogy megvan a lehetőséged arra, hogy ennél több pontot kapj (max 819,75), de az átlagos pont továbbra is változatlan marad. Minden ponszerzés után 2,75 pont generálódik a rendszerben, és ha te ebből mégis 819,75-öt kapsz, akkor azt nyilvánvalóan csak mások kárára tudod úgy megtenni, hogy az átlag 2,75 marad. Mivel nem lehet több pontot kapni a rendszerből, mint amennyit a felhasználók generálnak.

És ez jelenti azt, hogy ahhoz hogy valaki igazán sikeres legyen (800+ pont), ahhoz rengeteg felhasználónak az átlagos 2,75 pontos bevételéből (ami alapból nagyon kevés) kell még elvenni.

Tehát a rendszerben csak úgy lehet mindenki sikeres, ha a növekedés a végtelenségig fenntartható. Ez pedig nem igaz.

Ha ezt belátod, akkor talán jobban látod, hogy ez a struktúra (ami az MLM struktúrája is) arra jó, hogy egy igazán nagy lehetőséggel becsalogasson a rendszerbe anélkül, hogy látnád a reális esélyeket, és hogy valójában mi is megy a háttérben.
  • pyrohun #755
    Hamár a 3D Samsung TV-nél tartunk: most láttam az 52 collos C8000-es modellt a Saturnban - 900 ezer forint az ára. Lehet, hogy le is cserélem a mostani 40 collos Samsungomat rá. De Te meg kattintgass érte kicsi Mojlepque :)
  • pyrohun #754
    Kedves Mojlepque!

Kérlek, tanulj meg helyesen írni, mert szörnyű ezeket olvasnom:

"szabad idős"
    "az óta"

stb..

Azon kívül:

"A Zepternél a vezető managerem" - ja, hogy Te Zepterrel is foglalkozol? Kezdesz egyre mélyebbre süllyedni a szememben :)
    Normális munkáról hallottál már? Bár tény: ilyen helyesírással gondolom sehova nem vennének fel, ezért szorulsz az MLM-re - szar ügy. :(

"a Zepter Medical hazai igazgatója, mégse költ többet 1 hetes nyaralásra az egész családra mint 300E Ft"

Hát ez vicces, mert egyrészt nem hiszem el, másrészt én egy hét alatt ha nyaralni megyek, akkor mindennel együt csak saját magamra többet költök... Egy egész család hova megy nyaralni 300e forintból? Mert külföldre biztosan nem :) Vicces lehet, hogy beállnak valami olcsó 3 csillagos panzió parkolójába a Q7-es Audival... Ne beszélj már butaságokat édes fiam :)
  • DRFlame
    ... jól bánik a pénzzel és az idejével.
    Akkor most megnéztem egy LCD TV 314300 pont ("akciósan"), és percenként 1 pontot keresel vele. Az kb 5240 óra. Ennyi idő alatt sokkal többet keresek (sőt akárki többet keres), mint amibe egy ilyen LCD TV kerül.

Egyébként meg azt mondod, hogy ha nem lennének ajándékok, akkor is csak úgy poénból olvasgatnád a reklámokat?
  • lordolgok
    Nocsak, valakinek ismét sikerült összetarhálnia egy kommentre valót? Attól, hogy két kommentben irod le ugyanazt, még nem leszel okosabb, sőt...

Hogy ki a szánalmasabb? Igen, én mást tartok szánalmasnak, mint te. Büntiponttól nem vagy se több, se kevesebb, hiszen csak azt kaptad, amit megérdemeltél, és ennyi. Ugyanolyan nagyszájú kis vakarcs vagy, mint eddig, és kész. Olyasvalaki, akinek feltünési viszketegsége van, amit akkor is ki kell elégitenie, ha ezzel csak undort kelt az emberekben.

Sokan próbálták ki itt előtted az FLP-t, és nem jött be nekik. És ez nem föltétlenül az ő hibájuk. Álmodj, királylány, egyszer csak felébredsz... bocs, nem királylány, hanem Mojlepque... bocs, Újratervezés... nem is, Lacyka... mondd, milyen néven is szólithatlak? És én meg annak örülök, hogy nem rád és a hozzád hasonló noname FLP-fanokra hallgattam, mert nélkületek sokkal többet értem el, és sokkal boldogabb vagyok, amit te nem mondhatsz ell magadról...
  • Mojlepque
    Talán 1-et megengedek neked, de többet nem... ...hiába keresek xxxxxx-Ft-ot, attól még nem fogom megvenni az első SAMSUNG LED LCD 3D TV UN46C7000 tv-t, hanem addig keresem, míg meg nem találom a lehető legjobb ajánlatot! Egy gazdag ember nem a keresetétől gazdag, hanem mert jól bánik a pénzzel!
  • Mojlepque
    Nem értelek... ...miből gondolnád hogy nem csinálnám? Egyébként meg igenis hobbiból csinálom, mert ha nem tűnne fel, én egész nap a gép előtt ülök, ha épp nem máshol tengetem el időm, ergó pénzem csak kell legyen, ha fent tudtam eddig tartani magam...

másrészt attól hogy valaki megkeres negyed milliót, fél milliót, vagy milliókat, ne hogy azt hidd hogy nem az olcsóra megy rá...

A Zepternél a vezető managerem elmondom neked, hogy az Ázsia centerből vásárolja a cuccait, hol ott közel 6-7 éve 1 millát keres ő is...

Az hogy ki mit csinál szabad idejében, vagy mennyit költ a hobbijára, magára, környezetére, nem függvénye annak hogy mennyit keres... ...Csáti Zoltánt személyesen ismerem aki a Zepter Medical hazai igazgatója, mégse költ többet 1 hetes nyaralásra az egész családra mint 300E Ft, pedig Audi Q7-el jár, Budán a Frei Tomi mellett van villája és még sorolhatnám a körülényeit neki is... (sajátomat azért nem publikálom, mert nem publikus, bármennyire izgató téma)
  • DRFlame
    Én nem mondtam, hogy pénzkereseti lehetőség, csupán az a lényeg, hogy én ha GPS-t akarok, bemegyek a boltba és megveszem, mert van rá pénzem. És nem klikkelgetek meg olvasgatok reklámokat napokig.
    Ha neked menne az FLP, te se csinálnád. Mert azt ne mondd, hogy csupán hobbiból te szívesen csinálod.
  • Mojlepque
    és tudod mit? hidegen hagy bármi komment ezek után, mert én nem mondhatom el hogy legalább meg sem próbáltam, és hogy ilyen emberekre nem hallgattam mint ti, mert lehet ezzel követtem volna el életem legnagyobb baklövését!

A GPS-t meg itt kijelentem, valóban megkaptam, sőt mi több, az óta el is ajándékoztam már :P ennyit erről!
  • Mojlepque
    szánalmas vagy... :P a ponter mióta pénz kereseti lehetőség ?:)

mindössze szabad idős tevékenység, nem értem mért ne menne... ...és kit érdekel a bünti pont? Oda ne rohanjak? Több lettem tőle, vagy kevesebb? Bármi is a válaszod elfogadom, biztos úgy van, én nem érzem egyiket se... :P
  • lordolgok
    Aztán alig egy órára rá megkapta a büntipontját reklámért. Talán nem véletlenül..
  • pyrohun #745
    Jajj szegény Mojlepque :)
  • DRFlame
    Mibe botlottam...

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1062348851&no=944

Hát mégse megy az FLP annyira? :)

(Ez a ponter is tipikus piramis faszság)
  • pyrohun #743
    Az én felsővonalam (az a srác, akiről írtam legutóbb is) valóban 300-450 ezret keresett, kb. 3-4 éve. De basszus, ez nem fizetés, hanem céges jövedelem, amit nem elhet simán elkölteni, adózni kell utána stb.

Tehát ROSSZABB, mintha valaki egy munkahelyen bruttó 400-ra van bejelentve, mert ő többet fog kézhez kapni nettóban, mint ha Te a saját cégedben keresel 400 ezret, amiből adóznod kell, de be is kell mellette jelentened magad ugye mint alkalmazottat, TB-t nem árt fizetni, stb, és úgy kell magadnak fizetést adnod, vagy osztalékként veheted fel a pénzt, de azt sem korlátlanul és természetesen NEM adómentesen.

Még talán az EVA adózású vállalkozások / kft-k alklamasak ilyen jellegű munkavégzésre a leginkább, mert ott a bruttó 400-ból megmarad elég sok, de akkor is TB-t kell fizetned, hogy ha mondjuk átmegy rajtad egy autó, akkor ellássanak ingyen a kórházban, stb.
  • lordolgok
    Ez kb arra hasonlít, amikor a felsővonalam nyomta az egészséges életmódot, és 90%-uknak ott virított a szája sarkában a cigi.
    Csabesz: a vendégek érdekében nagyon remélem, hogy nem úgy főz, ahogy viselkedik...
  • Csabesz6
    Szakácsnak tanult...
  • Dynamic
    Anno az én szponzorom(Amway) is előadta magát, hogy ő milyen sokat keres az üzletből. Valami havi 200-300 ezret mondott (10 éve!). Aztán egyszer elmentünk, hozzá ilyen "szemináriumra". Egy 8.emeleti, koszos másfél szobás lakásban fogadott, és a 150 km-ről érkező vendégeit - azaz minket - képes volt egész nap egy pohár szörppel megkínálni:DD Azért milyen prosztó már vendégeknek szörpöt adni....Na, mindegy... Mindemellett egy szakadt Skodája volt, amit azzal magyarázott, hogy megtehetné, de minek vegyen Mercedest, amikor ez is csak gurul, meg az is...
    A legszebb az egészben, hogy annyira meggyőző volt, én meg Mojlepquehez hasonlóan annyira elvakult, naív és vak, hogy kanyar nélkül bevettem mindent, és továbbra is abban a meggyőződésben éltem, hogy a fickó havi több százezret akaszt az üzletből, és csak jó pár hónap múlva tisztult ki az agyam...
  • pyrohun #739
    Az FLP-sek soha, semmit nem fognak bevallani - még önmaguknak sem. Emlékszem, hogy amikor a felsővonalam (a szponzor szponzora) megbetegedett, láza volt, khögött, stb. Akkor is ezt bizonygatta, hogy semmi baja, ő teljesen jól van. Pedig kb. olyan szinten szarul nézett ki és érezhette magát, hogy szerintem eléggé kellemetlen lehetett fenntartani ezt a látszatot, de nem baj, ő megtette! Nehogy kiderüljön, hogy a sok vitamin meg a többi szar, amit beszed nap mint nap, az semmiven nem ér többet, mint a boltban kapható társaik :D Egyébként itt kezdtem el először kételkedni az FLP-s cuccok hatékonyságában. Én nem szedtem semmit - picit meg if fáztam. Ő minden létező vitamint és FLP-s táplálékkiegészítőt rendszeresen szedett - 1 hétig kb. halálán volt... Most akkor miért is jók és betegségmegelőzők az FLP-s cuccok??
  • lordolgok
    "magadról szegénységi bizonyítvány amit írsz"
    Szegénységi bizonyítvány, hogy ha valaki egészségesen, jó családi-baráti körrel, önfenntartóan és boldogan él? Egyébként engem is érdekelne, milyen iskolákat végeztél (már ha végeztél). Vagy te lennél az egyedüli itt körünkben, aki vette a bizonyítványait?

Bocsánat mindenkitől, hogy nem vagyok összeszedett és új gondolat mindig akkor jut eszembe, miután elküldtem a kommentet, de ez a segélyes megnyilvánulás eléggé megdöbbentett. Nem igazán értem a haragot, ami ez produkálta. Tényleg ilyen nehéz elfogadnod, ha valaki egy más utat választva jobban él, jobban érzi magát, mint te? Egyszerűen féltékeny lennél? (Ha az is lennél, fogadok, nem mondanád el. Mint "büszke" FLP-snek ez bizonyára nagyon ciki.)