817
Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • flappyearz
    #817
    Hölgyeim és uraim, és akkor most pontot tennék a GVH 60 milliós bírságtörténetének végére. :-)

    http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&m5_doc=7388

    Mindenesetre sok mindent megmagyaráz számomra: a „forgalmazóknak” lehet bármit mondani („a terméktől nem csak keményebb és hosszabb lesz, de az AIDS-et is gyógyítja”) de a „fogyasztóknak” semmi olyat, ami gyógyhatást sugallna. És persze nem árt, ha érvényes az OÉTI szám. ;-)

    (Persze nem kerülte el a figyelmem, hogy a szakértő, akinek a véleménye alapján bírságoltak gyógyszerekkel foglalkozik; más irányból már volt „szerencsém” rémtörténeteket hallani a gyógyszerlobbiról.)
  • flappyearz
    #816
    Hmm, nem vagyok biztos hogy a PG izzadásgátló hatású lenne. Azt gondolom hogy a FLP deo lényege a triclosan, ami baktériumölő, ezért a kellemetlen szagot csökkenti, de elvileg nem kellene magát az izzadást akadályoznia. De nincs személyes tapasztalatom a témában. A gyakorlatban akadályozza, vagy nem? ;-)
  • flappyearz
    #815
    Wikipédia szerkesztőként az ember megszokja, hogy ellenőrizze a forrásokat. A "bőr eltömítését" többen vizsgálták, és amennyire látom marginális negatív hatást dokumentáltak (Agency for Toxic Substances and Disease Registry (2008). Addendum to the Toxicological Profile for Propylene Glycol. pp. 7.), ráadásul ez 100%-os PG tartalmú tapaszoknál. A kutatások szerint nem hogy erősen nem irritálja a bőrt, de leginkább a gyakorlatban semennyire (http: / /www.dow.com/productsafety/finder/prog.htm DOW: PG product safety sheet, ez amúgy az egyik "hivatalos" [legtöbbet hivatkozott] amerikai PG egészségügyi hatások adatlap). Májelégtelenséget és vesekárosodást feszegető doksit nem is találtam, de az is igaz, hogy azokat nem néztem át ahol a PG elfogyasztásának hatásait elemezték; külső alkalmazásánál ilyen hatásokra utaló jeleket sem láttam.

    Ez a gondom nekem a díványjellegű cikkekkel (és most nem akarom rosszmájúan megjegyezni, hogy a cikk 90%-át lopták egy amerikai felkiáltójelekkel és színes nagybetűs sorokkal tűzdelt "egészségportál" weblapról, gyakorlatilag szó szerint).

    Természetesen a forrásokra nyitott vagyok, bár pont a triclosan esetében jöttem rá, hogy iszonyú nehéz laikusként bármit is bizonyítottnak venni, mert a kutatások bizonyos aspektusokat ugyan elemeznek de nem tudod összehasonlítani; a triclosan 6.3%-a bőrön át felszívódhat és ennek valamekkora része be is juthat a szervezetbe, de hogy ez a mennyiség (és hatásai) hogy áll relációban például egy tesco ropiban található adalékok által okozott hatással, azt szinte lehetetlen kitalálni, és akkor lehet, hogy egy ezerszer kisebb probléma miatt aggódunk.

    Sajnos ez a "mindennapi mérgező anyagaink" http: / /vegyi.blog.hu/ (vegyiblog), http: / /levego.hu/kapcsolodo_anyagok/mit_keruljunk_a_kozmetikumok_es_a_tisztalkodasi_szerek_vasarlasa_soran (levegő mcs) téma nagyon nehezen eldönthető, mert az egyik oldal ezt írja, a másik oldal meg amazt.

    (K--va fórum nem enged URL-eket.)
  • pyrohun #814
    Hab a tortán, hogy az FTP előadásokon pontosan úgy reklámozzák a deót, hogy "milyen jó, hogy a sakalanyag tud távozni, mert ebben nincs izzadásgátló" - hoppá, dehogy nincs! Csak erről szinte senki nem tudja, hogy valójában ez is az...
  • pyrohun #813
    Propylenglykol (propilénglükol): A propilénlgükol az ásványi olaj kozmetikai termékekben fellelhető formája, amelyet fék- és hidraulikafolyadékokban éppúgy megtalálhatunk, mint a fagyásgátló szerekben. A propilénglükolt a bőr- és hajápoló termékekben és a kozmetikumokban hidratáló hatása miatt használják. A bőr nedvességtartalmának megőrzése úgy történik, hogy a propilénglükol megakadályozza a nedvesség vagy a víz eltávozását azzal, hogy eltömíti a bőrt. Különböző információs anyagok figyelmeztetik a propilénglükol tartalmú termékek használóját, hogy ez az anyag erősen irritálja a bőrt, és használatával májelégtelenség és vesekárosodás léphet fel.

    A máj és vesekárosodás ugye nem éppen egészséges, de az, hogy eltömíti a bőrt, az kb. ugyanolyan kéros daganatok és tumorok szempontjából, mint az összes többi szar deóban lévő egyéb anyag: mivel nem tud távozni a nedvesség, így az izzadtság sem (ami ugye nagy mennyiségben tartalmaz salakanyagot, tehát olyat, ami hasznosíthatatlan az emberi test számára, így nagy mennyiségben káros is). Ha pedig az izzadtság nem tud távozni, hosszú távon a salakanyag a hónalj és a hozzá közelálló mell szöveteiben fog lerakódni, ami egyértelműen összefüggésbe hozható hosszú távon a mellrák kialakulásával.
  • flappyearz
    #812
    Ja, még egy a díványnak: a leírt hatások majdnem teljesen pontosak, ha megeszed a stiftet! :-D
  • flappyearz
    #811
    Pyro, van egy rossz hírem: a dívány szerzői szerintem unatkozó háztartásbeliek, autodidakta lakberendezők vagy hasonló magasan kvalifikált, de a biokémiai tudományok terén aggasztóan hiányos ismeretű egyének.

    Azért is vagyok könnyű helyzetben mert pont a példában említett flp deo esetét rágtam végig alaposan, mivel a triclosan számomra is ismerős, így eléggé módszeresen utánanéztem, hogy mi is a baj vele. Ezt részletezem példaként, a többit elintézném azzal, hogy „tudományosan alátámasztható forrásokkal az állításokat nem tudja bizonyítani”.

    A triclosan egy antibakteriális szer, emlékeim szerint kb 8-10 éve lett sláger, mikor kiderült, hogy mindenféle kellemetlen hatása van, például erősen klóros vízzel formaldehidet alkot, amit elfogyasztva mindenféle kellemetlen betegséget lehet hatékonyan beszerezni. Emellett jó antibakteriális szerként pusztította a szájbaktériumokat (fogkrém+triclosan), a gyomorbaktériumokat, a bélbaktériumokat, és ez még csak a közvetlen hatás. Emiatt gyakorlatilag minden országban betiltották bármiféle szájon át bevett szer alkotóelemeként.

    Bőrön át nem szívódik fel, nem harap, szúr vagy rúg. Baktériumokat öl, vélhetően ez az oka annak, hogy a deoba tették. *Nagyon* alapos kereséssel sem találtam semmi arra utalót, hogy bármilyen kísérletben bőrön át konzisztens gondot okozott volna. Említenek allergiás reakciókat, nagyjából olyan ritkaságban, mint az allergiát a sóra, bazsalikomra vagy pókhálóra: létezik ilyen, de a gyakorlatban jelentéktelen mennyiségben. Kb ennyi a „rákkeltő” triclosanról.

    Bocs, még egy kedvencemet szapulják: propilén glikol. A szakháziasszony gonoszul odaveti: HÁHÁHÁHÁ ezt IPRAI FAGYÁLLÓNAK is használják!!! Wow. Milyen igaz. Persze a sót is használják ipari fagyállónak, mégis megeszed, Mariskám. ;-) De amúgy ez egy teljesen közönséges nyálka, békés szénhidrogén és annyira veszélytelen hogy még ha megiszod is csak akkor lesz tőle bajod, ha hordósan csinálod.

    A többi anyag nagyrészt ugyanígy nem a rákot kelti hanem a hangulatot. Egy része valóban allergén IS lehet, de a legtöbb anyag esetén az a szerencsétlen szépipari cég nagyon komolyan utánanéz, hogy nehogy baj legyen belőle, így nagyon valószínűtlen hogy a mindenféle halálos állításokat bizonyítani lehetne. Nekem is volt ilyen „Halálos E-Számok” listám, amin rajta volt a citromlé meg a céklaszínezék is, ami persze halálos, ha pl. 5 kilót megiszol belőle vagy belefullads; azonban a tudományosan hangzó állításokat sajnos sehogyan sem sikerült alátámasztani.

    Ezek nagy része városi legenda.

    De, hogy a témánál maradjunk: az flp deoban levő triclosan egy erős, szintetikus antibakteriális szer. Semmi természetes nincs benne. Ugyanígy a legtöbb tablettában találunk egy-két térfogatnövelőt meg tartósítót, de lássuk be, hogy szomorú lenne a vevő, ha a hatezerér' megvett tabletta lejárati ideje 2 hét lenne. ;-) Valamit - valamiért.

    Másrészt ami pozitív, hogy az FLP esetében minden termék pontos összetevői fent vannak a weben, pl. találomra megnéztem egy tablettát (lycium+): lycium kivonat, medvecukor flavonoid kivonat; mikrokristályos cellulóz (hordozóanyag), cellulóz (ragasztónak), nátrium croscaramellose (egy keveredést segítő anyag, cellulózból faragják), sztearinsav (a mosolygó zsírsav, itt csomósodásgátló E570), magnézium-sztearát (térfogatnövelő, csomósodásgátló, teljesen barátságos E572), szilícium-dioxid (ha azt írom, hogy homok, kinevetsz, de amúgy az, víztaszítónak). Ennyi, mindegyik ártalmatlan töltelékanyag (és ebben még tartósító sem volt, nahát).
  • pyrohun #810
    Ez most tényleg véletlen, de itt egy cikk, hogy az általunk natúr kozmetikumoknak hitt csodaszerekben milyen káros anyagok vannak. Érdemes elolvasni, deókat hasonlítanak össze, természetesen a Forever terméke sem maradt ki és - mily meglepetés - találtak is benne három olyan anyagot, amely egészségre ártalmas.

    Ezt csak azért linkeltem be, mert sajnos ez is engem bizonyít: egyrészt látszik, hogy mennyire drága az FLP terméke (az élvonalban van), másrészt pedig az is látszik, hogy ugyanúgy tele van káros anyagokkal. Nos, ezeket ajánlják az FLP kedves munkatársai a barátaiknak, stb... Úgy, hogy szerintem gőzük nincs róla, hogy mi van benne.

    http://divany.hu/shopaholic/2011/11/07/mit_keresnek_mergezo_osszetevok_a_natur-_es_bio_izzadasgatlokban/?token=eaebb6cd6c2825e11cb7aef6653b4872

    Idézet:

    "ForeverLiving Aloe Ever-Shield dezodor

    Barátnőm rendszeres használója. Azt mondja, azért szereti, mert nincsen benne semmilyen káros anyag, és napi egyszeri használattal teljesen kiiktatható a kellemetlen testszag. Nem mellékesen kismama, és nagyon fontos számára, hogy a szoptatás alatt natúr terméket használjon. Az eredményt még nem tudja, de nem fog örülni neki.

    Közismert, hogy a ForeverLiving natúr kozmetikumokat hirdet. Én eddig sem hittem a multi level marketinges hálózatok ígéreteiben, és a kételyeim most igazolódni látszanak. Az hagyján, hogy az ára elég borsos, de összetevőkben is elég messze áll a natúrtól.

    Esetlegesen allergiás tüneteket okozó vagy mellrák kialakulását elősegítő anyagai: Propylene Glycol – petróleumszármazék, melyet az előbb, a La Roche kapcsán már részletesen ismertettünk. A Sodium Stearate – nátrium-sztearát, a stiftes ragasztók egyik elsődleges összetevője, valamint felfedezhető még festékben, tintában és műanyagban egyaránt. Jelentősen káros a szemre, a gyomorra és a tüdőre. Bőrre kerülve allergiás panaszokat okozhat. A Triclosan allergiás reakciókat válthat ki a bőrön, károsíthatja a májat, valamint az emésztéshez fontos bélbaktériumokat, továbbá rákot is okozhat.

    A többi összetevő: desztillált víz (purified water), aloe vera (stabilised Aloe Vera gel), illatanyag."
  • pyrohun #809
    Én voltam egy teremben Rex-szel, mert itt volt amikor az FLP Himnuszt is felvették - Success Day volt. Oké, megható volt, meg minden, meg végül is mégiscsak Rex... De ne tudd meg, hogy a szponzoraim mit csináltak. Kb. önkívületi állapotban üvöltöztek, hogy Úristen Rex, itt van Rex, stb. Akkor kezdtem elgondolkodni azon, hogy tényleg szektának tűnik ez az egész, persze nem az, de mégis olyan elemekkel van tele, amiből az átlagembernek ez jön le.
  • flappyearz
    #808
    B'meg Pyro, ne csináld már, végre majdnem átmész trollba, lezárnám a vitát, erre megint értelmesen írsz. :)

    Nincs amúgy hozzátennivalóm, mert amit írtál azzal teljesen egyetértek; akik ilyeneket mondanak azok általában csak buták és félretájékozottak (és teljesen jóindulatúak), néha talán szándékosan ferdítenek (főként gyanús magasabb pozikban). Azt gondolom ez a fórum jó arra, hogy az ilyen tévhiteket eloszlassa (vagy mint amilyen a „gazdagodj meg gyorsan nulla munkával”, „csak hátradőlsz és jön a pénz”, „passzív jövedelem”), amellett, hogy jelezze, ha pl. a termékek jók (és drágák, de leírtam azt is hogy lehet, hogy ez a drágaság nem feltétlenül káros), és hogy bizony hatalmas különbségek vannak „szponzor” és „szponzor” között, stb.

    De az is igaz (sajnos) hogy az emberek egy része nem túl okos, és nem rosszul lesz a „sikernaptól” hanem felállva tapsol (és sosem tudom, hogy az „EGY TEREMBEN VOLTAM REXXEL!!!!!” embereknél sírjak-e vagy nevessek). Azt gondolom, hogy van, akinek ez az összetartozás segít a lelkén és nem baj, ha anyagilag veszít rajta, abból is tanul. :-)

    Peace!
  • pyrohun #807
    Senki nem vette át a hatalmat, nem kellene ennyire elmenni a személyeskedés irányába. Csupán rámutatok arra, hogy az FLP - mint ahogy a legtöbb MLM üzlet - nem szól másról, mint a vásárlók megtévesztéséről. Egy jól működő MLM rendszer úgy épül fel, hogy vesznek egy egyébként tényleg jó szolgáltatást vagy terméke(ke)t és köré építik az MLM értékesítést. De az MLM csak úgy képes működni a kevesek számára, ha sokak buknak bele, ez matematikailag is bizonyítva van, de egy felvilágosult embernek bizonyítani sem kell.

    Félrevezetés. És hogy miért? Azért, mert ilyenek hangzanak el pl. előadásokon:

    "A Forever-é a világ legnagyobb Aloe ültetvénye" - kamu.

    "Nincsenek a termékekben tartósítószerek" - basszus, ezt orvosok is többször hangoztatták, holott rá is van írva a termékre (pl. Aloe Vera ital) vagy a nátrium benzoát vagy a kálium szorbát, már nem emlékszem.

    "Magyarországon alig vagyunk 600 ezren, de 10 millióan laknak itt, még mennyi mindenkit be lehet hozni a hálózatba, még sehol nem tartunk" - na ez a legnagyobb hazugság. Kezdjük ott, hogy ugye a 18 éves kor felettieket lehet csak behozni és nyilván egy felső határnak is lennie kell valahol. Plusz azt elfelejtik megemlíteni, hogy kb. alig lehet már embert találni az ismerőseid között, akit vagy így, vagy úgy ne találtak már volna meg, ergo nagyon kevés ember van, akiket be lehet hozni és a nagyon kevésnek kb. az egy százötvened vagy egy kétszázad része lesz igazi hálózatépítő, a többi csak maximum vásárol pár terméket (még csak folyamatos vásárlód sem lesz).

    "A mi termékeink a legolcsóbbak és a legjobbak" - Kamu. Nem írom le huszonötödször, mindenki nézzen utána. Jók a termékek, de háromszoros áron hozzák őket forgalomba kb. Legjobb példák erre egyébként a C-vitamin, Foggél, stb. Tudom, a fokhagymatabletta az jajjmilyenolcsó az FLP-nél (bár az sem a legolcsóbb), de nem véletlenül mindig azt a terméket veszik elő előadásokon ár tekintetében.

    Nem veled és nem a termékekkel van bajom, hanem azzal, hogy sokan direkt (rólad nem feltételezem), sokan pedig félinformációk miatt de valótlanságokat mondanak a cégről, termékekről, termékek más gyártók termékeihez viszonyított árairól, stb.

    Aki csak tájékozatlan, de jóindulatú, arra haragudni nem tudok. Akik azonban előadásokon a fülem hallatára hazudoztak, azok nagyon nem szimpatikusok. És sajnos - akár hiszed, akár nem - főleg azoknak a típusú embereknek ment jól az üzlet, akik gátlástalanul, másokat direkt megtévesztve gázoltak át mindenkin.

    Tudom, hogy Te nem ilyen vagy és neked nem ez a célod, de bennem rossz emlékek maradtak.
  • flappyearz
    #806
    Rendben. A topicot amúgy nem te nyitottad, konkrétan a topic nem FLP-ellenesnek indult, te is "csak úgy ide jöttél és átvetted a hatalmat", satöbbi satöbbi. Mindenesetre sajnálom ha nem tetszik az, hogy félévente ide jön valaki és elovassa amiket írsz és akár rámutat arra, hogy mik a, fogalmazzunk finoman, érvelési hibáid, vagy pedig arra, hogy a stílusod gyakran udvariatlan, szintén erősen eufemisztikusan fogalmazva.
    Még válaszolj kérlek, hogy tiéd lehessen az utolsó szó.
  • pyrohun #805
    :)))

    Annyira kiismerhetőek vagytok. Nagyjából ezt vártam egyébként - amikor elfogynak az érvek, akkor jön az, hogy "jujj milyen a stílusod", "jajj te a továbbiakban ne írj, úgysem olvasom el" :)

    Ezek szerint pontosan célba talált az FLP-katona jelző, ha ennyire magadra vetted, az sem véletlen :)

    Egy szóval nem írtam azt egyébként, hogy termékforgalmazó vagy, pláne miután leírtad az első hozzászólásodban, hogy hogyan kerültél kapcsolaba az FLP-vel. Nekem nem mindenki FLP-katona, csak az, aki valótlan dolgokhoz ragaszkodik a céggel, a termékekkel kapcsolatban. Sajnos Te is ilyen vagy. Nem látod be, hogy a termékeket kb. 3x-4x-es áron forgalmazzák, mint a valódi értékük (attól függetlenül, hogy a termékek persze tényleg nem rosszak), nem látod be, hogy az egész csilivili marketing, a Success Day, a képzések, az üzleti terv csak az emberek megtévesztéséről szól: arról, hogy minél többen lépjenek be, mert pont a sok lemorzsolódó belépőből élnek azok (az a pár %), aki ebből tényleg meg is él.

    Sajnálom, hogy nem tetszik a stílusom. Nekem sem tetszik az, hogy fél évenként valaki idejön és megpróbálja a topic olvasóit "vakon" meggyőzni arról, hogy "hú ez egy milyen jó cég és a szuper termékek megérik az árukat, nincs is ennél jobb, stb". A termékekről mi is leírtuk, hogy jók, de ennyi. Minden más szemfényvesztés.

    Azért írom, hogy "vakon", mert sajnos rajtad is azt látom, hogy nagyon sok dologról félinformációid vannak, vagy nem is tudsz róluk, de úgy adod elő, mintha az lenne a valóság.
  • flappyearz
    #804
    @Pyro: ez a hozzászólásod nem ütötte meg a színvonalat, és nem csak azért, mert még arra sem vetted a fáradságot, hogy elovasd azt, amiket írtam, amiből azonnal észrevehetted volna, hogy nem vagyok FLP forgalmazó, és nem is kívánok az lenni. Igen, betokosodtál: neked már mindenki "FLP katona". Sajnálom.

    Köszönöm eddigi hozzászólásaidat, a kérdéseimre innentől nem szükséges reagálnod (no, nem mintha eddig kötelező lett volna), elvégre "felőled mindenki azt tesz amit akar", és téged igazából úgysem érdekel. Hogy minek vagy itt, azt meg nem is biztos, hogy hallani akarom ezek után.

    További szép napot.


    ps: ennek ellenére a tanácsod szerint el fogok menni egy bioboltba és körülnézek, bár a környéken nincs egy sem, de majd nézek úton-útfélen. ha találok valamit, igyekszem majd másokkal megosztani.
  • pyrohun #803
    Nem, a termékre RÁ VAN ÍRVA, csak a hozzád hasonló okos FLP-katonák szajkózzák azt (pl az aloe vera italra is), hogy abban nincs tartósítószer. Pedig bárki elolvashatja, hogy: VAN. Na ezért nem tetszik a mentallitás - látod Te is engem támadsz olyan dolgokért, amiben igazam van, de TE nem nézel utána...

    Betokosodtam? 1,5 évnyi FLP-zés után, az üzleti terv ismerete után, képzések (lehúzások), meg kamu hazugságok után eldöntöttem, hogy abbahagyom. Te pedig még az elején vagy, kb. ilyen voltam akkor, amikor harmadik hónapja csináltam és még kivont karddal harcoltam az FLP mellett. Ébredj ember, get a life!

    MLM = agymosás, általában jó termékekkel (de irreálisan DRÁGA termékekkel).
  • DRFlame
    #802
    A példa lényege az, hogy a 100% nem lesz csak úgy több, ha valahova több kerül, akkor máshova kevesebb. Nem nyomják a pénzt. Úgy lesz több a 100%, hogy lentről több ágon jön be mint fönt megy ki. Ezt pedig nem sokan érik el, mivel ehhez kéne olyan növekedés, ami kizárt (ezt már meg is beszéltük). Ha valóban lenne ilyen növekedés, akkor a pilótajáték nem lenne illegális, hanem az egyik leghatékonyabb befektetési forma lenne.

    "Ezzel viszont az a bajom, hogy a legtöbb embernek egyszerűen nincs lehetősége bioboltot nyitni, nyilván ezért is nincs akkora konkurrencia"
    Erre csak azt tudom mondani, hogy az élet ilyen, el kell fogadni (nekem sincs lehetőségem rá egyébként). De ez nem befolyásolja az MLM-ről alkotott képet. És az a baj, hogy ezzel csalogatják be az embert, hogy nem kell akkora befektetés, meg szabad időbeosztás, és hogy milyen jó. Aztán szegény "vállalkozónk" azt veszi észre, hogy pénzt akar keresni, de csak sima fogyasztó lett belőle.
  • flappyearz
    #801
    @DrFlame: még reagálnék egy régebbi leveled végére (tudod, az utcaseprős): mint mondtam, a jutalékok pontos működését az elbeszélések szerint a több éve FLPzők, gyakran a manager szinten levők sem értik, és a pontos számokat nem ismerik. Ha megkérdezed, nem tudják levezetni, erre volt több próbálkozás is.
  • flappyearz
    #800
    @Pyro: ez egy netes fórum, ráadásul láthatóan stabilan, több éven át archiválva. Ha kicsit gondolkozol láthatod, hogy nem nekem kell, hanem mindenkinek, aki ezt a fórumot olvassa. Mellesleg egyrészt azt mondod, hogy „felőled tegye” másrészt meg évek óta itt írogatsz tirádákat, hogy miért és hogyan ne tegyék.

    Javaslom, hogy ha van olyan termék amire rá van írva, hogy nincs benne tartósítószer és te tudod hogy van akkor írj egy rövid levelet a GVH-nak vagy a FVF-nek, vagy ha gondolod, írok én, és biztos lépni fognak rá. Ellenben azt is javaslom, hogy ha megint a levegőbe beszélsz, akkor kímélj meg tőle mindenkit. És persze, sorolhatnád, de nem sorolod, mert akkor szembesülnél azzal, hogy nem tudod az állításaidat alátámasztani.

    Nézd, VELED ellentétben én próbálok mindenkire odafigyelni. Nem tudom, hogy hányan tudják hogy pontosan mi lett azzal a 60 milliós GVH büntivel; én már tudom, mert utánajártam, és remélem a tevékenységemnek köszönhetően jövő héttől te is tudhatod, mert megígérte a GVH hogy kiteszi a lapjára az LB döntést (ha eszembe jut belinkelem majd). És ismerősöm rá fog kérdezni, hogy hogyisvanez, szerintük.

    Ezzel szemben te betokosodtál az „Szabadult Agymosott Az FLP Ellen” pozícióba, és ennyi, ugyanúgy ismételgeted a saját dolgaidat mint a tanfolyami előadók a sajátjukat; téged már tudom, hogy mit csinálsz, ha konkrétumokat kérnek tőled („engem nem is érdekel a téma”), egyszer talán eljutok egy ilyen FLP emberhez is megkérdezni a kényesebb kérdéseket és figyelni, hogy mit válaszol. (De nyilván nem érdemes senkivel foglalkozni, aki nincs nyakig benne. Ehhez időt kérek, van más dolgom is, ez egyelőre „hobbi” és „kíváncsiság” részemről.)

    Szóval elfogadom, hagyjuk. Köszönöm az eddigi jótanácsokat.
  • flappyearz
    #799
    @DrFlame: félreértettelek, jogos, te a forgalmazó forgalmára gondoltál, nem az flp-re. Ezzel viszont az a bajom, hogy a legtöbb embernek egyszerűen nincs lehetősége bioboltot nyitni, nyilván ezért is nincs akkora konkurrencia.
  • pyrohun #798
    "akkor ezt itt befejezhetjük"

    szerintem is, nem is én kezdtem :)

    "biztos van ekvivalens negyedébe kerülő termék, csak senki nem tudja, mi."

    Nézd: ez is egy felfogás, de ugye nem várod el, hogy idejössz és mindenki nekiáll és termékeket meg érveket fog neked keresgélni. Terméktámogatás? Hú, mert za FLP-hez aztán tényleg nagy terméktámogatás van... Főleg meg milyen objektív tájékoztatás ugye ( "nincs a terékekben tartósítószer" - tele van a termékek fele tartósítószerrel ) és sorolhatnám. Nyisd ki a szemed, ne a neten nézelődj, hanem mennj el egy normális bio boltba és mondjuk keress fokhagymatablettát, c vitamint, aloe vera gélt, stb, mindből fogsz találni (lehet, hogy nem rögtön az első helyen) olyat ami hatóanyagban ugyanolyan vagy jobb/ több és jóval olcsóbb. Fogkrémből, fürdőgélből is nevetségesen drága és egyáltalán nem jobb (nincs bebizonyítva) az FLP által forgalmazott termék, most had ne mennjek neked cégig az összes terméken egyesével? Mint említettem, aki veszi tényleg a fáradtságot és utánanéz, az rájön, aki meg nem, és csukott szemmel akar járni, az felőlem tegye :)


  • DRFlame
    #797
    "A forgalom érdekes kérdés: szerintem az FLP jelentősen nagyobb forgalmat bonyolít, mint a hagyományos bioboltos cuccok, de ez csak tipp."

    Lehet, ezért is érvényes az amit mondtam, hogy a gyártónak ez jó. De én azt nézem, hogy nekem mint kiskereskedelmi egység, melyik a jobb. Nem érdekel, hogy a gyártó termékét mindenki használja, ha én nem tudom eladni, mert mástól veszik az emberek. Tehát önmagában az, hogy az FLP-nek mekkora forgalma van, csak az FLP-nek lényeges. Neked meg nekem az a lényegese, hogy a saját forgalom mekkora.
    A supporttal kapcsolatban... Ha van egy kis bioboltom, akkor a vásárlók kérdezhetnek dolgokat, amire válaszolok. Ha jól csinálom, akkor tisztában vagyok a termékeim tulajdonságaival, és ugyanúgy tudok javasolni termékeket, vagy csak simán tanácsokat adni.
  • Zero 7th
    #796
    "re 2: Bizonyosan azt fogod mondani, hogy „de hát akkor menjenek el oda ahol adnak nekik tanácsot és supportot, hogy milyen cuccokat vegyenek”, de hát nyilván nem mondasz konkrétumot :) másrészt szerintem ilyen hely nem sok van "

    Hogy vagy képes ekkora faszságokat mondani az INTERNETEN? Ne kúrjál már fel, ha létezik netes fórum olyan embereknek, akik a szőrös állatjelmezekre gerjednek szexuálisan, akkor KELL léteznie unatkozó háziasszonyok sampontesztelő fórumának is.

    Ja, a google viszont nem rak rá 50%-ot az árra...
  • flappyearz
    #795
    @Prudy: teljesen jogos volt az az észrevétel pár lappal visszább, hogy ha nem változik a termék ára de nőnek a jutalékok akkor mi is történik?

    Az egyik lehetséges magyarázatom az, hogy ha nő a forgalom, csökken a termékelőállítás fajlagos költsége és a növekményekből lehetséges magasabb bónuszokat fizetni (meg rallykat meg ösztönzőket). (Ez nyilván akkor lehetséges ha Rex a profitot nem ránckrémekre költi hanem felajánlja a hálózat bónuszaira; látszólag ez történt.)
  • flappyearz
    #794
    @DrFlame: Gyakorlatilag egyetértek azzal, amit írtál azzal a kiegészítéssel, hogy valóban az én környezetemben az ezzel foglalkozó emberek nagy részének nem is volt terve az, hogy ebből pénzt keressen, már ezzel indultak neki; ők kifejezetten fogyasztóként szálltak be azzal a céllal, hogy a termékeket olcsón – optimális esetben ingyen – tudják megvenni. (És ismerőseiknek sem mint kereseti lehetőséget ajánlják. Pontosabban azt láttam, hogy „ismeretleneknek” említik ezt, míg az ismerősöknek nem.) Fogyasztói hálózatnak hirdetik „hivatalosan”, és egyetértek, hogy annak működik.

    A hagyományos kereskedelem vs. mlm témában nézd meg, amit Pyronak írtam a support részről, mert úgy gondolom lényeges.

    A forgalom érdekes kérdés: szerintem az FLP jelentősen nagyobb forgalmat bonyolít, mint a hagyományos bioboltos cuccok, de ez csak tipp.

    Beszélgettünk arról (offline), hogy a jutalékok egy részét az új belépők meg a Marinénik fedezik, és igen, vélhetően sok olyan ember van, aki sokat gyorsan keresni akar ezen de nem fog, viszont nem érdekli a termék; ezek vélhetően jelentősen hozzájárulnak a felsővonaluk bónuszaihoz. :-)) Erre azt mondanám, hogy jogos, és hogy c'est la vie. Aki elhiszi a get-rich-fast dumát, az megszívja, ez szinte kötelező.
  • flappyearz
    #793
    @Pyro: Számomra a válaszodból egy fontos dolog jött át: „Egy másodpercbe kerül ugyanolyan, alternatív termékeket találni, én meg is csináltam már, de NEM, NEM mondok neked példákat, nem, nem mondok neked konkrétumokat.” Azt hiszem ez volt az a magatartás, amit felróttál az itteni MLMeseknek: csak a levegőbe beszélnek, nem mondanak konkrétumokat. (Én 3*10 percet keresgéltem 3 tetszőleges termékre, igazi alternatívákat nem találtam, ami hasonlított, az arányaiban 30-50%-al volt olcsóbb *DE* semmiféle háttérinfó vagy „támogatás” nem volt hozzá, és ennyi erővel fűrészport is árulhatnak.) Nem vagy köteles konkrétumokat írni, de akkor ezt itt befejezhetjük: biztos van ekvivalens negyedébe kerülő termék, csak senki nem tudja, mi.

    A tanfolyamok nincsenek kipipálva. Olvass vissza ;-) és láthatod, hogy már elhangzott az a teljesen jogos észrevétel, hogy az FLP termékeknél szétválaszthatjuk az árat két részre: az egyik oldal a „hagyományos” termékgyártás és forgalmazás, és a másik rész a jutalékos rendszer. MINDEN cég működtetése költségekkel jár, amit a profitnak kell kitermelni, amit pedig a termék előállítása és a termék eladási ára közötti nyereségnek kell fedezni (hagyományos cégeknél). Ebben benne van a terembérlet, a szállítás, a könyvelés, vagy hogy Rex golyóit masszírozza egy thaiföldi démon; ez minden egyes cégnél így van, nem Isten igéje fedezi hanem a bevételek.

    A másik rész a jutalékok; elvileg ez az az összeg, ami a „normál” kereskedelmi forgalomban kapható hasonló termék fogyasztói ára és az FLP NDP ára közötti különbség (bár a különféle árakkal még nem vagyok képben, mivel ezek mértéke és szerkezete látszólag nem része az üzleti tervnek, és röpködnek a 17.6 meg 5 meg 15 százalékok; azt hiszem, az NDP a „normál ár”). Tehát még egyszer: a termék előállításának ÉS az FLP cégprofitnak a fedezete az árnak a kereskedelmi mértékű része.

    A jutalékok fedezete – ebben az általam is elfogadható szemléletben – a szokványos ár és az NDP ár különbözete, amire te azt mondtad (sugalltad), hogy kb 50%, tehát mondjuk 1000 forintos termék esetén 500 ft. Ebből kerül kifizetésre az összes bónusz, személyes, csoportos és vezetői és a f* tudja még mi. (Ha leírom a százalékokat akkor ennél még egy kicsivel kevesebb is jött ki, de annyira kaotikus az egész hogy pontos számokat nem bírtam fél óra alatt sem összeírni.)

    DE egy másik – szerintem fontos – kérdés az, hogy MIÉRT vennék az emberek ezeket a termékeket? Elfogadom azt, hogy drágábbak, a kérdés, hogy az emberek mit kapnak ezért? (Vigyázat! Szübjektív és second-hand bölcselkedés! :)) Amit én látok:

    1) az emberek lusták, tehát *nem* keresnek (nincs idejük) alternatív, ekvivalens termékeket

    2) az emberek *nem* tudják, hogy milyen termékekre van szükségük egy adott problémához, és az FLP ezt a tudást (és ajánlást) biztosítja

    3) az flp egy csomó háttéranyagot biztosít akár papírok, akár (orvosi) előadások, akár a betanított „munkatársak” személyében, és most tekintsünk el attól a nézőponttól, hogy garantáltan minden hazugság és beetetés. ha elfogadjuk, hogy a termékek jók valamire, és elfogadjuk, hogy az emberek szubjektív tapasztalataira lehet építeni, akkor a „beetető szöveg” (NEM A KERESETRE VONATKOZÓ!) teljesen korrekt tájékoztató anyagnak tekinthető.

    4) az flp az adott problémákra ad egy javaslatot, felkínál terméket vagy termékeket, és „szállítja” azokat. Mint említettem az elején: a civilizált ember lusta, és fizet azért, hogy valamit „készen” és „egészben” kapjon. Akár a termék 50%-nak megfelelő prémiumot, hiszen nem biztos, hogy olcsóbban be tudná ugyanezt a rendszerezett anyagot szerezni.

    És akkor itt kell elnézést kérnem (jó, persze, kiszámított gondolatmenet volt részemről) hiszen látható, hogy az általad összegyűjtött alternatív termékek listája, meg az összeszedett „mi mire jó” TUDÁS jelentős értéket képvisel, és az emberek fizetnek érte; érthető, ha nem akarod ingyen ezt a munkát elvégezni, és megosztani. (Bár nem tudom, te tudsz-e az alternatív anyagokhoz szakembereket szerezni akik állítják, hogy az erre meg arra valóban hatásos. Lehet, hogy tudsz.)

    De ezzel te is beláttad, hogy az extra pénzért az emberek kapnak valamit, ami nem a szupermeggazdagodás és nem a csodatermék, hanem egyszerűen egy rendszert, egy hátteret a megfelelő termékekhez. És mindezt fedezi egyrészt a cégprofit (piaci ár-NPD) másrészt a résztvevő forgalmazók „lelkesedése” (amit pedig a jutalékok fizetnek meg).

    Hát ezt látom én, így, az észrevételeidre.


    re 2: Bizonyosan azt fogod mondani, hogy „de hát akkor menjenek el oda ahol adnak nekik tanácsot és supportot, hogy milyen cuccokat vegyenek”, de hát nyilván nem mondasz konkrétumot :) másrészt szerintem ilyen hely nem sok van (mondjuk szerintem nincs is, de tévedhetek), harmadrészt nem biztos, hogy ingyen adnak tanácsot, így lehetséges, hogy végeredményben ugyanott van az ember.

    ps: Biztos gondot jelent, hogy én az üzleti nyereség részt másodlagosként kezelem, míg neked ez a központi kérdés. Belátom, hogy ez nehezíti a vitát, ellenben még így is sok értékes dolgot írsz, ezért is válaszoltam.

    pps: minderre lehet csípőből válaszolni („minden hazugság, hülyevagy”), vagy úgy, hogy megpróbálod a valós dolgokat elfogadni, és a téveseket megcáfolni. opcionális.
  • prudy044
    #792
    Az lehet, hogy nem olcsók a termékek, de azt is észre kell venni, hogy évek óta nem emelkedtek a termékek árai! Csak sajnos a pénzváltások miatt drágult! az euro változása miatt!
    Viszont van mód Szlovákiában stb vásárolni! Ott jóval olcsóbbak és a hálózatépítőnek meg mindegy, mert ugyanúgy megkapja érte a jutalékát!
  • DRFlame
    #791
    "Én jelenleg azt látom, hogy az ezzel foglalkozók jelentős része (mondjuk a fele-harmada) semmi pénzt nem akar rajta keresni."
    Én meg úgy látom, hogy nem tudnak rajta keresni, pont a piac telítettsége miatt, és letesznek arról, hogy pénzt keresnek vele. Megelégszenek azzal, hogy "olcsóbban" jutnak hozzá. Nem mindegy. Ha valakinél ott van az aranytojást tojó tyúk, akkor az ki is használja... ha tudja...

    A rendszer egyébként működik, csak jobb választás a hagyományos kereskedelmi modell. (Nem kell felfele több szintet fizetni, és lényegesen nagyobb forgalmat tudok generálni, kisebb a konkurencia)
    És a jobb választás alatt egy kereskedőre gondolok. A gyártónak persze jó az MLM, mert költséghatékonyan és nagyon gyorsan terjed. De ez nem érv amellett, hogy valaki tag legyen, mert ez nem a tagoknak jó. Sőt, ez a tagoknak rossz, mert gyorsan telítődik a piac.

    Ezért mondom, hogy az MLM egy nagyrészt (bár nem kizárólag) fogyasztói hálózat, ami jó termék esetén működik (no de mit jelent az hogy működik?). De amikor azt mondják, hogy lépj be és ebből majd simán megélsz, mert csak 3 embert kell találnod... háááát na itt van a bökkenő. A másik meg a termékek ára. Mivel nem optimális a kereskedelmi modell, drágábbak a termékek. Innentől kezdve fogyasztóként sem éri meg.
  • flappyearz
    #790
    DrFlame szerintem az okfejtésedben ott a hiba, hogy feltételezed, hogy mindenki azért vesz részt, hogy ezen pénzt keressen, és mindenki teljes erővel részt vesz, ráadásul soha nem is hagyja abba.
    Én jelenleg azt látom, hogy az ezzel foglalkozók jelentős része (mondjuk a fele-harmada) semmi pénzt nem akar rajta keresni, és ha kiváltja a kártyáját is csak azért teszi, hogy féláron/kevesebbért tudja megvenni, amit akar. A többiek nagy része (mondjuk a maradék fele) ambivalens, nem baj, ha pénzt keres, vagy legalábbis ingyen jut a termékekhez, de nem foglalkozik vele.
    A maradék kb. 15-25% az, aki próbál pénzt is kiszedni belőle, aki aktívan foglalkozik vele, időt tölt, újakat keres. Ha csak ezt nézzük, fejlődés nélkül is 20-80 az arány, akkor is, ha egyetlen újat sem szereznek. Mondjuk azt, hogy a 80% fedezi a 20% bevételeit, és ez így akár a végtelenségig is fenntartható, növekedés nélkül. (Ne felejtsük el azt, hogy a termékek jók, és hogy az emberek alapvetően lusták ekvivalens termékeket találni hasonló háttértámoghatással!)

    Nyilván így nem lesz sem jelentős bevétel, sem más fejlődés (nyilván a minimum forgalmaktól se tekintsünk el), de azt gondolom, hogy emiatt is jelentősen eltér egy olyan pilótajátéktól, ami semmilyen formában nem tud új tagok nélkül fennmaradni. Erre gondoltam a "csak részben" kitétellel: a rendszer működik nem-pilóta üzemmódban is, nem kötelezően falja fel a környezetét.

    Legalábbis egyelőre ezt látom.
  • pyrohun #789
    Mesélek.

    Fogsz egy adott FLP terméket, gyakorlatilag lehet bármelyik. Megnézed az összetevőit. Elmész egy bioboltba, vagy csak szimplán keresel hozzá hasonlókat a neten. FOGSZ találni ugyanolyan termékeket (azonos összetevőkkel, vagy esetleg olyat is, amely még nagyobb százalékban tartalmaz adott összetevőket) JÓVAL olcsóbb áron. És nem, nem fogok Neked keresni, megtettem annak idején, pár éve saját magam miatt. Magából az Aloe Vera italból is vannak sokkal jobbak (értsd: még az FLP-nél is nagyobb százalékban tartalmazzák az Aloe Verát és ugyanúgy nem darálják bele csak a belsejét) és olcsóbbak. De minden más termékből is.

    A termékek JÓK - ezzel nincs is semmi gond. Csak azzal az iszonyatos pénzzel, amit kifizetsz rájuk. De nem is kell ezen meglepődni. Ha veszel egy 1000 forintos terméket, akkor légyszíves vezesd már le nekem, hogy ha a piramis alján egy új belépő elad egy ilyet, akkor hány ember hány százalékot keres felette ezen az eladáson és akkor ugye még nem beszéltem az FLP dolgozók fizetéséről, az utazásokról, az előadásokról, a termékek tárolásáról és szállítmányozásáról - bár ezek nyilván más termékeknél is benne vannak az árban, de a százalékok meg a többi nem. Szóval ha olyan penge vagy az üzleti tervben, akkor vezesd le magadnak otthon és meg fogsz lepődni, amikor kijön a végén, hogy 1000 forintból SZAR sem marad, mert mennyi pénzt elvisznek a visszaosztások. Akkor tehát az a csekély összeg lenne a termék valódi ára... Na egy átlagos terméknél jó esetben csak azt az összeget kell kifizetned, mert nem fog rajtad még x mennyiségű ember pénzt keresni.

    Had idézzelek:

    "A tanfolyamok ingyen vannak"

    És miből veszi a cég az ingatlanjait ahol a tanfolyamok vanak? :) Nem pénzből? És miből van pénze? Nem a termékekből? Persze tudom, most jön az a szöveg, hogy a jóságos, nagyjából minimum félistenként tisztelt Rex Maughan befekteti a pénzt hogy VELÜNK jót tegyen, ó mindjárt meghatódok, komolyan :) Ezt a hablatyot ugye nem hiszed el?

    Termékek tehát kipipálva.

    Nézzük az üzletet:

    Valóban nem 93% tartja el a többieket. Sokkal több, nagyjából 96% és 98% közötti, volt erről már n+1 könyv, de amit én láttam belülről az mind ezt erősíti. Az alatt a 1,5 év alatt, amíg csináltam, pusztán alólam is három számjegyű embertömeg "hullott ki", ők voltak azok, akik bele akartak kezdeni, aztán nem jött nekik össze. És én még nem is csináltam ezt annyira durván... A mi felsővonalunkban, ahol egyébként rengeteg elismert név volt, nagyjából az volt az átlag, hogy az "MLM őrült" kategória, aki aztán tényleg ebből fog megélni és szárnyalni fog az üzlete, szóval ez az embertípus kb. 200 sikeresen beléptetett emberből lesz EGY darab... És ezt nem én mondom, hanem a felsővonal mondta.

    Passzív jövedelem valóban NINCS, csak gyémánt szint felett, ezt jól látod, nagyjából ugyanezt leírtam én is, nincs miről beszélni.

    A Scientologiát mint beférkőző mumust én soha nem láttam azok között az emberek között, akikkel együtt csináltam 1,5 évig (feljebb sem), de biztosan ez is benne van a pakliban.

    Nem akarom magamat ismételni, de ha csak a fentieket elolvasod (és légyszíves nézz utána, számold ki, nem kell elhinni nekem, ellenőrízd saját magad!) akkor rájössz, hogy:

    - találok jobb, de minimum olyan jó viszont jóval olcsóbb termékeket (hidd el, azok is fognak hatni) Fogkrémből pl. a Sensodyne Pronamel-je messze a legjobb, mint amit valaha is próbáltam és bár az sem olcsó, még így sem éri el az FLP-s fogPASZTA (lol) árát...
    - bármely más munkába ha beleraksz ennyi energiát, jóvl előbb fogsz sikereket elérni és még nem is utálnak meg az emberek. Az ismerőseid, akik csak félgőzzel FLP-znek, nyilván soha nem is fognak ezzel havi százezreket keresni, szóval most nyilván nem róluk beszéltem, hanem azokról, akik csak ezzel akarnak sok pénzt keresni. Sajnos ahhoz nagyon sokszor egy mindenkin átgázoló szar embernek kell válni.

    Akkor miért is jó az FLP? :)
  • DRFlame
    #788
    Az MLM egy olyan hálózat, ami részben pilótajáték ("csak" részben, de pont ez a csali része). Ezt 773-as hozzászólásom végén meg is mutattam az utcaseprős példával.
    Ezzel az a probléma, hogy az emberek elhiszik, hogy mindenki megkaphatja a munkája értékének a 280%-át. Mindenki 100%-ot termel, és ez van újraosztva úgy, hogy valaki többszáz százalékot kap, de az átlag 100% nem változik, ezért értelemszerűen ha vannak akik sokkal többet kapnak, azt valahonnan el kell venni. Ez tök nyilvánvaló. Azt meg ne mondja senki, hogy később meg ő fogja elvenni másoktól, mert nem tud mindenki 3 embert szerezni maga alá. Az emberiség nem fogy el, csak a folyamat lassul a fenntartható növekedésre, ami nagyon kicsi. Még a 2 emberes sem fenntartható.

    A termékeket nem ismerem, nincs rá szükségem. Lehet hogy jó, én nem vagyok se mellette se ellene. Én az üzleti modellt kritizálom. Az embereket a piramis része becsapja, és bekerül egy olyan rendszerbe, ahol kevesebbet kap, mint ígértek neki.
    Aki dolgozik pénzt keres, ez igaz, nem vitatom, csak éppen fizetni kell felfele, amikor meg lefele nem tudunk építkezni mert "elfogyott az emberiség", akkor meg koppanunk, és folytatjuk a felfele fizetést.

    "elfogyott az emberiség": Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kihaltunk, hanem azt, hogy például neked is több ismerősöd csinálja, az már sok. Ha te elkezded, csak az egyik lehet a szponzorod, és ha elkezdted, akkor nem mástól fogsz vásárolni, hanem magadnak, így másnak a forgalmát csökkented. MLM-nél a piac telítettsége is probléma. A meghívható emberek száma a hálózathoz képest nagyon kicsi, és az újszülöttek (vagy az újonnan 18 évesek...) száma nagyon kevés ahhoz, ami az MLM ideális működéséhez - óriási mértékű folyamatos növekedéséhez - szükséges lenne.
    Már az is hazugság, ha valaki azt mondja, hogy 2 embert mindenki tud szerezni. Egyszerűen lehetetlen. (Egy-egy ember nyilván tud, de mindenki nem)
  • flappyearz
    #787
    Már csak pár gondolat: a GVH dolognak igyekszem utána járni; állítólag még mindig nem zárult le, de még várok egy visszahívást. Mindenesetre az szerintem nem a termékeket minősíti, hanem a szervezetlenséget a hu kft-n belül.

    Az nem bűn ha vki pár napja regisztrál. Nyilván beleolvas a fórumba, és ha válaszolni akar, regisztrál. Én sem SGzek amúgy, csak vmire kerestem és ezt kidobta, és érdekesnek tartom az itt folyó eszmecserét (különösen hasznosak voltak számomra Pyro észrevételei, amiről ha a mérgelődést lehántom sok új dolgot mond; amellett, hogy sok mindennel nem értek egyet).

    Az aloé nem jollyjoker, ahogy vki írta, de nyilván az általános fertőtlenítő/antibakteriális/antifungicid hatása miatt sok termékbe passzol, a szintén általános bőr- és nyálkahártya regeneráló hatása miatt szintén egy csomó helyre. De ez nem FLP sajátosság: nagyon sokat nyomulnak aloé csodaszerekkel, és egyre inkább azt gondolom, hogy nagyrészt működik is.

    Vannak esetek amikor 2-3 hónap alatt sincs meg a kívánt ("csodás") hatás, bár kárt csak a pénztárcának okoz. Ennek ellenére javulásról több esetben is beszámoltak (szintén elsőkézből; általában azt várják, hogy X probléma megoldódik, erre a javulás Y téren van, így ezt nem számolják bele a "csodás sikerbe". :-)). Nyilván azt ltom, hogy pl. az "arctic" miafene nagyjából lefedi a nagyanyáink "csukamájolaj" termékét, hasonlóan jótékony hatásokkal. Ennek ellenére az emberek csukamájolajat nem isznak viszont bogyókért hajlandóak pénzt adni. A többi termék egy részénél is van hasonló más, mégse' veszik. Ez egy ilyen hülye világ.

    Még egy: nem biztos, hogy egy adott kombinációban adott termék ugyanaz, mint egy feleannyi féle dologot (akár azokból mennyiségileg többet) tartalmazó másik, ezt bármelyik gyógyszerész is elmeséli. Nagyon nehéz belőni, hogy egy termék (akár gyógyszer) "jobb-e" vagy akár "ugyanaz-e" mint egy másik. Pro és kontra sem fog menni a bizonyítás...

    Volt még egy témám: miért nem gyógyszer? Miért küzdenek azon, hogy nem szabad gyógyhatásról beszélni, nem szabad gyógyhatásúnak nevezni, stb? Nos, nyilván azért, mert még ha bizonyítható is kísérletileg a gyógyhatás (azt gondolom jó az esély, az alapján amit láttam) a gyógyszerek világa kemény. A gyógyszerlobbi valóban létezik (hajaj, nem mesélek), az engedélyezés nagyon gáz, és ha megvan utána a termékekre vonatkozó árusítási szabályok is kemények, és ezek egyikét sem akarják. Így marad a "táplálékkiegészítő" a szóbeszédben terjedő gyógyhatásokkal, amit nem szabad leírni. :-) [Konkrétan tiltja a szabályzat, de hát én nem vagyok tag, így azt mondok amit akarok, heh.]

    Na köszönöm a figyelmet, elnézést a sok postért. Állóvíz kavarog.
  • flappyearz
    #786
    Elhangzott, hogy vajon pilótajáték-e? Nem tudom még.
    De azt tudom, hogy nem véletlen az, hogy nincs "passzív" jövedelem gyémánt szint alatt: szerintem így akarták kiszűrni azt, hogy valaki valódi értékesítés és árbevétel termelés nélkül jutalékot kapjon. Ez ugye fontos a mateknél.

    Miben tér még el más MLM/pilótajátéktól?

    A tanfolyamok ingyen vannak. Az oktatóanyagokat meg lehet venni, de le is lehet ingyen tölteni a netről. A több napos bulik pénzért vannak, nézőpont kérdése, hogy sokat vagy keveset kérnek érte (szerintem egy forint is sok), de nem extrém. Kötelező kezdőcsomag igazából nincs, belépési díj nincs. A telefon sima flotta, de normális áron, és nem kell hozzá 4 személyes CC. ;-)

    Közvetlen árusítás tilos. Igen, ez vicces, ez gondolom a hatóságnak szól, persze mindenki árul cuccokat, de a hivatalos út a valódi "ügynöki" munka: a vevőt elküldöd az FLP-hez vásárolni. Ezért kapod a jutalékot, teljsen normálisan. Apró bibi, hogy magánszemélyként nem teheted, hiszen nem adhatsz számlát, a cégre meg rárakódik az adó meg ezmegaz, ráadásul a cég miért is vesz ilyen árukat saját használatára? Na de ez jogi duma, hagyjuk, a dolog működik, és még adót se kell csalni hozzá.

    Összefoglalnám, amit én eddig tapasztaltam:
    * a termékek nagy része valóban jó (prémium termék), általában egészségjavításra, megelőzésre, természetes kezelésre, nagyon jó tapasztalatok voltak orvosokkal is.
    * van pár teljesen töltelék termék, ezeket szereti Pyro kiemelni ;-)
    * eddig nem találtam teljes értékű alternatívákat (nem a C vitaminról beszélek :-)))), de érdekel (nyilván szándékosan nincs termékösszehasonlítás meg árösszehasonlítás, de igényem lenne rá, csak nincs hozzá anyagom)
    * a bevétel jelentős része a saját termékfelhasználásból (forgalom) származik, ezt osztják vissza a jutalékokra
    * egyelőre nem tudom, hogy 93% tartja-e el a többieket, de szerintem nem
    * ahhoz, hogy pénzt keress, dolgozni kell és gondolkodni! (Nem szabad túl gyorsan haladni, nem megfelelő lábakkal rendelkezni, kell a csak diszkontkártyás rendszeres vásárló is, stb.)

    Ennyit látok. Ne bántsatok, de meséljetek, mit látok rosszul.
  • flappyearz
    #785
    Hi again.

    Az én ismerőseim, akik FLPznek nem erőszakosak, nem fanatikusak, és kénytelen vagyok rácáfolni a vérprofi törzstagokra: mindegyik azzal kezdte, hogy segíteni akart vagy magán, vagy másokon, és jelenleg is ez a fő motiváció amellett, hogy bevételt generálhat magának. Egyikük sem főfoglalkozásként űzi, sőt, többen nem is nagyon aktívan. Tudtommal egyik sem akar ebből gyorsan meggazdagodni. Nem agitálnak és nem ígérnek csodás gyógyulást.

    Azonban hallottam pár dolgot. A legfontosabbat mindjárt kiemelem ide: SZCIENTOLÓGIA. Ezek a görénymocskok mindenhova beeszik magukat, ahol pénzt lehet emberek átveréséből keresni, így az összes MLM lételemük, és nagyon nehéz őket elhajtani. Az FLP-ben is vannak ilyen tetvek, és az ő alsóvonalaik teljesen másképp működnek. Kezdődik azzal, hogy lelki terror minden fajtája: kötelező kezdőcsomag, naponta telefonálgatás, csak a sci előadásokra lehet elmenni, de oda inkább kötelező, a fő cél a meggazdagodás, pénz, hatalom, autó, lakás, tudod. Ha nem velük vagy ellenük vagy, mindenki aki mást gondol mint ők az szemét utolsó mocsok, értéktelen ember. Te is szemét mocsok utolsó értéktelen ember voltál, de most itt a lehetőség... Ismerős?

    Azonban nagyon sok olyan szponzor van aki becsületes ember, nem fanatikus, nem hazudik. Nem annyira sikeresek, nem keresnek annyit, bár sokan szépen keresnek vele (eagle manager, ilyesmik). Ha ilyen alsóvonalba kerülsz ott picit más a hozzáállás: touch-ot nem is ajánlanak inkább, javasolják, hogy előbb próbáld ki a dolgokat és ha beválik, akkor tudod őket őszintén ajánlani másoknak. Nem lesz belőle pénzed ha nem dolgozol érte keményen. Ez egy másik oldal, ilyen is van.

    Tudok pár sci vonalat, ha valaki el akarja ezeket a tetveket kerülni, de sokkal többen vannak akiket nem ismerek. Sajna és szerencsére. És ne hidd el, hogy "a magánéletben tökmindegy mivel foglalkozom nem?!" mert nem mindegy, ha az ember a magánéletében olyan tanfolyamokra jár hogy "hogyan csapjunk be másokat szemrebbenés nélkül és zsebeljük ki őket". :-)

    Sajnos az MLM az embereken alapul és az emberekről szól: egy fertőzött lelkű szponzor alatt MINDENKI fertőzött lesz, vagy elmenekül. Állítólag odafent sem nagyon örülnek ezeknek a tetveknek, de gondolom óvatoskodnak.

    Tovább is van, mondjam még? ;-)
  • flappyearz
    #784
    Szép napot!

    Elnézést, hogy megtöröm a csendet. :-) Visszaolvasva az utolsó 4-5 oldalnyit igazán lelkesen igyekeztetek hol kitépni egymás szívét, hol pedig érvekkel hajigálni süket füleket. Kicsit okosabb is lettem, kicsit meg nem is, észrevételeim is vannak, meg láthatóan beszédkényszerem.

    Nem FLP-zek, nem is tervezem. Emellett azt gondolom az FLP termékeiről többet tudok, mint az átlagos új forgalmazó és állítom, hogy az üzletszabályzatot jobban ismerem mint az összes magyar FLP-sek 85%-a (mértéktartó becsléseim szerint). A témába úgy csöppentem, hogy kedves ismerőseim egy része csinálta de nem is mondta, aztán amikor kiderült, másik ismerős megkért hogy végezzek neki kockázatelemzést. ;-) Lassan 3 hónapja futnak be adatok hozzám, ezek egy részét szeretném megosztani, és mivel ezen adatok egy része ti vagytok, megmondani a frankót, mert ez a divat. :-D

    Pyro hozzászólásainak jelentős része izgalmas és tanulságos, és nagyon sajnálom, hogy annyira megutálta egykori önmagát, hogy nem is hajlandó meghallani a másik oldat akkor sem, ha az amúgy igyekszik válaszolni neki. Neki igazából egy kérésem lenne (azon túl, hogy szerintem lépj túl a C-vitaminon, mert az pont nem reprezentatív termék, sőt, fasság): tudnál abban segíteni, hogy néhány konkrétumot összeszedsz, hogy adott sikeres FLP terméket milyen más "bioboltos" konkrét, ekvivalens termékkel helyettesítenél, az árakat gondolom a neten megtalálom, de ha hozzáírod, akkor hatalmas szolgálatot tehetsz azoknak akik emiatt nem kell, hogy FLP cuccokat vegyenek "háromszor annyiért".

    Nagyon élvezetes volt DRFlame matematikai fejtegetéseit olvasni, bár azt gondolom, hogy az igazság valahol a kettő között lehet, mivel a fejtegetések egy része szerintem pl. Amway-re igaz, FLP-re meg nem. Igyekszem utánaszámolni az árréseknek meg a pénzmozgásoknak, kis időt kérek rá. Mindenesetre huszonharminc éve működik és még nem fogyott el az emberiség. :)

    És most más tapasztalatok. Elhangzott, hogy a termékek esetleg semmi különöset nem tudnak. Néhány tapasztalat elsőkézből (nem valaki mesélte, hallottam, stb): a fogkrém eddig 3 konkrét embernek mulasztotta el a szájsebeit (két idősebb, egy fiatal fogszabályozóval). A first az orrom előtt leforrázott kezet (guszustalanul kinéző sebbel) másnapra majdnem nyomtalanul elmulasztott. Pár bogyó kb. egy hónap alatt lelohasztott egy olyan gyulladt térdet amit előtte hónapokig nem tudott elérni az orvos. A többi másodkézből jött, azt most nem mesélem, mert hát ki tudja, túlozhatnak is.

    Fogkrémről volt szó, beszólással a fogorvosi diplomára, így megemlítem a fogorvosom, aki azt mondta, hogy szerinte ez a fogkrém fogat tisztítani és erősíteni nagyjából ugyanúgy tud, mint bármi más; mivel nincs benne fluór, ő javasolja hogy ha más miatt használja az ember (pl. szájseb :-)) akkor reggel egyikkel, este másikkal.

    Az emberi részről a következő postban mert szétesik a fórum. :-)
  • Klub
    #783
    Mindjárt itt a forever. XDXD
  • pyrohun #782
    még egy idézet:

    "A hírrel kapcsolatosan a következőket fűzném hozzá:
    1. A multilevel üzlet személyiségfejlődésről, csapatépítésről szól.
    Tegnapi bejelentésével Dr. Kósa L. Adolf csalódást okozott azoknak az
    embereknek, akik hittek benne és akik mellette álltak. Nem a
    bejelentés tartalma, hanem a hogyanja volt főleg, ami ezt okozta.
    2. Országigazgatónk elmondása szerint ehhez a döntéshez jelentősen
    hozzájárult szponzorával való évek óta tartó ellentéte, anyagi
    helyzetének nem jó menedzselése, valamint az orosz piacra való
    üzletnyitásának sikertelensége.
    3.Ez a döntés egy hosszú folyamat eredményeként tudatosan volt
    kitervelve, nem pillanatnyi felindulásból született. Adolf távozása
    előtt sok komoly Foreveres vezetővel még leült, hogy bizalmas
    információt cseréljen a Forever vezetésben általa indítványozandó
    változtatásokról. Ennek a célja fenti döntésének tükrében nem
    egyértelmű.

    Mivel Adolf egy intelligensen kommunikáló üzletember várható, hogy új
    üzleti ajánlattal keres meg majd olyan embereket, akiket a Forever
    üzletépítése során ismert meg.
    Magam részéről a multilevel üzletet ismerve egy ilyen megkeresésnél az emberi értékek felmutatása lenne a legnagyobb előny. Sajnos ezeket az emberi értékeket saját maga tegnapi bejelentésének tartalmával és hogyanjával Ő a nullával tette egyenlővé.
    Hiszem azt, hogy a multilevel üzletek a legnagyobb lehetőségű
    vállalkozások minden olyan ember számára, akik a harmóniát, az anyagi jólétet, az egészséget, a személyes fejlődést és a szabadidőt
    szeretnék megtapasztalni, és kialakítani életükben.
    A mi csapatunk egységben továbbra is arra törekszik, hogy ezeket az
    értékeket az emberi bánásmód magas szintű gyakorlatával képviselje, és elhozza emberek életébe.

    Őszintén elszomorít, amikor azt látom, hogy emberek eszközként bánnak másokkal és a tegnapi nap folyamán ez a hír szomorította el azokat is akik ezt a bejelentést személyesen hallgatták végig."

    no comment
  • pyrohun #781
    idézet:

    "Kedves Barátaim!
    Január 18-án, kedden délután, Dr. Kósa L. Adolf kilépett a Forever Living Products hálózatából.
    Természetesen mindannyian döbbenettel fogadtuk Adolf döntését, pláne a Sikernapi előadása és az elmúlt hetekben velünk megosztott tervei miatt.
    Sajnálattal állapítjuk meg, hogy viselkedésével és tettével nem csak a csoportját, felsővonalát, de az összes Magyarországi Forever tagot becsapta!
    Pár hónappal ezelőtt fennhangon hirdette, hogy "a becsület nem eladó", mára már tudjuk, hogy ezek üres szavak voltak részéről, hiszen szó szerint kivásárolta őt az FLP-ből egy másik cég.
    Nem számít az a több tízezer ember, aki hitt neki és benne, nem számit Dr. Milesz Sándor támogatása, nem számítanak Rex Maughan elvei és erkölcsi értékrendje.
    Számomra még kellemetlenebb ez a történet, hiszen a Sikernapon személyesen aszisztáltam az "Utolsó menethez", mint műsorvezető.
    Volt már rá példa, hogy egy-egy ember elhagyta az FLP-t, és még lesz is rá példa.
    De természetesen az sem ritka, hogy valaki ezt a céget választja, mint jövője záloga.
    Gidófalvi Attila neve az FLP-s életét megelőzően egyet jelentett a legnagyobb, legprofibb és talán a leggazdagabb hálózatépítővel, aki mellesleg doktori címet kapot Network Marketing munkássága miatt. Ez az ember az összes komoly hálózati kereskedelemmel foglalkozó cég termékét és marketing rendszerét megvizsgálta. Döntött.
    Szeretném ha tudnátok, hogy a Forever termékei nem változtak, hatása és tartalma változatlan, a cég Marketing terve ugyanaz, mint eddig volt (igazságosabb és etikusabb bármelyik cégénél), a szponzorotok, felsővonalaitok elkötelezettebbek és motiváltabbak, mint eddig bármikor.
    Továbbra is számíthattok támogatásunkra és lojalitásunkra mint ahogy mi is számítunk Rátok:
    Tisztelettel:
    Lapicz Tibor és Lapiczné Lenkó Orsolya - Senior Managerek - Presidet's Club tagok
    Vanyáné Dánffy Beáta és Vanya László - Managerek
    Tóth Sándor és Vanya Edina - Soaring Managerek - Presidet's Club tagok"

    hiába, a pénz beszél. vagy adolf rájött pár dologra...
  • pyrohun #780
    Én semmit, de ha igaz a hír, akkor sem lepődnék meg :))) Azért ha valaki tud valamit, írja le :)
  • rikox
    #779
    Igaz az a hír hogy Kósa L Adolf kilépett az flp-ből?
    Tud erről valaki valamit?
  • lordolgok
    #778
    De te voltál a 666-os is... megtestesült ördög egyesek számára :)