50
-
babajaga #50 "Ha ennyi energiát és kutatómunkát a Föld problémáinak megszűntetésére fordítanánk,"
A föld problémáinak megszüntetéséhez annak is hozzá kellene járulni akik csak ész nélkül gyereket csinálnak de eltartani nem tudják. -
Epikurosz #49 Félre ne érts, nem jó a mostani rendszer. A különbség csak annyi, hogy te gondolom segélyeket akarsz küldeni Afrikába, én meg kizárólag tanárokat, és lezárnám a határokat. De, lehet, hogy félreértettelek. -
Epikurosz #48 "Ha ennyi energiát és kutatómunkát a Föld problémáinak megszűntetésére fordítanánk"
Te egy áldott lélek vagy.
Afrikában ma egy nő kb. 5 gyereket szül. A lakosság igazából nem olyan sok, mert épp közelít 1 milliárdhoz, tehát el sem éri Kína vagy India lakosságszámát.
Mindenesetre, ha az általad annyira sóvárgott porgramokat megvalósítják, akkor egy afrikai nő nem 5, hanem 10 gyereket fog szülni, abból 2 Európába fog migrálni, de én nem fogadok be egyet sem, hanem a nyakadba fogom borítani őket. Majd csinálj velük, amit akarsz. -
dinnyegodre #47 Ha ennyi energiát és kutatómunkát a Föld problémáinak megszűntetésére fordítanánk, mint amennyi munkát és időt a fiktív, már fizikailag sem bizonyítható, és teljesen feltételezéseken alapuló tudományokra fordítunk, akkor nem lenne háború, nem lennének éhező gyerekek. Annyi pénzt elvesz ez a sok kutatás, hogy ha az éhező térségek infrastruktúráját és munkalehetőségeit fejlesztenénk, biztosra veszem, hogy még maradna is belőle. -
bzs87 #46 Elég nehéz elhinni h az űr véges. Még azt is nehéz felfogni emberi ésszel h végtelen lenne.. Mivel az ebereket csak véges dolgok veszik körül.
De szerintem teljesen mind1. Inkább azt kéne kideríteni, hogy az emberiségnek mi a célja? Mért élünk? Mért vagyunk? Ugyanis szerintem nem azért születtünk, hogy a munkahelyeken dolgozzunk, és PÉNZT keressünk, meg h emberek egymás ellen háborúzzanak! Semmi szükség ezekre, és biztos nem ezért teremtettek, hoztak létre, vagy evolúció során fejlődtünk annak akik vagyunk. És azért sem, hogy tönkretegyük ezt a bolygót, ugyanis most az emberiség csak azt teszi.
-
Anteris #45 utálom amikor totál elméleti dolgokkal próbálnak bizonyítani valami valós dolgot. Mint a Sagan-féle kétdimenziós okoskodás amelyben e világ lakóiban micsoda nagy meglepetést okozott volna egy háromdimenziós tárggyal való találkozás. Hogy a 2. dimenziós világ szintiszta fantazmagória senkit nem érdekel. -
Epikurosz #44 Ez egy elég idegesítő cikk, de mindig ideges leszek, ha valamit nem értek meg teljesen. -
bmw #43 Ezen felesleges vitazni, az ember meg jo ideig nem fog rajonni, hogy mi az űr, honnan-mibol lett, mekkora, utana mi van, stb...... -
Cat #39 senki nem mondta hogy az univerzum véges - egy gömbfelületnek nincs vége, se közepe -
#37 viszont lehet hogy léteznek más univerzumok is ahova csatornácskák vezetnek. -
#36 attol, hogy kicsi, meg tagulhat gyorsulo utemben, es az, hogy tobb korban latjuk ugyanazt a targyat valoszinu azt takarja, hogy a kulombozo iranyokbol erkezo feny/radio stb sugarak kulombozo ido alatt 'kerultek meg' az univerzumot, es ezert eltero idoszakokbol szarmaznak, kulombozo idobeli allapotokat mutatnak.
azonkivul egy 4 dimenzios gomb felulete 3 dimenzios mint a mi terunk, ami aztan lehet latszolag vegtelen, de megis magaba hajlo, veges
nekem errol a Kocka-2, a Hypercube c. scifi horror jutott az eszembe:)) -
Szemi90 #35 Megépítetted a szuperszámítógépet? Nekem is pont 42 jött ki. De több millió évet vártam rá. :-) -
Jony #25 Ki vannak ezek készülve. A múltkor meg arról volt műsor hogy gyorsuló ütembe tágul, ez akkor hülyeség mert hát ezt egy véges dolognál nemigen lehet elképzelni. Azt nem lehet tudni mi van a szélén ha véges, egy dolog viszont biztos ha esetleg véges akkor onnan megint kezdődik valami, ez pedig szerintem valami nagyon iszonyatos dolog vagy energia vagy egyszerüen csak semmi.:D -
poach #11 nagygz!
Épp az imént ecseteltem! A kozmosz a kozmosz része, és nincs eleje se vége! -
poach #10 Vagy egy szappanbuborék vízmolekulájának egyik hidrogénatomja a mi végtelennek hitt univerzumunk. Amiilyenmódonvégtelenisnemdebárbarátaimmikrokozmoszvs.makrokozmosz :)) -
poach #8 És ezért még pénzt is kapnak! -
#5 Gyalog-galopp rulez! -
#3 Nem semmi. 380000 éves univerzumot elemezni nem kis teljesítmény. Hameg igaz a feltevés, nemkis vitákat fog okozni (bár nekem jobban bejött a végtelen űr elmélet, az sokkal elgondolkodtatóbb :D). -
#1 Látjátok? A nagy Levin nem csak szakács volt!