ADSl-Router kapcsolatmegosztás

Oldal 1 / 13Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy adva van egy ADSL net, két gép+ egy Edimax BR-6204Wg típusú router. Nah tehát van a fõ gép+egy másik gép (vezeték nélküli hálózat) beis van üzemelve és mûködött is egy ideig, de egyik nap valaki megmagyarázhatatlan oknál fogva annál a gépnél ameik vezeték nélküli hálozattal van össze kötve nem lehet csatlakozni az internetre, mivel azt írja, hogy:Felhasználó, és a jelszó hibás...! Nah most kipróbáltam néhány variációt de nem müködik, viszont azt észre vettem, hogy ha a fõ gépen kivan kapcsolva a net akor a másokon rátudok csatlakozni(fordítva is igaz). Valaki valami ötlet?
Redbull756
Hi
Van egy Edimax BR-6104K routerem. Az lenne a problémám, h idõnként megszakad a kapcsolat pár másodpercre majd ismét jó, a net ADSL.
Mivel lehet a probléma?

Sziasztok!
Most rittyentettem be egy "AT-AR221E Cable/DSL Router (V1.00-E)" routert. Szeretném frissíteni a configját, meg egyáltalán belakni a vasat. Tudnátok tanácsot és/vagy linket adni, ahol nem májerek is kaphatnak használható tanácsot?

Értem én hogy benzin! De mi hajtja?

Hy All! Rem jó helyen járok.
A problémám amire szeretnék megoldást találni a köv volna: albi, net, router, de több gép van mint amennyit a router elbír, viszont van egy másik routerünk is. Úgy szerettük volna megoldani, h routerbe routert csatlakoztatunk, de nem akar müxeni. Gondoltuk elõször h (mivel ugyanolyan a router, TP-LINK R460) az IP címük ütközik, de azt átírtuk és még úgy sem volt jó a kapcsolat. Szal elakadtunk a problémamegoldásban. Please segítsetek 5letelni. Köcce

fery02
Sziasztok. Nekem egy WRT54GC routerem van, amit errõl a géprõl sikeresen be is állítottam, hogy menjen a net. A problémám az, hogy egy másik gép is van a házban, amire meg szeretném osztani a netet. A másik gép látja, hogy be van dugva a kábel, meg a router LED-je is jelzi, hogy kettõ gép van összesen rádugva, csak a másik gépen a tálcán a jobb alsó sarokban Helyi kapcsolat ikonján van egy sárga felkiáltó jel, és Állapotnak kiírja, hogy Nincs kapcsolat vagy korlátolt. :S

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Nem kell MAC clonozás. A NAT-ot engedélyezd a routerben...

Olyat keress, hogy Wireless MAC Filter...

ha wep es a kodolas akkor backtrack nevu cuccal lehet legkonnyebben torni
http://distrowatch.com/table.php?distribution=backtrack

sziasztok ismerõs kérdezi:
vezeték nélküli routerem van, nincs netem, és a bejövõ jelek között szinte csak kódolt jel van, lehetséges valamilyen módon dekódolni hogy tudjak netezni? A nem kódolt jel meg gyenge, mi lehet a megoldás?

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Sziasztok!
Van otthon egy ADSL kapcsolatom - routerrel már 2 gép összekötettésben van. Vezeték nélküli kapcsolattal akarok csatlakozni a netre egy laptop segítségével. Anno a számítógépes beállította hogy csak a két géppel tudjak netezni. Hol tudom hozzáírni a laptopot is? Vagyis arra a helyre eljutok ahol elvileg megoldható - csak nem találom hová és mit kéne beírnom. Valahol van erre valamiféle leírás? Gigabyte Technology Router-em van. A segítséget elõre is köszönöm!!!
Hali!

Most kötötték be T-online os netet.
Modem: D-Link DSL-360R

Szeretném megosztani a netet (Router:TP-Link TL-R402M) de sehogy nem sikerül.

Routerben beállítottam PPPOEn keresztül, volt Mac klonozas, reset, kábeleket ujra csatlakoztattam.

Nemtudom mi mást lehetne még csinálni, a router látja a többi gépet csak netezni nem lehet 😞

REAL MADRID

regisztraljatok a router MAc cimet a upc nel. vagy klonozzatok a routerbe a regisztralt gep MAc cimet

hali! szeretnék segítséget kérni...UPC-t kötöttek be pár napja, és az egyik lakótársam KTI networks-ös routert szerzett, és próbálkoztunk annyifelé szétosztani a netet amennyi felé csak lehet(4 felé lehet asszem), a probléma az h már mindenki megpróbálta eddig beállítani közülünk, kb semmennyi sikerrel, és reménykedek h vki tud segítséget nyújtani! elõre is köszi

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Jana93
Sziasztok! Inviteles 1024 kbps netet szeretnék 2 gépre osztani, de semmi tapasztalatom sincs ilyen téren, mit kell beszereznem? Mi a legolcsóbb módszer? A gépeket egy szoba választja el. Ha két felé osztom, akkor a sebesség is felezõdik? Olyat szeretnék, hogy ne kelljen mindkét gépnek mennie.

pl automatikus ip cim keres a lan kapcsolatban.es a routeredben legyen bekapcsolva a dhcp szerver. kb ennyi

ha korabban azon a gepen volt az adsl kapcsolat, ne azzal probalj bejelentkezni!

ha nem megy kicsit irhatnal tobbet i arrol milyen a halozatok kiepitese, mert amit irtal az alapjan csak tippelgetni lehet

billywood
hmm, kicsit kihalt a topic, de hátha...

Szóval, egy adsl routerrel szeretnék 2 fele netet osztani 😊 Az egyik géprõl el is értem a routert, beállítottam, ott mûködik is a net. A probléma a másik gépnél van, amelyikkal nem tudok netezni, ugyanis ha megnyitom a böngészõt, kapcsolódni akar, de ugye nem tud. Ha kinyomom az ablakot, bezárja a böngészõt is... Szóval h tudnám mûködésre bírni? Mit kell állítani? (Eddig ehhez a géphez volt kapcsolva közvetlenül a modem)

Elõre is köszi!

SCHUMI, thank you for the FANTASTIC 16 YEARS you bring us! May you stop, but our love NEVER!

sb1
Vettem egy TL-R402M típusú TP-LINK routert, csak az a gondom vele, hogy nem fogadja el a jelszót, ami a leírásában található...
Valami ötlet?

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

aham, sejtettem, hogy nem biztos, hogy megoldható, de gondoltam hátha
akkor átdugom a nyomit a gépbe
és persze azért köszi
cfosspeedbol nincs,
te a cfos es a cfosspeed et kevered.

@draxika, elso nekifutasra megneznem a leirast.
mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy ez megoldhato, mert scannelesnel a routeren kene valamilyen programnak futnia , ami kivalasztana hogy hova menjen a scannelt file, es raadasul drivernek is kene hozza lennie a routeren.

JAG1
Ez nem egészen igaz. Van külön verzió routeres és router nélküli kapcsolatra...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Sziasztok. Hp photosmart c4180 nyomtató-scanner van a wifi routerbe (D-link dl 524up) dugva. Nyomtatás megy is, de a scan nem. Van vkinek vmi tippje, hogyan oldható meg? Elõre is köszi.
cfosspeednek mindegy hogy van e router vagy sem. a kimeno ping csomagok celjat es eletidejet ( ttl) kell modositani.

RBJ
a routerre vonatkozoan egy sor akármi van leirva. az meg semmi .

gondolom ahány router annyi beállitási lehetoség.

Linux Mint 13 Cinnamon

pedig ott van. valami ilyesmi, hogy a ping csomagok nem mennek ki, mit tegyek.

olvasd el meg 1x.

RBJ
nár néztem ott is semmi okosag nincs ami segítene rajtam

Linux Mint 13 Cinnamon

cfos.tx.hu

RBJ
hali .beszereztem egy tp-linkwr542g routert. megizzadtam mig beállitottam mindet meg hogy mukodjon. a pc és a xbox miatt kellett. már csak egy gondom maradt a cfosspeed em pingjeit nem engedi ki a router pedig a tuzfala meg minden ellenorzést kikapcsoltom valaki tud tippet?

Linux Mint 13 Cinnamon

Köszi a helpet, de közben már sikerült megoldani, egyébként gyárilag nem az admin volt a jelszó. Hardwer reset megoldotta.

a kodot elrontottad.
ha jolemlekszem a linksys alap fw nem semmi es admin a belepokod.

Nekem egy elég béna problémám lenne, vettem egy Linksys(WRT54G) routert szépen bekötöttem ahogyan le volt írva megy is a net, de van egy nagy gondom, a routert nem tudom sehogyan beállítani és így nem is tudom használni a vezetéknélküli hálozatot, mert nem tudok belépni a beállításaiba. Belépéshez beírom az IPt erre kéri a kódot, ezt írja is a leírás, hogy mi a kód, de nem enged be vele akkor sem. Mi lehet a gond? Már próbáltam resetelni is a routert de az sem segített. Remélem valaki tud segíteni. Elöre is köszi.

ja

DupiDani
na most akkor adott 2 gép a szervergép szar és különbözõmokok miatt nem lehet megoldani hogy a jobb gépre legyen bekötve a net. ha routert veszek akkor az lesz a server? mármint amit a gép internetforrásnak néz az a router?

~

Köszi!

http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=112044

Hali!

Olyan wireless routert keresek, amivel lehet sávszélességet szabályozni a felhasználók felé. Tudtok ilyent?

a problemeadra az volt a valaszom, hogy a szakadast a router szarsaga okozhatja. a portforawrd meglete vagy nem lete nem okoz szakadast

Challanger
Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget. Remélem a probléma meg fog szûnni (bár eddig is hasonlóképpen jártam el). De legalább tisztában vagyok a port funkciójával.
aha, ird ugyanazt.irja is a portforward.com,. hogy akkor kell kulonbozot irni , ha tobb protot is egy szabalyban akarsz atiranyitani ugyanarra a gepre.
akkor a starting a kezdo e s az ending a vegso portszam, es az osszes koztuk levo portot atiranyitja a celgepre.
(ennek akkor lehet meg jelentosege, ha sok a gep amit a routernek el kelllatnia, es nem jut mindgyiknek kulon kulon tobb szabaly. )

a tcp es udp mas, az valamifele kommunikacios format jelent.( pl dc a tcp adatavitelre hasznalja, az udpt meg keresesre.)
torrent is hasznalja az udpt adatatvitelre ha jol tudom.

ahogy nezem nalad ezek kulon nem allithatok, de ez nem is gond.

Challanger
"ezt az egymas ala beirast nem ertem"

Nem csoda, hogy nem érted... Elég hülyén írtam le<#idiota>

Most pontosabban... Tehát úgy értem, hogy van 2 mezõ egymás alatt:
Starting port
Ending port

Na ezekbe én ugyanazon számot szoktam beírni /remélem így kell/.
De hallottam már olyat is, hogy elsõ helyre beírnak egy számot, a másodikra meg egy nagyobbat. Írok erre egy példát:

Starting port: 45892
Ending port: 46248
Ez amugy nem ugyanaz, mint a tcp, meg udp?

Tudom, hogy a DC-ben így ki is van írva, de én oda is ugyanazt a számot írom, mindkét helyre.

Így néz ki a routerem oldala.
Csak hogy hátha így könnyebb, ha látod.
nyilvan olyan portot kell hasznalj, amit nem hasznal mas. 1024 felett es 65535 alaltt valassz ( 40000-50000 es tratomanyban erdemes mondjuk ).
amugy eleg hasrautesszeru.

ha nagyon szakadozik, lehet melegszik a router. vagy egyszeruen csak szar.
esetleg megprobalkozhatsz firmware frissitessel ( ez a router belso softvere )

ezt az egymas ala beirast nem ertem.
a szamitogepek eleg sokfele szammal mukodnek 😊

portnak a valasztott portot kell megadni. ip cime nek meg annak a helyi gepnek a belso! ip cimet, amire iranyitani akarod a portot.
es erdemes tcp es udp protokollu portokat is beallitani ( ez ketfele tipusu kapu )

Challanger
Köszi szépen a segítséget, nagyon hasznos volt.

Az a baj, hogy akkor is megszakad mostanában a kapcsolat ha csak böngészek, vagy MSN-ezek.
Amúgy hasraütésszerüen kitalálhatok bármilyen számot, amikor a portot állítom be? Vagy van valami általános?
Utolsó kérdésem: a portforwardingnál egymás alá, 2 helyre is be kell írni a portnak szánt számot. Na én ugyanazt írom be /pl. 23535/ mind a két helyre. De hallottam már olyat is, hogy elsõ helyre beírnak egy számot, a másodikra meg egy nagyobbat. Ez mire jó? Nekem szükségem van erre?
nya szoval , kepezeld el a kovetkezot.
a router egy fal egy vár körul ( a vár a szamitogeped ) . ezen a falon minden kapu ( port ) csukva van, de olyankeppen , hogy belulrol ki tudnak menni a dolgok ( emberek aruk ) de befele senkit nem engednek ( mondjuk õrség van ).

na most a protforward ezeket a kapukat a kintrol jövõk számára is átjárhatóvá teszi. kintrõl általában másik fájlmegosztók jönnek. ( utorrent pl )

a webbongészés tipikusan belülrõl kifelé történik a fentiek értelmében portforwardot nem igényel. tehát csak a filemegsztáshoz kell kapukat nyitnod. de azt minden gépen amin megostani akarsz és igen, minden géphez, sõt minden programhoz kulon kapukat kell nyitnod. továbbra is p2p rõl van szó.

"Azért kérdezem, mert elég csakran megszakad az internetkapcsolat, és gyanítom, hogy a router, ill. port miatt. "
nema port miatt van. valoszinuleg a router "gyenge" nem birja a sok kapcsolatot kezelni , amit pl utorrent hazsnalata ró rá.

GyimiGábor
Hali!

Milyen ADSL routert ajánlotok ami nem szakítja meg a kapcsolatot percenként és nem túl drága??

Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L

Challanger
Bocs ha nem olvastam vissza, vagy rossz helyre írtam, de már nagyon idegesít.
Challanger
Na mostmár megtelt a tököm a routerrel. Légyszi valaki segítsen, mert ma még szétverek valamit...
Amit tudni kell: 3 gép között van megosztva az internet egy Netgear RP614v3 típusú routerrel.
Amit én nem tudok: Mi a f@sz pontosan a port? Ezt valaki magyarázza már el nekem, hogy mi az, mire való, és mi használja. Az alapoktól...
Mert mindenki csak az a kurva portforwarding.com-ot linkelgeti be. Azzal meg kitörölhetem a seggem. Számokat anélkül is be tudok írni a táblázatba.
Mert pl. a Utorrentnek létrehoztam egy portot, nem is szokott vele gond lenni.
De alapból a böngészgetéshez is kell létrehozni? Ha igen akkor mind a 3 gép IP címére más-más portokat?
Azért kérdezem, mert elég csakran megszakad az internetkapcsolat, és gyanítom, hogy a router, ill. port miatt. Mert nem a szolgáltatóval van gond. Szomszéd utcában a haverom is ennél a szolgáltatónál (EnterNet) van (neki nincs router) és semmi gondja.

Elõre is köszönöm a segítséget.
GyPeter
ezt a routert néztem ki de nemtudom hogy jó-e
a márka az jó de azon belül?
Zyxel Prestige 324

Intel Core 2 E6600, ASUS P5B, Gigabyte 7600Gt, 512MB+1GB DDR-2 800MHz, 160 GB SATA, táp: Chieftec 450W

petesilver
Köszi megnézem. A kapcsolatnál ugye rengeteg lehetõséget ajánl, ott ki is írja a router saját mac adressét, csak ott nem tudom módosítani. Valahol van ip config,akkor megnézem ott, remélem összejön. Köszi!

Mission Impossible 2010: PRO Class

chellonál a mac címet kell klónoznod.
vagy beírod kézzel a routerbe,vagy a routerben kell lennie egy olyan almenüpontnak az ip config beállításoknál hogy mac clone és ott rányomsz a konfigurációra és így átveszi a hálókártya mac címét amin eddig ment a net.
Nincs olyan hogy külön ADSL router.Csak router van...

petesilver
Sziasztok. Chellos netem van, vettem 1 adsl routert. Modembõl lan ki, másik végén adsl csatival adsl be a routerbe. És alapból nem kap a router adsl jelet, vagyis nincs kapcsolat a chellos Motorolla modem, és a router között. A kérdésem, hogy ezt lehet-kell orvosolni valami címzéssel a routrben, vagy alapból gáz. a routerhez kapott Wan/adsl átalakító kábel normál 4 eres, nem crosslink.

Mission Impossible 2010: PRO Class

allitolag meg lehet, de ne varj 100 megabites sebesseget.

Oldal 1 / 13Következő →