ADSl-Router kapcsolatmegosztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lenne egy olyan problémám, hogy adva van egy ADSL net, két gép+ egy Edimax BR-6204Wg típusú router. Nah tehát van a fõ gép+egy másik gép (vezeték nélküli hálózat) beis van üzemelve és mûködött is egy ideig, de egyik nap valaki megmagyarázhatatlan oknál fogva annál a gépnél ameik vezeték nélküli hálozattal van össze kötve nem lehet csatlakozni az internetre, mivel azt írja, hogy:Felhasználó, és a jelszó hibás...! Nah most kipróbáltam néhány variációt de nem müködik, viszont azt észre vettem, hogy ha a fõ gépen kivan kapcsolva a net akor a másokon rátudok csatlakozni(fordítva is igaz). Valaki valami ötlet?
Van egy Edimax BR-6104K routerem. Az lenne a problémám, h idõnként megszakad a kapcsolat pár másodpercre majd ismét jó, a net ADSL.
Mivel lehet a probléma?
Most rittyentettem be egy "AT-AR221E Cable/DSL Router (V1.00-E)" routert. Szeretném frissíteni a configját, meg egyáltalán belakni a vasat. Tudnátok tanácsot és/vagy linket adni, ahol nem májerek is kaphatnak használható tanácsot?
Értem én hogy benzin! De mi hajtja?
A problémám amire szeretnék megoldást találni a köv volna: albi, net, router, de több gép van mint amennyit a router elbír, viszont van egy másik routerünk is. Úgy szerettük volna megoldani, h routerbe routert csatlakoztatunk, de nem akar müxeni. Gondoltuk elõször h (mivel ugyanolyan a router, TP-LINK R460) az IP címük ütközik, de azt átírtuk és még úgy sem volt jó a kapcsolat. Szal elakadtunk a problémamegoldásban. Please segítsetek 5letelni. Köcce
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
http://distrowatch.com/table.php?distribution=backtrack
vezeték nélküli routerem van, nincs netem, és a bejövõ jelek között szinte csak kódolt jel van, lehetséges valamilyen módon dekódolni hogy tudjak netezni? A nem kódolt jel meg gyenge, mi lehet a megoldás?
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Van otthon egy ADSL kapcsolatom - routerrel már 2 gép összekötettésben van. Vezeték nélküli kapcsolattal akarok csatlakozni a netre egy laptop segítségével. Anno a számítógépes beállította hogy csak a két géppel tudjak netezni. Hol tudom hozzáírni a laptopot is? Vagyis arra a helyre eljutok ahol elvileg megoldható - csak nem találom hová és mit kéne beírnom. Valahol van erre valamiféle leírás? Gigabyte Technology Router-em van. A segítséget elõre is köszönöm!!!
Most kötötték be T-online os netet.
Modem: D-Link DSL-360R
Szeretném megosztani a netet (Router:TP-Link TL-R402M) de sehogy nem sikerül.
Routerben beállítottam PPPOEn keresztül, volt Mac klonozas, reset, kábeleket ujra csatlakoztattam.
Nemtudom mi mást lehetne még csinálni, a router látja a többi gépet csak netezni nem lehet 😞
REAL MADRID
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
ha korabban azon a gepen volt az adsl kapcsolat, ne azzal probalj bejelentkezni!
ha nem megy kicsit irhatnal tobbet i arrol milyen a halozatok kiepitese, mert amit irtal az alapjan csak tippelgetni lehet
Szóval, egy adsl routerrel szeretnék 2 fele netet osztani 😊 Az egyik géprõl el is értem a routert, beállítottam, ott mûködik is a net. A probléma a másik gépnél van, amelyikkal nem tudok netezni, ugyanis ha megnyitom a böngészõt, kapcsolódni akar, de ugye nem tud. Ha kinyomom az ablakot, bezárja a böngészõt is... Szóval h tudnám mûködésre bírni? Mit kell állítani? (Eddig ehhez a géphez volt kapcsolva közvetlenül a modem)
Elõre is köszi!
SCHUMI, thank you for the FANTASTIC 16 YEARS you bring us! May you stop, but our love NEVER!
Valami ötlet?
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
akkor átdugom a nyomit a gépbe
és persze azért köszi
te a cfos es a cfosspeed et kevered.
@draxika, elso nekifutasra megneznem a leirast.
mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy ez megoldhato, mert scannelesnel a routeren kene valamilyen programnak futnia , ami kivalasztana hogy hova menjen a scannelt file, es raadasul drivernek is kene hozza lennie a routeren.
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
gondolom ahány router annyi beállitási lehetoség.
Linux Mint 13 Cinnamon
olvasd el meg 1x.
Linux Mint 13 Cinnamon
ha jolemlekszem a linksys alap fw nem semmi es admin a belepokod.
~
Olyan wireless routert keresek, amivel lehet sávszélességet szabályozni a felhasználók felé. Tudtok ilyent?
akkor a starting a kezdo e s az ending a vegso portszam, es az osszes koztuk levo portot atiranyitja a celgepre.
(ennek akkor lehet meg jelentosege, ha sok a gep amit a routernek el kelllatnia, es nem jut mindgyiknek kulon kulon tobb szabaly. )
a tcp es udp mas, az valamifele kommunikacios format jelent.( pl dc a tcp adatavitelre hasznalja, az udpt meg keresesre.)
torrent is hasznalja az udpt adatatvitelre ha jol tudom.
ahogy nezem nalad ezek kulon nem allithatok, de ez nem is gond.
Nem csoda, hogy nem érted... Elég hülyén írtam le<#idiota>#idiota>
Most pontosabban... Tehát úgy értem, hogy van 2 mezõ egymás alatt:
Starting port
Ending port
Na ezekbe én ugyanazon számot szoktam beírni /remélem így kell/.
De hallottam már olyat is, hogy elsõ helyre beírnak egy számot, a másodikra meg egy nagyobbat. Írok erre egy példát:
Starting port: 45892
Ending port: 46248
Ez amugy nem ugyanaz, mint a tcp, meg udp?
Tudom, hogy a DC-ben így ki is van írva, de én oda is ugyanazt a számot írom, mindkét helyre.
Így néz ki a routerem oldala.
Csak hogy hátha így könnyebb, ha látod.
amugy eleg hasrautesszeru.
ha nagyon szakadozik, lehet melegszik a router. vagy egyszeruen csak szar.
esetleg megprobalkozhatsz firmware frissitessel ( ez a router belso softvere )
ezt az egymas ala beirast nem ertem.
a szamitogepek eleg sokfele szammal mukodnek 😊
portnak a valasztott portot kell megadni. ip cime nek meg annak a helyi gepnek a belso! ip cimet, amire iranyitani akarod a portot.
es erdemes tcp es udp protokollu portokat is beallitani ( ez ketfele tipusu kapu )
Az a baj, hogy akkor is megszakad mostanában a kapcsolat ha csak böngészek, vagy MSN-ezek.
Amúgy hasraütésszerüen kitalálhatok bármilyen számot, amikor a portot állítom be? Vagy van valami általános?
Utolsó kérdésem: a portforwardingnál egymás alá, 2 helyre is be kell írni a portnak szánt számot. Na én ugyanazt írom be /pl. 23535/ mind a két helyre. De hallottam már olyat is, hogy elsõ helyre beírnak egy számot, a másodikra meg egy nagyobbat. Ez mire jó? Nekem szükségem van erre?
a router egy fal egy vár körul ( a vár a szamitogeped ) . ezen a falon minden kapu ( port ) csukva van, de olyankeppen , hogy belulrol ki tudnak menni a dolgok ( emberek aruk ) de befele senkit nem engednek ( mondjuk õrség van ).
na most a protforward ezeket a kapukat a kintrol jövõk számára is átjárhatóvá teszi. kintrõl általában másik fájlmegosztók jönnek. ( utorrent pl )
a webbongészés tipikusan belülrõl kifelé történik a fentiek értelmében portforwardot nem igényel. tehát csak a filemegsztáshoz kell kapukat nyitnod. de azt minden gépen amin megostani akarsz és igen, minden géphez, sõt minden programhoz kulon kapukat kell nyitnod. továbbra is p2p rõl van szó.
"Azért kérdezem, mert elég csakran megszakad az internetkapcsolat, és gyanítom, hogy a router, ill. port miatt. "
nema port miatt van. valoszinuleg a router "gyenge" nem birja a sok kapcsolatot kezelni , amit pl utorrent hazsnalata ró rá.
Milyen ADSL routert ajánlotok ami nem szakítja meg a kapcsolatot percenként és nem túl drága??
Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L
Amit tudni kell: 3 gép között van megosztva az internet egy Netgear RP614v3 típusú routerrel.
Amit én nem tudok: Mi a f@sz pontosan a port? Ezt valaki magyarázza már el nekem, hogy mi az, mire való, és mi használja. Az alapoktól...
Mert mindenki csak az a kurva portforwarding.com-ot linkelgeti be. Azzal meg kitörölhetem a seggem. Számokat anélkül is be tudok írni a táblázatba.
Mert pl. a Utorrentnek létrehoztam egy portot, nem is szokott vele gond lenni.
De alapból a böngészgetéshez is kell létrehozni? Ha igen akkor mind a 3 gép IP címére más-más portokat?
Azért kérdezem, mert elég csakran megszakad az internetkapcsolat, és gyanítom, hogy a router, ill. port miatt. Mert nem a szolgáltatóval van gond. Szomszéd utcában a haverom is ennél a szolgáltatónál (EnterNet) van (neki nincs router) és semmi gondja.
Elõre is köszönöm a segítséget.
a márka az jó de azon belül?
Zyxel Prestige 324
Intel Core 2 E6600, ASUS P5B, Gigabyte 7600Gt, 512MB+1GB DDR-2 800MHz, 160 GB SATA, táp: Chieftec 450W
Mission Impossible 2010: PRO Class
vagy beírod kézzel a routerbe,vagy a routerben kell lennie egy olyan almenüpontnak az ip config beállításoknál hogy mac clone és ott rányomsz a konfigurációra és így átveszi a hálókártya mac címét amin eddig ment a net.
Nincs olyan hogy külön ADSL router.Csak router van...
Mission Impossible 2010: PRO Class