49
-
Zoldalma #49 "A nem hülyét arra értettem, hogy se nem dolgoznak ingyen, se nem olcsón."
Igaz, felreolvastam. De ettol meg sok szoftver van ami nem er annyit amennyiert adjak, ill. alapban bugos. :o) Igaz, mokuskerek, mert tesztelesre meg nincs eleg ido....
"Honnan tudod, hogy nincs hiba a printf()ben?:)))"
Remenykedem :o))) Ha mar abban is van, akkor mar egyszerubb elmenni remetenek :o) -
mrzool #48 "Senki nem mondta h hulyek. Attol meg hogy szar egy szoftver, nem azt jelenti h hulyek irtak. "
A nem hülyét arra értettem, hogy se nem dolgoznak ingyen, se nem olcsón.
"Hibamentes szoftver van: a Hello World."
Honnan tudod, hogy nincs hiba a printf()-ben?:))) -
Zoldalma #46 "Újra leírom: a TCPA csupán egy védett tároló a titkos kulcsok és certificate-ek számára."
Pontositsunk:
The TCPA chip itself has three main groups of functions:
public key functions
trusted boot functions
initialization and management functions
Mindazonaltal ebbe sok minden belefer....
Amugy meg hiszem ha latom :o)
"Nézd, a fejlesztőket meg kell fizetni. Ők nem hülyegyerekek, akik éhbérért, mondjuk 15 ezerért elvállalnak egy fullos portált..... A hibamentesség... Hibamentes szoftver nincs."
Senki nem mondta h hulyek. Attol meg hogy szar egy szoftver, nem azt jelenti h hulyek irtak.
Hibamentes szoftver van: a Hello World. Amugy meg attol meg h nincs hibamentes szoftver nem azt jelenti h nem kell arra torekedni h minel kevesebb hiba legyen benne...de ez mar mas topic.
"Valószínűleg a Windowst is meg lehetne írni hibátlanra. Más kérdés, hogy ki fizetne érte 30 rugó helyett 30 milliót?"
Linuxban sem rosszabb mint a Win, megis ingyen van... ergo ha mar fizetek a Winert, elvarhatok a penzemert ezt-azt, nem gondolod? -
Alien_AM #44 Akkor most megismetlem mer latom nem tucc olvasni:
"a winxp éppen ezen a területen a legfejletebb az összes létező rendszer közül. "
Ez a kijelentes durva te is tudod ijet nem lehet mondani hogy az osszes, attol hogy te lattal egy winmill meg win2k3-at attol meg ne ragattasd el magad.
A wmi sztem egy nagy szar, bár a .net platform teljes szolgáltatásválasztékaval egesz szepen nez ki. Gondolom te ertesz hozza es mar hasznaltad is akkor tudhatod.
//neked kell ervelni nem nekem LOLa -
mrzool #43 "Pedig ez is szerzoi jog ala tartozik es beleesik a TCPA altal korlatozott dolgok koze :o))"
A TCPA nem korlátoz. Újra leírom: a TCPA csupán egy védett tároló a titkos kulcsok és certificate-ek számára.
"ugy gondolom hogy a szoftverekert elkert ar 90%ban nem tukrozi a szoftver minoseget...."
Nézd, a fejlesztőket meg kell fizetni. Ők nem hülyegyerekek, akik éhbérért, mondjuk 15 ezerért elvállalnak egy fullos portált (ilyenre tényleg van példa, olvass pl. prog.hu fórumot, másrészt a minősége is olyan lesz...). A hibamentesség... Hibamentes szoftver nincs.
Kivétel a célszoftverek. De az egy teljesen más kategória, az átlagember max akkor találkozik velük, ha autóba ül, vagy bekapcsolja a mosógépet.
Valószínűleg a Windowst is meg lehetne írni hibátlanra. Más kérdés, hogy ki fizetne érte 30 rugó helyett 30 milliót? -
Zoldalma #42 "A filmeket és egyéb média-cuccokat most ne keverjük ide"
Pedig ez is szerzoi jog ala tartozik es beleesik a TCPA altal korlatozott dolgok koze :o))
"kimondottan szoftverre gondoltam"
Ha csak szoftverre gondoltal akkor a #38-as reagalast nem ertem. :o) De mind1, ez mar max kotozkodes.
Ergo az van amit mondtam. Fejlesztoi/kiadoi szemmel marha jo.......viszont mint maganember, hat nem igazan szeretnem.
Amugy ha mar szoftver, ugy gondolom hogy a szoftverekert elkert ar 90%ban nem tukrozi a szoftver minoseget....ertsd, hagy nemi kivannivalot maga utan.... -
mrzool #41 Nem mondtam, hogy nem volt 'nem legális' divxem. A filmeket és egyéb média-cuccokat most ne keverjük ide, én kimondottan szoftverre gondoltam ("több ezer emberórával elkészült termékeikért"). Szoftverek terén pedig nincs nagyon takargatnivalóm. -
Zoldalma #40 "megpróbálják megakadályozni a kalózkodást..."
Nos, gondolom Neked sosem volt semmifele kaloz CDd, Divx..... -
Zoldalma #39 Ez az amiert a TCPAt a cegek udvozlik, a maganfelhasznalo meg utalja....nem errol van itt szo?
En hogy gondolom? En ugy hogy hiaba ez a szep PDF a specifikaciokkal, nem fogja visszatartani se az MS-t, se mas ceget h korlatozast vezessen be bizonyos dolgokban. Nekik jo, nekem nem feltetlen. -
mrzool #38 "rahuzhato CD ill. DVD masolasra...."
És? A mocsok cégek, hogy pénzt kérnek a több ezer emberórával elkészült termékeikért... A mocskok, hogy megpróbálják megakadályozni a kalózkodást... Ugye? Vagy mégis hogy gondolod? -
Zoldalma #37 Nem az anti-TCPA miatt irtam amit irtam, egyertelmuen szelsoseges...bar van benne nemi igazsag.
Altalad nyujtott linket megnezve azert kerdeses dolgok is vannak benne.
pl: "protect sensitive data...." rahuzhato CD ill. DVD masolasra....
De az IBM szerint tenyleg nem tartalmaz futtatas korlatozasi lehetoseget. Kerdes mi valosul meg belole. Mert korlatozni attol meg tudnak jocskan ettol fuggetlenul. -
#35 Nem érdemes vele vitatkozni... -
Lola. #33 ezt aztán jól meg mondtad, komoly szakértő lehetsz... :))
Ugye még véletlen sincs egyetlen szakmai érved sem amit ideirhatnál, a LOL-ozáson kivül? Pl, hogy igen WMI az nagyon jó, de van jobb is pl...
De hát mit is várhatunk tőled. LOL-ozzál tovább a szakmai kérdéseket meg bizd arra akinek legalább dereng, hogy mi mit is jelent az informatikában... -
Alien_AM #32 Ja és Lola a neved megvaltoztathatod LOL-ra.
"a winxp éppen ezen a területen a legfejletebb az összes létező rendszer közül. "
:DDDD lol -
Alien_AM #31 Tcpa (picit rohognom kellett) de gondolom a luserek erre gondoltak http://wellnet.hu/tcpa/?step=1
"Még csak az kéne.A BIOS használatomba is beleszóljanak.Remélem az Ázsiai országok minnél hamarabb kifejlesztik a nyilt forráskodú oprendszerüket és nem kell ezt a fos Windowst használni."
// ezzel egyetertek -
mrzool #30 "Azert ennek en utananeznek a helyedben."
Ugyanezt mondhatom neked is:
http://www.research.ibm.com/gsal/tcpa/tcpa_rebuttal.pdf
A 'TCPA-FAQ'-kal ellentétben ezt nem kispista írta, én jobban megbízom az IBM-ben. -
Joe #29 A BIOS-ra ráfért már egy ráncfelvarrás.
A DRM-röl meg majd akkor fogok nyilatkozni, ha megjelennek az elsö játékok, amikre nem lesz ISO egy héttel a megjelenés elött... -
Lola. #26 "Még jó,hogy éppen mostanában volt az Win.XP ezen részével probléma,ha jól emlékszem."
Kifejtenéd? Problémáról nem hallottam, ellenben jelen pillanatban a winxp éppen ezen a területen a legfejletebb az összes létező rendszer közül. WMI mondd valamit? Kétlem... -
#24 A jelenleg használt BIOS megszakítási rendszer lesz átírva és nem elérhetővé téve?
Amennyiben jól gondolom, az új BIOS (MS IOS ???) egyszerűen kidobja a saját felhasználóját ha neki nem tetsző dolgot művel...
...szuper... -
Zoldalma #23 Amugy kerdes szamomra, hogy ha egy rendszert ennyire le tudnak ultetni a virusok, akkor egyenlore erdemes-e arra torekedni h jobban integralodjon a BIOSszal. -
Zoldalma #22 "The goals of the Trusted Computing Platform Alliance (TCPA) are to develop an industry standard specification to verify data authenticity, integrity and privacy. A key element of any TCPA-enabled system is the Trusted Platform Module (TPM). The TPM is a crypto-processor that provides digital signatures, random number generation and protected storage in a secure environment."
Ebben szo sincs arrol h ne tartalmazna futtatasi-szabalyozasi lehetoseget. Te konkretan csak a TPMrol irtal :o) -
Zoldalma #20 "A TCPA nem nyújt futtatás-szabályzási lehetőséget"
Azert ennek en utananeznek a helyedben. ... -
Lola. #17 "és még sokunknak!"
A sok lámernek akinek fogalma sincs miről beszél...
mrzoolnál a pont. -
mrzool #15 Tudod egyáltalán mi az a TCPA? Vagy csak olvastad az anti-TCPA srácok által összehegesztett 'hivatalos' FAQ-ot? Melynek valóságtartalma konvergál a nullához?
A TCPA nem egyenlő sem a Palladiummal, sem a DRM-mel. A TCPA csupán egy hardver, olyan mint pl. bármilyen bővítőkártya. Szoftveres driverrel lehet elérni, és kihasználni az előnyeit.
Mi is a TCPA? Hardveres biztonságos tároló a certificate-ek és titkos kulcsok számára, hardveres (valódi) véletlenszámgenerátor, és kriptográfiai feladatok ellátó eszköz. Megvédi ezen privát adatokat vírusoktól, támadásoktól.
"Szóval szépen lassan megöljük a FreeWare cuccokat"
Ugyan mivel? A TCPA nem nyújt futtatás-szabályzási lehetőséget, nem blokkolja programok futását. -
#14 Hihetetlen! Gondoltam, hogy valami módon beépítik a TCPA-at (majdnem = DRM). Ennél mocskosabb dolgai még magának az amerikai kormánynak sincs. Szóval szépen lassan megöljük a FreeWare cuccokat, meg mindent, ami nem fizet az MS-nek azért, hogy a BIOSa engedélyezze azt a bizonyos progit. ÉS de jó lesz nekünk, amikor már az új gép bekapcsolásakor már törni kell a gépet. Ezt nem volna szabad hagyni, de mit tegyünk ellene? Van néhány próbálkozás, pl.: www.againsttcpa.com de sztem ezzel nem megyünk semmire (azért sztem írjátok alá). -
Reggel #12 Még csak az kéne.A BIOS használatomba is beleszóljanak.Remélem az Ázsiai országok minnél hamarabb kifejlesztik a nyilt forráskodú oprendszerüket és nem kell ezt a fos Windowst használni. -
#9 jó. -
#5 "Az egymással együttműködési szerződést kötött felek elmondták, hogy a közös fejlesztőmunka eredményeképp a közeljövő személyi számítógépei minden korábbinál egyszerűbbek és sokkal megbízhatóbbak lesznek." Kétlem...