451
Szal...
  • Sephi
    Jahey :) Igazan annyira eros Yuna speko oltozeke hogy komolyan leeset a pofam. Hat igy meg elhet olni barkit hamar olyanokat tamad vaze :)

Paine -nek vajon hol a ruhaja?

Viszaterve az elso sferara. A Eternal Calm muviban a sferan tisztan latszik hogy Tidus az mert a ruhaja is a regi. Viszont a FFx2-ben ha megnezem az elso sferat akkot egy Tidus-ra hasonlito egyen van ott mas ruhaban es kicsit nyugodtaban beszel... :)
  • Ramza
    Ja, most nézem, hogy már te is kipróbáltad :)
  • Ramza
    Ja, hogy van három darab alacsony slotos hálód, azt akarod mondani, ugye?
    Nekem van kettes is, azzal gyakorlatilag pillanatok alatt elő lehet hozni a spec. dressphere-t.
    Ki is próbáltam, Rikku és Yuna van eddig meg.
    Ha valakit érdekel, akkor szívesen leírom a hatást, érdekes.
  • Sephi
    Oszinten szolva radikalisan kezd megvaltozni a velemenyem a jatekrol! Kezd eszmeletlen jo lenni! Ez a Non-Linearis dolog kezd tecceni. Csomo helyet bejartam es kafa dolgokkal talakoztam. Az a ruhas dolog tenyleg egyszru volt csak korbe kellet kerdezni a nepet. Most kaptam meg Yuna es Rikku speko oltozetet!! Szereztem egy olyan izet amire ra lehet rakni csak ket darab ruhas sferat es ugy ahogy elkezdodik egy harc csak egyszer kell cserejek es majd a R1 lenyomasa utan Yuna atoltozik valami Viragga es eszmeletleneket tamad :))))
  • Sir Quno Jedi
    Hát van a first steps, a protection halo, meg a heart reborn mindjárt... A heart reborn meg már csak három sphere-es meg két gate-es...(emlékeim szerint)
  • Sephi
    Jo jo csak derujon ki mi is van veluk mert en csak azert jaccom :)

Kulfoldi forumon bazz olyan temak vannak hogy megijedtem. Egyszeruen ez a jatek tele van titkokkal brr.

Valami FFx2 International + Last Mission -rol beszelnek nagyban ... most akkor mi lehet vajon az a Last Mission...
  • Sir Quno Jedi
    Két vég nekem elég, a perfect-et csinálja meg aki akarja...
  • Sephi
    na ez a baj! Ketszer kell vegig jaccani hogy 100% legyen. Igy ha az embernek nincs idege soha sem fogja megtudni mi lett veluk a vegen :( Huhh nagyon ra kell alni akkor hogy minden meglegyen csinalva.
  • Ramza
    Ehh, al-bhed származás és magic együtt. Kb. mint a dwarf mage...
    Már megint be voltak tépve a készítők :(
  • Ramza
    ?
    Melyik grid?
    Milyen kis hármas?
    :)
  • Sir Quno Jedi
    Ja és a grid nem is nagy, mert már most van kis hármasom is !
  • Sir Quno Jedi
    Ja és perfect ending csak másodszorra érhető el, normál, vagy jó elsőre is.
  • Ramza
    Aha, végülis logikus lenne, mert full-táp.
    Köszi szépen!
    GF - ez most az a játék, ahol nem nagyon szeretnék belenézni semmibe, inkább kérdezek.
    Persze egyszer már elkurvultam, és akkor láttam is, hogy elsőre nem lehet 100%-ra kijátszani, legjobb esetben 2 végigjátszás kell hozzá.
    Ez most csak így eszembe jutott :)
  • Sir Quno Jedi
    Izé, namost Rikku-nak a legnagyobb az affinitása közülük a magic-hez ! Próbáld ki, ezért kénytelen voltam nála maradni black mage-ileg, tudod a táp ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Asszem, hogy minden mást aktiválni kell az adott grid-ben (pl. csatában) és AZUTÁN tudod használni őket, vagy ilyesmi, mintha olvastam volna. DE a GameFAQs-on van full sphere doksi...
  • Sephi
    Azt meg nem tudom mert nem szereztem meg oket :(
  • Sephi
    Voltam Djose-ben es elkezdek most jarkalni oszevisza mert talatam sok erdekes dologt...de sajnos mondom nekem nem annyira teccik hogy nem linealis :P
  • Ramza
    lányos = lányok
  • Ramza
    Megköszönném, ha valaki leírná, hogy a rákbe lehet előhozni a lányos speciális dressphere-ét :-I
    Yunájé és Rikkujé megvan, de nem tudom használni :( Ezeket nem lehet gridbe tenni, valahogy máshogy kell előhozni.
    Az első megtalálásakor mintha azt írta volna, hogy az L1 lenyomása (ds váltás alapból) után R1-et kell nyomni, de az nem működik :(

Szóval ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném nagyon.
  • Ramza
    Ez sajnos az ff játékok rákfenéje :(
    De minden ellenfél ellen azért ez kevés lesz.
    Nálam pl. Paine 1000 körül sebez varázslattal, míg a többiek még mindig csak 100-300-at ütnek.
  • Ramza
    Igenis :)
    Csak egyszerűen nem tudom néha megérteni a kérdéseidet.
  • Sephi
    Es ha mar a harcrol is szo esik elmondanam hogy mar az erdoben harcoltam vagy 20 alkalommal es mar annyira untam hogy siman nyomva tartottam az X gombot :) Yuna - White Mage , Rikku - Gunner es Paine - Warrior volt es igy mindekit ki tudok nyirni... br..
  • Sephi
    Es te meg ne legyel ilyen undok meg nem esik jol nekem. Lehet szebben is leirni a dolgokat.... attol hogy nem egyezik meg az izlesunk nem kell ironikus lenni.

Na nem akarok veszekedni...
  • Sephi
    Es! igenis vettem a faradsagot es megneztem! Amit az airshipen latni lehet az az hogy hogy Tidus-ra hasonlito egyen oda al egy gep ele es mond valamit Leena-rol a gepnek nem? Meg aztan van meg egy ahol mutatja ugyancsak ezt a Tidus fele egyet hogy all a racsok mogott es kerdi hogy miert vettek el a fegyveret! De az Eternal Calm-ban tisztan lehet latni hogy Tidus az es Yuna utan kiabal es tombol!

Ha ez nem igy lenne elnezest kerek de en a arishipen az utibbi emlitetett sferat nem lattam.
  • Ramza
    Nem mindegy merre van?
    A parancsnoki hídon kiválasztod, hogy Djose temple, és ott vagy...
  • Sephi
    Ohh jaj... van akinek teccik a non-linear es van akinek nem. Attol meg nem kell nekem pangracios jatekot jaccak. Sajnos ez van utalom hogy 100 be kell jarni helyszineket hogy majd veltlenul meg talajak valamit. A FFX-ben a vegen kellet ilyen csinalni azaz nem kellet csak ha akarod es meg is csinaltam. De az idegesit hogy el lehet menni 100 helyre de pontosan nem mondja meg hogy hova.

Merre van Djose temploma? Eskuszom mindent elfelejtettem :(

• rolika
    mit látok?? nem lineáris??? csaminyami :)
  • Ramza
    Még valami: ha egy helyszínre "no mission" vagy "mission completed" van kiírva, attól még érdemes végigfutni rajta, lehet, hogy van rajta (még egy) küldetés.
  • Ramza
    Talán végig kellene menni az összes helyszínen és megcsinálni a mellékküldetéseket (szinte mindenhol van, ráadásul van ahol kettő is).
    Ezekből szépen kiszűrhetők azok a küldik, amik a történet fő folyamát befolyásolják. Na ezekben lehet megszerezni a három ruhát.
    Azt pedig végképp nem értem, hogy Moonflowba miért gyalog mész!?
  • Ramza
    Huhh, mit írjak, hogy ne tűnjön kötözködésnek? :(
    Haladjunk sorban.
    - nem tudom feltűnt-e, hogy az FFX-2 egyrészt folytatása, másrészt kiegészítése az FFX című játéknak. Ha nem is 100%-ig elvárt, de mindenesetre javallott az előzmények ismerete. Ráadásul ezért nincs új helyszín se nagyon: felesleges. Arról nem is beszélve, hogy mivel kisujjunkban van az FFX, ezért nagyon jó érzés ugyanazokat a helyeket újra bejárni.
    - az Eternal Calm video lényege valóban az említet Sphere, amit meg lehet nézni az FFX-2-ben is...
    - annak ellenére, hogy aAbysSx elég sok mindent elmagyarázott neked, úgy tűnik, hogy még mindig nem értesz szinte semmit az FFX-ből. Erre utal, hogy szerinted "nagyon egyszerű" története van.
    - Nonlinearitás mint legynagyobb hiba??????????? Úristen! Játsszál pankrációs játékkal! Soha jrpg-ben még nem voltak ekkora lehetőségek ilyen játékmenetre. Az FFX legnagyobb (és egyetlen) hibája az, hogy a történet full lineáris volt, és gondolkodni sem kellett soha, mert egy bazi nagy nyíl jelezte, hogy erre kell menni.
    - a többi dologgal egyetértek :)

Összességében szerintem nem kellene játszanod vele, ha ennyire lesújtó a véleményed és ráadásul elakadsz az első saroknál.
  • Sir Quno Jedi
    Ha Guadosalam-ban utána kérdezősködsz, akkor kiderül, hogy a Djosé High Road felé volt valami tervük, szal. csak el kell menni a Djosé Temple-hez, majd vissza a Mushroom Road-ra gyalogosan...

Én most tartok itt (csak lassan egy hete nincs időm nyomulni vele). Állítólag van még két mission
  • Sir Quno Jedi
    Ez azért van, mert nem vetted a fáradtságot az airship-en, hogy megnézd a megszerzett sphere-ket (ami az elején perpé az a bizonyos Tidus-os) ! Én azzal kezdtem, amint felkerültem ! :DDD Yuna igencsak elelmélkedik rajta...
  • Sephi
    Erre nem tud senki valaszolni? Bejartam mar az egesz erdot de nem lelem oket... hol is van az a Moonflow vazz?
  • Sephi
    Itt arrol van szo hogy most neztem meg a 14 perces Eternal Calm muvit ami ket evel jacodik a FFX befejezese es Tidus eltunese utan. A filmben meg van emlitve a ket uj csoport New Yevon es a Youth League is de nem az az erdekes. Rikku elhoza Yuna-nak Khimari -tol egy Sferat amiben tisztan (na azert nem tisztan) latszik ahogy Tidus-st valaki bezarta es ott tombol magaban. Ezzel Rikku es yuna elindulnak megolkotjak a Gullwings Sfera vadasz csapatot es elkezdenek keresni sferakat.

Ez eddig ok. De a szivas az hogy ha megszerzi valaki a FFx2-ot abbol az ejen nem derulnek ki a Eternal Calm -ban levo jelentek csak nagyon utalnak ra ami szerintem hulyeseg volt a Square-tol mert igy aki nem latja a kis 14 perces muvit az nagyabol nem is tudgya mit varjon. A FFX2-ben amikor Yuna megmutatja Lulu-nak a sferat akkor csak elmondja mi van rajta de nem mutatja :(

Az FFX -nek borzasztoan egyszeru a tortenete ha megerti valaki a vegere. Auron visza utazik az idoben hogy Tidus elhozza a jovoben mert mivel Sin -ben jelenleg Jecht (aki ugye Tidus apja) lelke lapozik , akkor hatha le tudgyak gyozni. Az elejen latjuk hogy maga Sin hozza at Auront- az idoben ezzel is mutatvan hogy Jecht-ben szorult meg nemi emberiseg. A legjobb pelda az amikorSin megtamadja az embereket de amikor Tidus megerkezik elmegy onnan. Na mind1 mindenki ugy erti ahogy akarja a storyt. Mivel Tidus a jelnlegi vilagban nem letezik ezert tunik el a vegen. Hogy hogy kerul visza es mi is tortent valojaban az a FFX2-ben remelem kiderul.

A FFX2 sajnos mesze nem adgya meg a FFX hangulatat csak nagyon gyengen. A zene tejesen megvaltozott ami nekem nem teccet. A Harc rendszer borzaszto!!! alitolag 10 ora jatek utan lehet hozaszokni mivel van ez az uj dolog hogy Active Battle es az azt jelenti hogy nem lehet varakozni es eldonteni nyugodtan mit tamadunk mert az ellen tamad nyugodtan es nem varja ki a sorat mint ahogy a FFX-ben megszoktuk. Sajnos csak harom szereplonk van az egesz jatekra espedig Yuna , Rikku es Paine. Az viszont erdekes hogy at tudnak oltozni de ez is faraszto egy ido utan. Ami meg nagyon erdekes de idegesito is hogy alig van uj helyszin!!! En mar 7 oraja nyomom de egyenlore minden ugyanaz a regi. Az oszes helyszin ugyanaz! Ez neha jo is de neha idegesito is :(

A jatek legnagyobb hatranya hogy nem linealis szal nagyon sokszor kell magunk dontenunk hogy merre akarunk menni es ez azert szar meg igy tobb fele vege lesz a jateknak es ez nekem nem jon be. A FFX -ben csak mentel elore es tortentek a dolgok majd a vegen lehetett masmerre is menni de ebben egyfeszt ez van.

Sajnos a jatek borzasztoan Barbie baba stilusu. Van a harom lany es nagyon furcsan viselkednek ami igen idegesito.

Pozitivum a grafika mert baromora sokat javult!! Igaz par szereplo meg mindig csunya de el lehet nezni.

Az a baj hogy mindeki a FFX stilusra szamitott es nem akart senki valtozast. Na ez a jatek ha nem lenne a szereplokkel es ha nem abbana vilagban jacodna akkor mesze nem lenne X-2.

Kb ennyit errol...

• Sephi
    De figyuz... en ott vagyok hogy meg kell keressek harom darab ruhat hogy Leblanc-tol viszaszerezzenm a sferat de nem tudodm hol talalok harom ruhat :( Elindultam Tunder Plains-en keresztul es el akarok jutni Moonflow-ba ahol eloszor csokolozott Tidus-al mert alitolag oda mentek ezek a harman de nem tudom mar merre van... mindig mashova jukadok ki :( micsinajak?
  • Ramza
    Én is ki voltam készülve tőle.
    De most, 15 óra után annyira beleszoktam, hogy becsukott szemmel is menne.
    Szóval no para, menni fog az.
    Haq nem tetted volna, akkor vedd le az atb-t wait-re és a harcot leglassabbra, az segít egy kicsit.
  • Sephi
    Mar megvan toltom lefele a Another Story : Eternal Calm filmecsket... bar nagyon nehezen jon :(

De utalom ezt a gyors harcrendszert :(( Ki nem alhatom nem tudok rendesen strategiazni baazz... ezt a szivast ...ez az elso ilyen FF ahol minden el kell kapkodni es sietni... brr de nem birom... de aze vegig viszuk :)
  • Ramza
    megi = neki :)
  • Ramza
    Na ennek a kérdésnek fuss megi mégegyszer...
  • Sephi
    Bazz en nem ertek valamit! Most igaz nekem FFX2 masolatom van de ahoz hogy ertsem mi tortent kellet volna megvegyem az eredetit? mert azt ertettem hogy azon van valami 10 perces muvi ahogy rikku mutat valami Sferat Yuna-nak Tidus-rol ... igaz csak most kezdtem el jaccani de nem lattam semmi ilyet... most vagyok eloszor a hajon... most lesz az hogy jon vagy mi?