6542
  • Lobster
    Megpusztul. Üldöztem egyet vagy 2 rendszeren keresztül, de nem volt hajlandó szóba elegyedni velem. Végül megsértődtem és lelőttem. Azóta tudom, nem vagyok egyedül az Xuniverse-ben! :)
  • BaLeeX
    Értem, és az 5 kilcsin (gondolom ez nálad km-t jelent :) ) kívülre nem is megy a teleport meg az áruátrakodás? Mert akkor szerintem sok értelme nincs.
  • Valen
    Vissza az (A) hajóra -- ez a rész az illő hejre beillesztendő a 1691-es hozzászólásnál.
  • Valen
    ja az AI nem használja a Jumpdrive-t, azt csak te tudod személyesen aktiválni.
  • Valen
    Transporter:

Amelyik (A) hajódon van, arra vagy arról át tudsz helyezni árukat a másik (B) hajódra, ami 5 kilcsin belül van, s ki van jelölve, valamint arra (B) a hajóra át tudsz teleportálni, de vissza csak akkor mükszik, ha a másik (B) hajón is van Transpoter.

Jumpdrive:

EC-rt tudsz a már meglátogatott rendszerek között ugrálni, nem kell a Gate-ket használni. Gyk. egy ugrás KingdomEnd-ből Argon Prime-ba a Titannal kb. 80 EC és 1 mp. :)

Kis hajó 5 EC/sektor
    Közepes hajó 10 EC/sektor
    Nagy (Titan/Colossus/stb.) 20 EC/sektor
  • Valen
    Az alap dolgok :

Transporter , Jumpdrive, stb...
  • Valen
    Nem próbáltam még, mert 450-el dzsal, s csak a kis szarokkal lehet utolérni (M5 class)
  • BaLeeX
    UFOt ha megtámadod mi van?
  • BaLeeX
    Két kérdés gyorsan, mire jók ezek:
    Transporter device
    Jumpdrive
    És azon kívül hogy mire jók, megérik az árukat?

Elkezdtem most újra a pajzs eladástól és így egy fokkal könnyebben jön a pénz.

Ami bejött: eladtam a szar transportert kemény 2500 kreditért és vettem 100k körül egy Expresset 10k-ba került felfejleszteni a sebességét 100-ról 200 fölé és 750-es a raktere igaz nem XL csak L-es. Na ezzel az Ore belt szektorban és környékén kb. egy óra alatt csináltam 100k hasznot ami azért szerintem nem rossz. Gyűjtök még egy picit aztán veszek egy SPP-t meg még egy transportert aztán irány észak.
  • Valen
    X2 Map + UFO képek

Na itt is van
  • Valen
    nem hittem a szememnek, de ha kell csinálok róla képet, mégvalami a 4. UFO-t láttam a gaméban (Unknown Objekt -nek jelöli (nem Khaak és Nem piramisszerű a kinézete) és adatlapján is unknown van, képeket a mindjárt beteszem)
  • Valen
    12 = 102 Ore Asteroida
  • Valen
    Na vettem Split Raptort, Pythont és Elephantot.

Mégvalami Wasteland-tól keletre van egy UNKNOWN Sector, ahol van egy 12-es Ore asteroida, a mellete lévő Argon rendszerben meg hiány van belőle.

Mégvalami: Ha jumpdrive-t beizzítod és 90% után próbálsz meg átteleportálni egy másik hajódra, akkor elbasztad, mert bár elteleportálodsz, de közben el is ugrasz a kívánt hejre, s a kapuban materializálódsz (gyk. kifagy a game)
  • BaLeeX
    Kösz a tippeket ez alapján elindulok még1x. Azt hiszem pont megvan az a metnés amikor az utasszállítóval állok a dokkban duma előtt és csak el kell adni róla a pajzsokat.
  • BaLeeX
    Várd meg az 1.2 crackeltet. Szerintem ez a hibrid nem túl egészséges megoldás. Mi bajod volt az 1.1-el?
  • hork
    Lysandrus: ezt csak trükközéssel tudod megcsinálni.

1.a)ha pl. egyazon szektorban van a 2 gyárad, és a szektorban nincs több spp, akkor 0 ugrástávot állítasz be a bányában
    1.b)ha van más spp is a szektorban, akkor azt legyakod , innentől ua. mint az a pont

2.)ha nem egy szektorban vannak, akkor megcsinálhatod, hogy az SPP-nél beállítasz egy alacsony EC árat, a gyárban pedig erre az alacsonyra állítod az EC vásárlási árat. Ez nem túl jó, mert 1 gyár csak a tizedét eszi meg a kapacitásnak, és a többit így nem tudod magas áron eladni automatikusan.

3.)amit javaslok ezek helyett: a get.ware vagy más buy ware loop script telepítése (xscripting.com) amivel pontosan ez kivitelezhető elegánsan - szóval megadod a bánya importhajónak, hogy melyik gyárból szállítson, hányszor (-1=végtelen) és hogy mennyiért vegyen

Ez azért is jó, mert így gyárláncolatoknál pontosan be lehet lőni az árakat úgy, hogy a profit néhány helyen, a láncok végén összpontosuljon, a többi gyár nullszaldósan működjön, és ne kelljen 50 helyről szedegetni össze a lét (mondjuk erre is van script)
  • Lysandus
    Viszont nekem is van egy kérdésem: a szállítóknak csak buy vagy sell parancsot lehet adni? Úgy értem: ha mondjuk van egy saját SPP-ém, és egy ore mine-om. És én csak azt szeretném, hogy a saját SPP-ből lássa el a bányát. Egyszerűen kapja fel az ec-ket és vigye át a bányába. Ezt lehet?
  • Lysandus
    Whisky: Herron's Nebula, a déli kaputól egy kockára északra és három kockára keletre van egy Space Fuel Distillery.

A másik problémát nem értem, nekem az 1.2-re ráírt 1.1-es exénél egyik gond sem jelentkezett. Azóta is szépen fut...
  • BaLeeX
    1.2 crackelt patchet tetted fel vagy 1.1-et?
  • hork
    Romeo, space fuel a neve, herrons nebulában van pl. egy distillery ha jól emléxem, vagy elszeded kalózoktól
  • hork
    A buy ware alapból csak egy fordulót jelent, ami elég béna. Script-el oldható meg, hogy a fordulók számát is megadd, sőt azt is, hogy saját gyár esetén mennyiért vigye a hajó a cuccot.
  • K.András
    DAEMON TOOLS 3.44 és megy is....
  • K.András
    Köszönöm,megoldottam a 3.44-es daemon tools már tudja emulálni elindul az 1.2-es javitás!!!
    Egyébként mindig igy szoktam csinálni,belenyulok és kiszedem,álltalában nem is marad bent semmi :)))
  • Lysandus
    Megcsináltam a spaceweedes és a whiskys küldetést. Vesztettem vele két órát, mert párhuzamosan csináltam az SPP beüzemelésével, és végülis kicsúsztam a határidőből. Mindegy újrakezdtem, mert ha elvállaltam csináljam is meg! :-)

Szóval: pénz tényleg nem jár érte, mondjuk a cumót megveszik tőled, tehát ezen egy kicsit kereshetsz. De viszont rangban nagyon megdob, Queen's Knigth lett belőlem egyből a boronoknál.

Amit fontos tudni hozzá: a whisky darabja úgy 1000 cr körül van. A spaceweed maximális ára pedig 4000 cr/egység felett van. Tehát ne úgy csináljátok mint én először, hogy elindultam 10 ezer cr-tel 10 egység spaceweedet venni, mert úgy többször kell fordulni! Egyébként többször fordulni lehet, csak időből ne csússzatok ki.
  • Lysandus
    Szerintem a mercurid azért amortizálódott le, mert megtámadták. Nincs jó ötletem, hogyan tudnál ebből a szituból kimászni. Nyilván az ore beltben van a bányád, amivel az a baj, hogy ott sok enemy szokott nyüzsögni. Csak azt tudod csinálni, hogy amíg össze nem jön a lové egy másik teherszállítóra, és a jelenlegi pajzsokkal történő felfegyverzésére, addig magad vezeted a járgányt.

Nekem is ez volt a gondom, én újrakezdtem, igaz az első játékot én csak ismerkedésre meg felderítésre szántam eredetileg. Én is az SPP-és kezdést ajánlom. A következőképp: az SPP-t az Argon shipyardon vedd meg, és szállítasd át Kingdom Endbe. Azért, mert az SPP közel ötven százalékkal drágább a boronoknál, mint az argonoknál. És ha ott veszed, nem marad lóvéd másra. A Kingdom End azért jó rendszer, mert ott NINCSENEK enemyk. Akik még az Argon Primeban is felbukkanak néha. Másrészt ott minden kéznél van, Crystal Fab, és vevők, akiknek jó drágán lehet adni a cuccot, én nem is engedtem ki a védtelen transportert a rendszerből.

Szóval én a kapott pénzből feljavítottam a kapott mercuryt 51 százalékos hullra, mert csak ennyire volt lovém. Plussz megvettem az összes engine upgrade-et. Ezzel már tudott menni 86-al. Nem sok de elég. Megteheted azt is, hogy veszel egy vadi újat, csak akkor már az SPP-re nem marad pénzed, de össze lehet kereskedni hozzá tőkét. Pl. ore belt, warehead kereskedelem a WASP mis. fact. és a fegyvergyár vagy mi között.

Szóval megvan az SPP és a szállító, az első köröket úgyis neked kell megcsinálni, mert a bejött lóvét én a mercury teljes javítására (hogy tudja a 130-at) és system upgrade-re fordítottam, megvettem hozzá a computereket. De a raktérre nem költöttem. Most jön majd az, hogy veszek egy boron delfint. A mercury veszi majd a kristályt (ahhoz úgysem kell nagy raktér) a delfin meg eladja az ec-ket. A delfinnek nagyobb a raktere ugyanis, asszem alapból 1500. Röviden ennyi.
  • Ninju
    Ezt gondolom nekem írtad.
    Bocsi, de én meg voltam gyöződve arról, hogy a rar-ban is az első file tartalmazza a teljes könyvtárat. Régen így volt. Ja és azért tömörítettem totalcmdr-el mert ki akartam próbálni, hogy működik e a rar tömörítés. Köszi a tippet. Akkor lerántom este az utsó file-t.
    Még 1X köszi a segítséget. Én mondtam, hogy én vagyok a hülye!!!!
  • hork
    Miért, hol van az megírva, hogy egy cd image csak 2 fileból állhat? És miért 'nyúlsz bele' a rarba, miért nem bontod ki rendesen, grrrr. Az utolsó file-ban (.53) van bws és bwt, két kis file ami az első rar-ban még nincs ott, ezért nem fogod megkapni, ha csak az elsőben levő fileokat rángatod ki. Full extractot nyomj.
  • BaLeeX
    #1637 légyszi válaszoljatok a kérdéseimre aki tud.
    Újrakezdésen és SSP gyáron kívül, mert az is egy alternatíva.
  • Ninju
    Most szerintem én is hülye vagyok, de nekem is csak egy BWI és egy BWA volt benne! Ja és ellenőriztem svf-re! Valami nem kerek! Valakinek valami 5let?
  • K.András
    Kiirtam egy cd-t berakom,müxik!Nézek nagyokat,és mondom akkor kilépek és kilövöm ami nem kell explorer stbstbstb.Azota nem sikerül elinditani!Na de létezik hogy elöször megy rola aztán meg nem???Teljesen tanácstalan vagyok!!!
  • hork
    Nem tudom mit próbálsz kiírni, de amit tőlem töltöttél le, abban van bwi, bws, bwt és bwa kiterjesztésű file is. Ha nálad nincs, akkor a kibontásnál van valami gubanc, vagy rosszul töltődött le (ott az sfv ellenőrzéshez). Ez a változat garantáltan jó, én is ezzel játszom.
  • K.András
    BASSZUS!!!NEM LEHET KIIRNI!!!
    Mindent ugy csinálok ahogy #851-ben le van irva csak van egy kis bökkenö!!!
    A srác BWT-röl beszél miközben nekem nincsen BWT-m, csak BWA meg BWI!!!És amikor berakom akkor nem lesz aktiv a WRITE GOMB!!!Na de akkor obitosbol is több verzio létezik vagy neki mitöl van BWT-je???Ez számomra érthetetlen!!!Nem ir semmi olyat hogy át kell alakitani ergo nem irhatta BWT-ben ,mivel nincsen BWT-az obitos verzioban....
    Soha életemben nem szoptam ennyit,két északám ráment már és nem jutok semelyikel elöre!!!Egyszerüen elképesztö ez az egész!!!VALAKI PLS HELP!!!
  • Lobster
    Hehheee sikerült a k*rrrva bolygóra leszállnom. Nézem az utaslistát és kiket látok rajta? A fél ponyvarengény teamet! :))))
  • K.András
    Megvan thx!
  • hork
    blindwRite
  • K.András
    Nekem pedig azon amin van,mindig más helyen ad el!!!És majdnem mindig 21-22 ezerrel lesz több a gyár számláján(spp) ami azt jelenti hogy 21-22 cr-ért adják el mivel a mantámba 1000 fér el!!!Ellenben amelyiken nincsen az 16-17- ezret hoz!Probáld ki mondom egyböl észrefogod venni!Azt is észrevettem hogy vásárlásnál amelyiken nincsen az egy rendszerben bemegy egy rakás helyre mig a másik szintén crystalt akar venni és lazán átmegy a rendszeren,utána a másik amelyik leszállt mindehova üres és megy tovább más rendszerekbe!!!Most már tényleg 1millio%-ig biztos vagyok benne!
  • hork
    Kell hozzá a blindwite 5, és a blindwite tweaker, keresd meg a régebbi hsz-ek közt valahol a leírást!
  • K.András
    Na végre lejött!!!Obitos,most megprobálom kiirni és végre normálisan tudok majd játszani!!!
  • hork
    Én viszont azt látnám értelmetlennek, ha a best buy/sell locator nélkül össze-vissza kóricálnának a gyár hajói, akkor alapkövetelménynek kéne tenniük ezt, és nem aktiválódnának a buy/sell ware pontok a trading menüben.

Kolbászosfánk megfigyelése, amit régebben írt tényleg úgy van, szal a gyár hajói ha kiszúrnak egy jó célpontot ahol megfelelő a vásárlási ár, elindulás után már nem módosítanak a célponton, és így néha marhára áron alul adnak el. Erre jó megoldásnak tűnik a Teladi exporter script, az ilyenkor megváltoztatja az úticélt.
  • K.András
    odamész közel comm menü, a massage log-ban meg nézd meg kit kell keresni...