X2-The Threat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kéne 1 kis segitség. Bármilyen felbontásba inditom el a gamet ha uj jatekot kezdek mindig kidob a windowsba. Másnál is volt ilyen gond már? Segitsetek pls Thx
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
...pipaszár lábaival meg két centis derekával...
De tüdõben elég erõs volt a cica

Nekem az itt-ott furcsa szemmozgás tûnt fel. Teljesen olyan érzésem van az animok alatt, mintha minden nagyobb 'beszélgetés blokk' elõtt az illetõ elgondolkodna. Ilyenkor mintha az eget kémelelné egy ideig, utána megszólal.
Szerintem nem ez a lényeges része ennek a játéknak. Én úgyis a kereskedés, kalózkodás, kalózvadászat miatt játszom ezzel a játékkal. Az, hogy van sztorija is, az csak hab a tortán. Nem tudom, hogy játszott e valaki közületek az Independence War 2-vel. Nálam az "ûr-szimulátor"-ok közül az az etalon. Ehhez képest az X2 irányítása elég arcade jellegû, de ebben jobban kidolgozott a kereskedõs rész. Sajnos az IWar2-ben a 'kereskedelem' abból állt, hogy rabolj ki egy hajót, és a megfelelõ cuccokért cserébe kapsz jobb fegyvert, hajtómûvet, felszerelést...stb Jobb hajóval még több hajót fossz ki, mégjobb cuccokért. De annak is jó alapsztorija volt.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
...rájuk szót fecsérelni is hibának tartom...
Akkor miért írtad ezt le?
Az tény, hogy van egy gépigénye a proggy-nak, de nálam (és még sok más embernél is) gond nélkül fut. A menüben szokott egy kicsit akadozni, de a játékon belül tökéletesen fut. Szerintem "a hiba az Ön készülékében van", ha 640x480x16-ban is akadozik a játék. Nálam 1280x1024x32 bump map, AA... nagyon szépen fut, bár ennek megfelelõ vas van alatta. Szóval mert nálad valami codec probléma, vagy gyengébb vas, vagy valami ilyesmi gond van, ezért lehúzni egy játékot egy kicsit túlzás. Bár végülis szíved joga. Abban viszont mindenki egyetért, hogy nem ártana valami patch hozzá :)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Lécci, lécci, lécci.

Végre októberben megláttam az egosoft oldalán hogy novemberben kijön.Természetesen ahogy lenni szokott, elcsúsztatták a kiadást európában.Amerikában és Ausztráliában! már megjelent, igaz egy két napja, ha jól értesültem.
De a legbosszantóbb az az hogy elvileg ugye németek, tehát európaiak fejlesztik akár csak az elõzõ részeit, és nem itt jelenik meg hanem a szájba****tt ausztráliában ami a világ f*sz tudja hányadik felén van! Szori picit ideges vagyok...
A lényeg hogy az elõzõ részeit SEM tudtam itthon megvenni eredetiben, mert amikor megjelent, a duma az volt,hogy "nem küldtek", meg "kevés van és elfogyott és nem tom' mikor jön legközelebb" szóval itthon nem lehetett megkapni....késõbb meg már egyáltalán nem volt.
Mindegy,csak azt szeretném mondani, hogy ez az ország fasorban sincs, mert megnéztem a külföldi oldalakat és persze miért is szállítanának magyarországra?!Tehát vagy "megveszem" warezban vagy várok,amíg hátha fordul a szerencsém.
Más.A demót lefuttattam mikor kiadták, én nem csalódtam, csak egy kicsit a gépigényben.A gépem p4 3.0 Ghz ram 1 giga corsair ddr alaplap nem annyira érdekes de asus p4c800 deluxe, jó a videókártya szar régi, de hogy miért szaggat ennyire?
Én utoljára a Freespace majd késõbb a Freelancer címû alkotásokkal nyomtam, szerintem nagyon kevés az ûrhajós játék.Jó még c64-en és amigán az elite-vel, de mikó' volt az már....
A freespacenél hihetetlenül ideges voltam mikor kiderült hogy nem csinálnak harmadik részt.Olyan ku****ra voltam ideges hogy írtam a volitionnal persze feleslegesen.A freespace volt az a játék aminél szó szerint sírtam bizonyos részeknél, annyira fenomenális története és kidolgozottsága volt.
Bocs hogy eltértem a témától.
Megõrülök hogy ti már játszátok az X2-t.
Légyszi küldjetek valami címet ahonnan lehúzhatnám.
Elõre is köszi.

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Reboszi, MrTressy, maric, köszi a tanácsokat. Sajnos ma csak késõn érek haza és nem tudok játszani, de holnap kipróbálom a meggazdagodást :))
Az ore collector meg összeszedi az ércet, ha mobile drilling systemmel kiástad az aszteroidából.
Az mért van hogy mikor uj játékot akkarok kezdeni mindig kidob a windowsba? A gépem konfigja ez: amd 1.7+ proci 512 ddr ram gf4 ti 4200 64mb graf kartya. Segitcsetek pls koszi
A "H" gomb lenyomásával kapsz infót a bill. kiosztásról...
Elõször is. Érdemes venni 10-12 szatelitet és lerakni a boron és argon rendszerekben. Így mindíg látod az árakat a trading system expansionnal az összes szatelittel rendelkezõ rendszeredbe.
Ezután az Antigone Memorialos küldi végén kapsz egy üzenetet, hogy ingyen jump drive-t szerelnek a hajódra. Ezt szereltessétek fel a kereskedõhajótokra és máris 5 kaput ugorhattok egyszerre 50 energy cellért, ami rossz vételnél is csak 1000 credit. Már csak egy jó kereskedelmi útvonal kell a Boronok és Argonok között és dõl a lé.
Minél elõbb érdemes bányát venni, és elõször magadnak, majd késõbb a bányához vett hajóidnak értékesíteni. Érdemes minél több profitáló gyárat felhúzni. Bele fogtok jönni. Vegyetek a szállítóhajótokra triplex scannert. Ezzel már az egész szektort látjátok, ha középen álltok.
Aki csempészni, vagy kalózkodni akar az is jól meg fog élni. A Teladiknál például nem illegális a Spaceweed, az Argonoknál van whiskey valahol a The Hole környékén. Ezen kívül nem csak a szétlõtt hajók cuccait érdemes összeszedni. Keressetek csatákat, ott is van mit. Foglaljatok el hajókat.
A pause egyébként Shift+P
Ha van még kérdésetek, csak mondjátok.
Király ez a játék.
pause van a jatekban? mar csak azt hianyolom.

sorry...
Kérdésemet elsõsorban Reboszi-hoz intézném, mert ezidáig úgy tûnik, hogy mindenkinek csak problémái voltak a játékkal, de senki sem játszik vele igazán :(
Szóval a helyzet a következõ : ha a játék elején, a túdós fuvarozó küldi után (még mielõtt Elana-val beszélnénk) eladjuk a 2x25MW shield-et + egyébb cuccot, a maradékot pedig áttesszük a mi hajónkra, akkor kb 400.000 Cr áll rendelkezésünkre a kezdéshez. Én ebbõl feltuningoltam a kapott teherhajót (max speed + raktér bõvítés) és vettem néhány cuccot az Argon Dicoverer-hez is (speed upgarde, joll lézer...stb...). Úgy tûnt, hogy ez így f*sza lesz.
De megcsinálva a törött csillagkapus részt, plusz a következõ mission-t, kap az ember egy üzenetet Ban Danna-tól, hogy itt az idõ a gazdasági háttér kialakításához, mert a köv. küldi az megvár, nem szalad el. Eddigre kb 100.000 Cr-re apadt a pénzem. Ebbõl sajnos nem lehet semmilyen gyárat sem venni :( A legolcsóbb is kb. 160.000 az Argon Prime Shipyard-on. Én sajnos nem játszottam az elõzõ részekkel, ezért érdeklõdnék, hátha van valakinek tapasztalata a régebbi részekbõl. Szóval, érdemesebb gyárat venni a pénzbõl??? A gyár automatán termeli a pénzt? Vagy nekem kell a cuccot 'értékesíteni'? Ha nem tuningolom fel a gépeimet, akkor úgy számoltam, hogy tudok venni egy (legfeljebb 2) solar powerplant-ot. A tutorial-ban szó volt róla, hogy nem mindegy, hogy hová telepítem. Tud erre valaki tanácsot adni? Megéri itt az elején két gyárat építeni? Milyen gyorsan termel profitot egy ilyen gyár? Nem gyorsabb sima kereskedelemmel összeszedni a pénzt? Huh, tudom ez így hirtelen sok kérdés volt, de remélem vannak mások is itt, akiket érdekel a téma.
Üdv, Morgann
I've had the game since Saturday, and having the stutters in the cut scenes. The intro is the worse.
My pc is not bad
AMD xp 2800
Nvidia g-force 4 Ti 4200, 128MB (52.16 drivers)
1GB DDR 400 ram
N-force 2 MB
Windows XP Pro
Well I've found the answer, for a Nvidia card at least.
You need to activate the Coolbits config page for the Nvidia Drivers. This is done thought the registry.
Go to the key...
Add a Dword entry called...
CoolBits
And give it a value of 3.
Once this is done, you will have an extra page in the Nvidia driver section of the advanced display. Depending on the driver version (I have looked at 45.23 and 52.16) it will be under Performance & Quality settings/Direct 3d setting as a button or a new page called More Direct 3d.
In this there are Vertical Sync and a frames setting.
Set vertical to Always Off
Set the frame render to 0 (zero).
Apply this and then play X2, now smooth as silk. It seems the default settings are causing the stuttering by dropping frames it is trying to pre-render.
I hope this helps. Certainly makes me happy.
By the way, be careful changing anything in the registry as it can be harmful to your pc if you do something silly.
Namost ez egy hozzászólás az egosoft hivatalos fórumáról,én megprbáltam,és segít,sokat javul,de nekem mivel amugy is elég kaki a gépem ezért nem oldotta meg teljesen a problémát,mert a hang továbbra is akad egy kicsikét,de a kép az folyamatos szinte.
A másik megoldás amit még nem próbáltam az,hogyha nvidia kártyátok van,tegyétek fel a legújabb 53.03-as béta drivert,állitólag benne van a leírásban kifejezetten hogy az x2-vel kapcsolatos akadozáson segít...Ezt majd megpróbálom,majd elmondom az eredményt.
Az Antigone memorial valahol északra lehet ettõl, ha jól emlékszem az elsõ részbõl. De korántsem biztos.
Vagy 3*4* próbáltam hátha, jó lesz, de sajnos nem... Mindig ugyanannál a pontál fagyott meg.
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld.