200GB vinyó particiónálása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sikerült 189Gb-ot partícionálnom! Valószínûleg ez a maximuma a vinyónak!!
Köszi!!
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
- A windows alapból nem kezeli a 137GB-osnál nagyobb merevlemezeket. Ezt elõbb engedélyezned kell a registry-be való "beletúrkálásal": 137 GB-nál nagyobb ATAPIK támogatása
- Esetleg az is elõfordulhat, hogy az alaplapod nem tudja kezelni az ilyen nagy meghajtókat. Nézd meg, hogy az alaplapod gyártójánok honlapján van-e ilyen "témájú" BIOS-frissítés. Ha létezik frissebb BIOS hozzá, de te magad félsz a BIOS-frissítéstõl, ne szégyelld elvinni a gépedet egy szervízbe, ott biztos értenek hozzá.
- Még valami: A Maxtor oldaláról le lehet tölteni egy okos kis progit. A neve: MaxBlast 3.
Ezzel a progival könnyen és gyorsan lehet nagy merevlemezeket partícionálni és a kívánt fájlrendszerre formázni.
Itt megjegyzem, ha ezzel a progival tényleg meg is csinálod az egész merevlemezt, de nem csinálod meg a fentebb említett registry-be írást (nagy ATAPI-k támogatása...), akkor az akár 200GB-os partíciót is csak 137GB-osnak fogja látni a windows - egészen addig, míg meg nem csinálod a registry-be.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Elõre is köszi!
Bye: Vortodox
Vettem egy 200Gb-os Maxtor PATA133-as winyót! DE csak 127-et lát belõle! Ennek így is kell lennie xp-n, mert le kell tölteni egy progit a Maxtor honlapjáról, hogy engedéjezze a nagykapacitású winyókat! Letöltöttem, de nem megy! Nem találkozott már valaki ilyennel??? Légyszi segítsetek!
Üdv: Vortodox
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
40 es maxtor sokkal melegebb volt ugyanannyi használat után..
másik 40 es maxtorom (4 éves ?) aszittem elkezdi beadni a kulcsot, mindig le-leáldogált, a végén kiderült hogy a táp csati laza rajta 😄D és még azt is túlélte.. azért sajna pár badsector már van rajta 😞
6.4 es quantum (5-6 éves) meg zsír jó, igaz kicsit lassú
a WD caviar 600 MB-s 😄 mostanában nincs annyit használva hetente *3*4 indulhat be..
*hihi ** *
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
sztem maxtoroknál sem túl nagy a hibaarány , csak jó sokat adnak el belõle és így jobban kijön.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
venni akarok 2 db 200 gigás satás maxtor winyót (8 mega kes meg 7200es fordulat) , az a kérdésem , hogy maxtorral mi a tapasztalat, sok helyen olvastam hogy "tönkremegy" .. így úgy elfüstöl valami csip .. vagy ilyesmi.. másik kérdésem, hogy megéri-e esetleg várni NCQ-s verzióra, ami most még alig van meg drága is .. hogy adhat-e annyi plusz adatátviteli sebességet , mint amennyivel drágább..
még 1 dolog , ASUS a7n8x-e DeLuxe lapom van Silicon Image SATARaid kontrollerel , és ehhez kéne vezérlõ, ami van is , de rá kéne "slipstreamelni" az XP cd-re .. errõl valaki tud valamit? Mert SP2-t sima ügy volt rávarázsolni , de egy pár driver fileval még nem csináltam 😊
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Így kell:
http://szamitogep.hu/show/read.php?id=16410
Ha fent van az SP1, akkor a köv. registry bejegyzést kell hozzáadni:
Windows Registry Editor Version 5.00
"EnableBigLba"=dword:00000001
A fenti 4 sort kell lementeni egy .reg file-ba, és lefuttatni.
Nekem 2db 200GB vinyóm van, 1-1 200GB-os partícióval, és tökéletesen müxik.
Viszont másik gépbe berakni csak nagyon óvatosan szabad, ellenõrizni kell, hogy fel van-e rakva rendesen az SP1. Szóval mobil vinyónak nagyon nem javasolt. Arra max. 120-ast élszerû használni, azt még minden gép kezeli.
-SP1-es Xp fennt van, veszek egy 160-as Samsungot, minden király, megpart-olom 5x Gb-os partíciókra
-Még rá is frissítem az sp2-t
-Aztán egy szép nap, új rendszert rakok, de nincs itthon, csak sima XP.
-Format, új rendszer fel (a 120as maxtor-ra)
-Elsõ windows indítás, és sehol a Samsung. Rájöttem hamar, hogy a pöcs sp-hiány miatt nem látja.
-Kellemetlen, de leszedem még1x az sp2-t, bár ott van a 160-ason.
-Így sem látja. Mármint fel is raktam az sp2-t <#vigyor3>#vigyor3>
-Na itt már csak a Partition magic segíthet.
-Az meg b***ik elindulni, mert ha be van nyomva a 160as, akkor valami EZ-drive-ról szövegel és el sem indul.
-Xp telepítõ meg 131Gb nem partícionáltnak látja
NOS? Kellemetlen...
<#falbav>#falbav>
A dosos partícionálással az a gond, hogy hiába partícionálod meg DOS alatt Fdiskkel (ha találsz olyan fdisket), az XP akkor is csak százharminc valahány gigát fog látni belóle. A megoldáshoz csak olvass vissza a topicban. pl. #13-as hozzászólás
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
- Kikapcsolni a BIOS-ból hogy keresse ezt a HDD-t (annak nem kell látnia, van olyan BIOS ami le is fagy, ha keresi)
- Intel Application Accelerator installálás (van Sys-re is hasonló stb.)
- WinXP-bõl felvenni dynamic disknek a nagy HDD-t
- WinXP-bõl felformázni max. NTFS-re
- Haller...
2 megoldás:
- BIOS update (de ez nyûgös is lehet, meg nem is biztos, hogy van az adott laphoz ilyen jellegû problémát orvosló update)
- aztán ugyanaz, csak már a BIOS-nak is lehet engedélyezni a dolgot
- Haller...
Ez az MS cikk a problémáról, amúgy stalker, win98-ad van, ugye?
..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"
Fdisk-kel csináltam egy 20 gigás partíciót, arra felettem az XP-t. Amikor kész volt, feltettem az Service Pack 1-t is. Aztán a registryben hozzáadtam a "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters\"-hoz egy EnableBigLBA nevü kulcsot, és 1-es értéket állítottam be neki. Aztán PartitionMagic indítólemezérõl elérhetõvé tettem a többi 17x gigát.
http://android-forum.hu/

... nekem is kell egy ilyen