261
Bard\'s Tale New Adventures
  • steweee
    nos, végeztem vele. konklúzió

egy jó, mai szinvonalnak megfelelő játék, sok jó ötlettel, de közel sem tökéletes, maradtak benne hibák. igazából csak az a bosszantó ilyenkor, hogy ha kiadják tesztelésre néhány régi játékosnak, az első végigjátszásra megmondja hogy még miket kellene benne változtatni

1. a legfőbb hibája a játéknak hogy nyilazásnál az ellenfél nem reagál, ha nincs a képernyő szélén láthatóan, vagyis a látótéren kívül esik akkor ha lövöd sem támad.ez könnyítés bizonyos helyzetekben, de egyébként óriási bug és bosszantó mintsem jó

2. a játékidő elhúzására törekedve leginkább a vége felé megy az agyatlan kiútkeresés és hent. már a jól kidolgozott pályák a maguk kis "találtam egy zsákutcát de bizti lesz itt egy láda" is eltűnnek, inkább idegesítőek a hosszú menetelések és az újratermelődő szörnyek. inkább rövidíteni kellett volna a játékmenetem, persze nem bántva a sztorit, hogy kétszer is legyen kedve az embernek nekivágni, a párbeszédekben az ellentétes hangulatúakat is meghallgatni, illetve más harci képességeket fejlesztve

3. a harc viszont kiemelkedően jól sikerül, rpg-akció a nox nyomdokain, kell taktikázni, más és más ellenfelek ellen más idézett lények és fegyverkomból eredményesek, jók az artifaktok spechatásai, bár nem nagyon használtam őket easyn. viszont hiba hogy az upgradelt lények közül a tune listban nem világos hogy melyik az alapszintű és melyik a fejlesztett, bár meg lehet jegyezni, de azért jó lett volna ha vhol ezt jelzik.illetve a pillangószárnyas varázslónőt nem igazán értettem hogy mit is csinál, de egyébként hasznos volt néha

az ötletessége és a dalocskák mindenképpen kiemelik és egyedivé teszik a játékot, érdemes egyszer végigvinni könnyű fokozaton.én leginkább azt hiányoltam benne, hogy csak az egyszerű felülnézet van, hiába a szép 3d környezet, alig látni vmit a látnivalókból. igaz ezt a harcrendszer teszi szükségessé, de ha nem lennének újratermelődő szörnyek, akkor egy egy helyszín vagy akár csak terem legyilkolása után az ember beleszállna fps nézetbe és úgy nézelődne, ha meg támadás éri, automatikusan átváltana a fenti nézetbe a harchoz. ez hatalmas hiba

mindazonáltal egy jó játék volt
  • steweee
    megnézem még egyszer, köszi
  • htibor
    De van egy a pályán.
    Ellentétes oldalán a pályának, ahol belépsz, és ahol a viking van.
    Van egy olyan pályavég, ahol két kör alakú barlang van egymásban.(Kijössz a vikingtől, és szinte csak egyenesen mész asszem...)
    Annak az egyik szélén találod meg a firbolgot.
    Egyébként nekem se sikerült elsőre megtalálnom, annyira nem tűnt fel :))
  • Seth
    semmi
  • Bravoman
    Meg tudja valaki mondani, hogy a CD-s verzióból mi hiányzik a DVD-hez képest?
  • steweee
    de hát nincs ott semmiféle firbolg?! ki az, mi az, hogy néz ki???? az általános enemyken kívül csak a vikinget találtam akivel beszélni lehetett. merre van ez a firbolg?
  • 6tila
    A helyzet megoldódott, továbbjutottam, programhiba volt, korábbimentés megoldotta.
  • 6tila
    egítsetek már, abban a teremben vagyok ahova a kis tavacskából a kardi khuzása után lezuhantam ( Demo pálya )Mindent kitakarítottam a pályán , máramit lehetett , megvolt a nagy csontváz gyilkolászós része is, elvileg nálam vana köve, és a tűzelementál is megvan, visszajöttem a kinduló terembe ahova anno leestem és megkerestem a kis folyosóban a bezárt emberkét, de sehogysem akar elolvadni a jégfal ami előtte van. Hogyan tovább??? Tűzelementál folyamatosan velem van és olyan közel a felhoz, hogy már közelebb nem is lehet. ( ez program hoba lenne??? )
  • htibor
    Az írásodból azt olvastam ki, hogy a vikinggel csináltad ezt, de NEM VELE KELL!
    A firbolggal kell kedvesen beszélni, amire megnyugszik és veled tart és követ téged, a tutajig. Ő odadja a Firbolg's Armband-et ezt kell elvinni a vikinghez, és arre kapsz egy upgrade-elt lényt, ami eltünteti neked azt a mágikus területet, és tovább tudsz haladni.
    Ha nem megy végképp, egy előző állást tölts vissza, lehet hogy ha már egyszer elrontottad, akkor nemtod másodszorra megcsinálni vele, előforudlhat...
  • steweee
    csak egyszer tudtam a palival beszélni amikor találkoztam vele, és végig kedves voltam , mire megkért hogy nyírjak ki vkit mert fél így elindulni. nagy hévvel végigjártam a labirintust, levágtam mindenkit, visszamentem és akkor szembesültem hogy még mindig vmi gondja van és a már említett mondatot mondogatja. most mit csináljak? nincs senki más a pályán csak a magic barrel, meg az időnkét feltűnő kék csápos izék és barna sziklaemberek.
  • htibor
    Nem mindegy, hogy hogyan szólsz a firbolg-hoz. Az a barna szikla"ember" az :)
    Kedves formában kell beszélni vele, és akkor veled tart, és el tudod vezetni a tutajhoz.
    Vagy gorombán veszélsz hozzá és a narrátorhoz is, és a Finfolokok intézik el a firbolgot.
    A Finfolkok azok a fehér-kékes-csápos-uszonyos népség.
    Te döntesz :)
  • steweee
    "i'd love to share my secrets with you, but you gotta bring me proof that you've done with that firbolg" - mondja a pali, és először úgy kért meg hogy ki kell nyírni vmi firbolgot(az melyik lény a vizi-kék-csápos vagy a barna sziklaember?) és hozzam oda neki a fejét. nem hajlandó elindulni velem ahogy mondod, a farmert is kísérgetni kellett, gondolom ez meg a tutajhoz ahogy írtad, de csak ezt a dumát löki, és azt a kis labirintust már vagy 5x végigirtottam(tényleg miért termelődnek vissza folyamatosan a szörnyek?)azt hittem hogy vmi főellenfelet le kell vátni és kész. de most tényleg elakadtam, már bosszant a dolog. tudsz még vmi tanácsot adni, vagy lehet hogy bug?
  • htibor
    Ha beszéltél a firbolg-al, ő mondta, hogy fél ezektől a lényektől ami ott van körülötte, és ha átvezeted arra a pontra, ahol bejöttél a pályára a tutajhoz, akkor ad neked cuccost, amire a viking már elhiszi azt, hogy mintha megölted volna a firbolgot, ás ad neked olyan upgradelt megidézhető hőst neked, ami eltünteti neked azt a mágikus ajtót, és már tovább tudsz ott menni :)
  • steweee
    mit kell csinálni a barlangrenszerben már a vége felé úton a harmadik toronyhoz ahol van egy viking akinek meg kellene ölni vmi firbolgot meg egy magic barrier, amin nem tudok átjutni.a bejárható területeket már feltérképeztem mind, de ott nem találom akit ki kellene nyírni, mert akkor adna a viking vmi varázslatot, amivel talán lehetne semlegesíteni a mágikus falat

plyz help me
  • htibor
    Pontosan.
    Vissza kell caplatni a kocsmáig, ott duma, majd vissza a bejárathoz.
    Viszont sok olyan helyszín lesz majd a labirintusban, ahol no mágia, meg eléggé eltévedős, úgyhogy ne add fel egykönnyen. :)
  • gabimen
    Kössz
  • steweee
    egyenlőre nem lehet abba barlanga bejutni, a sírkövekre érdemes rákattingatni, főleg ha már veled van az a manus akit fel lehet szedni nem messze,mert jók a dumák amiket levág. vissza kell menni a városba ahonnan jöttél, a többit még én sem tudom
  • gabimen
    Amikor meg kellett ölni a lóembert és utána követ minket az ember találtam egy helyet de nem lehet kinyitní mert valamilyen elektromos hülyeség veszi körül!(már meghalt a kutyám) Mit kell csinálni?
  • htibor
    Ha jól emlékszek vissza, mintha a narrátor említené, hogy egy patkány megidézés vagy hasonló, megoldaná az ügyet, hogy ott továbbmehess... :)
  • steweee
    idézz egy patkányt, attól összehugyozzák magukat. monnd csak , neked semmi fantáziád nincsen ? :)
  • gabimen
    Tovább jutottam! Most meg ott akadtam el ahol a gladiátorok vannak! a második emeleten van egy csomó csaj gladiátor és nem tudom hogy mit kell ott csinálni?
  • gabimen
  • gabimen
    Bejártam a barlangot!Beszéltem a lénnyel és nem volt semmi!Nekem nincsen tűzelementálom.honnan lehet megszerezni? köszi.
  • steweee
    be kell járni a labirintust végig ahol enged elmenni, de azt hiszem a jégfal mögé szorult lénnyel való beszélgetés után ha megfordulsz és visszamész azon a folyosón ami jöttél(talán északra, de nem bizti)megnyílik egy új járat amin végig kell menni és felderíteni mindent(tűzelementált idézz és a jégfalak elolvadnak!)és utána már ki tudod szabadítani a fantasztik fór ben-jét :)
  • gabimen
    Köszi hogy segítettél! Amikor kihúzzuk a kardot a jégből és lezuhanunk akkor mit kell csinálni annál a szörnynél(jégfal mögött van)Találtam még egy jégfalat de mögötte ellenségek vannak!Ott mit kell csinálni? Nem nyilnak az ajtók!
  • Seth
    hagyd győzni, ennyi az egész. Nekem előszörre az volt, hogy hiába hagytam hogy üssön, nem fogyott az energiám, ez egy bug. Menj ki a kocsmából és menj vissza, így megjavult és már ki tudott ütni...
  • gabimen
    Sziasztok! Hogyan lehet a csávót kinyírni a kocsmában? Mindíg azt írja hogy Let Conner Win!!!
  • steweee
    milyen a kétkezes harc ?
  • htibor
    Az utóbbi.
    Viszont az az előnye megvan, hogy olyan ellenfeleket is tudsz lőni, akiket nem látsz a képernyőn, hanem távolabb vannak tőled(persze bizonyos mértékig).
  • steweee
    nyilazásnál lehet odébbcsúsztatni a képernyőt vagy csak a sima "középen vagyok és ami látszik arra lehet lőni" típusban megy a dolog ?
  • ptomesz
    Hát nem! Képzeld!
  • htibor
    Szedhetitek az összeset, amit ki tudtam nyerni :)

Én most már bezúzom magamat az ágyba, mert volt kis rabszolgamunka vele :)
    Link a #189-ben található :)

Jójéjt topic :)
  • htibor
    Bocs, de nem smakkol közvetlen linkként...
    Innen már biztosabb:
    Bard's Tale zenék
  • htibor
    Khm...
    Beer, beer, beer...

Ez NEM AZONOS azzal a file-al, amit a fileplanet.com-ról lehet leszedni!!
    Ez teljesen saját magam által "kirippelt" és átkódolt cucc, és a dalt teljes egészében tartalmazza elejétől a végéig!

Próbálkozok a többivel, az eredményt majd közlöm, de rohadt sok idő lesz míg végigrágom amgam a hangfileokon...
  • Istencsászár
    talán te vagy béna hozzá az nemjutott eszedbe..
  • musha
    köszönjük az értelmes és építő hozzászólást.
  • ptomesz
    baszik váltani kurva élet nah akkor UNINSTALL faszom az ilyen gyökér játékba
  • Mike
    vagy aviban
  • Eye-scream
    Na én is végigvittem. Rengeteg idegesítő vonása ellenére az idei év egyik legjobb játéka volt számomra. Egy kicsit RPGsíteni kellett volna még és akkor ott trónolhatna minden idők legjobb játékai között is.

Más.Nem tudja vki, honnan lehetne letölteni a játékbeli dalokat mp3 formátumban? Különösen a Nuckelavee-s érdekelne, azon könnyesre röhögtem magam :D
  • htibor
    Most sikerült a végére érnem.
    Amit írtam két negatívumot, azon kívül nekem tetszett a játék, 20-as szinü karakterrel zártam a játékot és kb 20 és fél óra volt a tiszta játékidőm.
    Én ajánlom mindenkinek :)

- Ooh, it's baad luck to be you...
    - He must have been an admiral, a sultan or a king...