Windows 2000 felhasználók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Úgy érzem, teljesen normális vagyok. És a hangok is ezt mondják...
Nem értem mire utal a kérdésed

Szerintetek a Sisoftware Sandra progi elmzése win2k-s rendszerre mennyire megbízható?
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Ja és cselekedj gyorsan. Ezt a vírust én is megszoptam!!!
Lásd, ahogyan vártam a MS egy általános blablabla-val elmagyarázta nekem hogy hogyan állítsam be a rendszert. Sajna az van hogy 25 éve túrok PC-vel és ezen belül immár 6 éve win2k prof.-lal úgyhogy láttam már néhány cifra dolgot és igazán újdonságot a dologban csak a hardware okozhatott. Tehát könnyen tettenérem az érdemi és a blabla különbségét😊! A végsõ megoldás az úgy is az lesz, hogy vagy átlépek XP-re (ezt szeretném kevésbé), vagy másik alaplap..... még morfondírozok. Minden esetre köszi.
lll l ll lllll l lll ll
Bocs, de én ilyen kérdésekkel szemben tehetetlen vagyok...
Guruk!
A következõ kérdést úgy tárom elétek ahogyan azt a MS magyar tudorainak is elküldtem, bízom hozzá hogy gyorsabban adtok rá választ:
A win2k hun. professional operációs rendszerben miként lehet illeszteni az ATA 133 UDMA 6 IDE meghajtást. Az alaplapom Matsonic 9337C SIS 648+963 chipsettel szerelve, a win2k hun. professional SP4 updata-ig aktuális, a SIS chipset UDMA IDE szoftveres illesztése a chipset gyártójának programjával installált, a meghajtani kívánt hd primary masterként ül a megfelelõ és tesztelt adatkábel végén egyedül a primary csatornán, a hd tipusa Maxtor DiamondMax Plus 9 60 GB. A SIS 648(northbridge) IDE illesztésének manager programja jelzi, hogy a hd jelenleg PIO4-en fut, de alkalmas lenne ATA 133 UDM 6-os meghajtásra.
Az alaplap, a chipset és a hd gyártójának információi szerint ennek a hardware összeállításnak a "fénysebeséggel már összemérhetõ" gyorsasággal kellene mennie, ugyan a Maxtor nem ad a hd-re külön meghajtót de azt írja hogy ez felesleges lenne mert tuti szabványos interface-szel bír az IDE csatorna felé. A felindulás utáni BIOS adattábla közli, hogy az eszköz IDE ATA 133 UDMA hajtásra kész.
A MS online támogatásból tudom, hogy a problem nem egyedi, ott két megoldást emlegetnek (mondanom sem kell nekem egyik sem jött be): 1.rakjuk fel az SP2-õt, ez nálam megvan mert mint írtam SP4-ig van felrakva, 2.ne higgyük el amit a lemezegység üzemmód kijelzõje mond, ez a klasszikus strucc effekt de ez sem igaz mert egy gyengébb gépen azonos OS-sel egy kisebb teljesítményü hd átviteli jellemzõi magasan jobbak.
Ha egyszer új felhasználót hoztál létre és letörölted, ennek mi köze a tiédhez? Egy gépnek lehet x db rendszergazdája és ha letörlöd az egyiket a többi attól nem változik! Biztos, hogy a tiedet nem piszkálta? Mert ha igen, úgy tényleg kaki a helyzet.
Áhhhh. Ha nem használtál jelszót a gépet használatához, akkor esetleg (mivel õ rendszergazda lett) beállíthatta, hogy kérjen a gép bejelentkezéskor jelszót. Ha nem volt jelszavad, úgy add meg a felhasználónevedet és üss entert.
Vagy ha még felhasználó nevet sem adtál meg és jelszót sem (installáláskor), úgy felhasználónak írd be hogy "Rendszergazda" (ha magyar a Win2K-d) és üss entert.
Esetleg "Vendég"-ként belépve lehetne okoskodni kicsit...
Ha már minden kötél szakad, léteznek hekker progik, de ezek általában hosszadalmasak, vagy egyszerûen letörlik a felhasználókat és újat kell létrehozni. Nem ismerem õket, mert nekem még nem volt ilyen problémám.
Remélem ennyi segít! Ha nem, akkor részletezd a körülményeket hogy jobban átlássam a dolgot.
Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8
állítólag javítja a hibát, legalább is a buglist-ban szerepel.
IRQ NOT LESS OR EQUAL problémám van. BIOSban és csökkentett módban még frankón ki van osztva az irq, de ha normálisan indul akkor 5 hardware-t egy irq-ra rak. Próbáltam a pnp-os-t no ra állítani a BIOSban, eredmény nélkül. Az ACPI-t pedig nemtom hol lehet kikapcsolni.
Megoldható-e valahogy win reinstall nélkül a gond?
thx
Nagyon gyanús vagy te nekem...
Sok sikert (jó szórakozást)!
E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3
"tapasztalataim szerint elmegyünk vagy 6-ig"

Pontosan ezek a tünetek jelentkeztek nálam, amikor megtámadott a BlasterWorm vírus. Ugyan csak modemet használok, de a BW-nak köszönhetõen olyan lassú lett a netem, hogy az csak na. És persze nem mûködött a copy/paste sem míg újra nem indítottam a gépet. Akkor is csak addig ment, míg föl nem mentem a netre.
Teendõid:
1. Amíg még van neted leszedni a Security Update-et a Microsoft.com ról ("Windows2000-KB823980-x86-HUN.exe", ha magyar a Win-ed)
2. Valami vírusírtóval alaposan átvizsgálni minden meghajtót. Én Norton AntiVirust használtam, friss VirusDefinícióval talált is 2 BW-al fertõzött fájlt.
Sok sikert!
(Írj, ha netán nem ez lenne a gond)
A MicroSoft soha nem a precizitásáról volt híres, inkább az üzleti tevékenységeit lehet csodálni. Az operációs rendszereiket nem elkészültségük utánn adták ki, hanem inkább idõre. Ergó, kapkodva, néha bugosan. Ezért van mit benne javítani. Fel kell tenni a SP-et. Szerintem az is engem igazol, hogy a Win2000-hez a legutóbbi javítás a ServicePack 4 (és tapasztalataim szerint elmegyünk vagy 10-ig).
Ja, itt kérdezném meg: Ha netán valakinek szintén fenn van a SP4, és DVD-t is szokott a gépén nézni, nem tapasztalt olyan hibát, hogy nem tudja lejátszani? (Az SP3 nem csinált ilyet.) Microfosos oldalakon írtak erre vonatkozólag, de még semmi javítás.
bapa "fájlvédelme" meg semmit nem mond nekem. Sajna azt sem tudom hírtelen, mi az...
Sehogy, használj NTFS-t. Megéri.
Én hiába állitottam be, h. csak az Administrator bir elérni bizonyos könyvtárakat, ha User-ként jelentkeztem be, simán hozzá tudott férni bármihez.
És az még megoldható lenne-e, h. a nevek egy legördülõ listából látszódjanak, ne kelljen mindig a nevet beirni.
Köszi, Dani
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?