338
A téma adoott, a mester írományai!
-
Augustus Gigo #13 kicsit fura elsőre a film, de még nézhető -
Augustus Gigo #12 sajnos a lánctalpak nicns meg, de azt a nyoolcvanas évek végén megfilmesítették, némtül láttam, hááát, nem adja vissza hűen a könyvet egyáltalán Wheels of terror/The movie -
Hype #11 Nekem eddig ezek vannak meg:
Lánctalpak, Bajtársak, Gestapo, Monte Cassino, Eltörölni Párizst, Fagyhalál, Pokoljárás, Gyalogos hadosztály
Amiről tudok még: SS tábornok, Menetjegy a pokolba, Kárhozottak légiója, ezen kívül van még magyarul vmi?
Amúgy a legelső könyv a Lánctalpak a legjobb!!!! -
Augustus Gigo #10 jaja, nem szép csillogó SS-surranó, ami nem kíméli a lábat -
#9 Az maradt bennem leginkább hogy lehugyozza a bakancsát hogy kényelmes legyen! -
Augustus Gigo #8 Eltölni párizst, Monte Cassino, Menetjegy a pokolba a top3 nálam, letehetetlenek egyszerűen! -
Augustus Gigo #7 gestapo felénél tartok éppen, mikor azt a szegény öregaszsonyt szapulja a gestapo -
#6 Én csak egyet olvatam tőle.Asszem Gestapo volt a címe.
De tényleg marhajó író! -
Hype #5 nekem az összes a kedvencem amit olvastam tőle :) -
Augustus Gigo #4 KInek mi a kedvenc kötete tőle? -
Augustus Gigo #3 Kiadója szerint:
Az csak természetes, hogy ajánljuk ezt a könyvet a háborús regények kedvelőinek. Ilyen jót ugyanis rég olvashattak ebben a műfajban.
Azok számára viszont, akik a háborút koruk, tapasztalatlanságuk vagy elmeállapotuk miatt képesek valamiféle romantikus erőpróbának, a férfiasság végső megnyilvánulásának látni, legszívesebben kötelező olvasmánnyá tennénk. Ez a könyv talán megértetné velük is, hogy a háború kegyetlen, ostoba, nyomorúságos és teljességgel értelmetlen. Sven Hasselnek talán elhinnék. Tudja, mit beszél. Egy büntetőzászlóaljban harcolta végig a második világháború szinte valamennyi hadszínterét, ők voltak azok, akiknek támadásnál elöl volt a helyük, visszavonuláskor pedig a hátvédben. Szemtanúként írja le a pusztító, hatalmas tankcsatákat, a véres utcai harcokat, a kétségbeesett, néma küzdelmet egy szál késsel valamely föld alatti alagútban. Szökését a szovjet hadifogolytáborból és a német börtön gyötrelmeit. A békés perceket, a váratlanul felbukkanó és eltűnő szerelmet, a vadbaromvadászatot: a gyilkos parancsnok kilövését.
-
Augustus Gigo #2 Hassel belülről írja le a pusztító, hatalmas tankcsatákat, a véres utcai harcokat, a kétségbeesett, néma közelharcot valamely őrhelyért. A békés perceket, a váratlanul felbukkanó és eltűnő szerelmet, a tábori kuplerájt és a hullámzó front kiismerhetetlen viszonyai között büntetlen maradó leszámolásokat.
-
Augustus Gigo #1 Minden ami Sven Hassel könyveivel kapcsolatos!