Sven Hassel könyvek

← ElőzőOldal 7 / 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tiszti egyenruhában:

hadi nap november 15-én a MOM mozijában,
ahol a diszvendég Sven Hassel lesz meg fegyvergyárak, stb...

hát jaremélem összejön majd a dolog

Az tök jó lenne, mert én is beállnék nála a sorba, hogy írjon alá...
él még most dolgozik a következõ könyvén, mely a hitler ellen elkövetett '44-es merénylet körül bonyolodík, persze a régi szereplõkkel a fõszerepbenlehet hogy okt végén jön magyo-ra dedikálni, a fiával már folynak a tárgyalások, és jók a kilátások!

Astaroth
ezeket mikor írta eredetileg?És él még?

értem, nekem csak az új kiADÁSú könyvek vannak meg, és abban is a második kiadások, sajna most fopkozatosan adják ki a könyveket újra,de jobb mint soha

SS tábornok, Gestapo, mert ezek jelentek meg nálunk elsõnek, még nem keménykötésben...
melyik elsõ kettõt, csak mert elvileg a kárhozottak légiója volt az elsõ könyve

Hát megmondom õszintén én még csak a két elsõ könyvét olvastam, de most akarom majd a többit is beszerezni végre.
benne van a kárhozottak légiójában, õt végül elfogják , több börtönt megjár, majd átvezénylik egy büntetõszázadhoz

Ez komoly?
Honnan hallottad?
Mármint a csajos dolgot.
dezertált egy nõ miatt, de komolyan, a nõtt asszem kivégezték, haza elleni bûn felbújtása miatt vagy vmi ilyesmi!

Astaroth
Neki elhiheted(büntetõszázad)!
És vajon mért került a büntetõszázadba?

Az elsõ könyve, ami nem kemény kötésben jelent meg a Gestapo, meg az SS tábornok.
Utána csönd volt, aztán jött a többi, és ezeket újra kiadták keménykötésben.
Nagyszerû író, nagyon jó könyvekkel.
Bár azért néha elgondolkodom, hogy tényleg így volt...???
Sven Hassel egyik könyve kapcsán már írtam valami olyasmit, hogy kötelezõvé kéne tenni az olvasását. Persze hiba lenne; akkor nem olvasnák olyan sokan és olyan szívesen, mint most.
Sven Hassel több dologban is különbözik az átlagos háborúsregény-íróktól. Elõször is, remek író. Ha netán szerelmes regényt írna, az is kitûnõ lenne. Azon kevesek közé tartozik, akik néhány szóval képesek hangulatot teremteni, elénk varázsolni helyszíneket, figurákat. Másodszor, õ tudja, mirõl ír. Mint dániai német dezertõr egy büntetõezredben harcolta végig a világháborút. Azok között, akik közül csak kevesen maradtak meg. Hírmondónak. Végül pedig Hassel a vesztes oldalon háborúzott, egy olyan ügyért, amiben nem hitt. És ezért sikerül elkerülnie a háborús regények legnagyobb csapdáját. A mûfajt valahogy belengi egy hais pátosz. A tisztességes háborús regények bemutatják a vért, halált, szenvedést, de végül mégis minden rendben van, gyõznek a jók, az áldozatoknak volt értelmük, vannak itt remek fickók, nagy barátságok és úgy egyáltalán, katonának lenni, háborúba menni azért olyan igazi férfimulatság.
Éppenséggel remek fickók és nagy barátságok Hasselnél is vannak, de mind halálraítéltek, csak az lehet a kérdés, ki marad meg közülük, hogy elmesélje mindazt, amit átéltek. Hassel háborúja nem férfimulatság, hanem gyilkos húsdarálóü, amely még elõbb végez a lélekkel, mint az elgyötört testtel. Az õ fõtisztjei bizony nem stratégák, hanem gyilkos elmebetegek, és én neki hiszek.
És ha mindezek után azt hiszi a kedves olvasó, hogy valami elvont és unalmas könyvet tart a kezében, igencsak téved. A bajtársak, a nagydarab, csupa izom, verekedõs Pici, a vagány Porta, a jóságos, de kemény Papa, a Légiós, a nesztelen ölés szakembere és a többiek harcolnak tankcsatában, egységüktõl elszakadva, a frontvonalak mögé küldve, és persze a hamburgi és berlini alvilág kocsmáiban és bordélyaiban, ahol hamar elcsattan az elõ pofon és kerülnek elõ a kések, és ahol a büntetõezredbeliek otthon vannak.

A Führer parancsa egyszerû volt: irány Moszkva! És a rettegett Tigrisek támadásba lendültek, utat taposva a hadsereg számára az orosz sztyeppéken át. Öltek és taroltak, elpusztítva mindent, ami az útjukat állta. Hitler legvéresebb hadjárata vette kezdetét. Egy kudarcba fulladt háború, melyben orosz gyalogságiakat tereltek a robogó tankok elé: egy háború, melyben a német ágyúgolyók nem tudtak különbséget tenni orosz és német között. Egy háború, melyben az elfásult, didergõ német katonákat már egyáltalán nem érdekelte a gyõzelem. Az egyszerû katona, a kisember már nem gyõzni akart, hanem életben maradni. De ez sem volt olyan egyszerû…

A vörös-fekete ködbõl egy lövész rohant elõ. Vihogva ellökte a karabélyát, aztán a földre kuporodott, és vonítani kezdett. Úgy üvöltött, túlkiabálva a robbanások zaját, mint egy megveszekedett. Ahogy csak a bomlott agyúak tudnak üvölteni. Aztán felugattak a géppuskák, és az oroszok hullani kezdtek. Ezrével estek el, de alig dõlt ki egy, máris másik termett a helyén. Átgázolt a hullán, és folytatta az elõrenyomulást a vérben úszó csatamezõn. Mellette és mögötte ezer másik. Vég nélkül. Mint egy rémálomban…

van vkinek meg kazin?

kicsit fura elsõre a film, de még nézhetõ

sajnos a lánctalpak nicns meg, de azt a nyoolcvanas évek végén megfilmesítették, némtül láttam, hááát, nem adja vissza hûen a könyvet egyáltalán Wheels of terror/The movie

Nekem eddig ezek vannak meg:
Lánctalpak, Bajtársak, Gestapo, Monte Cassino, Eltörölni Párizst, Fagyhalál, Pokoljárás, Gyalogos hadosztály

Amirõl tudok még: SS tábornok, Menetjegy a pokolba, Kárhozottak légiója, ezen kívül van még magyarul vmi?

Amúgy a legelsõ könyv a Lánctalpak a legjobb!!!!

jaja, nem szép csillogó SS-surranó, ami nem kíméli a lábat

Astaroth
Az maradt bennem leginkább hogy lehugyozza a bakancsát hogy kényelmes legyen!

Eltölni párizst, Monte Cassino, Menetjegy a pokolba a top3 nálam, letehetetlenek egyszerûen!

gestapo felénél tartok éppen, mikor azt a szegény öregaszsonyt szapulja a gestapo

Astaroth
Én csak egyet olvatam tõle.Asszem Gestapo volt a címe.
De tényleg marhajó író!

nekem az összes a kedvencem amit olvastam tõle :)

KInek mi a kedvenc kötete tõle?

Kiadója szerint:
Az csak természetes, hogy ajánljuk ezt a könyvet a háborús regények kedvelõinek. Ilyen jót ugyanis rég olvashattak ebben a mûfajban.
Azok számára viszont, akik a háborút koruk, tapasztalatlanságuk vagy elmeállapotuk miatt képesek valamiféle romantikus erõpróbának, a férfiasság végsõ megnyilvánulásának látni, legszívesebben kötelezõ olvasmánnyá tennénk. Ez a könyv talán megértetné velük is, hogy a háború kegyetlen, ostoba, nyomorúságos és teljességgel értelmetlen. Sven Hasselnek talán elhinnék. Tudja, mit beszél. Egy büntetõzászlóaljban harcolta végig a második világháború szinte valamennyi hadszínterét, õk voltak azok, akiknek támadásnál elöl volt a helyük, visszavonuláskor pedig a hátvédben. Szemtanúként írja le a pusztító, hatalmas tankcsatákat, a véres utcai harcokat, a kétségbeesett, néma küzdelmet egy szál késsel valamely föld alatti alagútban. Szökését a szovjet hadifogolytáborból és a német börtön gyötrelmeit. A békés perceket, a váratlanul felbukkanó és eltûnõ szerelmet, a vadbaromvadászatot: a gyilkos parancsnok kilövését.

Hassel belülrõl írja le a pusztító, hatalmas tankcsatákat, a véres utcai harcokat, a kétségbeesett, néma közelharcot valamely õrhelyért. A békés perceket, a váratlanul felbukkanó és eltûnõ szerelmet, a tábori kuplerájt és a hullámzó front kiismerhetetlen viszonyai között büntetlen maradó leszámolásokat.

Minden ami Sven Hassel könyveivel kapcsolatos!

← ElőzőOldal 7 / 7