Sven Hassel könyvek

Oldal 1 / 7Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

helló nem tudjátok hogy a lánctalpak film megjelent magyarul???
Kecsu
Nekem a Kivégzõosteg kellene!
ezt elfelejtettem az elõbb említeni.

Nekem van a legnagyobb magán BUMERÁNG Archívumom.

Kecsu
Sziasztok!

Nekem egy digitalizált változatra lenne szükségem, ami a vakok számára is elérhetõ lenne. Van-e valakinek ilyen. Nagyon meköszönném, és cserébe egy másikat tudok felajánlani, szintén digitalizált formában.

Swen Hassel könyvek listája. Ezek vannak meg nekem:

The Legion of the Damned (Kárhozottak Légiója)
Wheels of Terror (Lánctalpak)
Comrades of War (Bajtársak)
Marchbattalion (Gyalogoshadosztály)
Assignment of Gestapo (Gestapo)
Monte Cassino (Monte Cassino)
Liquidate Paris (Eltörölni Párizst!)
SS General (Az SS tábornok)
Reign of Hell (Pokoljárás)
Blitzfreeze (Fagyhalál)
The Bloody Road to Death (Menetjegy a pokolba)
O.G.P.U. Prison (OGPU-börtön)
The Commissar (A komisszár)

Nekem van a legnagyobb magán BUMERÁNG Archívumom.

Hát lehet,hogy már halott ez a Hassel ügy,de ha már itt vagyok...
Nos ez a manus sztem akkor volt az orosz fronton amikor én....sohasem!
Heidrich "zöld ördögei" a hasukat fognák,ha olvasnák Cassinóról ezeket
a sületlenségeket.Senki kedvét nem akarom elvenni,de a valóságtartalom
kb. az indiana jonessel van egy szinten:))
http://home.tiscali.dk/haaest/Hassel-Hazel/Texts/English/00table.htm

vagy esetleg itt is megnézhetnéd ,bár nembizots mert az árt dollárban adják meg http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.blue-danube.com/photos/1114283930_2410515552.gif&imgrefurl=http://www.blue-danube.com/items.php%3Fcurr_page%3D17%26id%3D1069888957_2490208187%26set_categ%3D%26sterm1%3D%26sterm2%3D%26spg%3D1&h=143&w=100&sz=12&hl=hu&start=10&tbnid=n5Hfk3a4pMOTeM:&tbnh=94&tbnw=66&prev=/images%3Fq%3DMonte%2BCassino%2Bsven%2Bhassel%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dhu
Tiszteletem! Tudna valaki segíteni? A Monte Cassino-t keresem.Árban megegyezünk(pénz vagy áru:D:D)
gabcsi4 ha gondolod nézd meg ezt:
http://www.antikvarium.hu/ant/start.php?f=li&keresesid=17042&rid=21
igaz azt írja h nincs megvásárolható példány de lehet elõjegyezni.
Hi. Valaki tudna segíteni? Keresem Sven-tõl a Bajtársakat! Már csak ez az egy könyve hiányzik:(
Tud valaki magyar fan site-ot? Vagy egy olyan helyet, ahol a szereplõkrõl találok képeket meg infót MAGYARUL?

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Jah, Battlefield 2... okés. Az nekem nincs meg, meg kiegészítõi, warez változattal játszottam picit.

Örüljön a nép? Szerintem nem örülnek neki, ha az ellen hülye, jó náci gyûlölõk igen, de ezt most hagyjuk... a lényeg az, hogy az egészet hitelesen kéne a mozi vászonra dobniuk és nem így elbarmolni, ahogy te is írtad.... na mindegy, majd csak lesz egyszer az az idõ, mikor minden ilyen film tök normális lesz, senkit sem butítanak le.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors gyõzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk õket a magaslóról.\" Mike õrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Kovács legény
Battlefield2 egyik modja ez ,ami remélhetõleg nesokára kijön

Tény hogy vannak ellenpéldák,de nagyon sok amcsi filmben ezt látom sajnos hogy hülyét,primitivet,alsóbbrendût... csinálnak az ellenfeleikbõl, persze kell ez hogy örüljön a nép.

www.czekoart.hu

Egyébként megnéztem kíváncsiságból az adatlapodat.... alvás mióta hobbi?<#idiota><#hehe>...<#wink>. Forgotten Hope 2 topikod pedig jól néz ki, grat érte<#eljen>, fel is keltette érdeklõdésem... milyen játék az? Majd szét nézek ott késöbb.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors gyõzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk õket a magaslóról.\" Mike õrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Pl aktuális téma Pearl Harbor, mivel 7-dikén lehet emlékezni 1941.december 7-dikére és én majd fogok is, fõleg a film megnézésével, ott az amcsik ellenfelei a japcsik nem voltak szerintem lebutítva. Van a Vaskereszt nevû németekrõl szóló film, abba se.... igaz, ott oroszok az ellenfelek és régi film, de jó. Ryan közlegény megmentésében se hülyék szerintem a németek, mert azt 1-2 napja néztem meg nosztalgiából és nem láttam ilyesmit. Elit aalkulat detto... de biztos van olyan film, ami az állításod igazolja... ott egyszerûen nem vették akkor figyelembe a dolgokat és hát nem épp nyerõ döntés volt ez, meg lehet, hogy nem annyira profi stáb foglalkozott vele.

Kovács legény
nézd végig a régi és nemannyira régi háborus filmeket és valahogy mindig az jön le hogy a hôs amcsik ellenfelei hülyék:(

www.czekoart.hu

Lol, ezt még nem nagyon tapasztaltam, de itt eleve németekrõl szól az egész leginkább, szóval nem lenne egészséges elbarmolni õket. Én is kíváncsi lennék egy feldolgozáshoz, hogy napjainkban mit tudnának kihozni az egészbõl.

Kovács legény
én is kiváncsi lennék ,hogy ma a filmipar hogy tudná visszaadni a könyv hangulatát, jah és nem az amcsi filmiparra gondoltam ,mert ott a 2.VH-s filmekben a németek mindig hülyék...

www.czekoart.hu

Azért kíváncsi lennék a Lánctalpakra filmben is<#eljen>.

a könyvnél nincs jobb...csak pár dolog, de az nem a film :D

Nem baj, legalább megpróbálták megfilmesíteni. Én is szívesen megnézném.

Kovács legény
egy ismerõsöm leszedte a filmet netrõl ,sajnos felirat sincs hozzá ,de belenéztem és elég gázosnak tünt:(

www.czekoart.hu

Ehh, menjenek a francba. Pedig jó rész a Lánctalpak... nagyon tetszik az a fejezet, mikor Pici feloldozást nyer<#hehe>, de amúgy az egész könyv jó<#eljen>.

áááh, nem hiszem, fõleg nem magyarul :S

Én késõn kezdtem el venni õket és még így is van pár, amit majd karácsonyra kapok meg... véletlen megtaláltam<#hehe>. De elkezdtem elõrõl olvasni: megvolt eddig Monte Cassino és most a Lánctalpakat olvasom... a Lánctalpak tudtommal meg is lett filmesítve... valahonnan beszerezhetõ magyarul? :S

nah, jönnek a hosszú téli esték, azt hiszem el kezdem elölrõl olvasni 1-2 könyvet, hiszem már vagy 5-6 éve, mikor elkezdtem "gyûjteni" :P

Nekem még nincs meg mind sajna....majd igyekszem beszerezni a maradékot is.

olvastam én is az összes könyvét :)

Már nem kell. Ráakadtamk neten egyik életrajzába. Bocs, ha lett volna már, de ha nem nagy gond, beteszem most ide. Leginkább azok kedvéért, kik nem ismerik õt.

Sven Hassel (Életrajz)

Sven Hassel 1917. április 19-én született a dániai Fredensborgban, egy tipikus dán kisvárosi munkáscsalád gyermekeként. A családi hagyományokat követve 14 évesen hajósinasnak állt, de öt év után befejezte tengerész pályafutását.
A rákövetkezõ évben (1937) elhagyta hazáját és önkéntesként beállt a német hadseregbe. Kezdetben a 2. Lovasezredben szolgált, majd késõbb átkerült a 11. és a 27. Páncélos Ezredhez.
1939-ben, Lengyelország lerohanása után dezertált. Elfogták, és egy büntetõzászlóaljba került, amellyel a világháború alatt megfordult majdnem minden európai fronton. Õk voltak azok, akik minden támadásnál elõl mentek, visszavonuláskor viszont a hátvédet alkották. Sven Hassel nyolc alkalommal sérült meg. 1945-ben orosz fogságba került, és a következõ négy évet orosz, amerikai, francia és dán fogolytáborokban töltötte.

Ez idõ alatt kezdte el írni személyes élményein alapuló elsõ könyvét, a Kárhozottak légióját (Legion Of The Damned), ami 1953-ban jelent meg Dániában. 1957-ben Hassel teljesen lebénul egy, a háborúban szerzett betegség, a kaukázusi láz következtében, amelybõl csak két év múlva gyógyul fel. Könyve idõközben sikeres lett (angolra is lefordították), és a kiadók felkérték további történetek írására.
1964-ben Spanyolországba, Barcelonába költözik. Jelenleg is ott él feleségével Dorthe Jensennel (akivel 1951. január 6-án kötött házasságot) és fiával, Michael-lel (aki 1952-ben született).

Sven Hassel háborúellenes regényeket ír. Mûveiben az egyszerû katona jelenik meg, aki nem akarta a háborút, csak részt vesz benne. Saját háborús élményeinek köszönhetõen rendkívüli módon képes felidézni a lövészárkok hangulatát, s mindazt a szenvedést, amelyet társaival együtt el kellett viselnie. Szavaival a fiatalabb nemzedéket szeretné figyelmeztetni a háború borzalmaira, hogy adott helyzetben nemet tudjanak mondani a politikusoknak.
Regényeiben számtalan emlékezetes szereplõt vonultat fel: Porta, Légiós, Barcelona, Pici, Papa, Heide, Gregor Martin (mindannyian létezõ személyek) és a szerzõ eleven alakja minden esetben központi helyet kap. Sajnos nem mindannyian élték túl a háborút.

Mûvei:
The Legion of the Damned (Kárhozottak Légiója)
Comrades of War (Bajtársak)
Marchbattalion (Gyalogoshadosztály)
Assignment of Gestapo (Gestapo)
Monte Cassino (Monte Cassino)
Liquidate Paris (Eltörölni Párizst!)
SS General (Az SS tábornok)
Reign of Hell (Pokoljárás)
Blitzfreeze (Fagyhalál)
The Bloody Road to Death (Menetjegy a pokolba)
Court Martial (Kivégzõosztag)
O.G.P.U. Prison (OGPU-börtön)
The Commissar (A komisszár)

Megfilmesített mûvei:

valaki megmondaná, hogy akkor most milyen sorrendben, meg hány Sven Hassel könyv van a vliágon?:S meg mondjuk Magyarországon...nekem ezek vannak meg:

Sven Hassel:

Gestapo
Lánctalpak
A komisszár
Monte Cassino
Kivégzõosztag
Menetjegy a pokolba(most kaptam szülinapomra)
Fagyhalál(valahol megvan, csak elkeveredve)

Érdekelne a többi mû is és sorrendben, bár az nem olyan fontos, de jó lenne tudni, hogy melyik mi után jön. Tudjátok.. kíváncsiság. Meg ami nincs meg, azokat megvenném.

A válaszokat elõre is thanks<#wave>

Kovács legény
mindenki olvas:)

www.czekoart.hu

Mindenkit átvezényeltek e keleti frontra?
Vagy miért-e csend?
:)

\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

De egy a lényeg Sven Hassel forever!!!!

\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Kovács legény
Akkor irogassunk:)

www.czekoart.hu

Hát ez elég gáz,hogy igy kihal néha a topik.

<#szomoru1><#szomoru1>

1942 vége-1943 aprilis (?):SS tábornok,GyalogosHadosztály
1943 tele-1944 márc. :Lánctalpak
igy van idorendbe...de az ss tabornok cimu konyvben mar ismerik Heide-t...ami elobb van mint a Lanctalpak..de a Lanctalpakban ismerkednek csak meg vele...szoval ez eleg fura..
Még egy kis bibliográfia:
Gordon Williemson:Véráztatta föld(A Waffen-SS ütközetei)
Christopher Ailsby:Halál keleten(A Waffen-SS Oroszországban 1941-45)
Guido Knopp:Sztálingrád(Kinek a drámája)
Guido Knopp:Az SS

Ezek fogtak meg legjobban,a több tucat dokumentum könyv közül amiket olvastam!!!
Ajánlom mindenkinek ha tényleg hiteles dokumentációkat akartok olvasni a háborúról!!

A Sven Hassel könyveket azért veszik, mert kitûnõ író, és rendkívüli módon ír a háborúról, a véres csatákról.

Hogy nem mindig van helyén a hely és az idõ? Nos akkor kezdj el dokumentum könyvet olvasni. Sven azért írta ezeket a könyveket, hogy elborzasszon a háborútól

(egyébként A hûség a becsületem egy nagyon jó könyv)
blackmetal
azon kívül kurva drágák

\"For those about to rock-we salute you!\"

http://www.nemzetekeuropaja.hu/ Könyvek/import könyvek/ hadtörténelem

Jól kell tudni németül! Ezeket nem fordítják le és terjesztik, mint pl, az igénytelen tucat Sven könyveket.

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

Marseille nem tucc egy helyet ahol meg lehet szerezni Otto Weidinger konyveit?
Természetesen :)
Minden idõk legzseniálisabb vadászpilótája volt, egy igazi mûvész.

Hans-Joachim Marseille ("Afrika Csillaga") Hauptmann

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

"Marseille" Csak nem az "AFRIKA CSILLAGA"(Hans-Joachim Marseille) után választottad a topik neved??? Ha igen gratula jó választás volt!!
<#eljen>

Obersturmbannführer=Alezredes
Úgy látom már csak a briliánsok hiányoztak a gyüjteményébõl!!!
<#worship>
Érdekességként:volt 1 katona aki annyi hõsttettet vitt véghez,hogy már nem tudtak neki milyen kitüntetést adni,ezért megalapította neki a Führer az ARANY tölgyfalombokkal,kardokkal és briliánsokkal ékesített lovagkeresztet.
Soha senki más nem kapta meg e legmagassabb kitüntetést!!!
A pilóta neve:Hans-Ulrich Rudel

Egyébként ajánlom nektek Gordon Williemson: A hûség a becsületem c. könyvét.

Tombi
Lord Dragoner

Star Trek Online: Destro /lvl:9 race:Human ship:Cruiser faction:?/

Errõl van szó. Ezért kell hiteles könyveket olvasni.
Pl: Otto Weidinger visszaemlékezéseit. A 2. "Das Reich" Waffen-SS hadosztály "Der Führer" ezredének kiváló parancsnoka volt. Aki többek között kiérdememlte a Keleti fronton a Lovagkeresztet. Majd késõbb megkapta a tölgylombok és kardok kiegészítést is hozzá.
Több könyvet is írt. Kiemelendõ a méltán híres Kameraden bis zum Ende (Bajtársak a végsõkig) címû alkotása.

Sven? :) Ki Õ? :)

Otto Weidinger SS-Obersturmbannführer

Bocs, igaz.
Csak már rég nem voltam fönn és csak átfutottam az addigi beszólásokat,és ez elkerülte a figyelmemet.

Most igaza van tuminak...telleg o allt le es kert elnezest...
Már ne is haragudj de amint láthatod ÉN elnézést kértem a topic-lakóktól,de úgy veszem észre Ti ezt elfelejtettétek,ugye kettõn állt a vásár!!!
És én vagyok a hülye na ne már...
Láthatta mindenki ÉN hajlottam a béke felé.....
Olyan vagy mint egy cigánygyerek kezében egy héber könyvel egy Skinhead gyülésen:
csak fokozod,csak fokozod........

,,Kedves" tumi
Csak sajnálni tudom, hogy üzenetembõl csak a ,,ne legyél már hülye!"
mondat maradt meg, és figyelmen kívül hagytad az írás érdemi részét.

Ugyanakkor nem érzed hogy ezzel a viselkedéseddel csak lejáratod azt az eszmét, amit képviselsz(legalábbis elõttünk)?

Na mindegy.
Egyébként akár harcolt akár nem, én akkor is korunk egyik legjobb írójának tartom.
Éljenek a veteránok!
Kovács legény
Engem speciel az semérdekelne ha sosem járt volna afronton
perszeazért remélem hogy igen:)

www.czekoart.hu

Nem tudom tudjátok e ki az az Eric Haaest...(õ irt egy konyvet h Sven igazabol soha nem harcolt a keleti fronton)hat igen amikor elsonek meghallottam akkor azt gondoltam h csak egy gyoker ujsagiro aki sarba akar taposni egy sikeres irot....de azert eleg sok KONKRET adatot irt le...ami mondjunk nem mondhato el Hassel-rõl...alig van roluk kep...az ami van az is olyan kicsi hogy senkit nem lehet igazan latni...en mindig is remeltem h vmennyi telleg elmeny amit leirt...de nagyon ugy nez ki h csak "kitalacio"....
Oldal 1 / 7Következő →