Sven Hassel könyvek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ezt elfelejtettem az elõbb említeni.
Nekem van a legnagyobb magán BUMERÁNG Archívumom.
Nekem egy digitalizált változatra lenne szükségem, ami a vakok számára is elérhetõ lenne. Van-e valakinek ilyen. Nagyon meköszönném, és cserébe egy másikat tudok felajánlani, szintén digitalizált formában.
Swen Hassel könyvek listája. Ezek vannak meg nekem:
The Legion of the Damned (Kárhozottak Légiója)
Wheels of Terror (Lánctalpak)
Comrades of War (Bajtársak)
Marchbattalion (Gyalogoshadosztály)
Assignment of Gestapo (Gestapo)
Monte Cassino (Monte Cassino)
Liquidate Paris (Eltörölni Párizst!)
SS General (Az SS tábornok)
Reign of Hell (Pokoljárás)
Blitzfreeze (Fagyhalál)
The Bloody Road to Death (Menetjegy a pokolba)
O.G.P.U. Prison (OGPU-börtön)
The Commissar (A komisszár)
Nekem van a legnagyobb magán BUMERÁNG Archívumom.
Nos ez a manus sztem akkor volt az orosz fronton amikor én....sohasem!
Heidrich "zöld ördögei" a hasukat fognák,ha olvasnák Cassinóról ezeket
a sületlenségeket.Senki kedvét nem akarom elvenni,de a valóságtartalom
kb. az indiana jonessel van egy szinten:))
gabcsi4 ha gondolod nézd meg ezt:
http://www.antikvarium.hu/ant/start.php?f=li&keresesid=17042&rid=21
igaz azt írja h nincs megvásárolható példány de lehet elõjegyezni.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Örüljön a nép? Szerintem nem örülnek neki, ha az ellen hülye, jó náci gyûlölõk igen, de ezt most hagyjuk... a lényeg az, hogy az egészet hitelesen kéne a mozi vászonra dobniuk és nem így elbarmolni, ahogy te is írtad.... na mindegy, majd csak lesz egyszer az az idõ, mikor minden ilyen film tök normális lesz, senkit sem butítanak le.
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors gyõzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk õket a magaslóról.\" Mike õrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
Tény hogy vannak ellenpéldák,de nagyon sok amcsi filmben ezt látom sajnos hogy hülyét,primitivet,alsóbbrendût... csinálnak az ellenfeleikbõl, persze kell ez hogy örüljön a nép.
www.czekoart.hu
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors gyõzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk õket a magaslóról.\" Mike õrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
www.czekoart.hu
www.czekoart.hu
www.czekoart.hu
Sven Hassel (Életrajz)
Sven Hassel 1917. április 19-én született a dániai Fredensborgban, egy tipikus dán kisvárosi munkáscsalád gyermekeként. A családi hagyományokat követve 14 évesen hajósinasnak állt, de öt év után befejezte tengerész pályafutását.
A rákövetkezõ évben (1937) elhagyta hazáját és önkéntesként beállt a német hadseregbe. Kezdetben a 2. Lovasezredben szolgált, majd késõbb átkerült a 11. és a 27. Páncélos Ezredhez.
1939-ben, Lengyelország lerohanása után dezertált. Elfogták, és egy büntetõzászlóaljba került, amellyel a világháború alatt megfordult majdnem minden európai fronton. Õk voltak azok, akik minden támadásnál elõl mentek, visszavonuláskor viszont a hátvédet alkották. Sven Hassel nyolc alkalommal sérült meg. 1945-ben orosz fogságba került, és a következõ négy évet orosz, amerikai, francia és dán fogolytáborokban töltötte.
Ez idõ alatt kezdte el írni személyes élményein alapuló elsõ könyvét, a Kárhozottak légióját (Legion Of The Damned), ami 1953-ban jelent meg Dániában. 1957-ben Hassel teljesen lebénul egy, a háborúban szerzett betegség, a kaukázusi láz következtében, amelybõl csak két év múlva gyógyul fel. Könyve idõközben sikeres lett (angolra is lefordították), és a kiadók felkérték további történetek írására.
1964-ben Spanyolországba, Barcelonába költözik. Jelenleg is ott él feleségével Dorthe Jensennel (akivel 1951. január 6-án kötött házasságot) és fiával, Michael-lel (aki 1952-ben született).
Sven Hassel háborúellenes regényeket ír. Mûveiben az egyszerû katona jelenik meg, aki nem akarta a háborút, csak részt vesz benne. Saját háborús élményeinek köszönhetõen rendkívüli módon képes felidézni a lövészárkok hangulatát, s mindazt a szenvedést, amelyet társaival együtt el kellett viselnie. Szavaival a fiatalabb nemzedéket szeretné figyelmeztetni a háború borzalmaira, hogy adott helyzetben nemet tudjanak mondani a politikusoknak.
Regényeiben számtalan emlékezetes szereplõt vonultat fel: Porta, Légiós, Barcelona, Pici, Papa, Heide, Gregor Martin (mindannyian létezõ személyek) és a szerzõ eleven alakja minden esetben központi helyet kap. Sajnos nem mindannyian élték túl a háborút.
Mûvei:
The Legion of the Damned (Kárhozottak Légiója)
Comrades of War (Bajtársak)
Marchbattalion (Gyalogoshadosztály)
Assignment of Gestapo (Gestapo)
Monte Cassino (Monte Cassino)
Liquidate Paris (Eltörölni Párizst!)
SS General (Az SS tábornok)
Reign of Hell (Pokoljárás)
Blitzfreeze (Fagyhalál)
The Bloody Road to Death (Menetjegy a pokolba)
Court Martial (Kivégzõosztag)
O.G.P.U. Prison (OGPU-börtön)
The Commissar (A komisszár)
Megfilmesített mûvei:
Sven Hassel:
Gestapo
Lánctalpak
A komisszár
Monte Cassino
Kivégzõosztag
Menetjegy a pokolba(most kaptam szülinapomra)
Fagyhalál(valahol megvan, csak elkeveredve)
Érdekelne a többi mû is és sorrendben, bár az nem olyan fontos, de jó lenne tudni, hogy melyik mi után jön. Tudjátok.. kíváncsiság. Meg ami nincs meg, azokat megvenném.
A válaszokat elõre is thanks<#wave>#wave>
Vagy miért-e csend?
:)
\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
<#szomoru1>#szomoru1><#szomoru1>#szomoru1>
1943 tele-1944 márc. :Lánctalpak
igy van idorendbe...de az ss tabornok cimu konyvben mar ismerik Heide-t...ami elobb van mint a Lanctalpak..de a Lanctalpakban ismerkednek csak meg vele...szoval ez eleg fura..
Gordon Williemson:Véráztatta föld(A Waffen-SS ütközetei)
Christopher Ailsby:Halál keleten(A Waffen-SS Oroszországban 1941-45)
Guido Knopp:Sztálingrád(Kinek a drámája)
Guido Knopp:Az SS
Ezek fogtak meg legjobban,a több tucat dokumentum könyv közül amiket olvastam!!!
Ajánlom mindenkinek ha tényleg hiteles dokumentációkat akartok olvasni a háborúról!!
Hogy nem mindig van helyén a hely és az idõ? Nos akkor kezdj el dokumentum könyvet olvasni. Sven azért írta ezeket a könyveket, hogy elborzasszon a háborútól
(egyébként A hûség a becsületem egy nagyon jó könyv)
Jól kell tudni németül! Ezeket nem fordítják le és terjesztik, mint pl, az igénytelen tucat Sven könyveket.
\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper
Minden idõk legzseniálisabb vadászpilótája volt, egy igazi mûvész.
Hans-Joachim Marseille ("Afrika Csillaga") Hauptmann
\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper
<#eljen>#eljen>
Úgy látom már csak a briliánsok hiányoztak a gyüjteményébõl!!!
<#worship>#worship>
Érdekességként:volt 1 katona aki annyi hõsttettet vitt véghez,hogy már nem tudtak neki milyen kitüntetést adni,ezért megalapította neki a Führer az ARANY tölgyfalombokkal,kardokkal és briliánsokkal ékesített lovagkeresztet.
Soha senki más nem kapta meg e legmagassabb kitüntetést!!!
A pilóta neve:Hans-Ulrich Rudel
Egyébként ajánlom nektek Gordon Williemson: A hûség a becsületem c. könyvét.
Pl: Otto Weidinger visszaemlékezéseit. A 2. "Das Reich" Waffen-SS hadosztály "Der Führer" ezredének kiváló parancsnoka volt. Aki többek között kiérdememlte a Keleti fronton a Lovagkeresztet. Majd késõbb megkapta a tölgylombok és kardok kiegészítést is hozzá.
Több könyvet is írt. Kiemelendõ a méltán híres Kameraden bis zum Ende (Bajtársak a végsõkig) címû alkotása.
Sven? :) Ki Õ? :)
Otto Weidinger SS-Obersturmbannführer

Csak már rég nem voltam fönn és csak átfutottam az addigi beszólásokat,és ez elkerülte a figyelmemet.
És én vagyok a hülye na ne már...
Láthatta mindenki ÉN hajlottam a béke felé.....
Olyan vagy mint egy cigánygyerek kezében egy héber könyvel egy Skinhead gyülésen:
csak fokozod,csak fokozod........
Csak sajnálni tudom, hogy üzenetembõl csak a ,,ne legyél már hülye!"
mondat maradt meg, és figyelmen kívül hagytad az írás érdemi részét.
Ugyanakkor nem érzed hogy ezzel a viselkedéseddel csak lejáratod azt az eszmét, amit képviselsz(legalábbis elõttünk)?
Na mindegy.
Egyébként akár harcolt akár nem, én akkor is korunk egyik legjobb írójának tartom.
Éljenek a veteránok!
perszeazért remélem hogy igen:)
www.czekoart.hu