338
A téma adoott, a mester írományai!
  • raspoly88
    helló nem tudjátok hogy a lánctalpak film megjelent magyarul???
  • Kecsu
    Nekem a Kivégzőosteg kellene!
    ezt elfelejtettem az előbb említeni.
  • Kecsu
    Sziasztok!

Nekem egy digitalizált változatra lenne szükségem, ami a vakok számára is elérhető lenne. Van-e valakinek ilyen. Nagyon meköszönném, és cserébe egy másikat tudok felajánlani, szintén digitalizált formában.

Swen Hassel könyvek listája. Ezek vannak meg nekem:

The Legion of the Damned (Kárhozottak Légiója)
    Wheels of Terror (Lánctalpak)
    Comrades of War (Bajtársak)
    Marchbattalion (Gyalogoshadosztály)
    Assignment of Gestapo (Gestapo)
    Monte Cassino (Monte Cassino)
    Liquidate Paris (Eltörölni Párizst!)
    SS General (Az SS tábornok)
    Reign of Hell (Pokoljárás)
    Blitzfreeze (Fagyhalál)
    The Bloody Road to Death (Menetjegy a pokolba)
    O.G.P.U. Prison (OGPU-börtön)
    The Commissar (A komisszár)

• sztalinelvtars
    Hát lehet,hogy már halott ez a Hassel ügy,de ha már itt vagyok...
    Nos ez a manus sztem akkor volt az orosz fronton amikor én....sohasem!
    Heidrich "zöld ördögei" a hasukat fognák,ha olvasnák Cassinóról ezeket
    a sületlenségeket.Senki kedvét nem akarom elvenni,de a valóságtartalom
    kb. az indiana jonessel van egy szinten:))
  • endiboy
    http://home.tiscali.dk/haaest/Hassel-Hazel/Texts/English/00table.htm
  • Joseph Porta
    vagy esetleg itt is megnézhetnéd ,bár nembizots mert az árt dollárban adják meg http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.blue-danube.com/photos/1114283930_2410515552.gif&imgrefurl=http://www.blue-danube.com/items.php%3Fcurr_page%3D17%26id%3D1069888957_2490208187%26set_categ%3D%26sterm1%3D%26sterm2%3D%26spg%3D1&h=143&w=100&sz=12&hl=hu&start=10&tbnid=n5Hfk3a4pMOTeM:&tbnh=94&tbnw=66&prev=/images%3Fq%3DMonte%2BCassino%2Bsven%2Bhassel%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dhu
  • Joseph Porta
    Tiszteletem! Tudna valaki segíteni? A Monte Cassino-t keresem.Árban megegyezünk(pénz vagy áru:D:D)
    gabcsi4 ha gondolod nézd meg ezt:
    http://www.antikvarium.hu/ant/start.php?f=li&keresesid=17042&rid=21
    igaz azt írja h nincs megvásárolható példány de lehet előjegyezni.
  • gabcsi4
    Hi. Valaki tudna segíteni? Keresem Sven-től a Bajtársakat! Már csak ez az egy könyve hiányzik:(
  • Malarki
    Tud valaki magyar fan site-ot? Vagy egy olyan helyet, ahol a szereplőkről találok képeket meg infót MAGYARUL?
  • Dexantreal
    Jah, Battlefield 2... okés. Az nekem nincs meg, meg kiegészítői, warez változattal játszottam picit.

Örüljön a nép? Szerintem nem örülnek neki, ha az ellen hülye, jó náci gyűlölők igen, de ezt most hagyjuk... a lényeg az, hogy az egészet hitelesen kéne a mozi vászonra dobniuk és nem így elbarmolni, ahogy te is írtad.... na mindegy, majd csak lesz egyszer az az idő, mikor minden ilyen film tök normális lesz, senkit sem butítanak le.
  • Kovács legény
    Battlefield2 egyik modja ez ,ami remélhetőleg nesokára kijön

Tény hogy vannak ellenpéldák,de nagyon sok amcsi filmben ezt látom sajnos hogy hülyét,primitivet,alsóbbrendűt... csinálnak az ellenfeleikből, persze kell ez hogy örüljön a nép.
  • Dexantreal
    Egyébként megnéztem kíváncsiságból az adatlapodat.... alvás mióta hobbi?.... Forgotten Hope 2 topikod pedig jól néz ki, grat érte, fel is keltette érdeklődésem... milyen játék az? Majd szét nézek ott késöbb.
  • Dexantreal
    Pl aktuális téma Pearl Harbor, mivel 7-dikén lehet emlékezni 1941.december 7-dikére és én majd fogok is, főleg a film megnézésével, ott az amcsik ellenfelei a japcsik nem voltak szerintem lebutítva. Van a Vaskereszt nevű németekről szóló film, abba se.... igaz, ott oroszok az ellenfelek és régi film, de jó. Ryan közlegény megmentésében se hülyék szerintem a németek, mert azt 1-2 napja néztem meg nosztalgiából és nem láttam ilyesmit. Elit aalkulat detto... de biztos van olyan film, ami az állításod igazolja... ott egyszerűen nem vették akkor figyelembe a dolgokat és hát nem épp nyerő döntés volt ez, meg lehet, hogy nem annyira profi stáb foglalkozott vele.
  • Kovács legény
    nézd végig a régi és nemannyira régi háborus filmeket és valahogy mindig az jön le hogy a hős amcsik ellenfelei hülyék:(
  • Dexantreal
    Lol, ezt még nem nagyon tapasztaltam, de itt eleve németekről szól az egész leginkább, szóval nem lenne egészséges elbarmolni őket. Én is kíváncsi lennék egy feldolgozáshoz, hogy napjainkban mit tudnának kihozni az egészből.
  • Kovács legény
    én is kiváncsi lennék ,hogy ma a filmipar hogy tudná visszaadni a könyv hangulatát, jah és nem az amcsi filmiparra gondoltam ,mert ott a 2.VH-s filmekben a németek mindig hülyék...
  • Dexantreal
    Azért kíváncsi lennék a Lánctalpakra filmben is.
  • endiboy
    a könyvnél nincs jobb...csak pár dolog, de az nem a film :D
  • Dexantreal
    Nem baj, legalább megpróbálták megfilmesíteni. Én is szívesen megnézném.
  • Kovács legény
    egy ismerősöm leszedte a filmet netről ,sajnos felirat sincs hozzá ,de belenéztem és elég gázosnak tünt:(
  • Dexantreal
    Ehh, menjenek a francba. Pedig jó rész a Lánctalpak... nagyon tetszik az a fejezet, mikor Pici feloldozást nyer, de amúgy az egész könyv jó.
  • endiboy
    áááh, nem hiszem, főleg nem magyarul :S
  • Dexantreal
    Én későn kezdtem el venni őket és még így is van pár, amit majd karácsonyra kapok meg... véletlen megtaláltam. De elkezdtem előről olvasni: megvolt eddig Monte Cassino és most a Lánctalpakat olvasom... a Lánctalpak tudtommal meg is lett filmesítve... valahonnan beszerezhető magyarul? :S
  • endiboy
    nah, jönnek a hosszú téli esték, azt hiszem el kezdem elölről olvasni 1-2 könyvet, hiszem már vagy 5-6 éve, mikor elkezdtem "gyűjteni" :P
  • Dexantreal
    Nekem még nincs meg mind sajna....majd igyekszem beszerezni a maradékot is.
  • endiboy
    olvastam én is az összes könyvét :)
  • Dexantreal
    Már nem kell. Ráakadtamk neten egyik életrajzába. Bocs, ha lett volna már, de ha nem nagy gond, beteszem most ide. Leginkább azok kedvéért, kik nem ismerik őt.

Sven Hassel (Életrajz)

Sven Hassel 1917. április 19-én született a dániai Fredensborgban, egy tipikus dán kisvárosi munkáscsalád gyermekeként. A családi hagyományokat követve 14 évesen hajósinasnak állt, de öt év után befejezte tengerész pályafutását.
    A rákövetkező évben (1937) elhagyta hazáját és önkéntesként beállt a német hadseregbe. Kezdetben a 2. Lovasezredben szolgált, majd később átkerült a 11. és a 27. Páncélos Ezredhez.
    1939-ben, Lengyelország lerohanása után dezertált. Elfogták, és egy büntetőzászlóaljba került, amellyel a világháború alatt megfordult majdnem minden európai fronton. Ők voltak azok, akik minden támadásnál elől mentek, visszavonuláskor viszont a hátvédet alkották. Sven Hassel nyolc alkalommal sérült meg. 1945-ben orosz fogságba került, és a következő négy évet orosz, amerikai, francia és dán fogolytáborokban töltötte.

Ez idő alatt kezdte el írni személyes élményein alapuló első könyvét, a Kárhozottak légióját (Legion Of The Damned), ami 1953-ban jelent meg Dániában. 1957-ben Hassel teljesen lebénul egy, a háborúban szerzett betegség, a kaukázusi láz következtében, amelyből csak két év múlva gyógyul fel. Könyve időközben sikeres lett (angolra is lefordították), és a kiadók felkérték további történetek írására.
    1964-ben Spanyolországba, Barcelonába költözik. Jelenleg is ott él feleségével Dorthe Jensennel (akivel 1951. január 6-án kötött házasságot) és fiával, Michael-lel (aki 1952-ben született).

Sven Hassel háborúellenes regényeket ír. Műveiben az egyszerű katona jelenik meg, aki nem akarta a háborút, csak részt vesz benne. Saját háborús élményeinek köszönhetően rendkívüli módon képes felidézni a lövészárkok hangulatát, s mindazt a szenvedést, amelyet társaival együtt el kellett viselnie. Szavaival a fiatalabb nemzedéket szeretné figyelmeztetni a háború borzalmaira, hogy adott helyzetben nemet tudjanak mondani a politikusoknak.
    Regényeiben számtalan emlékezetes szereplőt vonultat fel: Porta, Légiós, Barcelona, Pici, Papa, Heide, Gregor Martin (mindannyian létező személyek) és a szerző eleven alakja minden esetben központi helyet kap. Sajnos nem mindannyian élték túl a háborút.

Művei:
    The Legion of the Damned (Kárhozottak Légiója)
    Comrades of War (Bajtársak)
    Marchbattalion (Gyalogoshadosztály)
    Assignment of Gestapo (Gestapo)
    Monte Cassino (Monte Cassino)
    Liquidate Paris (Eltörölni Párizst!)
    SS General (Az SS tábornok)
    Reign of Hell (Pokoljárás)
    Blitzfreeze (Fagyhalál)
    The Bloody Road to Death (Menetjegy a pokolba)
    Court Martial (Kivégzőosztag)
    O.G.P.U. Prison (OGPU-börtön)
    The Commissar (A komisszár)

Megfilmesített művei:

• Dexantreal
    valaki megmondaná, hogy akkor most milyen sorrendben, meg hány Sven Hassel könyv van a vliágon?:S meg mondjuk Magyarországon...nekem ezek vannak meg:

Sven Hassel:

Gestapo
    Lánctalpak
    A komisszár
    Monte Cassino
    Kivégzőosztag
    Menetjegy a pokolba(most kaptam szülinapomra)
    Fagyhalál(valahol megvan, csak elkeveredve)

Érdekelne a többi mű is és sorrendben, bár az nem olyan fontos, de jó lenne tudni, hogy melyik mi után jön. Tudjátok.. kíváncsiság. Meg ami nincs meg, azokat megvenném.

A válaszokat előre is thanks
  • Kovács legény
    mindenki olvas:)
  • A tumi
    Mindenkit átvezényeltek e keleti frontra?
    Vagy miért-e csend?
    :)
  • A tumi
    De egy a lényeg Sven Hassel forever!!!!
  • Kovács legény
    Akkor irogassunk:)
  • A tumi
    Hát ez elég gáz,hogy igy kihal néha a topik.

• SunStrike
    1942 vége-1943 aprilis (?):SS tábornok,GyalogosHadosztály
    1943 tele-1944 márc. :Lánctalpak
    igy van idorendbe...de az ss tabornok cimu konyvben mar ismerik Heide-t...ami elobb van mint a Lanctalpak..de a Lanctalpakban ismerkednek csak meg vele...szoval ez eleg fura..
  • A tumi
    Még egy kis bibliográfia:
    Gordon Williemson:Véráztatta föld(A Waffen-SS ütközetei)
    Christopher Ailsby:Halál keleten(A Waffen-SS Oroszországban 1941-45)
    Guido Knopp:Sztálingrád(Kinek a drámája)
    Guido Knopp:Az SS

Ezek fogtak meg legjobban,a több tucat dokumentum könyv közül amiket olvastam!!!
    Ajánlom mindenkinek ha tényleg hiteles dokumentációkat akartok olvasni a háborúról!!
  • Satufa
    A Sven Hassel könyveket azért veszik, mert kitűnő író, és rendkívüli módon ír a háborúról, a véres csatákról.

Hogy nem mindig van helyén a hely és az idő? Nos akkor kezdj el dokumentum könyvet olvasni. Sven azért írta ezeket a könyveket, hogy elborzasszon a háborútól

(egyébként A hűség a becsületem egy nagyon jó könyv)
  • blackmetal
    azon kívül kurva drágák
  • Marseille
    http://www.nemzetekeuropaja.hu/ Könyvek/import könyvek/ hadtörténelem

Jól kell tudni németül! Ezeket nem fordítják le és terjesztik, mint pl, az igénytelen tucat Sven könyveket.

• SunStrike
    Marseille nem tucc egy helyet ahol meg lehet szerezni Otto Weidinger konyveit?
  • Marseille
    Természetesen :)
    Minden idők legzseniálisabb vadászpilótája volt, egy igazi művész.

Hans-Joachim Marseille ("Afrika Csillaga") Hauptmann