8
  • Pintyőke
    #8
    TomiBone: arra nem gondoltal, hogy mennyi eselyed van falatbontani, a radio lehallgatassal szemben, ahol szinte barhonnet hozzafersz az adatfolyamhoz? :) Sniffelni mar barhonnet nem tudsz, mivel a switch-el halozattal ez mar ki lett kuszobolve (ha csak nem szolgaltatonal dolgozol es raeros idodben tobb szaz megas logokat molyolsz). 1000 eves koax-on meg tudsz. :)

    Okoska: Nem a legvastagabb falnal kell keresni a bejaratot. X idonkent ismetli a kulcsot a WLAN halozatzon levo eszkoz, igy megfelelo szoftverrel par nap alatt akar a 128 bit-es kodolast is siman fel lehet torni. :) Nezz utana neten!!! Kicsit meg fejlodnie kell, idovel valoszinuleg jobb lesz a helyzet!

    Dogmeat: azt ne felejtsd el, hogy ha ennyiert megveszed az eszkozt, az a Tied marad, nem pedig az adott szolgaltato zsebebe csuszik!!! :) Ha haveroddal osszekotod magad, aki akar 4-5km-re van, sokkal jobban megeri, mint egy berelt vonal v. hasonlo megoldas! Gondolkozz el rajta! Egyebkent mar igy is nagyon sokat esett az ara. Emlekszem mikor egy Access Point ara 150-200e Ft volt.
  • Flashy
    #6
    SMC 54M-s accesspoint+router+4p switch nagyker nettoja 26ezer, PCMCIA halokartya 13ezer. a PCI-t most fejbol nem tudom. ha rajon meg az AFA meg a kisker arres, akkorse lesz 60-80.
  • I. Szent Bagir
    #3
    Igaz.
    Nembeszélve arrol, hogy terjednek ezerrel a Gigabites hálozatok. Lassan minden második alaplapon van már gigabit ethernet, és a switchek ára is kezd leszállni a fellegekből, legalábbis ami a rézalapú megoldásokat illeti. Az optikai az még húzós picit.
    De ha csak netmegosztásra kell, akkor "fillérekből" megvan a rádiós LAN. És megy, ahová csak akarod, nem kell hatvan lyukat furni a falba.
  • Pintyőke
    #1
    Idezem: "A kutatók olyan WLAN megoldások fejlesztésébe fogtak, amelyek nagy adatátviteli sebességüknek köszönhetően a jövőben teljesen kiválthatják a jelenlegi vezetékes Ethernet hálózatokat."

    Ez teljes mertekben marhasag! Sose fogja teljesen kivaltani a vezetekes halozatot, mivel nem lehet olyan titkositast elerni, hogy azt ne lehessen feltorni! Ha igen, akkor is szamos elonye van a vezeteknek a radios kapcsolattal szemben. Az teny, hogy az otthoni es kisvallalati szinten nagy elorelepesekre lehet szamitani!