12
Soros kapcsolat a Palm és a PC között
  • Dj Faustus #12
    A soros kábelben nincs külön tápfeszültség.
    USB-ben van, PS2 porton van, game-porton van.

Esetleg lehet trükközni, de kevés teljesítmény vehető le (olvasnivaló).
  • zuza
    Hali valaki tudna segíteni?soros kábellal lehet tölteni a Palmomat?mert nincs meg a töltőkábel csak a szinkronkábel,teljesen le van merülve a PDA.Segítsetek léccives!nagyon sürgős
  • mikike
    öööö
    én tudok egy oldalt, de azt hiszem az nem teljesen legális
    de van egy eladó Palm m515-öm
  • Danny
    Megvalaki? :)
  • Danny
    Tiszteletem!

Nekem egy angol-magyar, magyar-angol szotarra lenne szuksegem tort valtozatban. A neve SlovoED. Honnan szerezhetnem ezt be?

Elore is koszi!
  • raven10011
    ezt nekem is sikerült beállítanom, de nem tudok kapocsolódni az internetre, mert csak keresi az oldalakat, de nem tudja elérni.
  • olinka
    PALM:
    network: Windows RAS
    username: egy windows username
    passwoed: ennek a usernek a jelszava
    connection: Cardle/cable
    connection type: PPP
    idle timeout: never
    Query DNS: yes
    IP Address: Automatic
    SCRIPT:
    Send: CLIENT
    Send: CLIENT
    Wait For: CLIENTSERVER
    End

WINDOWS XP:

Új hálózati kapcsolat
    Speciális kapcsolat létrehozása
    Bejövő kapcsolatok elfogadása
    Kommunikációs kábel két számítógép között
    (Ezt a modemeknél tudod telepíteni)
    virtuális magánhálózat tiltása
    Kiválasztod a usereket, akik bejelentkezhetnek
    TCP/IP beallitás:
    A hívók hozzáférhetnek a helyi hálózathoz: igen
    Megadott IP cimek:
    192.168.1.1
    192.168.1.10
    A hivó számítógép meghatározhatja saját IP címet: igen.

Ezután már fel kell épülnie a kapcsolatnak a két gép között. Ne felejtse el kikapcsolni a HotSync managert!
    Az internet és a palm-pc belső hátózat közötti átjáráshoz használhatsz pl egy wingate nevű programot.

Ha serial kábel helyett mondjuk infrát szeretnél használni netezésre, akkor mindent ugyaígy kell csinálni, kivéve hogy a kommunikációs kábel modem előtt felteszel egy ircomm2k nevű progit, és azután telepíted erre az új com portra a kommunikációs kábel modemet. A palmon pedig IR to PC/Handheldet választasz ki a conections fülnél. Remélem nem felejtettem ki semmilyen lépést....

üdv oli

• Avicularia
    nekem meg sorosom nem volt még
    de azt hiszem arra is van valami progi, ha jól emlékszem
    mochappp a neve ,de ez nem biztos
  • raven10011
    Rákerestem erre a progira, itt azt írják, hogy USB-s kapcsolatnál lehet használni. Nekem (egyenlőre) még soros hotsync kébelem van, így is tudom használni?
  • Avicularia
    Hali
    Ez ilyen egyszerüen nem megy.
    Kell egy progi amit Softick PPP -nek hivnak ,ezt telepitsd fel és igy már megy ha csinálsz palm alatt egy RAS kapcsolatot
    Én is igy használom a Zire 71 -emet és tökéletesen mükszik minden netes dolog rajta,emil és web is
    Ha van kérdésed irj nyugodtan
  • raven10011
    Sikerült beállítanom a hálózati kapcsolatot a számítógép és a Palm között, de még mindig nem működik rendesen, pl egy honlap megnyitásánál vagy e-mail-ek letöltésénél mindig connection timed out üzenetet kapok. A számítógépen rendesen működik a net, lehet gond a tűzfal, vagy mi más állhat a palm és a külvilág útjába?
  • raven10011
    Most vettem egy Palm m505-ös gépet, és elkezdtem telepitgetni rá progikat. Fel is tettem e-mail kezelő progikat is, de miután beállítottam az accokat az e-mail szolgáltatóhoz, és mondtam neki, hogy töltse le az új leveleket, csak annyit ír ki, hogy "signing on", és ennél tovább nem jut. Nézegettem a Network menüben a beállításokat, de nem igazán jöttem rá mit kell beállítani.

Valaki segítsen kérem, mi kell ahhoz, hogy hálózati kapcsolatot tudjak a palmra csinálni.

Köszi!