249
SiS/XGI videókártyákról bővebben / vélemények
-
#89 De reméltem, hogy ezért a hozzászólásért cseréba nem engem kritizálnak majd a kártya neonos ventijei helyett, hanem lessz pár hasonló vélemény! (vagyis mindenki az utólsó új eszmét követi, amíg valaki nem ad újat!) -
#88 Ehe. 15 éves gimnazista! -
#87 Valóban érdekes példány. :)
Kész aranybánya az összes fórum a pszichológusoknak meg a szociológusoknak... -
Borg #86 Okos vagy, előre ülhetsz. -
#85 Húúúúúúúúúú
Vagy 100 hozzászólás, és tömören mindnek ez a tartalma: Szar, dobjuk le a gyártók torkán még ma!
Érdekes, hogy az emberek mennyire szeretnek fikázni másokat és egyes dolgokat, ha az első hozzászólások istenítették volna ezeket a kártyákat szerintem most csak áradozna itt róla mindenki! De ti tudjátok, ha jólesik!
Amúgy nem mindegy hogy neéz ki, ne vegyél átlátszó gépházat és kész!!
Ja olvasom itt valakinél, hogy Powercolor 9800se 4300 3DMark'03 ponttal, hehe ASUS V9900 4890 ponttal (régi driverrel) Így anyázd az FX-et -
#84 tényleg szánalmas.
2 tápcsatis szörny 20fps-el viszi a q3-as gammákat. LOL
a tnt2 ráver ogl-ben ez tuti.
:) -
#83 A Volarigamers-en egyébként ez és az X-bit-es cikk a legismertebb. Érdekes belebotlani egy magyar tesztbe egy hivatalos fórumon...:)
Az egészben nem is az bosszant leginkább, hogy totál anti-innovatív a kártya felépítése és, hogy nem túl jók a meghajtói, hanem az, hogy pofátlan módon ki merték adni azt a "market leader 2007-re" útitervet, holott nagyon is jól tudták, hogy milyen a Volari. Az már hónapokkal ezelőtt is vérlázítóan hangzott, a tényleges teljesítmény ismeretében viszont egyenesen felháborító! Ráadásul akármilyen jók is lesznek a driverek, nem igazán hiszem, hogy több, mint 100%-os teljesítménynövekedést tudnak majd kicsikarni belőlük, így viszont az egész -két chip egy R9800/NV3x teljesítményéért- koncepció egy totális zsákutca szerintem. -
#82 Nos tényleg jó a teszt.Én mégsem temetem még el ezt a kareszt.Ha a reactor jó lesz ütős lesz. -
#81 Találtam még egy tesztet, ezúttal egy magyart:
XGI Volari Duo V8 Ultra
Elég átfogónak tűnik és viszonylag elfogulatlan. -
#80 A magam részéről egy cseppet sem tisztelem őket. Emlékszel még az SG-n is megjelent hírre a csalással kapcsolatban?
"Megpróbáltuk átnevezni az érintett exe fájlokat, hogy lássuk változik-e a teljesítményük (ha a meghajtó nem tudja felfedezni őket). Az nVidia driverei esetében ekkor ugye jelentős lassulást tapasztalhattunk, azonban ebben az esetben semmiféle teljesítmény, vagy képminőség beli változással nem járt a művelet."
Na, akkor ez már a második orcátlan hazugság volt, én meg nem szeretem, ha hülyének néznek. Ilyen mentalitással ne is várják, hogy bárki is megvegye ezt a rakás ócskavasat. -
#79 Nemtom.Olvastad a címlap hírt?Nem adják föl.Ez azért tisztelet még ha annyira idegesítő a tápcsatis f@szság!Próbálkoznak.Van tőke mögöttük rendesen, ha bevétel nélkül folytatják a fejlesztést. -
#78 Nemtom.Olvastad a címlap hírt?Nem adják föl.Ez azért tisztelet még ha annyira idegesítő a tápcsatis f@szság!Próbálkoznak.Van tőke mögöttük rendesen, ha bevétel nélkül folytatják a fejlesztést. -
#77 A gond az árában van, belépő szintűnek még elmenne, valahol 100 dollár alatt, de ki venne ezért egy ennyit zabáló lapkát? Talán a sarki hülyegyerek, hogy frenkizhessen vele, mert neki duálos :)
Én azért sajnálom -
Anee #76 Kiadhatnak új verziót ha szar az FSAA-ja és ANISO-ja....ja és a driverei is...nem kell majd senkinek -
#75 Valószínűleg nem is lesz DX9.1. Ezzel az alappal meg talán nem kéne tovább erőltetni a dolgot.
Azt hiszem végleg temethetjük a Volarit: X-bit Labs
Nem azért, mert nem tudnak változtatni majd a maghajtókon hanem azért, mert aki ezt meglátja, biztosan kikerüli nagy ívben, akármilyenek leszenek is a driverek a jövőben. -
#74 Az XG45 felépítése sok mindenben hasonlítani fog a jelenlegi változatokhoz, többek közt ugyanúgy dupla grafikus mag gondoskodik a megfelelő számítási teljesítményről, mint a mostani csúcsmodellnél. A még fejlesztési fázisban levő kártya a tervek szerint 3. 0-s képpont árnyalóval rendelkezik majd. Ez mindenképpen azt jelzi, hogy az új jövevény megfelelni látszik a jelenleg még nem létező, de hamarosan kiadásra kerülő DirectX 9.1 kívánalmainak. A grafikus mag órajeléről még nincs semmilyen információ, mert azt csak a fejlesztés utolsó fázisában határozzák meg. Az előzetes specifikációk szerint a memóriacsatoló támogatni fogja a DDR és a DDR2-es memória szabványt egyaránt, ami nem hoz előrelépést az elődökhöz viszonyítva. A pillanatnyilag még csak tervezőasztalon létező lapka próbagyártása a tervek szerint márciusban kezdődik. Elképzelhető, hogy ha minden jól megy, akkor nyár közepére kapható lesz az új XGI termék.
/hardwareoc/
-
#72 Ismét egy hullócsillag.Vagy talán a csöves még csillag se volt! -
#70 Úgyis lessz olyan arc aki "mert megtehetem" féle és vesz egyet.Bár az nem jár ide! -
#69 :)
Pontosan. -
Borg #68 Sok esély nincs rá, hacsak egy 10ezrest hozzákötözve nem dobják utánam ;) -
#67 Szerinted lesz valakinek ilyene valaha? :) -
#66 Van már valakinek ilyen karesza?Kíváncsian várom az első tapasztalatokat. -
Anee #65 Hát na ja...Meg azért a radeonok már "beértek" támogatásban is, míg A Volariknak ezekkel is majd meg kell küzdeni...
A 9700-nak kis tápcsati kell csak,szóval még az sem triviális, bár a 300W-os tápomat már hazavágta így kapott nagyobbat -
#64 És ha hozzáveszzük, hogy egy Radeon 9600 pro jobb és még extra tápcsati sem kell hozzá... Persze egy 9700 még jobb, de a tápcsatiról ez jutott az eszembe. -
#63 Osztom a véleményt.
Sose voltak pártatlanok! -
#62 Az a cikk az elejétől a végéig egy manipulált fos. Persze mit is várhatnánk a Tom's-tól, hisz mindig ilyenek voltak... -
Anee #61 Sok dologban nem javít a driver....
1- Ha a Voodoo5 nagy volt akkor ez már óriás, ha ott ment a rinya hogy nem fér be akkor itt is baj lehet..
2- két tápcsati, 400W-os táp minimum....na mármost nem veszek 300 euróért egy kártyát hogy még vagy 15öt rászánjak csak a tápra s kapjak egy fost
3- Ma már sokan használják az FSAA-t és az AA-t s mindkettQben fos, nem beszélve a PS, VS sebességröl.....
És ezeken nagyon a driver se fog segíteni....
És ez csak a V8 Dou....akkor mit fog tudni a V5........Radeon9200-SE ellen maxxxxx -
#59 Egy kártya volt, de a legerősebb,legdrágább. -
#58 Egyetértek. A DeltaChrome ugyanilyen driver hiányosságokkal küzd, de sokkal kevesebb hibával és csak egy-két nem induló játékkal, tehát előrébb járhatnak valamelyest. Egy kicsit elkapkodták a bamutatót az XGI-nél szerintem, és ez épp az S3 malmára hajtja a vizet. Legalábbis remélem. :) -
#56 Pfff
Elég fos
De szerintem a reactor gyér! -
#55 Azt hiszem ez elég sok mindenre választ ad:
Volari Duo V8 Ultra
R.I.P -
#54 Mea culpa -
Borg #53 Csak zárójelben jegyezném meg, hogy ezt a hírt az SG főoldalán is megtaláljátok, néhány nappal ezelőtti ;) -
#52 hwsw
Fényt derítettt az Xbit labs a tegnap felfedezett alkalmazásnevek eredetére, melyeket a jövő év elején piacra kerülő Volari kártyák Reactor meghajtóprogramjában találtak. Az xrvkp.sys állományban számos tesztprogram futtatandó állományának neve szerepelt, mely azt engedte feltételezni, hogy az NVIDIÁhoz hasonlóan az XGI is alkalmazásspecifikus optimalizációkat épített be meghajtóprogramjába, esetlegesen manipulálva a tesztprogramok eredményeit.
"A futtatható programok nevei csak a fejlesztők miatt kerültek be a számukra fontos xrvkp.sys állományba a meghajtóprogramok elemzése miatt, s azóta nem távolítottuk el őket. A félreértések elkerülése miatt a következő meghajtóprogramban javítjuk ezt a hibát" -- mondta Chris Lin, az XGI elnöke.
A vállalat érvelését alátámasztják a teszteredmények is, a teszteket készítő szakújságírók ugyanis kipróbálták az állomány-átnevezéses trükköt, mely során átnevezték az egyes tesztprogramok futtatható állományát, így azt nem ismerhette fel a meghajtóprogram. A tesztprogramok egyelőre igazolni látszanak az XGI elnökét, ugyanis ugyanazt a teljesítményt mutatták, mint az átnevezés előtt.
De azért én már inkább gyanakvó vagyok!Bár lehet, hogy csak a konkurencia próbálja meg besarazni őket.
-
#51 Ja. :)
S3-ék csak a 3DMark2k-val próbálkoztak, ha jól emlékszem, de aztán elhagyták. Reméljük nem elevenítik fel ezt a szép hagyományt... -
#50 Muhahahaha!!!
Tessék #7 !!
Ezek sosem változnak!Most megy a hazudgálás, hogy csak ezért és csak azért van benne meg benne felejtettük!Hát ennyi.
Ezek után nem lepődnék meg ha az S3-as driverekben bepróbálkoznának.
Ez a szar a világgal!Csalással próbálják a termékeiket jobb színben feltüntetni!
F@szok! -
#49 Mainruler
Itt a memo 256 bites! Viszont nemtom hogy itt 16-24 vagy 32 biten melózik e a megjelenítés?A pipe is csak a két gpu miatt 16 pipe van.Tehát a single verziók azok 8 pipeosak. -
#48 No véigolvastam az eddigi hozzászólásokat meg leskelődtem máshol is, és annyit tudok mondani h ez szép meg jó meg minden, de majd ha már hw oldalak is letesztelik és tudunk árakat, akkor érdemes vitázni jó-e vagy sem. Addig max tapogatunk a sötétben ;) -
#47 Vagy inkább tizenöt processzoros...
Szerencsére soha nem érte meg a tömegtermelést. A legtöbb akkori házba csak bajosan vagy egyáltalán nem lehetett volna berakni, plusz tápkábel stb. Nagyon halódhat az ipar, ha már csak úgy tudnak majd teljesítménytöbbletet elérni, hogy rápakolnak x lapkát a kártyákra. Ha ezt elfogadják (elfogadjuk) akkor a fejlődés szép lassan megáll majd, és legfeljebb választhatsz, hogy az 5 vagy a 6 chipes NVidiát/Ati-t veszed meg. Elég szomorú kilátások. -
#45 A két grafikus processzorra épülő termékek előre láthatólag mérföldkőként szerepelnek majd az otthoni felhasználásra készülő videókártyák piacán.
Erősen remélem, hogy nem. Akkor akár le is húzhatja magát a videókártya ipar...