249
SiS/XGI videókártyákról bővebben / vélemények
  • ZaJanga
    #249
    Új hír!
    PH-hír
  • a_n_d_r_e_w
    #248
    All time favorit, akárcsak a delta vagy a viper 2-es topic :)

    (legjobban annak örültem volna, hogyha valahogy az S3 az intel kezeügyébe kerül, de erre esély közel nulla volt mindig :()
    Ötlet hiába lenne, ha pénz nincs, és a VIA-nál nincs mostmár semmire. Se chipset, se hangkártya, se CPU, nemhogy GPU...
  • ZaJanga
    #247
    látom még a kedvenceidbe van a téma :-P

    épp ma olvasgattam vissza és jókat mosolyogtam!
    nagy reménnyekkel indult de belebukott.ha belegondolok mennyi pénzbe került ez!adták volna oda nekem és megmondtam volna nekik előre :-D

    Jaja nézegetem az S3 híreket is (már ha akad, bár több mint XGI :-D ), de sztem már nagyot ők sem fognak tudni lépni.
    Az intel pedig elég soxor próbálkozott már. Hogy most mennyi erőt és pénzt von el a CPU -tól azért hogy a GPU piacot befogja...ki tudja!
    Hajrá és mint oly soxor írtam már!! Le az árakkal!!
    :-D
  • Inquisitor
    #246
    "de majd hátha az intel."

    Ők már 1x bebukták, ráadásul akkor még az S3-nak is fényévekkel nagyobb hírneve és driverei voltak. Sok reményt nem fűzök hozzájuk, mióta kiderült az egész Larabee project csak a GPGPU dolog miat kerül fejlesztésre.
  • a_n_d_r_e_w
    #245
    :P:P:P
    Azért az S3 még kijött azóta két újabb generációval és úton a 3. :P

    De sajnos ehhez már nem elég a tapasztalat, nagyon sok pénz is kellene, az meg a nagyokon kívül nem nagyon van sehol. Kár értük (igen, az XGI-ért is :P), de majd hátha az intel.
  • ZaJanga
    #244
    Szépen eltűnt a süllyesztőben a nagy próbálkozás....sajnos.....sajnos azért mert ha sokszereplős a piac alacsonyabbak az árak.
    Utolsó hír az XGI oldalán februári bejegyzésű, szal nemsok történik feléjük.
    Utolsó fejlesztésük a pci-e -s XP 10

    A temetés szombaton délután lesz a Farkasréti temetőben. 4-es parcella. Figyeljétek a tömeget de közvetlen a 3DFx és az S3 (bocs a_n_d_r_e_w és mainruler :-D ) mellé helyezik.

  • a_n_d_r_e_w
    #243
    elég kétes eredményekkel, azért azt el kell ismerni
    néhol az egymagos V8 eredményeit is igencsak nehezen tudta hozni. a V8 nem lett volna rossz, csak nem a duplán kellett volna erőltetni szvsz
  • ZaJanga
    #242

    de először ők tudtak két magot sikeresen egyesíteni mármint volt korábban rá példa de elég sok gyermekbetegséggel ha jól emléxem
  • a_n_d_r_e_w
    #241
    gonoszkodás on:
    "Na, ha XGI mérnökökkel erősít az Ati, akkor az Nvidiának nincs mitől félnie... " (by Yutani)

    :P
  • Inquisitor
    #240
    "mert attól tartok az az ázsiai régióban sem olyan átütő, hogy az ATInak komolyan megérje az üzlet"
    Na és? Nem a részesedés miatt veszik meg. Viszont van egy halom szabadalmuk és rengeteg tapasztalatuk, az jól jöhet az ATI-nak, pláne mobil fronton.
  • a_n_d_r_e_w
    #239
    Két részleget vásárolt az ATI az XGI-től

    Az elmúlt héten még bizonytalannak számító információ nem volt alaptalan: ha az ATI Technologies nem is vásárolta fel egészében a grafikus vezérlőkre szakosodott XGI-t, két értékes darabjára sikerült szert tennie. A kanadaiak az XGI érdekeltségébe tartozó, a kínai Shanghaiban működő Macrosynergy akvizícióját jelentették be, mellyel saját hídfőállásra és körülbelül száz új munkatársra tettek szert Kínában, emellett csatlakoznak az ATI-hoz az XGI Santa Clara-i részlegénél dolgozók is.

    ph!
  • a_n_d_r_e_w
    #238
    Tudja valaki az XGI piaci részesedését? mert attól tartok az az ázsiai régióban sem olyan átütő, hogy az ATInak komolyan megérje az üzlet. Bár lehet, hogy ha majd ATI teremékek jutnak ugyanazon eladókhoz, akkor a név miatt jóval többen vennék.
  • Inquisitor
    #237
    "a kyro is hasonló próbálkozás volt, de az is elbukott"
    Ez nem igaz! A Kyro elég sikeres volt! Csak akkor még sokan "csak" 3Dfx kártyákat vettek (bele is buktak), és a Kyro II után nem jöttek ki újjal. (Pedig a PowerVR5-ről keringő pletyka szerint az lett volnaz IGAZI DX9 referencia kártya.)
  • ZaJanga
    #236
    Nem várt felvásárlással erősít az ATI?

    A kínai HardSpell értesülései szerint az ATI hamarosan bejelenti a tajvani XGI felvásárlását. A főként chipsetgyártással foglalkozó SIS grafikai részlegének önállósításával létrehozott XGI nem mondható túlzottan sikeresnek, ha valóban igaz a hír, a kanadai vállalat számára a tajvani jelenlét és az Ázsiában kiépített értékesítési csatornák, kereskedelmi kapcsolatok tehetik igazán vonzóvá a céget. Hasonló okokat nevezett meg az NVIDIA az ULI felvásárlásakor – a nyugati piacokon kevésbé sikeres vagy egyszerűen csak kisebb felhajtással kísért márkák ugyanis keleten gyakran jelentős piaci részesedést tudhatnak magukénak, melynek értékét tovább növeli például a kínai és indiai gazdaság nagyon dinamikus növekedése.

    Az ATI nemrég megerősítette, hogy beszerzőkörútra indul, a felvásárlásokkal azonban nem a PC-s, hanem a szórakoztatóelektronikai üzletágat kívánják erősíteni. A sajtó ugyanakkor nem első ízben boronálja össze az XGI-t az ATI-val, bár 2004-ben a piacelemzők is értelmetlennek nyilvánították a végül be sem következett tranzakciót. A mostani helyzet annyiban más, hogy időközben az ATI és az NVIDIA versenye még összetettebbé vált, több szegmensre, a PC-s és konzolos grafikus vezérlők és a chipsetek piacára is kiterjed, így bevásárlásaik nemcsak a műszaki tudásbázis átvételével magyarázhatók, hanem stratégiai okokkal is, azaz kereskedelmi kapcsolatok megszerzésének vagy a megelőző védekezésnek a szándékával.

    Nem tisztázott egyelőre az sem, hogy az XGI megvétele hogyan érintené az anyavállalatot, a SIS-t. A chipsetgyártó az utóbbi években szintén nem teljesít valami fényesen, bár az AMD sikereiből – a többi partnerhez hasonlóan – sikerült valamennyit profitálnia. A Windows Vista bevezetése újabb kihívások elé állítja az integrált grafikus vezérlővel ellátott lapkakészletek tervezőit, nagyobb teljesítményű megoldásokkal kell előrukkolniuk. Korábban felmerült az XGI visszaintegrálása is a SIS-be, így a mostani helyzet kimenetele – akár szerepet vállal benne az ügyet egyelőre nem kommentáló ATI, akár nem – mindenképpen sorsfordító lehet a tajvani vállalat életében.
  • hmhm
    #235
    nem kéne ilyen kártyát kiadniuk az tény.
    a kyro is hasonló próbálkozás volt, de az is elbukott (?)
  • a_n_d_r_e_w
    #234
    épp kérdezni akartam mi van az xgi-vel :)
    "hatalmas csinnadrattával jelentette be legújabb belépőszintű videokártyájának forgalomba hozatalát" - büszke is lehet rá iagzán ;P
    ennek jövője szerintem csak SiS chipekbe integrálva lehet
  • ZaJanga
    #233
    Itt a belépőszintű Volari 8300 (PH)


    Az XGI Technology hosszas várakozás után, hatalmas csinnadrattával jelentette be legújabb belépőszintű videokártyájának forgalomba hozatalát. A DirectX 9.0- (Shader Model 2.0) kompatibilis Volari 8300-ról első ízben a nyár elején megrendezésre került Computex kiállításon hallhatott a szakma, így a gyártó egyebek közt azt ígérte, hogy az új, PCI Express csatolófelülettel rendelkező grafikus kártya az NVIDIA TurboCache és az ATI HyperMemory eljárásához hasonlóan képes lesz bizonyos memóriamennyiséget a rendszermemóriából lefoglalni a GPU számára. Az XGI által alkalmazott technológia az eXtreme Cache nevet kapta

    A nyári bemutató során nem került nyilvánosságra részletesebb technikai ismertető a kártyáról, most már azonban biztosan állítható, hogy a Volari 8300 GPU-ja két shader egységet és négy pixelfutószalagot tartalmaz, és 300 MHz-es órajelen jár (akárcsak a kártyán lévő memória). Az egyszerűnek mondható felépítésnek, az alacsony órajelnek és a 130 nm-es gyártási eljárásnak köszönhetően a GPU energiaigénye és hődisszipációja alacsony szinten tartható, így a grafikus processzor hűtését egy passzív borda is elláthatja. Az asztali rendszerek mellett a Volari 8300 felépítéséből adódóan ideális grafikus technológia lehet noteszgépek számára, így a PCI Express csatolóval érkező bővítőkártyák mellett elkészült a vezérlő noteszgépekbe szerelhető, MXM-modulra épített változata is.
    /forrás PH/
    gyakorlatilag ki se kellene adniuk. Aki ilyen teljesítményű vga-ra vágyik nem fog XGI-t venni. A meghajtóprogik is gyengék....
  • mainruler
    #232
    Persze.
    Nincs új a nap alatt.
  • a_n_d_r_e_w
    #231
    Mert nem tud.
    Szerintem az XGI sem tud.

  • ZaJanga
    #230
    S3 mijaf@szért nem lép semmit vajon!
  • ZaJanga
    #229

    Áááá nem volt szándékos!
  • a_n_d_r_e_w
    #228
    Megláttam, hogy "1 új üzenet", mondom csak azért sem szólok hozzá ;P
    De ha már így megszólítottál, így csak annyit tennék hozzá, hogy kíváncsian várom a teszteket :)
  • ZaJanga
    #227
    a_n_d_r_e_w!
    Az XGI új videokártyája a Computex kiállításán
    "
    Bizony az elhíresült Volari családot gyártó XGI nem adja fel, a Computex kiállításán a szerencsések láthatták az első példányt az új sorozatból.


    A szeptemberben megjelenő XGI Volari 8600-ra keresztelt videokártya, minden híreszteléssel ellentétben már a 110 nm-es gyártástechnológiával készül (130-ról szóltak a hírek), ami igencsak meglepő, így jóval gyorsabb lehet, mint ahogyan sokan gondolták. Az viszont biztos, hogy támogatni fogja a Shader Model 3.0-at, 128/256 MB-os GDDR3-as memóriákkal lesz felszerelve ÉS igen olcsó lesz. Természetesen érezhető, hogy ez a videokártya a középkategória alsó részét próbálja majd erősíteni, és ki tudja, lehet, hogy végre sikerül megrepeszteni az ATI-NVIDIA által épített falat"

  • grebber
    #226
    Hát én a helyükben osszeolvasztanám a Matrox az XGI és az S3-at és akkor talán képesek lennének középszintü VGA-nál jobbra.
    Bár egyik cégnek sem lesz SOHA felsőkategoriás vga-ja.
    Ez olyan bizots mint ahogy itt hülyeségeket irok.
  • a_n_d_r_e_w
    #225
    De még így is drágább lesz, mint az integrált verzió, teljesítménye meg kb annyi, vagy még annyi se. És azzal még kevesebb probléma van. Nem hiszem, hogy átütő siker lenne, he egyáltalán behozza azt a költséget, amibe megtervezni meg reklámozni került...
  • Borg
    #224
    Egyszerű a nyákja mint a faék, szerintem az árával fog versenyezni a többi termékkel.
    Ebben a kategóriában úgysem figyel senki a teljesítménykülönbségekre.
  • a_n_d_r_e_w
    #223
    Kösz, hogy számítasz rám :)
    Én örülnék a legjobban, ha nem fikázni kellene az XGI-t, de most mondd meg, ezzel mit lehet csinálni? Én is örülnék ha több gyártó lenne, mint a régi szép időkben, de ahhoz mondjuk az XG45-ös kellene és nem ez. Viszont az zavar, hogy ezt reklámozzák mint egetrengető újdonságot, ami megválthatja a világot ;)
  • ZaJanga
    #222
    Már vártalak!! :-))
    V.mi hír van az XGI-nél már jössz is fikázni!:-D
    Ebben éled ki az S3 szárnypróbálgatásait?

    Én még mindig mind a 2őnek szurkolok de sajnos nem megy ez nekik! :-(
    Hidd el én örülnék neki, ha vagy az S3 vagy az XGI versenyképes tudna lenni már csak az árak lejjebb szorítása miatt is!
    Ezek az alsószegmenses próbálkozások pedig..... majdhogynem értelmetlenek!
  • a_n_d_r_e_w
    #221
    Most tényleg nem azért, mert S3 párti vagyok, de ez meg mi?
    Ez inkább visszalépés, mintsem előre. Így tuti nem éri utol őket :)
    64 bit? Most jó, passzív, de az Inno féle Delta is passzív, és azért ez a kettő ég és föld.
    XG45-ről meg semmi. Annak lenne talán esélye...
  • ZaJanga
    #220
    Volari 8300 videokártya az XGI-től


    Néha mozdul v.mit az XGI de ahogy most halad a két "nagy" az életben nem érik utol Őket
  • balcsi70
    #219
    Még egyet kérdeznék,hátha te tudsz ebben segiteni!Te használsz torrent oldalt(letöltöt).A torrent oldalon nem igazán válaszolgatnak.Kössz.
  • ZaJanga
    #218
    ahha
  • balcsi70
    #217
    Szia.Na én végül azt töltöttem le,irtad kékbe hogy innen és ezt.!ott ha megnyitom,megnyilik az uj ablak és irja hogy SIS UniVGA3 Graphics Driver az a uvga3_366.zip-es v3.66-os .Remélem ez az. Hali.
  • balcsi70
    #216
    Azt tudom hogy 256-os a ramja,.hogy milyen az alaplap azt nem tudom.Majd irok hogy mi van ha valamire jutottam.Kösszi.
  • ZaJanga
    #215
    Persze!
    Ott a listában a sis 651 és ez vadi új driver.
    Szárnyalást ne várj!Mennyi ramja van a srácnak?Milyen alaplap?Mert ez a rendszermemóriából veszi el magának a "vga" ramot!!
  • balcsi70
    #214
    Köszönöm.Most töltöm le.Akkor ezért nem ment a haveromnál egy két játék? Mert ez hiányzik ugye? Majd most fölinstalálom neki,remélem menni fog.És akkor azt mondod hogy inkább ezt rakjam föl amit most irtál? Kösszi.
  • ZaJanga
    #213
    NE ott!
    A sis.com -on!
    innen!és ezt
  • balcsi70
    #212
    Köszönöm segitségeteket.Már találtam a www.driver.hu -n.
  • ZaJanga
    #211
    a 651-es az integrált vga chip
  • a_n_d_r_e_w
    #210
    keresgélj itt
    speciel 651-est nem találtam, véletlen nem 650-es vagy 661-es?