6979
Melyik tápot?
  • MaSzKa
    a Calgon árát megspórólod ha a szerelőd jó le sz@pod

van 1 ilyen mondás

de csak jó csajoknak szerelük azt tegyük hozzá :D
  • mrzoltan
    Beszóltá,te meg leállsz vele vitatkozni,szal semmivel se vagy jobb nála.
  • Solten
  • Solten
    Nem kell elájulni semmitől Maszka ami bonyolultabb egy kődarabnál. Talán még az is el tud romlani
  • mrzoltan
    Egyébként nálad mi nincs?Sztem még 2.WH-s taposóakna is van nálad,természetesen használt
  • Solten
    "ami el tud romlani az el is romlik"

murphy
  • Solten
    Persze majd a jóképességű Maszka cimborád fog meggyőzni bármiről... Minden mosóporreklámnak bedől
  • MaSzKa
    kölönben van nálam 1 kifingott 300W-os Seasonic
    a bekapcsolási áramköre ment tönkre :-(
  • Solten
    Seasonicban Adda van, jó kis venti, a Corsair meg ugye átmatricázott Seasonic.
  • mrzoltan
    Mekkora igazság van benne,és ezt nem te mondtad solten,látod nem csak maszkával lehetnek gondok...
  • MaSzKa
    nekem bejön Furby :D
  • MaSzKa
    gyere ide! halgasd meg!
  • Solten
    Nekem a fábritól fájdul meg a fejem...
  • Solten
    Ez nem lehet halk. A plexi a levegő útjában van.
  • MaSzKa
    különben haggyuk abba szterintem
    úgyse lehet téged meggyőzni

ajánlom figyelmedbe a "Süthetjük" című filmet :D
  • mrzoltan
    Bsztátok meg már bocs de belefájdult a fejem mire végigolvastam ezt a sok baromságot,már a fábrinak is majdnem vége lett...
  • MaSzKa
    Corsair VX450 - tápos telitalálat

csak el kell olvasni és bele szeretsz! :D

és köztudott az ADDA ventiknek nincs motorhangjuk a Yate Loon ventikkel ellentétbe amik tápokba vannak
    ez adja a brummogó hangot

Most jöjjön az a szám, melytől az olvasók jó részét kiveri a víz. A Corsair VX450 sem olcsó mulatság, akárcsak a többi jó és halk táp, vételára 17 600 forint. Azért ez az ár csak magában nézve tűnik soknak, mert a VX450-hez hasonló Seasonic S12-430 és Zalman 460B-APS is 20 000 forintba kerül. Elszakadva az ártól azt kell mondanunk, hogy egy etalon született. A Corsair VX450 teljesítményben és hangban is kielégítheti a vásárlók 99%-ának igényeit. A két csúcs-VGA-s, szénné tuningolós és süketszobában számítógépezős egy százalék ne ezt a tápot vegye, a többieknek különösen ajánlott
  • MaSzKa
    zaffirnak 39%-ra megy fel max ha 3dmark fut vagy artifact test
    fut szinte alig van hangja

bufúvó kifuvó venti nincs nálam a házba
    heatpipos alaplap
    Freezer 800-on megy

alig van hangja a gépnek
    a hdd a leghangossabb 3tányéros :-(
  • MaSzKa

itt nem látok 80Plus-t

a Deltás Chieftec trió teszt régen készült és nincs megnevezve pontosan melyik típusassal mert gondolom 2év alatt újított a CM rajta
    párszor Dátum: 2006-01-20 09
    és ebbe a ph-s tesztbe nem írnak hatásfokot a GPS-nél
  • Solten
    Ha játszol, már minden pörög ezerrel, a CPU, vidikari ventije, főleg a zaffírod hangja nyomja el a tápegység ventijének zaját
  • Solten
    Nálam nagyon fontos, azért vettem yate loon-os Chieftecet
    Mint írtam előtte 16 db-s ventis Hyperem volt, de annak lehetett halalni a hangját, ennek nem.
  • MaSzKa
    Nagyjából 15 perc játék után a Cooler Master és a legkisebb Chieftec is kezdte felpörgetni a ventilátorát

A Chiefteceknek több idő kellett hozzá, hogy fokozatosan elhalkuljanak. Ez valószínűleg kisebb bordáiknak, vagyis hőleadó felületeiknek köszönhető, és valószínűleg a ventilátor szabályzóelektronikája is befolyásolja.
  • Solten
    "hang csak nagyon közelről volt hallható"

Tanulj már meg szöveget értelmezni Forrest Gump

A tápegység nem az üres kis fejecskédtől van 2 cm-re..
    De lehet nálad igen ,az ártott meg
  • MaSzKa
    valakinek a csend többet számít
  • MaSzKa
    450 wattos Chieftec volt. Ugyan nagyobb márkatársai sem voltak sokkal hangosabbak – sőt a kevésbé hangtalanok kifejezés jobban ideillik –, de ventilátoruk morgása nem volt túl barátságos. Szerencsére ez a lelassított, de erős motorú ventilátorokra jellemző hang csak nagyon közelről volt hallható

erről beszéltem hangos és még brummog is
  • Solten
    Aki meg idióta, kiad 20 ezret egy 450-es tápért
  • Solten
    Minden forgalmazóval előfordul.
  • MaSzKa
    vettek
  • MaSzKa
    pályafutása során csak néhány gyengébb sorozat csúszott be

inkább ezt emelem ki
    mond azoknak akiknek a gépét 410W-os revA chifi nyírta ki
    pedig azéert vettem chifit hogy minőségi tápjuk legyen
  • Solten
    Te tényleg orvosi eset vagy. Én veled ellentétben nem vagyok márkabuzi. Azért választottam mert olcsón, 5 év garanciával egy halk üzemű, minőségi 450-es tápegységgel lehettem gazdagabb. Az akkori 8800GTS-mhez tökéletes volt.
  • MaSzKa
    GPS
    A belsőre pillantva először a filigrán bordákon akadt meg a szemünk. Ekkora felület csak nagyobb légszállítás mellett tud megbirkózni a táp keltette hővel, talán zajosabb ventilátort kíván.
  • Solten
    Neve mindig minőséget, megbízhatóságot és hosszú garanciát jelentett: ezt emeld ki Te jószág :)
  • MaSzKa
    mondja ezt aki chieftec-et vett
  • Solten
    Kivétel képez ez alól természetesen HTPC meg az irodai.
  • MaSzKa
    http://80plus.org/manu/psu/documents/CORSAIR_CMPSU-450VX_450W_Report.pdf

ezt te linkelted!
    TYPICAL EFFICIENCY (50% Load)

typical
  • Solten
    Főleg hogy kiszámolod quadproci+3870X2-hőz a corsair 450 80%-os hatásfoka már elégtelen. 400W-os tápot ma már -k vásárolnak.
  • Solten
    Dugd fel magadnak a 13+% hatásfokot te überszerencsétlen, egy radeon 3870 quadprocistól, mindenestül 260W-ot eszik, egy átlagos 450-es táp lazán elviszi a 70%-os hatásfokával. Aki meg crossfire-ban vagy kétmagos 3870-ben gondolkodik, nem a sz@ros 450-es Corsairodat fogja megvenni.
  • MaSzKa
    Szokatlan volt az új Chieftec sorozat szétszerelése; váza újszerűen nyílt. Belül a megszokott, jó minőségű Yate Loon ventilátort találtuk. Annak ellenére, hogy a tápot halk üzemre tervezték, a ventilátor számkódja szerint magas fordulatszámú. Csúcssebességén percenként 2200-at fordul és közben 40 dBA zajt kelt
  • MaSzKa
    A Chieftec tápjaival régóta jelen van a hazai piacon. Neve mindig minőséget, megbízhatóságot és hosszú garanciát jelentett, pályafutása során csak néhány gyengébb sorozat csúszott be
  • dara
    Akkor nagyon rosszul nézted. 80Plus tanúsítványt csak olyan táp kaphat, ami alacsony közepes és magas terhelés esetén is legalább 80%-os hatásfokkal rendelkezik. Ha egy 450W-os tápot 50%-ra terhelsz, akkor az 50% terhelés, nem tipikus és maximális. A 80Plus tanúsítvány mögött komoly mérési sorozat van, a Corsair dobozán levő mögött max elméleti számítások.

Egyébként a Cooler Master Real Power hatásfoka ~80%, ahhoz viszonyítva a Chieftec GPS-450 fogyasztását a hatásfoka ~78%.

A Cooler Master iGreen széria tagjai rendelkeznek 80Plus tanúsítványal, a Real Power-t viszonyíthatod hozzájuk. Onnan meg megy a viszonyítás a Chieftec-ekhez.

A 80Plus tanúsítványokat keresd meg magad. Annyit elárulok, hogy a CM nevezett tápjai hatásfokilag jobbak, mint a Corsair-ed.

A Chieftec tápok szintén le tudják adni rövid időre a névleges teljesítményük 115%-át.