6979
Melyik tápot?
-
#3699 a Calgon árát megspórólod ha a szerelőd jó le sz@pod
van 1 ilyen mondás
de csak jó csajoknak szerelük azt tegyük hozzá :D -
#3698 Beszóltá,te meg leállsz vele vitatkozni,szal semmivel se vagy jobb nála. -
#3697 -
#3696 Nem kell elájulni semmitől Maszka ami bonyolultabb egy kődarabnál. Talán még az is el tud romlani -
#3695 Egyébként nálad mi nincs?Sztem még 2.WH-s taposóakna is van nálad,természetesen használt -
#3694 "ami el tud romlani az el is romlik"
murphy -
#3693 Persze majd a jóképességű Maszka cimborád fog meggyőzni bármiről... Minden mosóporreklámnak bedől -
#3692 kölönben van nálam 1 kifingott 300W-os Seasonic
a bekapcsolási áramköre ment tönkre :-( -
#3691 Seasonicban Adda van, jó kis venti, a Corsair meg ugye átmatricázott Seasonic. -
#3690 Mekkora igazság van benne,és ezt nem te mondtad solten,látod nem csak maszkával lehetnek gondok... -
#3689 nekem bejön Furby :D -
#3688 gyere ide! halgasd meg! -
#3687 Nekem a fábritól fájdul meg a fejem... -
#3686 Ez nem lehet halk. A plexi a levegő útjában van. -
#3685 különben haggyuk abba szterintem
úgyse lehet téged meggyőzni
ajánlom figyelmedbe a "Süthetjük" című filmet :D -
#3684 Bsztátok meg már bocs de belefájdult a fejem mire végigolvastam ezt a sok baromságot,már a fábrinak is majdnem vége lett... -
#3683 Corsair VX450 - tápos telitalálat
csak el kell olvasni és bele szeretsz! :D
és köztudott az ADDA ventiknek nincs motorhangjuk a Yate Loon ventikkel ellentétbe amik tápokba vannak
ez adja a brummogó hangot
Most jöjjön az a szám, melytől az olvasók jó részét kiveri a víz. A Corsair VX450 sem olcsó mulatság, akárcsak a többi jó és halk táp, vételára 17 600 forint. Azért ez az ár csak magában nézve tűnik soknak, mert a VX450-hez hasonló Seasonic S12-430 és Zalman 460B-APS is 20 000 forintba kerül. Elszakadva az ártól azt kell mondanunk, hogy egy etalon született. A Corsair VX450 teljesítményben és hangban is kielégítheti a vásárlók 99%-ának igényeit. A két csúcs-VGA-s, szénné tuningolós és süketszobában számítógépezős egy százalék ne ezt a tápot vegye, a többieknek különösen ajánlott -
#3682 zaffirnak 39%-ra megy fel max ha 3dmark fut vagy artifact test
fut szinte alig van hangja
bufúvó kifuvó venti nincs nálam a házba
heatpipos alaplap
Freezer 800-on megy
alig van hangja a gépnek
a hdd a leghangossabb 3tányéros :-( -
itt nem látok 80Plus-t
a Deltás Chieftec trió teszt régen készült és nincs megnevezve pontosan melyik típusassal mert gondolom 2év alatt újított a CM rajta
párszor Dátum: 2006-01-20 09
és ebbe a ph-s tesztbe nem írnak hatásfokot a GPS-nél -
#3680 Ha játszol, már minden pörög ezerrel, a CPU, vidikari ventije, főleg a zaffírod hangja nyomja el a tápegység ventijének zaját -
#3679 Nálam nagyon fontos, azért vettem yate loon-os Chieftecet
Mint írtam előtte 16 db-s ventis Hyperem volt, de annak lehetett halalni a hangját, ennek nem. -
#3678 Nagyjából 15 perc játék után a Cooler Master és a legkisebb Chieftec is kezdte felpörgetni a ventilátorát
A Chiefteceknek több idő kellett hozzá, hogy fokozatosan elhalkuljanak. Ez valószínűleg kisebb bordáiknak, vagyis hőleadó felületeiknek köszönhető, és valószínűleg a ventilátor szabályzóelektronikája is befolyásolja. -
#3677 "hang csak nagyon közelről volt hallható"
Tanulj már meg szöveget értelmezni Forrest Gump
A tápegység nem az üres kis fejecskédtől van 2 cm-re..
De lehet nálad igen ,az ártott meg -
#3676 valakinek a csend többet számít -
#3675 450 wattos Chieftec volt. Ugyan nagyobb márkatársai sem voltak sokkal hangosabbak – sőt a kevésbé hangtalanok kifejezés jobban ideillik –, de ventilátoruk morgása nem volt túl barátságos. Szerencsére ez a lelassított, de erős motorú ventilátorokra jellemző hang csak nagyon közelről volt hallható
erről beszéltem hangos és még brummog is -
#3674 Aki meg idióta, kiad 20 ezret egy 450-es tápért -
#3673 Minden forgalmazóval előfordul. -
#3672 vettek -
#3671 pályafutása során csak néhány gyengébb sorozat csúszott be
inkább ezt emelem ki
mond azoknak akiknek a gépét 410W-os revA chifi nyírta ki
pedig azéert vettem chifit hogy minőségi tápjuk legyen -
#3670 Te tényleg orvosi eset vagy. Én veled ellentétben nem vagyok márkabuzi. Azért választottam mert olcsón, 5 év garanciával egy halk üzemű, minőségi 450-es tápegységgel lehettem gazdagabb. Az akkori 8800GTS-mhez tökéletes volt. -
#3669 GPS
A belsőre pillantva először a filigrán bordákon akadt meg a szemünk. Ekkora felület csak nagyobb légszállítás mellett tud megbirkózni a táp keltette hővel, talán zajosabb ventilátort kíván. -
#3668 Neve mindig minőséget, megbízhatóságot és hosszú garanciát jelentett: ezt emeld ki Te jószág :) -
#3667 mondja ezt aki chieftec-et vett
-
#3666 Kivétel képez ez alól természetesen HTPC meg az irodai. -
#3665 http://80plus.org/manu/psu/documents/CORSAIR_CMPSU-450VX_450W_Report.pdf
ezt te linkelted!
TYPICAL EFFICIENCY (50% Load)
typical
-
#3664 Főleg hogy kiszámolod quadproci+3870X2-hőz a corsair 450 80%-os hatásfoka már elégtelen. 400W-os tápot ma már -k vásárolnak. -
#3663 Dugd fel magadnak a 13+% hatásfokot te überszerencsétlen, egy radeon 3870 quadprocistól, mindenestül 260W-ot eszik, egy átlagos 450-es táp lazán elviszi a 70%-os hatásfokával. Aki meg crossfire-ban vagy kétmagos 3870-ben gondolkodik, nem a sz@ros 450-es Corsairodat fogja megvenni. -
#3662 Szokatlan volt az új Chieftec sorozat szétszerelése; váza újszerűen nyílt. Belül a megszokott, jó minőségű Yate Loon ventilátort találtuk. Annak ellenére, hogy a tápot halk üzemre tervezték, a ventilátor számkódja szerint magas fordulatszámú. Csúcssebességén percenként 2200-at fordul és közben 40 dBA zajt kelt -
#3661 A Chieftec tápjaival régóta jelen van a hazai piacon. Neve mindig minőséget, megbízhatóságot és hosszú garanciát jelentett, pályafutása során csak néhány gyengébb sorozat csúszott be -
dara #3660 Akkor nagyon rosszul nézted. 80Plus tanúsítványt csak olyan táp kaphat, ami alacsony közepes és magas terhelés esetén is legalább 80%-os hatásfokkal rendelkezik. Ha egy 450W-os tápot 50%-ra terhelsz, akkor az 50% terhelés, nem tipikus és maximális. A 80Plus tanúsítvány mögött komoly mérési sorozat van, a Corsair dobozán levő mögött max elméleti számítások.
Egyébként a Cooler Master Real Power hatásfoka ~80%, ahhoz viszonyítva a Chieftec GPS-450 fogyasztását a hatásfoka ~78%.
A Cooler Master iGreen széria tagjai rendelkeznek 80Plus tanúsítványal, a Real Power-t viszonyíthatod hozzájuk. Onnan meg megy a viszonyítás a Chieftec-ekhez.
A 80Plus tanúsítványokat keresd meg magad. Annyit elárulok, hogy a CM nevezett tápjai hatásfokilag jobbak, mint a Corsair-ed.
A Chieftec tápok szintén le tudják adni rövid időre a névleges teljesítményük 115%-át.