6979
Melyik tápot?
  • czky
    :D
  • davidka003
    Akkor nem bírja el, ha gyenge a 12V-os ága.
    Általában az új márkás tápoknál a 12V-os ág erős szokott lenni.
  • Inquisitor
    És tényleg, a felsoroltak mind feleslegesek. :)
    Legfőképpen az ékszert nem tudom megérteni, hogy valaki beletesz egy vagyont, aztán arra balzírozik, hogy mikor hagyja el a fenébe. ;)
  • Inquisitor
    Ööö van kereskedelmi forgalomban 1600 és 1800W tápegység is. Elöbbit pont ebbe a topikba linkelték pár hete.
  • Inquisitor
    Ez így erős túlzás, írtam már példának milyen konfigot NEM bírt el eg y 550-es táp, de tény, hogy a 700W fölötti (840, 900, 1000, stb) tápoknak nagyon sokáig nem lesz értelme.
  • davidka003
    De baz+ minek megvenni az 1000W-os tápot, mikor a legjobb konfighoz is elég egy 400/450W-os minőségi táp.
    A te konfigodhoz is elég lenne egy 400W-os FSP.
  • czky
    Szerintem meg nem felesleges.
    Ennyiből egy csomó dolog felesleges. Pl. minek alufelni a kocsira? Minek kell ékszereket venni? Miért kell drága ruhákat venni? Minek kell hatalmas tévéket venni? Egyszerűsítve minek kell bármiből is az erősebbet, a drágábbat venni? Stb.
    Ezeket figyelembevéve nem értem meg azokat az embereket, akik az ilyen erős tápokra azt modják, hogy felesleges. Mindíg is voltak, és mindíg is lesznek úgymond felső kategóriás cuccok...
  • fittyfene
    1000W-os tápegység!
    Kell ilyen egyáltalán valakinek? Természetesen otthonra!
  • Hun Vándor
    Csak az a tap becsuletes legyen persze :D
  • Solten
    Ja.. Ekkora vaddisznó táp felesleges. Max ha valakinek 4 db 3870 x2-je van De már az ilyen technob*zi hardcore emberkékre is ráugrottak a gyártók, az Antec-ban (p180?) is 2 db tápegység van.
  • davidka003
    Ez csak olyanoknak kell akiknek tripla SLI-s rendszerük van.
  • davidka003
    Nem arról van szó, hogy nem telik rá, hanem arról, hogy teljesen felesleges. Egy HD 3870 X2-s rendszerhez is elég egy 400W-os táp.
  • czky
    Mer neked nem telik rá, innentől kezdve mindenki láma akinek igen?
  • davidka003
    Bivalyerős tápegység a Corsairtől

Lámáknak. :)
  • dara
    Nincs rendben. A tápegységeken a kimeneti terhelhetőséget kell feltüntetni, szóval ha az van ráírva, hogy 400W, akkor annyit le kell tudnia adni. Egy átlag "tápegység" (Mercury, Codegen, Q-Tec, vargánya...) hatásfoka tényleg 60-65% körüli, tehát ha 400W-ot ad le (erre életének első ~1h-jában képes csak), akkor bizony ehhez 615-667W-ot kell felvennie a hálózatból, 210-267W-ot pedig elfűt (a hűtésük persze szintén alúlméretezett, szóval tovább rongálja az alkatrészeket). Arról nem is beszélve, hogy ezen tápok hatásfoka nagy terhelés esetén 50% alá is eshet.
    Persze a normálisabb tápok (Chieftec többsége, FSP Saga, Q-Technology...) hatásfoka mindjárt 75-80% közötti, lendületből elég nekik 500-533W a hálózatból ugyan ehhez, és a kisebb disszipáció (100-133W, azaz fele annyi, mint a retkeknél) miatt csendesebben hűthetőek, alacsonyabb az alkatrészeik degradációja.
    És akkor ott vannak a 80Plus.org által validált tápok (Seasonic-ok, Enermaxok, Cooler Masterek, CWT-k utóbbi 2-3 évben kijött konstrukciói szinte kivétel nélkül...), amelyek hatásfoka minden körülmények között meghaladja a 80%-ot, azok még kevesebbet disszipálnak.

A PFC-nek nincs köze a táp hatásfokához. Feladata a táp fázistényezőjének növelése (PFC hatásfok = cosφ). Minél alacsonyabb a fázistényező, annál magasabbak a hálózati veszteségek. Ezek nem nálad jelentkeznek, hanem a szolgáltatónál. Viszont az így elpazarolt energiát is meg kell termelni, szóval a magas PFC hatásfok hozzájárul a kisebb környezetterheléshezm ezáltal a tisztább, egészségesebb környezethez. Nagyfogyasztók esetén kötelező a fázisjavító kondenzátorblokkok alkalmazása, a szolgáltató 0,9 alatti fázistényező esetén büntet. NEm lenne hülyeség ezt valamilyen formában bevezetni a háztartásoknál is, egy bizonyos fogyasztás felett mindenképpen.
  • tmisi
    Most lehet h én is síkhülye vok, de a 98%-os hatásfok kivételével (ez túl lehetetlennek tűnik) a többi rendben is lenne. Ez megmagyarázza, miért is szarok a Vargáné és Tsa Bt. által gyártott tápnak nevezett szörnyetegek. Márkát nem írok, de akinek már füstölt el gépe, az tudja miről/kikről beszélek.
  • davidka003
    Ez meg hogy jön ide? Nem én találtam ezt ki így volt a PH-n és tápszakértők szerint is hülyeség.
    Egyébként tanuló vagyok.
  • DanyyX
    Mondd, neked milyen végzettséged van?
  • davidka003
    Most találtam PH-n, hogy az edigitalon milyen hülyeségeket írnak:

Edigitalos okosságok! :Y

Figyelem! Csak erős idegzetűek olvassák el! Az ott található infókat tévedésből se gondolja valósnak senki.

Szóval aszondja az edigital:
    "- Fogyasztás: a tápegység a névleges teljesítményértékét nem leadja, hanem felveszi a hálózatból, azaz áramfelvételben maximált. A leadott és felvett teljesítmény aránya adja meg a tápegység hatásfokát. A közönséges tápegységek akár 45% veszteséggel is dolgozhatnak, azaz jó, ha egy 400W-os tápegység effektív 235W-ot képes stabilan leadni. A többletenergiát ilyenkor az áramkör veszteséges hőenergiaként disszipálja a környezete felé, felesleges többletfogyasztással."

Valamint:
    "Egy PFC nélküli tápegység hatásfoka 55-60% körül van, de a PFC segítségével akár 98%-ra is javítható.
    Fentiek ismeretében már világos, hogy egy PFC-s 350W névleges teljesítményű tápegység jobb tulajdonságokat képes felmutatni, mint akár egy közönséges 500W-os... "

Szóval lehet hozzászólni...
  • tihs
    jó tápod van!

akár 10hdd-t is elvisz

1db-ot kb 10W-nak kell számolni
  • Ari18
    vehetsz még akár 4db vinyót is bele,nem lesz gond a táppal.
  • giorgio81
    Sziasztok!

Ha a lenti konfigba veszek még 320 v 500 GB HDD-t, birni fogja a tápom?
  • dara
    Még ha a géped nem is fog többet fogyasztani 300W-nál.
  • davidka003
    SLI-nek semmi értelme. Attól, hogy két kártya van a gépedben, nem lesz dupla olyan gyors. A teljesítmény növekedés kb 30-40%.
  • brianmaste
    Nem csak a 8800GT miatt.Amúgy is lesz még 1 Q6600 a gépembe 4GB RAM-mal társítva.Úgyhogy az 550-es pont jó lesz.De még az is lehet hogy 2 8800GT fog SLI-ben futni.
  • dara
    És egy 8800GT miatt miért kellene 400W-osnál erősebb tápot venni? Ha az a táp normális minőségű, akkor bőven elég.
  • brianmaste
    Most akarok ASUS 8800GT-t venni.De csak 1 400-as tápom van. :S
    Ezért kellene az új táp.

Sokan mondták vegyek Seasonic-ot mert halkabb a chieftec-nél és kb.ugyanaz a minőség
    én a chieftec-re hajlok inkább :D
  • Themebuilder
    erre szavazok: CORSAIR VX450W: 16.499 Ft 5év
  • Solten
    Van még:

FSP - BlueStorm II. 500W: 16.140Ft
    CORSAIR VX450W: 16.499 Ft

Mire van szükséged? Videokártya milyen? Stb. Nem kell feltétlenül a legdrágábbat megvenned a 450-es Chieftecem van, nagyon jó, halk. Marad még párezred pl. fagyira
  • brianmaste
    Chieftec-ből 550-es vagy pedig Zalman-ból 460-as?Max.20k-m van :S
  • Solten
    CHIEFTEC GPS-450AA 11.280

CHIEFTEC GPS-550AB 15.480
  • brianmaste
    Köszi
  • czky
    Chieftec GPS-550AB-A 550W
    Ez kb 16k.
  • brianmaste
    Tudtok mondani úgy 16k-ért 1 normális legalább 450-es tápot?
  • Solten
    Ott a pont
  • dara
    CWT. Egyébként pont MaSzKa linkelt nem is olyan rég egy oldalt, ahol pont OEM-eket sorolnak fel...
  • V43 1105
    Impotens
  • Solten
    Te hülyébb vagy mint gondoltam.
  • MaSzKa
    fel se álltam

lol :D
  • Solten
    Elégtelen. Leülhetsz.