6979
Melyik tápot?
  • KranaZoli #5219
    Bár mondjuk ipon-on is csak egy db 450-es Chieftec táp-ot találtam...
  • KranaZoli #5218
    Semmi gond!
    És ez milyen táp?!

Chieftec 450W

Az sajna Nekem nem derül ki, hogy melyik, csak az, hogy 450W...
    :(
  • Ari18
    Sajnos nem tudom,hogy miért lenne jobb.
  • Solten
    Nem lesz hangos, a leghalkabb fain Adda venti dolgozik benne. Chifikben, FSP-kben dolgozó Yate Loon is qrvahalk...
  • KranaZoli #5215
    Megnéztem a termék weblapját.
    Tudom, beteges, de mivel volt, hát megnéztem

Azt értem, hogy így régi lapokkal is kompatibilis. Ilyen volt az összes eddigi alaplapom, 20 pin-es :)

De, akkor ennél a tápnál lehet 20 pin is és úgy is indul a gép, de lehet 20+4 pin is. Ha indul 20 pin-el is, miért jó, jobb a 24 pin-es megoldás?!
  • Ari18
    szia
    azt jelenti h lehet használni régi lapokkal is amiken csak 20tűs van +van egy 4tűs is mellé.
  • KranaZoli #5213
    Oké, sok lúd disznót győz, bár most nem voltatok sokan :)
    Következő upgrade egy ilyen táp lesz.

De ha hangos lesz a ventillátora, akkor megverlek Benneteket
  • Solten
    Azért mert egy szép napon ne csodálkozz ha hazavágja a konfigod...
  • KranaZoli #5211
    Viszont, ami jelenleg gondolkodást jelent Nekem.
    A mostani Codegen tápm 20 pin-es.
    Az összes eddigi alaplapom 20 pin-es volt. Azonban a mostani, új Gigabyte P43-as az 24 pin-es alaplap. Most úgy üzemel, hogy a 20 pin-es táp csatlakozó van rádugva a 24 pin-es helyre.

Erre azt mondták a boltban, ahol vettem az alaplapot, hogy teljesen jó lesz így is. Ők is használnak így a szervizben gépeket. Semmi probléma nincs abból, hogy a 24 pin-es foglalatba egy 20 pin-es csatit dugok. A gép ebből semmit nem vesz észre, ua. a feszültséget megkapja, mintha egy 24 pin-es táp lenne rajta.

Annyira nem ismerem a tápegységek lelki világát, de valóban így van ez?!?!

Ill. ez a Corasir, ez most milyen?!
    Mert Nekem ebből nem derül ki:

"
    Hatvan centiméteres vezetéken ül a 20+4 és a 4+4 tűs csatlakozó is, a PCI Express VGA-t etető pedig még öt centiméterrel hosszabb.
    "

A 20+4 az annyit tesz, hogy ez 24 pines csatival rendelkezik?!
    Ill. mire kell a 4+4 tűs csatlakozó?!

A PCI-E VGA-t etetőt azt értem :)
  • KranaZoli #5210
    Szia!

Köszi!
    Ezt Én is néztem és a prohardver oldalon is egészen jókat írnak róla.

De! 1ébként mi a probléma az Én Codegen tápommal?!

Ezt úgy értem, hogy semmi gondom nincs vele. A Radeon HD Series topic-ban mondta "Solo", hogy ne a VGA-n lévő Cooler-t cseréljem le, a következő upgrade-nél, hanem vegyek egy normális tápot.

Én azt teljesen mértékben megértem, hogy kell egy normális táp, de miért is?! A jelenlegivel semmi bajom, nem fagy semmi, halk, üzemel, több éve!!! Ezt ezért írtam:

"
    Nem ajánlott, veszélyes tápok, pár példa:

Codegen/Display/Sowah (a nagyon régieket kivéve, illetve az újabb szériákban már előfordul korrektebb belvilág is, de a minőségük továbbra is szór, a ráírt adatok pedig mesébe illőek! P-3-as gépekhez még éppen ajánlható megoldás)
    "

http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem/hsz_1-50.html

Nekem naggyon régi Codegen tápom van
  • Solten

2. Megnézed a gyártó honlapján pl... Vagy hardveroldalak tesztjei.. IDE-kbe megy a 4pin molex, molex-sata átalakító is létezik de nem hiszem hogy szükséged lesz rá, az említett corsair 6 IDE és 6 Sata csatlakozóval rendelkezik.
  • Ari18
    Corsair
  • KranaZoli #5207
    Először is köszi!
    Másodszor nézegetem ezeket a tápokat az ipon-on, ill. írásokat a prohardver-en és felvetődött bennem 2 kérdés:

1.) Hány WATT-os tápegységben érdemes gondolkozni?!

2.) Ill. az, ahol nincs kép róla, hogyan derül ki, hogy milyen csatik vannak rajta?! Mert Nekem most vegyesen van SATA-s és IDE-s cucc is a gépemben... IDE-ről SATA átalakítóval már találkoztam, ill. ilyenem van most is. Létezik ilyen SATA-ról IDE-re is?!
  • Solten
  • KranaZoli #5205
    Sziasztok!

Aláírásomban a konfig-om, ezt ezzel letudtam :)
    Milyen tápot javasolnátok a jelenlegi Codegen helyett?!

Én annyit tudok, hogy visszaolvasom a HSZ-eket, ill. megnézem, hogy ipon.hu-n van-e táp teszt, vagy cikk, stb...

DE!
    Biztos, hogy tápegységből is van top széria, vagy mittoménmilyen gamer etxreme táp, stb... :)

Engem olyan érdekelne ebből is, ami megbízható, ami ár/minőség arányban jó vétel, de azért Ti is bátran ajánlatok!

Köszönöm szépen!
  • Solten
    FSP, Chieftec, Corsair, Enermax, OCZ, Cooler Master... Ezek közül válogass.
  •  Evil
    Elvileg elégnek kéne lennie, 85C nál még azért nemkéne kikapcsolnia a 8800GT nek... Lehet tényleg a táp lesz a ludas azt nemkap eleget a rendszer és azért kapcsol le...
  • cumfu
    amd 3200+-al volt ha a ház oldala fel van téve 66°, és most a x2 6000+-al 71° és játékban lelövi magát 85°GPU-val meg 67° környezettel :S
    LC POWER 420W

Feszültség/Áramerősség:
    3,3V/25A
    5V/25A
    12V/15A
    -5V/0,5A
    -12V/0,8A 5Vsb/2A

Elvileg a kártyának 26A kell a +12-es ágon (vagy maximum????)
  •  Evil
    Nemazért de mit értesz az alatt hogy jobban melegszik a VGA? Hány °C?

Amúgy az meg baromság hogyha kevés áramot kap akkor jobban melegszik.. Max ha túlfeszültséget kap akkor lehetne...
  • cumfu
    ok akkor majd valamit kiokoskodunk, mert lejjebb leírtam mi a hiba, de lehet h táp, vagy lehet h VGA hiba. Az a baj online boltba nem nagyon akarok venni, a közelben meg nem biztos h minden fajta márka van, esetleg rendeltetni tudnék velük...
    A Kártyához 400W-os 26A-s tápot ajánlanak, lehetséges az hogy az LC power 420 nem ad le 26A-t?
  • Gyöször
    HKC-t nemtom, nem erőltetném. Cooler Master helyett nekem az FSP Saga 450+ot ajánlották a srácok és nagyon bevált, a régi szemetemhez képest abszolút csendes, ha bejövök a szobába, rá kell nézni a ledekre, hogy megállapítsam megy-e a gép. Vagy fülelni kell mellette.
    Nekem a szünetmentes táp miatt kellett a passive PFC-s táp (állítólag aktívval nem mennek az olcsó UPS-ek) végülis tökéletes lett a dolog.
  • cumfu
    vagy ez? Cooler Master - ATX eXtreme 460W Passive PFC 3év gar. 12 600 Ft
  • cumfu
    HKC 565W 12cm tápegység - 2 év garancia Online ár:8.190.-Ft

Ez milyen minőség? nemérdemes megvenni?
  • Solten
    Ilyenem volt. Isteni tápegység.
  • Inquisitor
    Van egy viszonylag használható VGA-d, egy normális procid és csak 1GB ram van a gépben? :O
    Egyébként jó hozzá.
  • belarus
    Utánna néztem ay interneten és találtam egy tápot.Ez jó táp lenne:Chieftech GPS-450aa-101a-b450W.Ár60euro.
    A gépem adatai:AMD 5000 Dual-Core 2,6ghz,Gigabyte alaplap,Asus GeForce EN9600GSO 512MB,ddr2,128bit,Kingston 1GB 800mhz ram.
  •  Evil
    Én nemhiszem hogy azért melegedne jobban a VGA mert kevés áramot kap, mert akkor valószínűbb hogy kifagyna a gép...

Több mint valószínű azért melegszik mert eddig a régi procid nem hajtotta ki, a mostani meg rendesen adja neki a kakaót, és mivel 100% körül megy melegszik is mint a csuda.
    (attól még persze az előttem linkelt táp beszerzése erősen javasolt a mostanid helyett)
  • Solten
    Hi.: link
  • cumfu
    szevasztok! olyan gondom akadt hogy proci csere után jobban melegszik a vgam.

AMD x2 6000+ 65W
    MSi K9n4 Ultra-f alaplap
    2*512 ddr2 667Mhz mamória
    EVGA 8800GT KO
    LC power 420W-os táp
    500GB sata2 SAMSUNG vinyó
    1 DVD író

Azt mondták lehet kevés áramot kap. Ha keveset kap lehet olyan hogy tulmelaegszik?
    Milyen tápot vegyek ha az a baja? Valami olcsót és jót mondjatok ami elviszi simán ezt a konfigot. A legvége 10K. előre is köszi
  • wasquez
    Kábelharisnya és méhsejt perforált lemez itt:
    http://hardverapro.hu/apro/mehsejt_perforalt_lemez_haz_moddinghoz/hsz_1-50.html
  • Solten
    HTPC házakba nem bztos...
  • belarus
    Én nem a te házadra gondoltam hanem a számitógép házára.
    Chieftech vagy Fsp táp az jó mindegyik számitógép házba?
  • Solten
    lol
  • Dobronski
    Eddig kb 40ezer órát futott.
    Am leszarom úton felém egy Codegen táp...majd meglátjuk
  • Solten
    Persze, Celeronnal pl. még megbírkózik...
  • Dobronski
    Nekem 6 éves a Codegen tápom és még 1x se volt vele baj.
  • BenceYCE
    Olyat vegyél ami az én házamba jó. Mondom a címet...
  • Solten
    ;)
  • belarus
    Helo!Ha vennék egy Chieftech vagy egy Fsp tápot az jó mindegyik házba?Mert nem szeretném kicserélni a házat ha nem múszály.
  • BenceYCE
    THX! BIGTHX!