6979
Melyik tápot?
-
#5219 Bár mondjuk ipon-on is csak egy db 450-es Chieftec táp-ot találtam... -
#5218 Semmi gond!
És ez milyen táp?!
Chieftec 450W
Az sajna Nekem nem derül ki, hogy melyik, csak az, hogy 450W...
:( -
Ari18 #5217 Sajnos nem tudom,hogy miért lenne jobb. -
#5216 Nem lesz hangos, a leghalkabb fain Adda venti dolgozik benne. Chifikben, FSP-kben dolgozó Yate Loon is qrvahalk... -
#5215 Megnéztem a termék weblapját.
Tudom, beteges, de mivel volt, hát megnéztem
Azt értem, hogy így régi lapokkal is kompatibilis. Ilyen volt az összes eddigi alaplapom, 20 pin-es :)
De, akkor ennél a tápnál lehet 20 pin is és úgy is indul a gép, de lehet 20+4 pin is. Ha indul 20 pin-el is, miért jó, jobb a 24 pin-es megoldás?! -
Ari18 #5214 szia
azt jelenti h lehet használni régi lapokkal is amiken csak 20tűs van +van egy 4tűs is mellé. -
#5213 Oké, sok lúd disznót győz, bár most nem voltatok sokan :)
Következő upgrade egy ilyen táp lesz.
De ha hangos lesz a ventillátora, akkor megverlek Benneteket -
#5212 Azért mert egy szép napon ne csodálkozz ha hazavágja a konfigod... -
#5211 Viszont, ami jelenleg gondolkodást jelent Nekem.
A mostani Codegen tápm 20 pin-es.
Az összes eddigi alaplapom 20 pin-es volt. Azonban a mostani, új Gigabyte P43-as az 24 pin-es alaplap. Most úgy üzemel, hogy a 20 pin-es táp csatlakozó van rádugva a 24 pin-es helyre.
Erre azt mondták a boltban, ahol vettem az alaplapot, hogy teljesen jó lesz így is. Ők is használnak így a szervizben gépeket. Semmi probléma nincs abból, hogy a 24 pin-es foglalatba egy 20 pin-es csatit dugok. A gép ebből semmit nem vesz észre, ua. a feszültséget megkapja, mintha egy 24 pin-es táp lenne rajta.
Annyira nem ismerem a tápegységek lelki világát, de valóban így van ez?!?!
Ill. ez a Corasir, ez most milyen?!
Mert Nekem ebből nem derül ki:
"
Hatvan centiméteres vezetéken ül a 20+4 és a 4+4 tűs csatlakozó is, a PCI Express VGA-t etető pedig még öt centiméterrel hosszabb.
"
A 20+4 az annyit tesz, hogy ez 24 pines csatival rendelkezik?!
Ill. mire kell a 4+4 tűs csatlakozó?!
A PCI-E VGA-t etetőt azt értem :) -
#5210 Szia!
Köszi!
Ezt Én is néztem és a prohardver oldalon is egészen jókat írnak róla.
De! 1ébként mi a probléma az Én Codegen tápommal?!
Ezt úgy értem, hogy semmi gondom nincs vele. A Radeon HD Series topic-ban mondta "Solo", hogy ne a VGA-n lévő Cooler-t cseréljem le, a következő upgrade-nél, hanem vegyek egy normális tápot.
Én azt teljesen mértékben megértem, hogy kell egy normális táp, de miért is?! A jelenlegivel semmi bajom, nem fagy semmi, halk, üzemel, több éve!!! Ezt ezért írtam:
"
Nem ajánlott, veszélyes tápok, pár példa:
Codegen/Display/Sowah (a nagyon régieket kivéve, illetve az újabb szériákban már előfordul korrektebb belvilág is, de a minőségük továbbra is szór, a ráírt adatok pedig mesébe illőek! P-3-as gépekhez még éppen ajánlható megoldás)
"
http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem/hsz_1-50.html
Nekem naggyon régi Codegen tápom van -
#5209 1. #5208
2. Megnézed a gyártó honlapján pl... Vagy hardveroldalak tesztjei.. IDE-kbe megy a 4pin molex, molex-sata átalakító is létezik de nem hiszem hogy szükséged lesz rá, az említett corsair 6 IDE és 6 Sata csatlakozóval rendelkezik. -
Ari18 #5208 Corsair -
#5207 Először is köszi!
Másodszor nézegetem ezeket a tápokat az ipon-on, ill. írásokat a prohardver-en és felvetődött bennem 2 kérdés:
1.) Hány WATT-os tápegységben érdemes gondolkozni?!
2.) Ill. az, ahol nincs kép róla, hogyan derül ki, hogy milyen csatik vannak rajta?! Mert Nekem most vegyesen van SATA-s és IDE-s cucc is a gépemben... IDE-ről SATA átalakítóval már találkoztam, ill. ilyenem van most is. Létezik ilyen SATA-ról IDE-re is?! -
#5206 #5204 -
#5205 Sziasztok!
Aláírásomban a konfig-om, ezt ezzel letudtam :)
Milyen tápot javasolnátok a jelenlegi Codegen helyett?!
Én annyit tudok, hogy visszaolvasom a HSZ-eket, ill. megnézem, hogy ipon.hu-n van-e táp teszt, vagy cikk, stb...
DE!
Biztos, hogy tápegységből is van top széria, vagy mittoménmilyen gamer etxreme táp, stb... :)
Engem olyan érdekelne ebből is, ami megbízható, ami ár/minőség arányban jó vétel, de azért Ti is bátran ajánlatok!
Köszönöm szépen! -
#5204 FSP, Chieftec, Corsair, Enermax, OCZ, Cooler Master... Ezek közül válogass. -
#5203 Elvileg elégnek kéne lennie, 85C nál még azért nemkéne kikapcsolnia a 8800GT nek... Lehet tényleg a táp lesz a ludas azt nemkap eleget a rendszer és azért kapcsol le... -
cumfu #5202 amd 3200+-al volt ha a ház oldala fel van téve 66°, és most a x2 6000+-al 71° és játékban lelövi magát 85°GPU-val meg 67° környezettel :S
LC POWER 420W
Feszültség/Áramerősség:
3,3V/25A
5V/25A
12V/15A
-5V/0,5A
-12V/0,8A 5Vsb/2A
Elvileg a kártyának 26A kell a +12-es ágon (vagy maximum????) -
#5201 Nemazért de mit értesz az alatt hogy jobban melegszik a VGA? Hány °C?
Amúgy az meg baromság hogyha kevés áramot kap akkor jobban melegszik.. Max ha túlfeszültséget kap akkor lehetne... -
cumfu #5200 ok akkor majd valamit kiokoskodunk, mert lejjebb leírtam mi a hiba, de lehet h táp, vagy lehet h VGA hiba. Az a baj online boltba nem nagyon akarok venni, a közelben meg nem biztos h minden fajta márka van, esetleg rendeltetni tudnék velük...
A Kártyához 400W-os 26A-s tápot ajánlanak, lehetséges az hogy az LC power 420 nem ad le 26A-t? -
#5199 HKC-t nemtom, nem erőltetném. Cooler Master helyett nekem az FSP Saga 450+ot ajánlották a srácok és nagyon bevált, a régi szemetemhez képest abszolút csendes, ha bejövök a szobába, rá kell nézni a ledekre, hogy megállapítsam megy-e a gép. Vagy fülelni kell mellette.
Nekem a szünetmentes táp miatt kellett a passive PFC-s táp (állítólag aktívval nem mennek az olcsó UPS-ek) végülis tökéletes lett a dolog. -
cumfu #5198 vagy ez? Cooler Master - ATX eXtreme 460W Passive PFC 3év gar. 12 600 Ft
-
cumfu #5197 HKC 565W 12cm tápegység - 2 év garancia Online ár:8.190.-Ft
Ez milyen minőség? nemérdemes megvenni? -
#5196 Ilyenem volt. Isteni tápegység. -
Inquisitor #5195 Van egy viszonylag használható VGA-d, egy normális procid és csak 1GB ram van a gépben? :O
Egyébként jó hozzá. -
#5194 Utánna néztem ay interneten és találtam egy tápot.Ez jó táp lenne:Chieftech GPS-450aa-101a-b450W.Ár60euro.
A gépem adatai:AMD 5000 Dual-Core 2,6ghz,Gigabyte alaplap,Asus GeForce EN9600GSO 512MB,ddr2,128bit,Kingston 1GB 800mhz ram. -
#5193 Én nemhiszem hogy azért melegedne jobban a VGA mert kevés áramot kap, mert akkor valószínűbb hogy kifagyna a gép...
Több mint valószínű azért melegszik mert eddig a régi procid nem hajtotta ki, a mostani meg rendesen adja neki a kakaót, és mivel 100% körül megy melegszik is mint a csuda.
(attól még persze az előttem linkelt táp beszerzése erősen javasolt a mostanid helyett) -
#5192 Hi.: link -
cumfu #5191 szevasztok! olyan gondom akadt hogy proci csere után jobban melegszik a vgam.
AMD x2 6000+ 65W
MSi K9n4 Ultra-f alaplap
2*512 ddr2 667Mhz mamória
EVGA 8800GT KO
LC power 420W-os táp
500GB sata2 SAMSUNG vinyó
1 DVD író
Azt mondták lehet kevés áramot kap. Ha keveset kap lehet olyan hogy tulmelaegszik?
Milyen tápot vegyek ha az a baja? Valami olcsót és jót mondjatok ami elviszi simán ezt a konfigot. A legvége 10K. előre is köszi -
wasquez #5190 Kábelharisnya és méhsejt perforált lemez itt:
http://hardverapro.hu/apro/mehsejt_perforalt_lemez_haz_moddinghoz/hsz_1-50.html -
#5189 HTPC házakba nem bztos... -
#5188 Én nem a te házadra gondoltam hanem a számitógép házára.
Chieftech vagy Fsp táp az jó mindegyik számitógép házba? -
#5187 lol -
Dobronski #5186 Eddig kb 40ezer órát futott.
Am leszarom úton felém egy Codegen táp...majd meglátjuk -
#5185 Persze, Celeronnal pl. még megbírkózik... -
Dobronski #5184 Nekem 6 éves a Codegen tápom és még 1x se volt vele baj. -
BenceYCE #5183 Olyat vegyél ami az én házamba jó. Mondom a címet... -
#5182 ;) -
#5181 Helo!Ha vennék egy Chieftech vagy egy Fsp tápot az jó mindegyik házba?Mert nem szeretném kicserélni a házat ha nem múszály. -
BenceYCE #5180 THX! BIGTHX!