6979
Melyik tápot?
  • gurubefree
    En Enermax Infiniti-t vettem . Ezzel nem lesz gond bar olcsonak sem mondanam .
  • [HUN]FaTaL
    Hát szerintem a bele elég fontos azért, mármint nem a hatásfokra gondolom, hanem arra, hogy adja le ami rá van írva és legyen benne túlfeszvédelem stb. Most gondolok itt kódgány, merkjuri és egyéb csudajó tápok vs Chieftecre. :D

Bár 50% hatásfokkal nem vennék tápot, ennyi pénzért botrányos.
  • gurubefree
    Mi mas ha nem a hatasfok minosit egy tapot Azert 50% atlagon aluli .
  • [HUN]FaTaL
    Jók is, de ezekszerint a hatásfokuk nem túl jó. Én azt hittem 80% körül van mint az FSPknek.
  • gurubefree
    En azt hittem a Chieftec tapok jo tapok .... Evekkel ezelott hasznaltam ha jol emlekszem 400W-at .
  • [HUN]FaTaL
    Elég fos hatásokú tápegység akkor.
  • SrAta
    jah 350et vesz le de mivel 40-50% a disszipációs vesztesége a Chieftec 550ABA-nak akk az pont 150-175W
  • [HUN]FaTaL
    az a hálózatból felvett értéket mutatta, nem annyit ad le a tápegység..
  • Solten
    Szerintem a halozatbol felvett erteket mutatta nem? Bar ki tudja, lehet az X1950GT egy zabagep...
  • SrAta
    pedig a konnektorba dugható hitelesített fogyasztásmérőnek annyi volt a mxxa játék közbe átlagba 125-130W ha üresbe megy a gép...
  • [HUN]FaTaL
    Messze nem eszik az annyit.

350es FSPről ment a configom még c2d-vel és 3 vinyóval. 348W-t ad le a tápom most és erről megy az aláírásomban látható config 3 hddvel és még bőven van benne tartalék, 4890et is elbírná, csak nincs pénzem, hogy megvegyem most :D
  • SrAta
    nekem 350W tuning nélkül amiot megeszik az aláírásomban levő conf
  • duracellmumus
    én most a felénél járok(alapfeszesprocituning/minimálispluszdisszipáció), ezért mertem írni a 4 vgat
  • SrAta
    összejön az egy penom X4el egy k... jó alaplappel 2 1 terás vinyóval meg 2 kurvajó ati crossfirebe kötve:D
  • duracellmumus
    vedd ki belőle azt a fölösleges 40W-ot és rakd el késöbre

ha beleraksz a gépbe 4 darab vga-t símán összejön az 1kw-t.:)
  • SrAta
    ui: elektrós vagyok középsuli 3. osztály:D pont aktuális:D
  • SrAta
    hát nemtudom barátom beleztél már Chieftec 550 tápot?
    Én elcsodálkoztam rajt, hogy milyen gyönyörű és baszottdrága tranyók kondik és diódák vannak benn
    sztem simán...
  • [HUN]FaTaL
    Aha és milyen géped van p1?:D
  • Rag Oil
    baromság ez az 1000 watt... kb akkora hütés kéne rá hogy azt a vilanyszámlát nyögnéd ugymint az 1000 pmpos cuccoknál is... ha nem fogyaszt anyit akor hogy ad le anyit.Édesapámal nézegetem a 300 vatos tápegységet és mondta arra a tranzisztora hogy ha ez kibir anyit...
    no mindegy nekem 125 wattos dübörög a gépebe több nem iskell és számitásaim szerint még 40 watt feleslegesen van benne pedig fullosan kipakoltam a gépemet...
  • [HUN]FaTaL
    Elég, és azt a tápot amit nem lehet kikapcsolni azonnal helyezd a kukába. :D
  • zsoleer
    proci:e2220
    lap:abit lc 95
    videokari:3850 256
    ram:3gb
    wincsi:samu f3 500 gb
    fps 350 elég hozzá nem? illetve ha nem tudom kikapcsolni a tápot seogy csak ha hátul kinyomom az tuti táp hiba nem?
  • [HUN]FaTaL
    Attól függ milyen configod van mert azt nem írtad le. Inkább egy Giga Superb 460 egyébként.
  • zsoleer
    mondjuk egy fsp 350pnf?
  • [HUN]FaTaL
    Semelyikkel, leszeded az oldalát a gépnek és megnézed.
  • bmx56
    melyik programmal tudom megnézni mekkora a táp
  • [HUN]FaTaL
    Tápot gyorsan cseréld le.

A képernyő meg nem fagy le csak lassan vált. Tiltsd a floppyt a biosban, ne csak a bootnál és jó lesz. :)
  • zsoleer
    sziasztok az lenne a kérdésem pontosabban a bajom hogy ma vettem egy samsung F3 500 -as wincsit a samsung 200 -as mellé és beraktam minden simán ment felismerte formatáltam stb... kikapcsoltam a gépet lehuztam a 200-ast mert csak egy wincsim lesz bekapcsolom a gépet beraktam a win 7 dvd hogy bootoljon de ahogy megjelenik az elsö szines képernyö lefagy és semmi! vissza raktam a 200-ast be is indul simán az xp megnéztem hd sentinelel hogy hátha valami baja van az uj wincsinek de minden ok 100 százalék tesztet is csináltam az is jó simán megy másolgatam minden ok ez az egyik probléma a másik az hogy a tápot nem lehet kikapcsolni csak hátul a fökapcs gombal amugy sehogy rámegyek hogy leállitás olyan mintha kikapcsolna nem ég egyik led semmi de még is forognak a wentilátorok meg az egyik bekapcsnál sippolt is szerintetek mi lehet a baj? táp tipusa: mtech 450W
    köszönöm elöre is lehet rossz a megfogalmazás de nehéz ezt igy leirni
    Fontos lenne!
  • Solten
    Hello. Mi a tapegyseged markaja, tipusa?
  • Marci D
    Sziasztok!
    Szeretném a gépemet felújítani. Cserélni szeretnék belülről mindent (alaplap, proci, memória, videokártya. Most egy 400W-os tápom van az érdekelne vajon elég lesz e ezeknek a cuccoknak?
    alaplap: asus M4A77TD Pro
    proci: AMD pheanom II 550
    memoria: Corsair XMS3 DDR3 4Gb 1600Mhz dual
    video: Radeon 5770
    Örülnék ha most elég volna később persze szeretném fejleszteni. akkor majd tápra is befektetek de most enniyre volna keretem.
  • Justil
    vágom. de télleg csupa jót mondtak róla, és ekkora felárat még megér így :)
  • Solten
    Azt azert nem ajanlottam mert 20-25k kozott keresel tapot, az meg 30k korul kaphato.
  • Solten
  • Justil
    Azt olvastam, az enermax még a corsairnél is babább, és biztonságosabb..
  • Justil
    hmm, most nézegettem, mondják h inkább enermaxot kéne nézni, abból is ez a modu82 elég jóféle. 525ös gondolom bőven elég egy ilyen konfigra..
  • Solten
    Ezeket meg ne vedd;

link
  • Justil
    Most akartam egy Corsair PSU-520HX-et rendelni, de mondták, hogy kifutott termék, nem lehet beszerezni. Persze valszeg máshol biztos van még, de ajánlották helyette ezt a kettőt:

Gigabyte Odin Pro GE-M550A-D1
    Sharkoon Silentstrom CM 460W

ezekről mit lehet tudni, nagyon gagyik?
    Core2Q9650, HD4890Toxic, 3 HDD, 1 ODD ennyi lesz egyébként kb a gépben..bár később még 1-2 HDD bejöhet
  • MaSzKa
    nekem 1.5 éven keresztül fűtötte passzív cm z600as 1cm-erről
  • MaSzKa
    100ból 5 fingik ki 1év alatt magától
    arra meg bőven elég az 5év gari

ez meg szürke importból lehet és a tulajdonosa nem ismert előélettel vette olcsó a bolhán
    ki tudja mit csináltak vele előtte
    megbízható helyen kell venni

http://logout.hu/tema/re_mi_lessz_veled_foldbolygo/hsz_64-64.html
  • Solten
    Kerdojel lemaradt a mondat vegerol. Irta stol hogy az OEM ajanlas ellenere leszabalyoztak a ventit, szoval a Seasonic tapegyseggel ilyesmi nem fordul elo (legalabb is az adott tipusnal hogy pontos legyek)...
  • duracellmumus
    nem teljesen helytálló a megállapítás... azért van a fórum hogy megosszuk a a többiekkel a tapasztalatokat...

vannak jó corsair termékek is, és ez a többi gyártóra ugyanúgy igaz...