Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Azt azert nem ajanlottam mert 20-25k kozott keresel tapot, az meg 30k korul kaphato.

Saor Alba

Solten
<#eljen>

Saor Alba

Azt olvastam, az enermax még a corsairnél is babább, és biztonságosabb..

hmm, most nézegettem, mondják h inkább enermaxot kéne nézni, abból is ez a modu82 elég jóféle. 525ös gondolom bõven elég egy ilyen konfigra..

Solten
Ezeket meg ne vedd;

link

Saor Alba

Most akartam egy Corsair PSU-520HX-et rendelni, de mondták, hogy kifutott termék, nem lehet beszerezni. Persze valszeg máshol biztos van még, de ajánlották helyette ezt a kettõt:

Gigabyte Odin Pro GE-M550A-D1
Sharkoon Silentstrom CM 460W

ezekrõl mit lehet tudni, nagyon gagyik?
Core2Q9650, HD4890Toxic, 3 HDD, 1 ODD ennyi lesz egyébként kb a gépben..bár késõbb még 1-2 HDD bejöhet

MaSzKa
nekem 1.5 éven keresztül fûtötte passzív cm z600as 1cm-errõl

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
100ból 5 fingik ki 1év alatt magától
arra meg bõven elég az 5év gari

ez meg szürke importból lehet és a tulajdonosa nem ismert elõélettel vette olcsó a bolhán
ki tudja mit csináltak vele elõtte
megbízható helyen kell venni

http://logout.hu/tema/re_mi_lessz_veled_foldbolygo/hsz_64-64.html

Solten
Kerdojel lemaradt a mondat vegerol. Irta stol hogy az OEM ajanlas ellenere leszabalyoztak a ventit, szoval a Seasonic tapegyseggel ilyesmi nem fordul elo (legalabb is az adott tipusnal hogy pontos legyek)...

Saor Alba

duracellmumus
nem teljesen helytálló a megállapítás... azért van a fórum hogy megosszuk a a többiekkel a tapasztalatokat...

vannak jó corsair termékek is, és ez a többi gyártóra ugyanúgy igaz...

Apunak mindig igaza van! Most is.

Solten
Ajjaj, oke. Gondolom a Corsair a halk uzemre ment inkabb... <#vigyor> Egyaltalan nem vedeni akarom a ceget, de sokat szamit milyen kornyezetben huzta le azt a 3 evet ami utan kifingott. Lehet valami "olcsobb" hazban, netan az elegtelen szellozes esete allt fenn. Btw: nem eleg a Seasonic bel ugy tunik, Seasonic-ot kell vasarolni... <#vigyor> <#wink>

Saor Alba

duracellmumus

Solten
Udv. Ez egy hulyeseg szvsz mar bocs. Akkor nyilvanvaloan megbukna a 80+ -os teszten, ahol 100% -on gyilkoljak (tobb mint 500W-os terheles).

link

Bar abban egyetertunk, csucskategorias CF-hez en is a 620-ast valasztanam, de a kerdes nem erre vonatkozott.

Saor Alba

duracellmumus
üdv!
bocsi hogy belepofázok de szerintem inkább 620...nem azért mert nem bírná el az 520-as csak nagyon le van tekerve a ventilátor fordulatszáma, és ezért 400W-terhelésnél is szabályosan túlmelegszik...

még egyszer bocs.

Solten
12V-os agakat nezd. Egy 4870X2 pedig 400W korul fogyaszt egy sokat zabalo Quaddal.

Saor Alba

az ábra nem mond sokat, nem értek a technikai oldalához, de ha azt mondod simán, akkor elhiszem 😊

Solten
Siman:

Saor Alba

köszi!
még 1 kérdés: az 520as elbírna adott esetben egy crossfire-t is?

MaSzKa
corsair vx450w
corsair hx450w
corsair hx520w

áh, végül úgy döntöttem, mégse költök rá ennyit. bõven beérem egy HD4890el, a proci marad a Q9650, illetve a többi cucc is. A kérdés is ugyanaz 😊

Üdv!
Egy Core2Quad Q9650 és mellé valószínûsíthetõen egy 4870X2, plusz 3-4 hdd és optikai meghajtó, ezek alá mien táp kellene kb?
Legyen mindenképpen minõségi, megbízható, de árban max 20-25...
Köszi!

Solten, Fatal Köszi a választ, akkor le is rendelem 😄

[HUN]FaTaL
Giga Superb 460

http://goo.gl/gd6Zi5

Solten

Saor Alba

Milyen tápot vegyek? 2Vinyom, 1iró, Core2 Duoproci van és tervezem ATI HD5850 vásárlását!

Árban elfogatható ha lehetne!

deestroy
Köszi mindkettõtöknek a h.sz.- t! A VGA tutól... Nagyon halkan és élesen.... Nemtom miért... Gigabyte HD 4870 DDR5 1GB. Sima 17" Analóg monitorral... hogy miért nem tudom. Megpróbálok utánajárni.

SrAta
a procihûtõ is adhat ilyen hangot.
Viszont nekem egy márkátlan(Black) tápomnak még volt néhány napja hátra aztmondták a szervízbe...
Szal még idõbe megfogtam és azis csak sípolt...
Túlterhelés miatt is sípolhat, de sztem neked nem azért lesz...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Nekem is 450-es Chieftec tápom van és nincs semmi sipoló hang. Valami más lesz az. Vagy nézd meg,hogy valami kisebb vezetés nem-e ér hozzá valamelyik ventihez.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

deestroy
Hali! Most vettem nemrég egy új konfigot. AMD Phenom II, Gigabyte 790XT alaplap, CHIEFTEC 500W tápegységgel. És mikor megy a gép halk éles sípolást hallok. Szerintetek a tápom lehet? Gép mûködésében nincs probléma. Viszont párszor tapasztaltam olyat hogy bekapcsoltam a gépet, és mikor betöltött az XP, a gép újraindult. Másodszorra már ment rendesen. Játék közben is megy rendesen, videókódolásnál is, renderelés stb. használatba nincs gond. Csak ez a 2 dolog idegesít. Holnap meghallgatom komolyabban mi az ami adja ezt a kis hangot... Viszont ha valaki tudna valamit hozzászólni megköszönném.

Köszönöm mindenkinek!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Solten

Saor Alba

MaSzKa
FSP-ATX350PNF 7eft
FSP-ATX400PNF 8eft
gigabyte superb 460w 9eft

[HUN]FaTaL
FSP-ATX350PNF

SrAta
a videokarikban a kis nanométeres vastagságú vezetékeken tényleg tud 30-40Amper lenni??????

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
szal a chieftec 550AB-A terhelve 50%???
És akkor a többi hõformában eldisszipálódik? Vagy ilyen szar trafó van benn aminek ekkora az ellenállása?
(Elektrós vok csak ezért nemértem)

Egy "olcsó" irodai gépbe keresek "olcsó", halk, és megbízható tápot. Mit ajánlotok?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

MaSzKa
sztem most 4850-est vegyél
fél év múlva meg 5xxx

shaddoc
Köszönöm a megerõsítésed! Akkor valószínû, hogy ez lesz a megfelelõ választás/párosítás. :-)

| TDU nevem: doki[Manys-ari] | GTA IV nevem: dokifp | Test Drive 2: SpiritoDelLeone |

Solten
Hello. 1440x900-ban jo ideig eleg lesz a 4870... 😊

Saor Alba

shaddoc
S köszönöm a fogyasztásra vonatkozó tipped, ezen már én is gondolkodtam. Nem semmi, ha belegondol az ember, hogy egyre nagyobb teljesítmény/jobb fogyasztás, na de végül is ez rosszat nem jelenthet. :-) Már csak egy kicsit úgymond "fogyasztó barát"-abb árak kellenének, s máris jöhetne egy 5xxx-es kártya. :-)

| TDU nevem: doki[Manys-ari] | GTA IV nevem: dokifp | Test Drive 2: SpiritoDelLeone |

shaddoc
Sziasztok!

Meg kell mondjam, hogy igazad lehet, én is ezen agyaltam, hogy akkor mindenképp drágább táp kell, s akkor lehet, hogy meglenne az 18e FT-is akár. Mindenesetre megint csak akkor a Ti véleményetekre lennék kíváncsi, hogy Szerintetek korrekt vga-e a 4870, bár azt nagy vonalakban én is tudom, hogy nem komolytalan. Csak ugye pont most jönnek az 5xxx-es kártyák is, melyek még drágák most, de ugye mi lesz március/áprilisban. S mindenképp jól szeretnék kijönni ebbõl a szerencsétlen helyzetbõl. Normális tápegységre mondjuk mindenképp szükségem van, de addig nem érdemes vennem, míg nincs vga-m. Hát ezen dilemmázok már majd egy hete. Azt tudom, hogy bizonyosan elég lehetne nekem még jó darabig ez a HD4870-es, legalább is remélem. :-) 1440-900-as felbontást jó bírná szerintetek? S véleményetek szerint akár a 6xxx-es szériáig, vagy 7xxx-ig jó lehetne? Mindenképp hosszú távra terveznék vele.

Köszönöm (ismét) elõre a válaszotok! :-)

Solten
MSI R3870X2-T2D1G-OC 1024MB PCIE: 27.563 Ft
FSP FSP500-60GLN 500W: 14.863 Ft

Szumma: 42.426 Ft

POWERCOLOR HD4870 512MB DDR5 MD5-G PCIE: 32.588 Ft
GIGABYTE Superb 460W: 9.041 Ft

Szumma: 41.629 Ft 😉

Amugy szerintem a tapegyseg miatt ne aggodj, egy darab 5870 pl kevesebbet fogyaszt mint egy 4870, kozben a teljesitmenye a 4870X2-vel vetekszik. Szoval ahogy csokken a csikszelesseg, annal kevesebbet fognak fogyasztani a cuccok, nagyobb tapot csak ketkartyas rendszerhez erdemes vasarolni szerintem.

Saor Alba

Solten
Lehet hogy nincs igazam, de a 400-as PNF-bol indultam ki, Az is agankent 18A-es es 348W-ot ad le szinten max.

Saor Alba

[HUN]FaTaL
4850 esetleg?

shaddoc
Semmi gond, csak továbbra sem tiszta ennek a kiszámítása. :-)) Amúgy én is egy Gigabyte Superb 460W-s tápon gondolkodtam, csak nem tudom elég lenne-e az említett videokártyának, de ezek szerint maximum éppen hogy.

Off.: Amúgy elsõsorban már csak az ára miatt is lenne ez a 3870x2 a választás, s ip*n szerint legalább is ár/teljesítmény bajnok a maga kategóriájában/korával együtt. Sajnos nemrég elhalálozott a 8800Gts-em, mely már megvolt egy jó ideje, igencsak sajnálom is, de azzal meg tisztában vagyok, hogy most az ATI/AMD Vga-k komolyabb teljesítményt képviselnek, s persze általánosan alacsonyabb áron. S igen, én is nézegettem a 4870-est is, de az már drágább, s nálam ez is fontos szempont. Egyedül a fogyasztásával nem vagyok ennél megbarátkozva, s hogy minden jel arra utal, hogy ha a GigaSuperb460W-s nem elég neki, akkor onnantól már csak jóval drágább tápok jöhetnek szóba. Igaz, hogy a jövõben gépfejlesztést is terveznék, s ahhoz is mindenképpen egy komoly tápegységre lenne szükségem. Tehát ördögi kör, olcsón nem nagyon tudok kijönni ebbõl az egészbõl, olybá tûnik sajnos. Persze még folytatom tovább a nézelõdést, na meg persze szívesen venném a tanácsaitokat is! :-) (Sry ha kicsit zavaros, de csak ismételni tudom magamat --> ez a fáradtság! :-)) )

[HUN]FaTaL
348? Kereken annyit ad le a giga superbem is.

Solten
legyen a mentségem, hogy már igen fáradt vagyok... 😉

Saor Alba

Solten
Ehh sorry, meg sem jo... Az agankenti 18A nem osszeadando, 12 V -os again ~348W-ot ad le, ezt egy 400-as FSP is tudja (vagy eppen 400-as Delta beles Chieftec stb). Most neztem meg a matricajat:

Tenyleg, miert nem 4870 pl?

Saor Alba

[HUN]FaTaL
De a 3870x2 helyett javasolnám inkább a 4870et. Kevesebbet fogyaszt, ugyanolyan gyors, mint a 3870x2, ahol nem megy a CF ott még gyorsabb is.

[HUN]FaTaL
18+18*12