6979
Melyik tápot?
  • Solt
    SC csak postáz, én meg előre nem tudom, hogy mikor vagyok otthon... :( Máshol nem kapni ilyet... mivel lehetne kiváltani?

Szabályozható, 1350rpm körüli, és gondolom az áramfelvétel is fontos... viszont 0.30A körülit nem találok... :S
  • Solt
    Igen ő az... :) Közben szétszedtem, csak ahogy látom nem csatlakozós, tehát blankolhatok... :S
  • Solten
    Udv! FSP-kben tobbnyire Yate Loon ventik vannak, (volt egyszer egy ilyen 12-es rendszerhutom, nagyon korrekt):

Nepszeruek meg az Adda ventik a tapegyseg-gyartok koreben.

link
  • Solt
    Üdv Urak!

Haldoklik a 400w-s FSP BSII-s tápom ventije... milyen ventik vannak ezekben? Milyenre cseréljem?
  • Italo4ever
    Tárgytalan, kicserélték!
  • Italo4ever
    Tegnap vettem egy chieftec 650w modular tápot, pár óra üzemelés után, ezt az idegesítő hangot vettem észre, ami win bekapcsolás után jelentkezik kb 15 percre és a falra mászok tőle.

Szóval ezt a sípoló hangot felvettem egy diktafonnal, közel raktam hátul házon a táphoz, mivel a ventik hangját is lehet hallani, illetve azok eléggé elnyomják ezt a hangot, erősítsétek fel a hangerőt, akkor már elég jól hallani, amikor egy kis időre csönd lesz, akkor épp leállítom a gépet, akkor lehet igazán hallani, ahogy a proci is dolgozik leállítás közben, ekkor a hang is megváltozik, szóval így veselkedik, ha megnyítok bármilyen programot.

Cseréltethetem szerintetek?

Sipoló hang, adj rá volume-t...
  • Solten
    :D Meg nem talalkoztam magyar billentyuzettel, jelenleg notin potyogok igy kicsit mas az elrendezes egy hagyomanyos billentyuzethez kepest, az ekezetek hasznalata ebbol kifolyolag meg problemasabb :) Ha olyan bongeszot hasznalok ami rendelkezik magyar szotarral ki szoktam javitgatni (ha epp nem vagyok lusta).
  • [HUN]FaTaL
    Skóciában él, nem Angliában, amint az Avatarja is mutatja. Valószínű nem árulnak magyar billentyűzetet, de egyébként a magyar kiosztáshoz nem is kell, nekem is angol a billentyűzetem.
  • SrAta
    solten angliában nem árulnak ékezetes billentyűzetet?:D
    Vagy csak nem szeretsz ékezetet írni?:D
    Jóltom h angliában élsz nem?:P
  • Solten
    Tudjak ott is mi a jo...
  • czky
    Hihetetlen, hogy te is ezeket ajánlod!
    PH-n is csont ezeket ajánlották. xD
  • czky
    Hihetetlen, hogy mindenki ezeket ajánlja! :)
    Köszike!
  • Solten
    Ez esetben: link1, link2.
  • czky
    Azért írtam, hogy egyszer. :)
  • czky
    A tápom sajnos beteg. Nem viccből szeretném lecserélni.
    Hidegindítás után szokott befordulni (nem mindig), illetve tegnap fel akartam nyomni éjjel a neont és abban a pillanatban megint dobott egy hátast. Reset után újra teszteltem neonnal, hát nesze. Ugyan azt csinálja mint amit hidegindításnál szokott: kép elmegy és csak a reset segít.
    Olyan mintha a táp nem bírná már a feszültségingadozást.

Eseménynaplóban meg mindig ez jelenik meg az összes processzormagot felsorolva:
    WHEA-Logger

Súlyos hardverhiba történt.

Jelentő összetevő: Processzormag
    Hiba forrása: Gépellenőrzési kivétel
    Hiba típusa: Busz- vagy összekapcsolási hiba
    Processzorazonosító: 2
  • Solten
    Ezt huzott Quad-al (45nm) merte a PH:

• [HUN]FaTaL
    Csak épp az aláírásodban Q9400 szerepel nem Q6600...
  • Solten
    Felesleges ekkorakat venni a konfigodhoz, max ha szeretnel tobbet fizetni az aramert. A mostani tapod boven jo, es modularis.

#6161: Q6600-al elvileg lehetseges, az nem fogyaszt hanem zabal.
  • czky
    Q6600-as procit tuningoltam magas feszültségen. Ment a Prime blend, és közben megküldtem a videokártyát kis FurMark-al.

De te biztosan jobban tudod...
  • [HUN]FaTaL
    Elég szar fogyasztásmérő lehetett, a géped nem fogyaszt többet 300Wnál.
  • czky
    Nem. De szeretem ha túl van biztosítva a gép. Illetve ha rám jön a tuningolhatnék, akkor jól jön a power. Egyszer már mutatott a fogyasztásmérő 500W feletti értéket is. :D

Másik lehetőség.
  • Solten
    CF-hez kell?
  • czky
    Srácok!
    Ezek közül melyiket?
    Árkülönbség minimális.
  • tmisi
    Tápvásár. Telis tele van jobbnál jobb darabokkal.
  • Munyos
    Azt a tesztet én is olvastam és azért bátorkodtam nézegetni a hipro-t....380 as oem a pcx-en 5,8 eFt.....
  • Solten
    350-es eleg neki (FSP, Hipro).
  • Solten
    "chicony szintén fos"

Nem egeszen...: link
  • [HUN]FaTaL
    350es elég, chicony szintén fos.
  • Munyos
    Annyi változás lépett fel hogy lehet változik a konfig:
    athlon II x3 425 (95w),
    gigabyte m68m-s2p,
    2 gb memo,
    sapphire 4670,(???w)
    samsung 250gb sata(??w).
    Kár hogy nincs oan kalkulátor ami 1 adott konfignak kiszámolná az üresjárati és a max terhelésnél a Watt igényét......a kérdés az hogy ehez már kell az fsp 400 as vagy még eldöcög 350 esel???
    Még nézegettem chicony 430W osat.
  • SrAta
    LC egy rakat fos!
    Beleztem már LC-t és belül a 400Wosban olyan alkatrészek vannak amit egy normális gyártó vagy nem vagy a 150Wos tápjaiban használ
  • Munyos
    400 as lc power??? Jah láttam a képet 1 kicsit lejebb(hozzászolás)....nem volt az 1 kicsit tulterhelve, hogy ugy megolvadt?
  • Munyos
    hm 350 es re nem is gondoltam...azt hittem nem fogja birni....de ha te mondod.
  • Solten
    Azert hulladekokat ne vegyel. Ertelmetlen. Probalj keresgelni pl. egy 350-es FSP-t (eleg lesz a gephez): link

Vagy Hipro-t: link
  • Munyos
    Kösz a gyors választ....szinte éreztem hogy ezt fogod majd linkelni :) az a baj hogy szoros a nadrág szíj és nem engedhetem meg magamnak 10k hoz közeli tápokat(sajna). Én 2 táppal szemztem de értelmes hozzá szolás nem láttam roluk: 430 W HKC
    Mercury 550W Black edition
  • Solten
    Hi.

"Mercury tápok tényleg ratyik?"

Tényleg.

link
  • Munyos
    Sziasztok! Ehhez a konfighoz ti mit vennétek???
    athlon II x2 240e, 2 gb memo, 250gb winyo, 9600gt.....
    A Mercury tápok tényleg ratyik?
  • Solten
    Hi.: link vagy link.
  • M412305
    Sziasztok! Ehhez a konfigurációhoz milyen tápot ajánlanátok 15000 Ft-ig?
    ASUS P5k alaplap, E 6550 proci, LG belső dvd író, EN7300 GT Silent Videókártya, 4 GB RAM, 120 GB Seagate merevlemez, 320 GB Samsung merevlemez, 500 GB Samsung merevlemez, Samsung 2243SW monitor.
  • MaSzKa
    de azt te nem tudod megfizetni
    minimum 3x annyiba kerül, mint 1 normális minőségi darab
  •  Evil
    "ami nagyon tartós annak nagyon megkérik az árát"

Hát én inkább ez mellett teszem le a voksom, persze azért olcsón is lehet jót kapni, de ha sz@rt veszel akkor az azis marad :D

És azért tápok, egyéb számítógépes alkatrészek mennek tönkre mindig, de azért a normálisabb dolgok ugyanolyan jól bírják mint régen szerintem.