6979
Melyik tápot?
-
#6219 Ha van ra kereted, csereld mindenkeppen. Inkabb vennek a helyedben egy erosebb VGA-t. A 4550 jatekhoz kisse alkalmatlan. -
#6218 Thermaltake tápokról mi a véleményetek? -
tomi04 #6217 Akkor szerinted leváltsam a tápot ehhez a vgahoz vagy sem? -
#6216 Ki tudja valaki ezt pontosan szamolni? Nem hinnem. A lenyeg hogy ehhez a konfighoz az 500-as tulzas, a kevesebb kihasznaltsag miatt kisebb lenne a hatasfok, tobbet fizetsz az energiaert. Ha beleteszel egy 4550-est, elbirja meg a Codegen is, csak azert irtak hogy csereld le, mert a hulladek tapokbol kisporoljak a vedelmet, gyenge minosegu alkatreszekkel pakoljak oket tele es tonkreteheti az egesz rendszert. -
tomi04 #6215 Egyik forumozo irt hogy van egy 500w-os tápja és hogy eladná és az lenne a kérdésem hogy egy 500w-os táp pénzben mennyivel fogyaszt többet mint egy 460w-os?
Erre a konfigra kéne (tudom hogy régi elavult meg minden de most ez van)
Asus p5ld2 se
Intel Pentium d
2 gb ram
x550-es vga (valójában ezt szerettem volna lecserélni egy hd4550-esre és akkor szóltak hogy elszállhat a rendszer)
Codegen 300w-os (ezt szeretném lecserélni) -
tmisi #6214 A törvény szerint 15 napon belül kell javítaniuk, csak sajnos idióta módon "törekedniük kell rá" szöveggel van megfogalmazva. 30 napot már indokolniuk kell hogy miért is annyi, különben is honnan tudják előre?
Ha a 15 napot jócskán meghaladták (pl. 30 napon túl már az), akkor kérheted vissza az eredeti vételárat. Csereterméket nem kötelesek adni, de fontos hogy ha mégis kicserélik, csakis UGYANOLYAN típusú tápegységre lehet, nem valami "hasonlóra" (persze elfogadhatod az ajánlatod, de nem kötelező). -
Bluh #6213 Az eladó azt mondta, hogy csere tápot nem tudnak biztosítani... Szóval oldjam meg ahogy akarom. Közben, hogy teljes legyen a kép a netem is szarakodik, szóval a fibernetes topicba is nyugodtan írhatnék.
Szerintem az lesz, hogy valahonnan szerzek majd egy pót tápot addig míg ki nem cserélik az enyémet.
A net az meg, mostmár biztos, hogy valahol kötök egy új szerződést ezt meg hagyom a francba.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat. -
#6212 Ez csak a hagyomanyos balkani hozzaallas (torveny szerint elb@szakodhatnak vele 30 napot sajnos), mondd nekik hogy adjanak addig csere-tapot, mert dolgozol a geppel, stb :) -
Bluh #6211 Igen, akkor már biztos, hogy csere lesz belőle. Csak az a gond, hogy ma bementem a z üzletbe ahol vettem és ott azt mondták, hogy kb. 30 nap lesz ez a procedúra. Ez pedig nagyon hosszú idő gép nélkül. Nincs valamilyen alternatíva a folyamat felgyorsítására? -
#6210 Hi. Val.szeg egy kondi kinyiffant benne vagy csapagyas a venti. Vagy mindketto. Gephez boven jo, szoval ha garis, csereltesd. -
#6209 #6174
A szomszédomnak ugyanez volt gondja, aztán diktafonnal felvettük és az eladó arcába nyomtuk, persze ők nem hallották, de nem is tudták rendesen meghajtani a tápot, de minden gond nélkül visszaadták a pénzt. -
tmisi #6208 Simán elég neki. Gariba vidd vissza. A Corsair minőségét ismerve gépben nem tesz kárt, de náluk is előfordulhatnak hibás példányok. -
Bluh #6207 Hi.
Még novemberben vettem egy Corsair vx450 tápot. Eleinte nem volt semmi gond, azonban egyre gyakrabban és hangosabban sípolni és nyikorogni kezdett mikor játszottam.
Eleinte csak néhánynál de mostmár az a helyzet hogy szinte minden játéknál sikít ráadásul nem csak az újaknál hanem pl. a Call of Cthulhu-t sem bírja nyüszítés nélkül. A kérdésem az hogy mi okozhatja a gondot, illetve tudok-e ellene tenni valamit?
Én arra gondoltam, hogy lehet kevés a gépnek ez a táp, bár nem csak nagy terhelés alatt adja ki a hangokat, hanem például van olyan weblap amitől elkezd nyikorogni ha az egérrel föl-le görgetem.
A gépem adatai:
Asus Crosshair III alaplap
Amd 955 black edition proci
Ati hd5850 videokártya
4GB Geil DDR3 ram -
#6206 -
Daniel19 #6205 Köszönöm a segítségedet! -
#6204 Hi.
"1, A táp 20+4 pines csatlakozós, az alaplapomon azonban csak 20 pines csatlakozás van. Ezek szerint 4 pin a levegőben fog lógni az egyik szélen. Ez ugye nem baj?"
Nem.
"A kérdésem az lenne, ezzel az új táppal kell e használnom ezt a videokártyához adott molexes átalakító kábelt, vagy közvetlenül a tápon levő "EPS/ATX12V 8-4 pin" csatlakozóval összeköthetem a videokártyát és ellátja elég árammal?"
A "kozvetlen" fekete csatlakozot hasznald.
"A táp hátán van egy ki/be kapcsoló gomb. Ezt ugye lehet állandó jelleggel bekapcsolt állapotban hagyni?"
Igen.
-
Daniel19 #6203 Sziasztok!
Segítség kellene!
Írtó régi tápom van, most viszont vettem egy Corsair VX450W típusú tápot AGP-s gépembe, ami beszerelésre vár, így volna pár kérdésem:
1, A táp 20+4 pines csatlakozós, az alaplapomon azonban csak 20 pines csatlakozás van. Ezek szerint 4 pin a levegőben fog lógni az egyik szélen. Ez ugye nem baj?
2, Másik kérdésem, hogy van egy AGP-s Sapphire Ati Radeon HD 3850-es VGA kártyám, aminek hátul ilyen 8 pines csatlakozója van:
A kártyához pedig adtak egy ilyen átalakítót hozzá, ami ezt a 8 pint két molex csatlakozóra bontja le:
Azonban ezen az új Corsair tápon van egy ilyen csatlakozó (EPS/ATX12V 8-4 pin):
A videokártyám weblapján ezt írja: "450Watt or greater power supply with 30Amps on 12 volt with 2x4 power connector recommanded."
A kérdésem az lenne, ezzel az új táppal kell e használnom ezt a videokártyához adott molexes átalakító kábelt, vagy közvetlenül a tápon levő "EPS/ATX12V 8-4 pin" csatlakozóval összeköthetem a videokártyát és ellátja elég árammal?
3, A táp hátán van egy ki/be kapcsoló gomb. Ezt ugye lehet állandó jelleggel bekapcsolt állapotban hagyni?
Várom mielőbbi válaszotokat! -
#6202 "Egy noname 530wattos táp"
Valószínűleg ettől. -
#6201 Sziasztok!
Tesóm gépe kb egy hónapja úgy kapcsol be, hogy gomb megnyom, olyan 1 percig semmi majd a ledek villogni kezdenek, és utánna bekapcsol
Ez mitől lehet? Egy noname 530wattos táp, AGP-s gép. -
#6200 cuccost=Felszültségeket, áramokat, teljesítményt, a különböző védelmek működnek e tehát magas hőre nagy feszre nagy áramra lekapcsol e a táp.
Ha valami nem stimmel akk intézkednek -
#6199 Persze h ki tudják rákötik a táp teszterre (Alaplap dugója van csak nem alaplap van a másik felén) és különböző terhelések mellett ellenőrzik a cuccost(kül elég drága egy ilyen gép) aztán kiértékelik az adatokat, ha a megadott tűrésen kívül van javítják, vagy cserélik -
#6198 Azaz az érdekelne, hogy ki tudják e deríteni a táp hibáját egyszerüen a szervízben, vagy megint hónapos gariztatás lesz?! -
#6197 Szervízben van, és azt állítják az alaplapnak semmi baja. Procinál meg még futnak a tesztek, de eddig semmi.
Vigyem vissza a tápot, hogy nem biztos hogy emiatt, de lehet? -
#6196 akkor lehet, h a feszültségingadozástól az alaplapi kondik egy része kisült.
Nézd meg, hogy nem púpos e a tetejük.
Ha nem púpos akkor lehet csak kiszáradtak:S
Azsejobb akkoris vagy kondi vagy alaplap csere
De szervízbe megmondják mi a baja -
#6195 Ez azért nem áll, mert ugye kéznél volt az előző táp is, aminek csak annyi baja van, hogy hangos. Azzal is fagy a gép. -
#6194 lehet nem húzta magával a gépet csak a táp patkolt el. vidd vissza gépestől a cuccot oda ahol a tápot vetted és mondd el nekik persze csak ha garis a táp -
#6193 Az úgy volt, hogy halkítani akartam a gépen, mert sokat ciripelt a korábbi tápom. Vettem egy enermaxot. Majd pár nap múlva elkezdett spontán fagyokgatni, és a legeslegvégén meg már be se kapcsolt. Csontmerevrefagyásos történet. -
#6192 Miből látod, hogy haza van vágva?
Mit csinál?
Vagy nem csinál? -
#6191 Elvileg lehetseges. Bar az egyik legmegbizhatobb tapegyseg ha nem a legmegbizhatobb, mindenfele vedelemmel ellatva. Szoval ketlem hogy a hazavagta volna az egesz gepet. -
#6190 Lehet kifogtál egy rosszabb darabot. Enermax elvileg jó minőségű. -
#6189 Lehet olyan hogy egy vadiúj enermax 525 ös táp hazavágjon egy egész gépet?
Mert most azt cseréltem, és pár nap után fagyott a gép, majd galyra ment.
Véletlen lenne? -
#6188 Ennek a SAGA II-nek el(ba)szabott egy ara van... -
tmisi #6187 Az APN kábelezése kritikán aluli, a SAGA II helyett meg inkább Corsair szinte ugyanabban az árban. -
#6186 Új FSP tápok az alvégen -
#6185 Hi. Nana hogy szukseges, arrol kapja a CPU a kakaot. -
#6184 Hi. Superb okes, FSP beles, 80+ -os megbizhato, jo cucc. Ha mar ennyit raszansz, erdemes lehet: link.
Indok: link -
Joci0931 #6183 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, van egy asus alaplapom amin van egy 4pines 12 volt becsatlakozás. A tápomon nincs a +12v.
Szükséges-e az alaplapnak az a +12v ?
Segítséget előre is köszi ! -
Daniel19 #6182 Sziasztok!
Segítség kellene!
10-13 ezer körül milyen tápot érdemes venni, ami erős, halk, megbízható és sokáig elmegy?
Hallottam a Gigabyte Superb 460 elég jó.
Kérlek ajánljatok nekem tápokat, és indokoljátok meg miért jók.
Várom a segítségeteket! -
Solt #6181 Fasza... köszi!
Összejön egy kis manim, aztán úgyis ház vásárlás lesz, és akkor egyszerre berendelek minden szükséges ventit ehhez is... :)) -
#6180 Na ez pont 0.30A...
link
A Yate Loon ventiket Chieftec is forgalmazza (csak radob egy matricat), tehat valojaban ez egy Yate Loon (D12SL-12).